Small fragments of a life

And so this is christmas...

Även de bästa veckor har ett slut... Det har varit en väldigt skön vecka med bara en enda natts arbete. Jag har hunnit med en hel del, och är mäkta stolt över att jag lyckats julstäda och julpynta hemma. Jag trodde Imperius skulle välta granen det första han gjorde, men han har lyckats låta bli det än så länge. Han lekte med smällkaramellerna i början, men efter några lagom stränga nej har han nu låtit bli dem. Jag är oerhört förvånad måste jag säga. Nu ligger han och sover under granen, antar att det är trångt och mysigt där under.

Idag hade jag besök av gammelpäronen, de ville hälsa på Imperius och se min fina lya nu när det är nystädat och så. Körde en riktig rajd i köket och rensade ut sådan jag inte använder, flyttade ner en hylla i ett skåp så att alla mina kokböcker och receptpärmar fick plats, organiserade lite i skafferiskåpet och kryddskåpet och fixade med alla burkar så att jag har lock till dem. Nu är jag nöjd. Jag hatar ett oorganiserat kök, man ska veta vart grejorna är och man ska enkelt komma åt dem. Det sitter nog i sen gymnasiet, precis som (o)vanan att dra ner skräp på golvet. Hamnar det t.ex. kaffepulver på köksbänken vill jag gärna dra ner det på golvet. Mindre smart att göra det i sitt eget kök, där man inte tvättar golvet med skurborste, högtryckstvätt och skrapa.

Veckan som kommer nu har jag 5 nättersvecka. Vilket innebär att jag jobbar måndag, tisdag, fredag, lördag och söndag. Det är därför jag har gjort allt klart för julen denna veckan. Men julveckan är jag i alla fall långledig. Jag klagar definitivt inte!

Nej, nu ska jag ta och knoppa, Malin kommer förhoppningsvis hit i morgon för att kapa mitt hår. Så man blir lite julfin.

Tjolahopp

somewhere in limbo

Äntligen är det ny vecka! Som jag har längtat, jag har haft på tok för mycket att göra, och alldeles för lite tid att göra det på. Nu är det första kvällen på länge som jag inte har något inbokat, och det känns helt underbart att bara få vara ledig. Har mest suttit och degat i soffan, kikade lite på CSI, passa på när man inte jobbar.

Jag var ne sväng till mamma på kvällskvisten för att hämta ett band. Igår sändes Bones på trean kl. 20.00, exakt den tid då jag måste göra mig i ordning och kila till jobbet, och jag kan inte spela in något hemma hos mig, eftersom det inte spelar någon roll hur jag kopplar video, DVD, boxer och TV, jag kan inte ha video och boxer igång samtidigt. Fan, den här nya tekniken har bara gjort allting mer komplicerat. Men mamma hjälpte mig genom att spela in det åt mig, så det var det bandet jag hämtade idag. Nu sitter jag bänkad vid TV:n, är reklampaus på bandet, och jag kan inte spola över den, eftersom min video då börjar köra någon form av tracking maraton. Den trackar och trackar och trackar hela tiden, och bilden bara flimrar. Det är så väldigt kul när tekniken fungerar.......  

Modern min fick även hjälpa mig med några korsordsproblem jag hade också, och se det löste sig. Så jag lade svaren på postlådan, och nu är det bara att vänta och se om man vinner. Skulle sitta fint att vinna en sodastreamer.

I morgon är det städ som gäller, riktigt julstäd, jag ska till och med knäskura golven tänkte jag, köpte en förpackning med 4 olika fiber trasor på Ica Nära som man ska använda till olika saker. I morgon är det up to the test. Jag återkommer med resultat.

Jag ska även ta en fika med Veronica i morgon, har inte träffats sen vi var i Gbg, dags att träffas igen och snacka lite.

Onsdag ska jag och Helena ha filmmaraton, Ronja Rövardotter och diverse andra filmer. Oj så skoj.

Nej, nu börjar Bones igen. Tjing.