Small fragments of a life

Onsdag kväll

Nej, hördeni (om det fortfarande finns några kvar här att hördenia vill säga) nu tycker jag att vi skiter i det här med sommar. Juli närmar sig sitt slut, då kan vi väl passa på och hoppa över Augusti och September? Stega rakt in i Oktober, menar jag. Det vore inte så dumt det, den här värmen som lagt sig som en förbannelse över vårat avlånga land har snart ihjäl mig. För vissa av oss har inte semester, vissa av oss jobbar och sliter, precis som om det vore Februari eller Maj eller September eller vilken annan jävla månad som helst.

Med risk för att låta bitter. Men det är jag inte, jag valde själv att jobba under sommaren, och jag är fortfarande nöjd med det valet.
Men jag tycker allt mer att saker och ting är svart eller vitt. Jag gillar svartvitt, och för det mesta är de där dumma gråzonerna däremellan bara jobbiga och ivägen. Men när det kommer till vädret kan det gärna få finnas lite gråzoner här och där. Extrem kyla blev till extrem värme liksom. Och jag har kommit underfund med att jag har en hel hög med kläder som jag skulle vilja använda, men som jag inte kan använda. Inte för att de är för stora eller för små eller något sådant. Nej, men för att drog jag på mig en långärmad tröja just nu skulle jag snart nog få ta taxi till Nyköping och psyket där.
Lite kyla nu, tack.

Nu har jag klagat färdigt för idag, och ska försöka hitta något nyttigare att göra innan det är dags att åka till jobbet igen, för ännu en jobbnatt.

Fridens liljor

Tisdag kväll

Hej, Lina heter jag, och jag är en extremt dålig bloggare just nu.

Det är inte det att jag inte vill blogga, mer då att jag inte hittar inspiration till att skriva. Jodå, visst gör jag saker om dagarna, det är ju sommar så visst finns det saker att göra, och visst hittar jag på saker. Men det är som att jag inte har tillräckligt med ro i kroppen för att sedan sätta mig ner och skriva om det. Jag måste skärpa till mig.

Just nu är jag heller inte ensam här hemma, och det är annorlunda att ha någon här hos mig. Jag har blivit så van vid min ensamhet, att det känns konstigt att ha någon runt sig hela tiden. Ensamhet behöver liksom inte vara något negativt. Men jag antar att det är en vanesak. Jag har bott själv sedan jag flyttade hemifrån för cirka 3 år sedan, och då blir det konstigt att helt plötsligt hela tiden ha någon att ta hänsyn till.

Nu låter det hela väldigt negativt, och det är det inte! Det är skönt att bara kunna vrida huvudet och vräka ur sig vad man tänker och få ett direkt svar på det. Det är skönt att ha någon hemma som man kan prata med, helt enkelt. Men det är ovant.

Nu blir det lite mer TV tittande innan jag måste gå till jobbet ikväll.

Fridens liljor

Torsdag kväll

Jag vet att jag varit helt värdelös på att uppdatera bloggen på senaste, jag ska försöka skärpa till mig. Nu väntar två nätter jobb till, sedan är det helt plötsligt lördag. Det gillar jag skarpt. För då är söndag inte långt bort. Och på söndag får jag besök, från Frankrike. Härliga tider, mina vänner, härliga tider.

Annars har det varit fullt upp på senaste, med jobb, besök hos världens bästa Klassonfamilj i Holmatorp, finbesök av Mia och Julia, TV-spelande och diverse annat som måste göras.

Men som sagt; nu väntar jobb, därför ska jag nu mata katterna och sedan stoppa ner fötterna i foppatofflorna för att ta mig till Furan.

Fridens liljor

Torsdag natt

Tisdagstema, mina vänner. Jag har för bövelen inte ens lagt upp veckans tisdagstema ännu. Men det gör inte så mycket, för denna veckan är temat just försenad.

Damen till höger på bilden är det mest försenade som någonsin vandrat i ett par skor. Damen utger sig för att vara min mor, så om ni har några klagomål på mitt uppförande kan ni ta upp det med henne. I vilket fall som helst har hon aldrig kunnat passa tider. Oräkneliga är de antal gånger man fått vänta på henne. Men hon är ju ändå mamma, och jag älskar henne trots fel och brister. (Hon, den där till vänster på bilden är för övrigt min storasyster. Jag vet, vi är inte lika på en fläck.)
De två senaste dagarna har spenderats ute, gårdagen i Helenas trädgård en stund, sedan vidare mot stadsparken för att förtära en måltid med Helena, Nicklas, Maria och Linda. Det var inte tokigt det inte. Men så fort solen försvinner blir det kyligt, så vid 21 fick vi bryta upp. Men mycket trevligt var det, både i trädgården och i parken.

Tänkte att jag skulle bjuda på en liten video, där Helena förklarar bristerna i trafiken på genomfarten här i stan. Jag höll på att garva ihjäl mig, och måste dela med mig av denna härlighet.

Och dagen idag spenderades ute i Beckershov tillsammans med Helena och Veronica. Vi var lite tveksamma till om vi skulle åka eller inte, vädret var inte toppen på förmiddagen, man skulle nästan kunna säga att det var igenmulet. Så Helena tyckte inte att vi skulle åka, utan att vi istället skulle titta på film hemma hos henne. Visst, det går bra. En timme senare ringde hon för att meddela att det spruckit upp och solen hittat fram. Ja, okej. Så ännu lite senare ringde hon för att meddela att solen försvunnit igen och att det var dags att bestämma sig för om vi skulle åka eller inte.
Vid det laget hade Veronica hittat en väderleksrapport som basunerade ut vackert väder efter lunch. Så vi bestämde oss för att åka. Sagt och gjort, lägga ut filtar och slå ner rövarna. Av med kläder och börja steka.

Solen kikade fram mellan molnen ungefär en gång i kvarten. Och höll sig framme ungefär 3 minuter i sträck. Det blev lite kallt emellanåt, men det gick att avhjälpas genom att dra handduken över sig. Veronica och jag tog oss ett dopp också, men det var fan kallt i sjön, fortfarande!

Vi låg en stund till på våra filtar, sedan blev det för jävla kallt så jag och Veronica drog på oss kläder igen, då jävlar kan ni ju tro att molnen helt plötsligt försvann. Så jävla typiskt! Klockan 3 kom solen för att stanna. Fint då.

När vi tröttnat på Beckershov, ett par timmar senare åkte vi till Djulö och spelade en runda minigolf, som Helena vann. Sedan åkte vi till Järnvägsgrillen för lite glass, innan det var hemdags.

Allt som allt en mycket bra dag, spenderad tillsammans med 2 underbara vänner.

Nu är det snart dags för lite sömn. Morgondagen kan bli spännande. Förhoppningsvis blir det bra väder!


Fridens liljor