Small fragments of a life

What would life be?

Den vackra snön har nu försvunnit, och det känns ju lite mindre skoj. Men hörde någon nämna att det ska komma ny snö nästa vecka. Hoppas. Måste drista mig till att säga att få saker är lika fint som snö.

Nu vill jag att den här veckan ska vara över, men nej då, jobb i morgon, lördag och söndag natt. Ledig måndag natt, sen jobb tisdag, onsdag, lördag och söndag. Men sen kommer min 1-natt vecka. Helt ok där faktiskt. I morgon är det möte på jobbet igen, har varit mycket sådant på senaste tiden, förstår inte hur det kommer sig.

Julfest med jobbet igår, mycket trevligt folk, mycket skratt och kuliga aktiviteter. Bäst var ju givetvis jag och Helena när vi rasade in i kaffevagnen. (Nej, vi var inte överförfriskade, helena försökte bara dyka ner mellan mina armar på något vänster.) Mjölk över hela oss, ja, trevligt värre. Sen vidare till Harrys i alla fall, men tyckte väl inte att det var något att hänga i julgranen direkt. Det blev i alla fall ingen efterfest, vi var nog lite för trötta allihop.

Lön idag, pengarna rullar in och så svischar det bara till så är de borta igen. Men skönt att räkningarna är betalda i alla fall, så slipper man tänka på det. Snart dags för julhandling. Ska inte köpa så många julklappar i år, men dock så måste jag ju köpa några i alla fall, om inte annat så för att jag själv tycker att det är skojigt.

I morgon kväll ska jag försöka ställa fram mina ljusstakar, så slipper jag härja med det i helgen när jag är inne i jobb. Får se hur det går med julbelysning i år, om finaste kan hålla sig ifrån att leka med den. Ja, ska bli intressant.

Nu får jag ställa fram mitt fina tomteljus som jag köpte i Ulla-red. Det ska icke eldas på, men det skänker lite julstämning och det är alltid välkommet. Ledig både jul och nyår i år, det är ju inte fel det heller.

Var i Norrköping med Micke och Karro idag och skavde. In på Media Markt och handla, blev hela serien Sally för min del. Så jävla skön hon är!

Snart dags att knoppa. Tjong.

In the meadow we can build a snow man

Det var jobb som gällde i natt, och jag måste säga att jag gick och myste lite i korridorerna, snön föll så vackert utanför. Fast det ska sägas att det blåste som fan, och det låter inte dåligt på jobbet när det blåser! Vi myste till det ordentligt med pepparkakor, choklad och kaffe. Kan ju inte bli bättre än så måste jag ju säga!

Nu är det jobb i natt igen, det får ju gå, men ser inte direkt fram emot det eftersom det inte gick bra alls att sova idag, av någon märklig anledning. Vaknade till mest hela tiden, så till slut gav jag upp kl. 14.30, orkade helt enkelt inte ligga kvar. Men det är ju inget att göra åt det, får lägga mig och vila mellan 18 och 20 eller något sådant. Det blir till att vandra till jobbet idag, vågar fan inte cykla i det här vädret. Brukar faktiskt cykla även vintertid, men nu har jag ställt cykeln i källaren, och eftersom det tar ungefär lika lång tid att gå till jobbet som att cykla kan jag lika gärna använda mina apostlar.

I morse skulle jag och Kicki vandra hem från jobbet, snön yrde men vi tänkte trotsa den och kila hemåt. Men det blev biltur med sommardäck istället. Halt som fan!

Nej, nu ska jag nästan ta en bit mat, lite småhungrig är man såhär på kvällskvisten. Tjing.

You don't own me

Det har varit en lugn dag än så länge, men ska snart ta mig i kragen och göra mig i ordning. Ska vara hos Frida kl. 18.00 för återträff med gänget. Skoj skoj. Får dock inte bli så sent, ska baka pepparkakor med mor i morgon, sen är det jobb i morgon natt. Åh så skoj.

Har haft Bones-maraton, väldigt trevlig! Har nu bokat 3:e säsongen, som ska komma lagom till jul. Det är ju inte illa det!
Håller på och budar på en auktion på Tradera, som slutar på onsdag. Vilket inte passar så jättebra, eftersom jag är på julfest just då, men jag får väl bestämma mig för vad jag kan tänka mig att betala och går det över det i sista minuten, så fine. Då är det ju inte så mycket att göra åt den saken.
You don't own me, I'm not just one of your many toys
You don't own me, don't say I can't go with other boys

And don't tell me what to do
Don't tell me what to say
And please when I go out with you
Don't put me on display

You don't own me, don't try to change me in any way

In the lane, snow is glistening

Jag hade ställt mobilen på att ringa kl. 11 idag, jag hade ej stoppat in öronpropparna i öronen, eftersom jag då inte hör larmet. Men så ringde telefonen 10.45. Jag upp och svara, trött som fan, Karro var det. Hon ville låna min dammsugare och som tack bjöd hon på frallor och kaffe. Mycket trevligt. Sen hem och göra sig i ordning innan jag for vidare till jobbet för att gå på VPL. Allt var som vanligt när jag for dit, men när vi satt på mötet såg vi hur det började snöa, och när mötet var slut var hela världen vit. Det tackar vi för, blir ju lite ljusare så =)Nu skulle ju jag och Helena verkligen ha köpt skridskor i Ullared, då hade vi kunnat ge oss ut på isen och harvat nu =)


Trött och sliten känner jag mig, men kan ju inte lägga mig och vila nu, då kan jag inte sova i natt. Och i morgon måste jag vara pigg och utvilad, då är det ergonomiutbildning kl. 14-17. Ser jag fram emot. Verkligen.

Nej, nu ska jag skava framför teven en stund. Tjing.

You can make me whole again

Då var man tillbaka hemma efter en nästan magisk helg. Drog ner till Göteborg i Fredags morse, stannade på IKEA, först i Linköping och sedan i Jönköping, sen vidare mot Frillesås. Kom dit, fikade, gjorde oss i ordning, tog bilen in till Kungsbacka och sedan Pendeln in till Göteborg Central. Vi traskade till en mongolisk restaurang och firade Johanna, eftersom hon fyllde 30. Men vi blev inte så väldigt långvariga där, vi var nog trötta allihop. Så tillbaka till Frillesås och sova, upp morgonen efter och resa till Ullared. Folk till både höger och vänster, men skoj var det. Helena och jag är lite bittra dock över att vi inte köpte skridskor. Vi såg precis vid kassan att de skulle kosta 139 kr, men de var på nedervåningen, och vi hade ingen lust att lämna vår plats i kön och kila ner. Men det blev lite kul saker köpta ändå, så jag är mycket nöjd. Sen hem till Ulla och Ingemar igen och slänga i sig lie mat och göra sig i ordning innan vi ännu en gång for in till Göteborg. In på Skandinavium på Dansdax. Kul som fan var det! Barbados var helt klart bäst, Magnus Carlsson är ju så fin, och Peter, basisten, är ju sexig som fan! Ja, grymt var det!

Så när det slutade kl. 2 skulle vi kila till Centralstationen, vilket vi hade hört endast skulle ta 10 min, men vi lyckades snurra bort oss riktigt rejält så det tog en halvtimma, något som absolut inte var kul, då vi alla hade sjukt ont i våra fötter. Men till slut hamnade vi rätt, så var det ersättningsbuss till Mölndal och sedan pendel därifrån till kungsbacka innan vi for vidare mot Frillesås igen. Halv 5 låg vi i våra sängar där, sen var det uppgång kl. 10, snabb frukost, inpackning i bilen och sedan for vi hemåt. När vi kom till Katrineholm snöade det här, men det blev inte långvarigt. Så hem till farmor och farfar och hämta min efterlängtade misse, sen hem och sova ett par timmar innan jag for till jobbet. Kul värre.

Men överlag så har det varit ett mycket trevlig helg med skratt, fnitter och trevliga upplevelser.

Så nu har jag hunnit jobba två nätter, men ska vara ledig i 5 nu, och det är ju inte helt fel. Blir det lite städa, träna och allmän nervarvning. I morgon ska jag på vårdplanering, och på torsdag är det ergonomiutbildning.

Och gröna fingrar har man, mormors vinterkaktus har börjat blomma, ja, en annan är ju van vid att växterna slår ut i blom så fort man nuddar dem........

Kläderna jag beställde på Ellos kom idag, en lite längre men kortärmad stickad top och en vit polotröja att ha under. Det är ju snart vinter, då ska man ju ha fler lager än en lök. Mycket nöjd är jag, väldigt sköna och snygga var kläderna.