Small fragments of a life

Crowded streets are cleared away

En helt underbar helg. Fredagen spenderades hos Zarah, vilket var väldigt trevligt. Fint sälskap och fin musik, väldigt trevligt. Drog mig hemåt vid halv 4, tyckte att det var dags att lägga ner då. Hehe.

Sen igår... Helt underbart var det. For till Helena vid 4-tiden, sen bar det av mot Rejmyre och Skogsröjet. Vi gick mest runt på området till att börja med, men vi lyssnade lite på Sabaton i alla fall. Träffade diverse trevliga människor. Sen ställde vi oss vid Röjscenen och väntade på Takida. De var mer än 20 minuter sena, så det var väldigt drygt, men fan vad underbart det var när de började spela. När deras spelning var slut lyssnade vi på Dia Psalma innan vi gick in i öltältet. Vid det laget hade det blivit lite kyligt ute, så det var lite synd, men vad kan man vänta sig? Det är ju ändå så gott som September.

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med helgen, bättre kan det inte bli =)

There's a light at each end of this tunnel

Idag förärades IKEA i Linköping ett besök av mig och min farmor. Handlade lite fina lampor och lite köksattiraljer. Farmor hittade en massa saker jag borde köpa tills jag drog med henne till kassan eftersom jag kände att jag höll på att göra av med hela lönen. Tack och lov var det inte så illa, fick väldigt mycket saker för en ganska liten summa pengar. Det är det jag gillar med IKEA. Jag blev lite förundrad dock, för jag kommer ihåg när jag var liten och mamma och pappa släpade med oss dit för att de skulle handla. Och det var döden. Men nu är det riktigt skoj.

Efter IKEA tittade vi in på Gina Tricot och jag köpte två fina tröjor. Men nu är det slutspenderat, nu är det hårdhanskarna på som gäller, inget mer spenderande den här månaden.

I morgon kväll är det fest så det blir städa på förmiddagen, sen drar vi igång på kvällen. Ska bli väldigt skoj.

Nehej, snart dags att hoppa i säng, känner mig lite trött efter dagen.

Let's go back, back to the beginning

Semestermys. Levande ljus, en kopp varm choklad och skorpor. Bättre kan det inte bli. Eller ja, hade jag haft vin hemma hade jag tagit mig ett glas, bara för att.

Igår åkte jag med Anki ut till hennes sommarstuga, vi lagade lite mat och drack lite rödvin och hade allmänt trevligt. Väldigt mysigt!

Funderar på att köpa mig en EU moppe. Skulle vara perfekt för mig, billig att ha, men jag skulle ändå kunna ta mig dig jag ville utan problem. Vore hur bra som helst. Vi får väl se, ska försöka lösa det.

Har inga direkta planer för morgondagen, men det skulle vara trevligt att låna pappas bil och åka runt och fota lte om det är väder för det. Skulle vara kul att få lite sol i alla fall nu när man har semester.

Nej, nu är det Grey's Anatomy som gäller. Fint sördu.

And I thought that I found myself today

Kom hem strax innan halv 6 i morse, det blev lite längre än jag hade räknat med. Haha. Vi kom aldrig ens ner på krogen, vi hade så kul hemma hos Zarah. Satt på hennes balkong och drack lite vin och hade trevligt, var en riktigt härlig kväll igår, så det gick att sitta ute i kortärma, så mysigt så. Sen bar det av till McD vid 2-tiden, där vi hittade Christian och hans kompisar, så vi tog med dem hem till Zarah och satt och snackade och hade trevligt.

I natt är det jobb som gäller, sista natten innan semestern, så himla skönt. Hoppas natten går fort, men att det inte är så överväldigande mycket att göra. Skulle inte ha något emot att hinna snacka lite med Anki, eftersom jag inte jobbat med henne på typ en och en halv månad.

Nej, nu är det dags att göra sig i ordning för jobbet.

I won't hesitate

Sitter hemma hos Zarah och skaver med en öl och ett glas vin. Så härligt så =) Har inte träffat Zarah på evigheter, så det är alltid trevligt att umgås =) Om en stund bär det av ner på stan och kolla läget. Är mindre nykter för tillfället, kommer inte ihåg när det hände senast. Härligt härligt. Fin musik på och kul folk så är kvällen gjord =)

I morgon är det jobb igen, sen semester. Finfint! INflyttningsfest hos mig i September, blir bra det. =) Nej, nu ska jag vara lite social igen =)

Don't try to read the silence

Don't try to read the silence
Don't try to live it down
I've learned a thing or two about patience
And I have found...

The time comes
The time comes
And then it goes
Then it goes away


Nina Gordon - The time comes

I will not get over that

Jag måste tycka att jag faktiskt är väldigt duktig. Idag när jag vaknade for jag upp ur sängen och påbörjade en rejäl rengöring i hemmet direkt. Ällmän undanplockning, diskning, dammning, dammsugning och golvtorkning. Tog drygt en timme, men så skönt det är när det väl är färdigt. I morgon är det tvättstugan som gäller, det är ungefär det träligaste jag vet, men det måste ju göras det också. Vill helst inte börja semestern med att städa och tvätta.

Glömde ställa klockan när jag kom hem från jobbet i morse, så jag vaknade inte förrän vid fyra. Konstigt, efter de första två arbetsnätterna kunde jag inte sova längre än till 2, men nu när jag ska vara ledig ett par nätter vaknar jag inte förrän 4. Mycket mycket märkligt. Men det är ju inte så mycket att göra åt nu i efterhand.

Kvällen har spenderats hos min far, kände att jag inte ville sitta ensam hemma ikväll, man blir så isolerad när man jobbar nätter, så när man väl har ledigt är det skönt att träffa lite folk. Och han hade räknat med att jag skulle komma så han hade till och med förberett genom att köpa en cola åt mig. Så härligt så. Skönt att slippa laga mat dessutom.

Nu ska jag väl snart ta och cykla hem till mig, börjar bli sent och trots att jag sov så länge idag känner jag att det skulle vara skönt att komma i säng. Sätter nog eventuellt på en film innan jag går och knoppar, kunde ju vara trevligt.

Bring on the wonder

I can't see the stars anymore living here
Let's go to the hills where the outlines are clear
Bring on the wonder
Bring on the song
I pushed you down deep in my sould for too long
I fell through the cracks at the end of my street
let's go to the beach
get the sand through our feet
Bring on the wonder
bring on the song
I pushed you down deep in my sould for too long
Bring on the wonder
we got it all wrong
we pushed you down deep in our souls for too longÄnnu en natt på jobbet har passerat, en natt som gick förvånansvärt snabbt, men jag klagar definitivt inte. Vaknade vid halv 4, då stod regnet som spön i backen. Jag är så otroligt trött på det här vädret, man kan inte planera någonting, man måste vänta och se. Jag skulle inte klaga om det kom ett högtryck nästa vecka.

Fick andra säsongen av Bones idag, härligt härligt, önskar bara att jag hade tid att se på den, men är det jobbnatt så är det.

How do you sleep while the rest of us cry?

En lugn och skön måndag. Det finns inget bättre än att vara ledig på måndagar, jag har bara tagit det lugnt hela dagen. Jag varken orkade eller hade lust att dra igång något stort projekt. Men jag drog igång ett litet projekt, som visade sig bli väldigt bra. Vi får väl se vad andra tycker.

Spenderade kvällen hos Micke och Karro, vi satt bara och snackade skit, och Micke försökte lära mig jonglera. Det är något jag faktiskt skulle vilja kunna, men jag tror inte att jag någonsin kommer att lyckas. Vore ett skoj partytrick.

Nu har jag tre nätter på jobbet framför mig, två med Eva och en med Ida, även om jag har turen att jobba med bra folk är jobb inget jag ser fram emot just nu, jag vill ha semester, nu på en gång.

Snart Skogsröjet, Tessan ska dit hon också, så det ska bli skoj, har inte träffat henne på flera månader nu. Tiden går så jäkla fort!

Jag längtar till vintern och jul nu. Vill ha julmys hemma, så härligt så.

Can't you see, I'm not gonna change

Riktigt duktig har jag varit idag! Klockan ringde 7 i morse, och trots att jag absolut inte hade någon som helst lust att stiga ur min varma säng pallrade jag mig upp och traskade ner till tvättstugan. Det tog mig fram till klockan 21 att bli färdig där nere, hade samlat på mig 5 fulla maskiner tvätt(!) Men nu är tvätten både struken och vackert inlagd på sina platser. Så härligt så.

Har äran att få vara kattvakt till Karros lilla misse Sessan. Har gått hur bra som helst, nu återstår dock natten. Får hoppas att hon håller sig passiv så att jag får sova i fred. I morgon lämnar jag hem henne till Karro igen på förmiddagen. Sen bär det eventuellt av till badhuset för en simtur med Mia. Härligt!

I morgon natt är det jobb igen, och jag har ingen aning vem jag ska jobba med, men det visar sig! Nej, nu börjar snart CSI, jag tror nästan jag ska ta och poppa mig lite popcorn och slå mig ner framför dumburken.

With your back against the ground

Mitt hem doftar lätt av citrus. Jag har nämligen städardag idag, så jag har varit duktig och dammat, dammsugit och torkat golv. Jag måste säga att städning faktiskt är, ja, jag ska väl inte sträcka mig till att säga att det är kul, men märkligt tillfredsställande i alla fall när man inte har så mycket att städa. Det är fortfarande förmiddag och jag har endast toastolen och handfatet på toaletten kvar att skura, jag väntar bara på att medlet ska gro in sig ordentligt.
Så nyduschad, med nystädad lägenhet och med Takida på stereon mår man väldigt bra!

För en tid sedan fick jag lite blommor av farmor och farfar, då jag upptäckte att jag hade någon sorts ohyra på alla blommor jag själv köpt och fick panikringa till dem och be dem komma och kasta dem. Jag har nämligen insektsfobi, det räcker med att man nämner ordet och jag får en märklig känsla av att det kryper på mig. Som de vänliga själar mina faröräldrar är cyklade de hit och tog hand om mina äckliga växter. Och nästa gång de kom på besök hade de med sig lite blommor hemifrån som var definitivt insektsfria. Så igår upptäckte jag att en av de gröna växterna hade skutit upp rosa blommor, överlycklig ringde jag farmor och berättade om min upptäckt. Och hon sade att det var bara att gratulera, för hon hade då inte fått sin att blomma. Jag är mäkta imponerad av mig själv, då jag alltid brukar glömma att vattna mina blommor, eller så dör de bara jag tittar på dem. En gång när jag fortfarande bodde hemma odlade jag Tagetes, de började som frön i mitt fönster och växte sakta till sig. Jag planterade om dem i en utekruka och ställde den på balkongen och de trivdes riktigt bra, de blev riktigt stora. Fram till jag hade fest hemma när mor o compani var på Gotland, och jag vattnade mina fina Tagetes med öl. De stendog. Kändes lite bittert faktiskt om jag ska vara ärlig, att jag mördat mina så ömt omhändertagna och egenhändigt odlade Tagetes. Men nästa år gör jag nog ett nytt försök, kanske inte med just Tagetes men med någon annan fin blomma som jag sedan kan placera på balkongen.

It's been a long long time, and for that I owe you now

Känner mig trött och sliten och har inte alls någon lust att jobba i natt igen. Förhoppningsvis rinner natten på i rätt bra takt så jag får komma hem och sova igen sen. Längtar till min semester, känner att jag behöver några veckor ifrån jobbet och vila upp mig lite, bara ta det lugnt, det var länge sedan!

Nu är det snart dags att fixa något att käka, sen blir det vila och popcorn innan jobbet. I morgon kväll blir det nog till att ta ett glas vitt vin, då är det lördag. Trevligt trevligt.

There's a fine line between love and hate and I don't mind

Äntligen har jag fått arslet ur vagnen och varit nere på Bokia och inhandlat en biljett till Skogsröjet, ska bli så jäkla skoj! Och då har jag semester, så himla skönt!

Annars har det mest varit en sovardag, man orkar inte göra så mycket när man vet att man har 30 timmar arbete framför sig. Suck. Men det  brukar ju funka, så det är bara att bita ihop och se glad ut.

Inte så mycket att rapportera annars, livet har återgått till det normala efter en skön ledighet.

And I never thought I'd feel this way

Trevlig dag med snack, skratt och matlagning som avslutades med lite musik.

Dagen började 10.00 för mig, då ringde min irriterande väckarklocka och drog mig ur mina vackra drömmar. Men det var bara att lyda, opp och göra sig i ordning och städa upp lite här hemma, innan Helena kom och hämtade mig vid 14.30, då vi for opp till Willys och handlade lite innan vi for hem till Helena och började hemkunskapslektionen.  Lärde henne att laga lasagne, vilket gick mycket bra, det blev väldans mumsigt =)

Sedan for jag ner till Pingstkyrkan och lyssnade på en form utav konsert, inget kykrligt eller så, de uppträdde där för att de fick låna lokalen gratis. Hehe.

I morgon blir det sömn, det är dags för jobb igen, efter att ha varit ledig i 8 nätter är det dags att återvända till jobbet och skava. Lite bittert är det nu när det är öltölt på stan, men det är ju inte så mycket att göra åt det. Förhoppningsvis går helgen snabbt i alla fall. 9 arbetsnätter kvar innan semestern, nu är det nedräkning på gång! =)

Don't tell my heart, my achy breaky heart

Det har varit en mycket bra dag idag, som började med att Mia tittade förbi vid lunchtid. Vi satt och snackade och hade trevligt en stund, väldigt kul att träffa henne igen, nu var det ett tag sen sist. Det är så svårt att hinna med allt man ska och vill göra, det är så mycket.

Sedan åkte Karro, hennes päron och jag och tittade på kattbebisarna, och jag är helt salig, jag ska köpa den sötaste lilla katt jag någonsin sett! Jag ska döpa honom till Imperius.
På kvällen for vi iväg och hämtade Helena innan vi for vidare ner på stan och såg på MC kortegen, var riktigt trevligt faktiskt, var en hel del folk man kände där. Synd bara att det är så mycket sura kärringar ute och skaver, jag blir så trött på dem!! Det ska klagas och maras, fan de kan ju stanna hemma istället, det är väl 50-åriga kärringar som inte fått till något på 4 månader, det är väl därför de är så tjuriga!

Efter kortegen blev det öltält, vi satt och hade trebligt och lyssnade på Polysong, riktigt kul faktiskt. Men det blev inte alltför sent, eftersom Helena skulle upp och jobba i morgon och både jag och Karro var trötta. Sitter och ser på CSI nu, sen blir det höpp i säng.

Been running from these feelings for so long

Det har varit en mycket bra dag idag, den började med lite lätt städning här hemma, bara lite allmän undanröjning så det skulle se respektabelt ut, det var inte så farligt stökigt så det tog inte så lång stund. Sedan kom det finbesök, Malin och Karro tittade förbi och Malin klippte till mitt hår, så nu är det så lätt och fint. Så härligt så!

Efter det var det dags att titta bort till Karro, Veronica var där så vi satt och snackade ett tag. Vid 19.00 gick vi ut och tittade på KK joggen, först runt hörnet på mitt hus, sedan vid sjukhuset och till sist nere vid målfållan. Helena sprang så vi hejjade på henne.

Så när loppet var slut gick vi förbi Maestro och köpte lite mat sedan gick vi hem till Helena och käkade och satt och snackade där. Sammanfattningsvis en väldigt bra dag. =)

I morgon kommer Mia hit och skaver, sedan bär det av för att titta på kattbebisar och kvällen kommer att avslutas nere på stan, först ska vi titta på MC kortegen och sedan blir det öltält en stund, så härligt så =)

All the world is waiting for the sun

En regnig och mulen dag, vilket inte är allt för skoj. Men med balkongdörren öppen, en filt över benen och en kopp varm choklad på nattduksbordet är det inte så tokigt ändå, jag skulle till och med kunna sträcka mig till att säga att det är riktigt mysigt. I alla fall så länge jag får hålla mig här och slipper ge mig ut i det blöta.
Tror det är åska i luften, har haft lite smått ont i huvudet i några dagar nu, vore skönt om det kunde åska ur sig ordentligt. Jag hatar åska, jag är livrädd för den, men jag måste ändå erkänna att det är ganska skönt efter att det har åskat, och ibland behövs det.

Spenderade lite tid hemma hos farmor och farfar förut, käkade gös och medan gammelpäronen sov efter lunchen satt jag och tittade i en av farmors kataloger. Hittade en del fint som jag beställde, bl.a. 1 tavla med en katt, 4 små tavlor med änglar och en säck for julkort. Så nu har jag snart att göra. Tycker det är så skojigt att sy, skönt att ha något att göra.
Jag hittade även lite snygga julgardiner i en katalog, jag ska fundera över om de ska vara röda eller beiga, sen ska vi ta och beställa där också. Känns kanske lite tidigt att hålla på med sådant i början av Augusti, men är det något jag har lärt mig så är det att tiden går så jäkla snabbt, att snart är ändå julen här och året till ända. Och jag måste ju hinna sy färdigt det där först.

I morgon är det KK joggen som gäller, då ska vi heja på Helena när hon springer. har insett att de springer förbi 2 ggr här där jag bor, så det blir ju bra. Kan vi stå här bägge gångerna och sedan ge oss ner på stan och heja vid målet. Snackade med Mia om det där med KK joggen, och vi kom bägge överrens om att vi inte skulle springa såvida vi inte var helt säkra på att vi kom bland de 20 bästa. Haha. Ska vi säga nästa år då Mia? ;)

Over the sea and far away

Det är ju för underbart skönt att vara ledig, är ju inte så ofta man är ledig på helger. Utomhusbio i stadsparken ikväll. Njae, vet förstås inte ännu om jag ska dit, får väl se hur jag känner om en stund. Kommer inte ens ihåg vad det var för film de skulle visa, så det känns ju inte som att det är sådär jätteviktigt. Kan ju vara skönt att bara hålla sig hemma framför TV:n någon kväll. Bara vara liksom, har inte varit alltför mycket av det på senaste tiden.

Igår kväll var Karro och jag hos henne päron och hade lite trevligt, drack lite vin och brandbil. Länge sedan sist, får mig alltid att minnas veckorna i Berlin. Det var så härligt då.

Nu har Katrineholmsveckan börjat, och det är ju alltid trevligt! Tyvärr jobbar jag dock fre, lö o sö nästa vecka, men jag har ju i alla fall några dagar att mysa runt på. Jag gillar den här veckan, det är så mycket folk på stan som man annars aldrig ser och man träffar folk man inte sett till på hur länge som helst. Mycket trevligt.

På onsdag ska jag följa med Karro och hennes mor och titta på kattbebisar, jag ska ha en på prov ett tag, ska bli så mysigt så! Funderar på namn just nu, måste ju vara något som passar med Teo.

Nu är det bara 3 veckor kvar till min semester, ska bli så skönt så! Jag far kanske ner till moster och Ingemar några dagar, Liseberg lockar ju alltid!