Small fragments of a life

Torsdag kväll

Ikväll har jag varit på Ica Maxi. Tillsammans med alla stans övriga idioter. För det är fan ingen vettig människa som frivilligt skulle ställa sig i den kilometerlånga kö som ringlade genom affären. Det tog nästan exakt en timme för oss att komma fram till kassan. Festligt. Jag höll på att lacka ur gånger flera, men jag tog tag i mitt tålamod och härdade ut. Det var väl kanske inte riktigt så jag hade tänkt spendera min torsdagkväll, men morsan min är envis och tror att Ica Maxi har exklusiva rättigheter på just det hårfärgningsmedel hon vill ha.

Så nu sitter jag hemma hos mamma och Leif, morsan har fått färgen i håret, och nu väntar vi på att tiden ska gå, så vi kan lägga i slingorna. Jag är en otroligt vänlig själ som hjälper min mor med att färga bort de grå stråna på knoppen.

För övrigt har jag nu tagit helg. Och fan så skönt det känns! I morgon ska jag sova ut, inte behöva bli väckt av väckarklockan, utan vakna när kroppen och hjärnan återhämtat sig. Sedan ska det städas. Fast ärligt talat är det inte så farligt mycket att städa. Mest lite undanplock, dammande, dammsugande och golvtorkning. Ja, och så vikning av kläder. För jag tvättade för någon vecka sedan, men har ännu inte kommit mig för att vika de rena kläderna och lagt ner i lådorna.

Klockan 20:00 ikväll är det viktigt att kika på kanal 5, för då är det bakom kulisserna eller något sådant på Harry Potter. Finfint!

Nu prata med Tiina i telefonen! :)

Fridens liljor

This wheel will turn without you

Snacka om att jag blev förvånad idag, när jag kikade in här och såg kommentarerna på föregående inlägg. En vänlig själ på Tele2 kan lösa mitt problem med efterhängsna telefonförsäljare! Det tackar vi för!

I övrigt en lång dag, förmiddagen var förvisso lugn, med sovmorgon och hemmamys. Men den tog slut allt för snabbt, och helt plötsligt var det dags att åka till jobbet. En kul kväll spenderad med Helena, så jag vet egentligen inte varför dagen har känts lång. Vissa dagar är bara sådana, antar jag.

Temperaturen sjönk drastiskt under kvällen, för när jag skulle hoppa på cykeln efter jobbet höll jag på att frysa arslet av mig! Jag måste investera i en musvärmare, helst innan det blir ännu kallare. Som tur är hade Helena fått tips om att de finns att köpa på ÖoB, och eftersom hon också behöver en skulle hon köpa en åt mig också om det finns.

Nu väntar sängen, ännu en jobbkväll i morgon. Jippie.


Dagens låt; Uma - Wheel


Fridens liljor

You were everything that's bad for me

Jag glömde bort att berätta igår att det där 08 numret visst ringde när jag låg och vilade mig. En väldigt påläst kille ringde och frågade efter Elin Lina Elisabet Gustafsson. Men han ringde inte från Tele2, han ringde från Telia. Han frågade om bredband hit och telefoner dit, jag avböjde hans erbjudanden vänligt men bestämt.

Och vid närmare undersökning är det tydligen två 08 nummer som varit så ihärdiga. Telia var den ena. Och för en liten stund sedan ringde en kille från ett annat 08 nummer. Tele2. Han var inte alls lika påläst han, för han sökte "Ööööh, den som... eeehh... i hushållet har hand om telefonabonnemanget." Det var en dålig start på samtalet. Och fortsättningen blev inte bättre...

"En familjemedlem har mobilt bredband från Tele2, och då har jag ett erbjudande, för ni har Telia på hemtelefonen?" (Förresten, en familjemedlem? Kan inte de se att jag är självbo? Vem skulle ha det bredbandet om inte jag? Imperius?)

"Ja, jo, det stämmer."

"Ni betalar alltså... öööh... 149 kronor i månaden för det. Får jag fråga, hur mycket använder ni hemtelefonen?"

"Inte så överdrivet mycket."

"Just det, det brukar vara så. Men om ni byter till Tele2 betalar ni bara 69 kronor i månaden och ringer lite billigare."

"Jaha, men jag har en ännu billigare lösning."

"Eeeeh, vadå?"

"Att helt enkelt säga upp hemtelefonen."

"...Eeeeeh... alltså... öööööh, ska ni göra det?"


Så mina vänner, så gör man för att få telefonterroristerna tysta! Sedan bad jag honom att skriva upp mig på någon lista över personer de inte skulle ringa. Och han förklarade att han visst kunde skriva upp mig på en sådan lista på hans kontor, men att kontoren är utspridda i Sverige, och att de säkerligen ändå kommer ringa från andra kontor. Jag svarade helt enkelt att "Det är väl ändå en jävligt dålig organisation." Och jag tror han blev lite stött, för då gick han in i försvarsställning och menade på att det inte var hans fel. Det hade jag väl kunnat räkna ut med lilltån att det inte var hans fel, men det var ändå han som ringde, och då får han stå sitt kast. Han blev riktigt otrevlig mot slutet av samtalet måste jag säga, och sade inte ens hej då, fast jag var ofantligt trevlig mot honom.


Sedan pratade jag med Veronica och höll på att garva ihjäl mig, för hon hade beställt en skiva från Enjoy som landade på hallgolvet idag när brevbäraren kilade förbi ytterdörren. Hon öppnade paketet för att upptäcka att cd-fodralet hade gått sönder vid posthanteringen, men tänkte att det fick väl vara så, skitsamma liksom. Tills hon öppnade fodralet och insåg att det var tomt. Ingen skiva. Det hon fick på posten var alltså ett tomt, trasigt cd-fodral. Hoppas det inte var så dyrt.


Nu ska jag hoppa ur mina pyjamasbrallor och i ett par jeans.


Dagens låt; We the kings - All again for you


Fridens liljor

Söndag kväll

Sådärja. Då var det helg! Då slår vi klackarna i taket och häller i oss en butelj rödvin!
Som att man skulle orka det. Jag har slagit mig ner i soffan och funderar starkt på att aldrig resa mig igen. Jag sitter riktigt bra här, med en mysig Crucio tryckt intill benet och en sovandes Imperius i fönstret. Livet blir inte mycket bättre än så.

Jag har tagit mig igenom säsong 4-8 av Förhäxad, så nu har jag börjat från början. Och det är precis lika bra som det alltid har varit. Väl värt pengarna! Det är kul när man gör ett lyckat köp! Sedan att jag inte kan sitta rakt upp och ner och titta på TV/film, det är en annan femma det.

Jag vet inte vad det är som gör att jag har så svårt för att sitta rakt upp och ner och titta på film. Rimligtvis ska man inte behöva plocka med saker och ting när man tittar på TV, men jag måste göra det. Har alltid något i händerna när jag tittar på TV, oftast har jag datorn i knäet, har jag inte det kan jag dock gärna sitta och knäppa med en penna. Typ.

Nej, nu väntar sängen på mig, den ser sådär inbjudande ut och jag kan inte motstå den!


Fridens liljor

I tried to be perfect, it just wasn't worth it...

Jag skulle behöva laga mig lite mat, men jag har ingen motivation till det. Alls. Men det är ju tydligen inne nu med innovationer. Så kan något innovativ person snälla uppfinna en maskin där man bara kastar in alla råvaror man har, och 2 minuter senare kan plocka ut en färdig rätt? Det skulle underlätta mycket. Tack.

Tillbaka till jobbet om ett par timmar.

Dagens låt; Sum41 - Pieces

Fridens liljor

Söndag jättejätte tidig morgon

Nu på morgonen kom jag på vad jag hade tänkt att jag skulle blogga om igår. Så det blir ett snabbt inlägg om det, innan jag kilar till jobbet. Jag skulle nämligen vara lite bitter.

I flera veckor har det ringt ett 08-nummer till mig, jag har inte varit hemma, så jag har inte svarat när de ringt, bara sett det där numret på nummerpresentatören. Dag efter dag. Vecka efter vecka. Igårkväll när jag kom hem hade jag ett nytt samtal, tryckte fram numret, och visst, 08... Idag jobbar jag delad tur, vilket innebär att jag kommer hem runt 12-tiden, och då vill jag ta det lugnt, äta och vila en stund på soffan. Och jag ger mig fan på att de kommer ringa från det där numret!

Alltså, jag är med i nixregistret, vilket torde innebära att företag inte ringer till mig. Men det där har de hittat ett kryphål i. För jag bor i ett Tele2 hus och då är det tydligen tillåtet för dem att ringa till mig. Ofta. Jag tycker inte jag gör annat än att prata med Tele2. "Vill du ha fler kanaler på din TV?" eller "Vad har du för bredband?" eller "Vad har du för telefonabbonemang?" eller "Du sparar faktiskt hela 5 kronor i månaden på att byta till det här eller det här."

Jag blir tokig. Om jag nu skulle vilja byta bredband/TV utbud/telefonoperatör så skulle jag väl ta tag i det själv? Då skulle jag väl själv ringa upp företaget och säga till? Det känns logiskt. Och jag tror inte att de på Tele2 har någon som helst koll på vem som ringt till vem, för de telefonterroriserar mig jämt!

Om det nu är de som ringer mig från det här 08 numret, och om de ringer i eftermiddag när jag vilar tänker jag säga dem ett och annat, och be dem sätta upp mig på en lista över folk som absolut inte vill bli telefonterroriserad. Jag vill heller inte att de knackar på min dörr någon mer gång.

Så, nu är jag färdig med att vara bitter, nu ska jag kila iväg till mitt fina, härliga arbete och slita några timmar.

Det är för tidigt för någon dagens låt, återkommer kanske med det i eftermiddag/kväll.

Fridens liljor

Lördag kväll

I morgon är det fars dag, igen. Var det inte nyligen fars dag? Eller var det mors dag? Eller barnens dag? Eller gammelmorfars dag? Skitsamma. Fadern ids inte att hålla sig hemma på fars dag, så han får inga presenter, och ingen tårta. Är man inte hemma på fars dag får man stå sitt kast. Inte för att han hade fått det om han var hemma heller, men nu kan jag ju låtsas att han hade fått det om han bara kunnat hålla sig i stan. Det känns bra.

För övrigt har det varit en bra dag, mestadels spenderad på jobbet. Men nu är det bara söndagen kvar, sedan är helgen slut, och det gör mig ingenting. Bara en delad tur kvar. Skönt, skönt, jätteskönt.

Jag funderade på något under kvällen, och tänkte att jag skulle ta upp det på bloggen, men nu har jag glömt vad det var. Jag hatar när det blir så, det är lite som med drömmar, man kan drömma något riktigt festligt, något som man skrattar åt när man vaknar, sedan räcker det med att man kilar ut på toa, så har man glömt vad man drömt om. Det är fantastiskt enerverande.

Åh, just det, jag tror inte mina grannar är hemma den här helgen, så det är lugnt och skönt och framför allt tyst i byggnaden. Jag funderar på att kila ner och skicka in en tub lim i låset, så de håller sig borta ett tag. Men det vore inte riktigt rätt, eller?

Nej, nu väntar sängen på mig, jag tror den saknar mig.

Fridens liljor

I feel like a hero and you are my heroine...

Bara för att de är det finaste jag har...


Imperius


Finaste


Liten Crucio och hans brorsa


Liten Crucio


Pyttis!


En liten Imperius


Imperiusen


Tooooken


Den lille mannen med den stora svansen.


Sötnöten


Finaste Crucio


Nöt


Båda fina


Stor och litenOändligt älskade!För övrigt en mycket bra dag, med VG på slutprovet i naturkunskap och ett inbokat telefonmöte för betygsamtal i morgon. Det känns bra det här.Dagens låt; Boys like girls - Hero/heroineFridens liljor

När juldagsmorgon glimmar, jag vill till stallet gå...

Nu har det varit mycket jobbande på senaste. Och plugg med för den delen, men på fredag ska jag skriva slutprov, sedan är det bara ett betygssamtal, och efter det har jag mitt betyg. Så skönt det ska bli! Jag har nästan glömt bort hur det är att ha fritid...

Men helgen bjöd på skojigheter, då jag, Malin, Cecilia och Adam drog till Ullared över dagen. Märkligt hur kul det kan vara att shoppa. Men det blev inte alls farligt dyrt ändå, och jag är riktigt nöjd!


Kusinvitamin var trött i bilen...


...och så var även Cecilia. Men det är helt lagligt efter att ha jobbat natten...


Vår pålitliga
chaufför!


Den här gick inte att köpa på Gekås, men jag ville knyta fast honom i en sele i dragkroken och ta med honom hem ändå, för han var söt!


Äta bör man, annars dör man.


Cecilia fyller på med energi.


Järngänget.


Kattgym.


Ny tavla


Ny tavla, och hjärtgrejs.


En fin löpare


Min nya vinterjacka. Den är rosa, och det gör mig glad.


Snyggaste vinterskorna.


Glöggmuggar och glöggskålar. Nu ska här drickas glögg!


Snyggaste snögubben!


Jag råkade få mig med den här hem. Hur gick det till, egentligen?


Sötaste lilla tomten i stan!
Ikväll vankas det biobesök med Helena, Veronica och Karro. Det är någon svensk film vi ska se, kommer inte ihåg vad den hette, men det blir nog bra det.


Dagens låt; När juldagsmorgon glimmar


Fridens liljor