Small fragments of a life

Måndag kväll.

Jag tycker om måndagar, det gör jag. Men till och med jag har mina begränsningar, fast jag kanske försöker att inte visa det. Så nu är jag trött, så trött, så trött. Och då är det tur att man har vänner som man kan ringa och härja av sig för. Nu är jag med i matchen igen.

Ikväll ska jag lyda ett råd jag fick, jag ska nämligen bara ta det lugnt och vara, titta på Förhäxad och mysa med pissarna.

Mer har jag inte att säga just nu.

Fridens liljor.

Välkommen snön, jag har saknat dig!

Dagarna springer iväg, och bloggen har hamnat lite på sidan. Kanske för att jag fick hem min Förhäxad box igår, vilket innebär att jag har lite att göra på dagarna nu. Men jag klagar inte, fantastiskt bra serie, det där!

I onsdags svängde Jennie förbi mig på jobbet, och jag fick en jättefin bukett rosor av henne och hennes lilleman. Det var väldigt snällt av dem, det gjorde min dag!

Igår kväll var jag i badhuset och vattengympade, och när jag kom hem var jag lite trött. Eller mycket trött. Så pass trött att jag slocknade på soffan. När jag sedan vaknade visade uret 05:15. Grattis. Så med tröttmössan på stängde jag av dator och TV och kilade ut i köket för att släcka ner, och det var då jag fick syn på allt det vita utanför fönstret! Jag ddrog på mig pyjamas och morgonrock, sedan gick jag ut på balkongen och bara satt där och myste medan snön föll. Det är något magiskt med snöfall, jag blir lycklig i hela själen, det sprider sig liksom ett lugn. Himlen var sådär ljus som den bara är när det snöar, och just där, vid den tiden fanns det inget som var fel i världen.

Nu är det jobb som gäller i helgen, det känns inte toppen just nu, men helgerna brukar gå fort så jag håller tummarna för att det är fallet även den här helgen.

För övrigt har jag hittat ett filmklipp på youtube som jag vill dela med er. Jag vill att ni tittar ända till slutet, och lyssnar noga på vad hon säger.
Det var allt för idag, nu är det tack och god natt.

Fridens liljor

You call me a stranger, you say I'm a danger, but all these thoughts are leaving you tonight. I'm broke and abandoned, you are an angel, making all my dreams come true tonight...

Ännu en måndag har passerat, och jag överlevde den här veckan också. Nej, så farligt är det inte, för jag gillar faktiskt måndagar. Det händer liksom lite mer saker, på helgen får man ju inte ens post!

För övrigt har jag precis nyligen klickat hem Förhäxad boxen med alla säsonger. Jag kikade nämligen av en händelse in på cdon, och upptäckte att de hade sänkt den med 400 riksdaler, så den blev min för endast 799 svenska kronor. Det känns bra det här! Nu ska jag bara försöka hitta lite tid att titta på avsnitten också, men det löser sig nog med det med!

Det fanns nämligen en tid då jag var en aning biten av den serien, man skulle nästan kunna kalla det besatthet. Därför finns ett viss uns nostalgi i det hela. Plus att jag inte sett riktigt alla avsnitt, och inte mycket alls av sista säsongen av någon underlig anledning. Men nu så, nu är jag med i matchen igen! Jag är lyrisk, lycklig i hela själen. Jag har med jämna mellanrum gått och suktat efter just den här boxen på Åhléns, men tyckt att den varit aningen för dyr.

Annars har det varit en rätt lugn dag, jag spenderade eftermiddagen på jobbet med att vara tysk. Alltså, jag pratade med tysk brytning, det var rätt fräsigt. Och aningen övertrött blev jag mot slutet, så det mesta var rätt festligt.

Just det, jag hade en väldigt underlig dröm framåt morgontimmarna, jag drömde nämligen att jag var gravid. Jag fick lite smått panik, eftersom jag inte visste vem som var far till bebisen, det fanns dock 3 alternativ. Ett av dessa alternativ gjorde mig dock väldigt obekväm. Huvaligen.


Nu ska jag kika lite på youtube tror jag, och se om jag hittar något skoj.


Dagens låt; Secondhand Serenade - Stranger
(Ja, för tredje dagen i rad, jag kan helt enkelt inte sluta lyssna!)


Fridens liljor

I would give my final breath to make you understand how beautiful you are...

Uret visade 22:15 igår kväll, när mina grannar kom på att de har en stereo. Förmodligen har de Sveriges, kanske nordens, största baslåda-eller-vad-det-heter kopplad till den stereon. Jag var trött, och ville gå och lägga mig. Det går inte sådär jättebra att sova när baslådan-eller-vad-det-heter där nere får sängen att vibrera till den grad att det är svårt att inte trilla ner på golvet. Tegelstaden har inte någon störningsjour, så jag drog fram golvmoppen, vände den upp och ner och började dunka i golvet. Men ingenting hände. Jag funderade en stund på att gå ner till grannarna för att ringa på dörren och be dem sänka volymen. Men eftersom världen är skruvad idag och folk mördar varandra både till häger och vänster var jag rädd att jag skulle få en yxa i bröstbenet om jag gjorde det, så istället stoppade jag öronen fulla bomull och inväntade sömnen.

Jag kan säga att det tog en bra stund innan den däringa John svängde förbi, han den där oförskämda mannen som slänger små stenar på folk alltså, så man tappar medvetandet, eller "somnar" som det brukar kallas.

Katterna väckte mig sedan 9:30, det dunkades och prasslades och jamades ute i vardagsrummet. Vilket var väldigt synd, för jag var mitt uppe i en väldigt intressant dröm; jag stod inne på systembolaget och köpte öl. Men upp klev jag, och rotade runt efter min snusdosa en liten stund, bara för att inse att den tog slut kvällen innan, så jag var tvungen att ge mig av mot Ica Nära. Jag slängde på mig ett par mysbyxor, en tisha, jacka och mössa och plockade upp en påse med pantflaskor innan jag klev utanför dörren. Utan att se mig i spegeln, utan att kamma håret, eller på något annat sätt göra mig i ordning.

Vanligtvis när jag går till affären lägger jag inte märke till folk, och folk lägger inte märke till mig. Bara för att jag nu inte gjort mig i ordning träffade jag inte mindre än 2 personer som lade märke till mig. Jag ska aldrig mer gå till affären utan att först göra mig i ordning.

För övrigt har dagen spenderats framför dumburken. Så nu har jag sett hela säsong 5 av Bones, och längtar till säsong 6. Jag tror jag kommer få längta ett bra tag. Jag har även gjort tacoshamburgare, så nu är jag mätt och belåten och ska snart krypa i säng. Och idag hoppas jag att han den däringa John har lite mer bråttom att ta sig hit och kasta stenar på mig, för i morgon är det jobb som hägrar.


Dagens låt; Secondhand Serenade - Stranger
(Jag vet att det var gårdagens låt också, men den är ju så bra!)


Fridens liljor

I can't make a sound to somehow capture your attention, I'm starin at perfection. Take a look at me so you can see, how beautiful you are...

Som alltid en intressant dag ute i Forssjö! Jag säger bara det; är spackling en konst så är jag Picasso! Visserligen var det första gången jag spacklade, men jag är en naturbegåvning. Det bubblade sig på ett par ställen, men det var absolut inte mitt fel.

Men för att ta det från början. kommer ni ihåg att jag slet ner tapeten i Tiina och Staffans vardagsrum? Givetvis hade jag deras tillåtelse att göra det. Men poängen är att sedan dess har deras vardagsrum sett lite... demolerat ut. Nu har de gjort slag i saken och börjat renoveringen. Och mitt i allt damm och vit färg hittade vi Staffan och Markus med varsin roller. Jag tyckte det såg så festligt ut att jag också ville måla. Så Staffan lånade ut en tröja och en keps till mig, och sedan var jag igång. Det tog inte så lång stund för oss tre att måla 4 väggar. Även om Staffan var lite långsam av sig, vilket han påstod berodde på att han hade för bred. Roller, alltså. Sedan kom vi även fram till att det är längden som räknas. För Markus nådde högst upp på väggen trots att han inte hade någon sådan där roller med pinne.

När väggarna var vita hoppade vi ut till damerna i köket, Tiina och Annelie, och fick lite mat i magen. Och efter maten fick vi givetvis kaffe. Vi fikade lite i lugn och ro och hade allmänt trevligt. Och några timmar senare hade färgen på väggarna torkat, så Staffan hoppade in och började slipa, jag drog på mig skyddsutrustningen och fick en snabblektion i spackling av honom, sedan bar det av. Så nu ska jag lägga till spacklerska i mitt CV. Det är fränt.


Demolerat!
Visst är de söta?


Jörgen slipar.


Staffan


Spacklerskan, herself.


Vilket konstverk!Nu dags för en nattmacka, och kanske en kopp te. Sedan sängen! På grund av på tok för lite sömn på senaste är tanken att jag ska gå och lägga mig skapligt ikväll. Vi får se om tanken blir verklighet eller inte...


Dagens låt; Secondhand Serenade - Stranger

Fridens liljor

torsdag kväll

Jag är trött och sliten, och har så varit de senaste dagarna. Jag vet inte riktigt varför, om det är trötthet från den gångna helgen, eller om det är något skit i kroppen, typ en förkylning eller något, som gör att jag känner mig trött mest hela tiden. Och så har jag fortfarande ont i axeln. Och trötthet och värk gör att jag inte alls känner mig lika sprudlande glad som jag brukar. Men jag försöker i alla fall, och mer kan jag inte göra.

I morgon är det fredag, och det är skönt. Jag jobbar en 7-16 tur innan jag tar helg, vilket ska bli najs. Fest i morgon kväll, månne? Om jag känner mig trött och sliten är det kanske ingen idé, men annars skulle det inte sitta helt fel. Nej, inte alls.

Nu ska jag ge mina prinsar mat och vatten, och sedan ska jag ge mig ut på jakt efter min säng, det vore rätt skönt att krypa ner i den, känner jag.


Fridens liljor

You taught my heart, a sense I never knew I had, I can't forget, the times that I was lost and depressed from the awful truth, how do you do it? You're my heroine.

Vilken röra! Men jag antar att som man bäddar, får man ligga! Det är fan bättre än vilken såpa i världen, intriger in real life, så att säga. Jag hoppas det blir en fortsättning, för jag vill veta om han väljer frun eller älskarinnan, eller om de kanske flyttar ihop alla tre. Men om man lyssnar på frugan så verkar det sistnämnda inte vara något alternativ. De kan inte lämna det såhär, mitt i en cliffhanger, världen önskar en fortsättning. Och med världen menar jag mig själv.

För övrigt har jag ont i vänster axel, och det är jävligt irriterande. Jag är lite sådär att jag gärna väntar några dagar för att se om värk och sjukdom och sådant går över av sig självt. Med lite ipren och alvedon i kroppen brukar den fungera nästan utan protester. Så är nästan fallet nu också, med en ipren försvann den värsta värken, nu återstår att se hur det blir när den går ur kroppen, det kanske är sju reso värre. Spänningen är olidlig.

Jag fick ett sms från cdon idag, om att min beställning har lämnats in på posten och är på väg till mig. Jättebra. Om jag kom ihåg vad jag hade beställt, för såvitt jag minns har jag inte varit inne på cdon på ett par-tre månader. Jag har hållit mig i skinnet på senaste och inte beställt något. Så jag var lite förvirrad där ett slag, innan jag kom på att jag faktiskt bokade sjätte säsongen av Bones då för ett par-tre månader sedan, så det är den som är på väg till mig nu. Det gör absolut ingenting, för Bones är bra, det kan jag titta på både i tid och otid. Kanske mest i otid. Nu vet jag i alla fall vad jag kommer pyssla med i helgen. För förhoppningsvis har boxen hittat hem till mig tills dess.

Jag funderar på att kika in på ellos hemsida, och se om jag kan hitta något fint nu till hösten/vintern. Men jag har inte riktigt bestämt mig än, för det blir ofta så dyrt. Jag skulle vilja köpa ett par jeans, en scarf, någon snygg tunnare långärmad tröja och lite sådant. Men jag har som sagt inte bestämt mig ännu. Det kan kanske bli en resa till Ullared så småningenom, och då är det ju lite tokigt att redan ha köpt saker och ting, men till dyrare pris. Dessutom behöver jag investera i nya vinterskor och en ny vinterjacka i år. Önska mig lycka till med skoköp, för det är en hel vetenskap att hitta kängor till mina paddlar till fötter.

De skorna jag har haft de senaste typ 3 åren köpte jag på Jobi. De var ganska dyra, cirkus 800 kr om jag minns rätt, men å andra sidan är det kanske inte så mycket om man slår ut det på antalet år jag har använt dem. Jag vet i alla fall att jag drog på dem på fötterna och de var så sköna att jag kan svära på att jag hörde en änglakör någonstans i bakgrunden. Det var ett måste ha köp. Några dagar senare pratade jag med mamma om de där skorna jag beställt, och då visade det sig att hon hade köpt exakt likadana, av exakt samma företag. Och ännu några dagar senare visade det sig att syrran också hade köpt de skorna, dock i en annan färg.

Så nu ska jag se om jag kan få tag i ett par skor som varken mamma eller Anna har. Det vore festligt.

Och för övrigt längtar jag till helgen. Jag har en pava rödvin som ligger och väntar på att få bli uppdrucken. Det är festligt!


Dagens låt; Silverstein - My Heroine


Fridens liljor

I'd ask to have you stay, if I wasn't so frightened, I, I'm really falling for you...

Jag har två saker jag ska bekänna. Två tillkortakommanden, kan det kanske kallas. För det första är jag extremt dålig på att lägga märke till saker och ting. Jag har noll detaljseende. Häromsistens frågade jag Veronica om hon köpt ny sparbössa, eller i alla fall flyttat fram den och ställt den på TV:n. Den hade stått där i flera år, fick jag till svar. Sådärja. Och det är inte bara sådana detaljer jag har svårt med, jag har jävligt svårt att komma ihåg ansikten. Jag känner igen folk som jag träffat flera gånger, det har jag inga problem med. Problemet är att folk som jag bara träffat någon gång och i ett visst sammanhang, t.ex. på jobbet, inte känner igen om jag sedan ser personen i fråga på ett annat ställe. För mig är personen en främling, det skulle lika gärna kunna vara så att jag aldrig sett människan förr. Det kan vara en person jag pratat med en bra stund, men det finns inget i min hjärna som påpekar att jag sett människan förr.

Och när jag är ute lägger jag inte märke till folket runt omkring mig. Jag har säkert cyklat förbi massor av människor jag känner, eller har känt, utan att hälsa. Helt enkelt för att jag inte ser dem. För att jag är så fokuserad på mitt mål, jag vimsar mest runt i min egen lilla värld, tänker på var jag ska, vad jag ska göra, eller något annat. Det här gör säkerligen att jag kan uppfattas som dryg, som den där som inte hälsar när man möts ute. Men nu vet ni, det är inte det att jag tror jag är bättre än någon annan, problemet är att jag antingen helt enkelt inte lägger märke till min omgivning, eller att jag inte känner igen ansiktet.

Det andra jag ska bekänna är att jag aldrig, någonsin, varit en plockare. Alltså en sådan där som går och småplockar hemmavid, som alltid har ordning och reda. Jag hittar mina saker, oftast, för att jag vet i vilket hörn av rummet jag lagt dem, men jag stör mig inte på om det t.ex. ligger en tröja på golvet. Eller om det är dammigt eller katthår i soffan eller gardinen. Det är inget som stör mig nämnvärt heller. Tills jag städar. Då känner jag hur skönt det egentligen är att ha ordning och reda. Att slippa ha 300 hårtussar på kläderna, att hitta det man söker utan att behöva lyfta en massa grejor, att krypa ner mellan rena lakan utan att först behöva lyfta över en hel hög kläder i fåtöljen. Att kunna ta tag i tvättsäcker och traska ner till tvättstugan utan att först behöva krypa under sängen för att få fram smutstvätten. Ja, emellanåt har det varit så.

Men nu har jag höststädat här hemma. Jag har torkat varenda torkbar yta, jag har sorterat saker och ting i mina lådor, jag har dammat och jag har dammsugit, och rollat soffan, kökssoffan, filtar och gardiner. I morgon ska jag skura golven, inte torka med golvmopp och flytta omkring skräpet, utan lägga mig på alla fyra och skura golvet, the hard way. The clean way.

Och sedan jävlar i mig får det vara nog. Jag ska bli en plockare. Jag vill kunna ta emot spontangäster, utan att behöva be om ursäkt för att det är stökigt. Jag vill ha ordning och reda omkring mig. Och det börjar nu. Så om ni får en stund över någon gång sväng gärna förbi på en kopp kaffe, för kaffe har jag alltid hemma. Spontangäster kan jag behöva, för att få en sporre att hålla ordning här hemma.

Nog om det. Idag har jag, förutom städningen, hjälp familjen Klasson, genom att köra hem Jennie för att ta emot madrasser. Sedan åkte vi tillbaka till stan och jag blev bjuden på mat på kolgrillen. Fantastiskt gott. Och fantastiskt snäll av Jennie att bjuda!

När vi lämnade tillbaka bilen till Janne kom han körandes i en grävskopa. Så jag hoppade i skopan och han hissade upp mig högt, högt upp i luften. Det var fränt! Jag ska nog spara till en grävskopa så jag kan få stå högt varje dag.

Framåt kvällen åkte sedan jag, pappa och Veronica ut till Beckershov för att få upp båten ur vattnet. Det är tungt att dra upp den där båten, så Veronica var snäll och hjälpte till! När vi rodde fram till rampen satt vi och sjöng "row, row, row your boat gently down the stream, if you see a crocodile don't forget to scream" och pappa stod bara och skakade på huvudet. Men det är ju från Mr. Bean, det är ju kul!

När båten väl låg säkrad på land släppte vi av Veronica hos hennes päron, och sedan tog vi oss till farmor och farfar, där vi blev bjudna på kvällsmat, och efter det åkte vi hem. Och jag var duktig när jag kom hem, för det var nämligen då jag dammsög här.

Nu softar jag i soffan, jag är nyduschad och ska snart krypa ner mellan lakanen i min renbäddade säng och mysa. I morgon har jag sovmorgon, börjar inte jobba förrän 14. Skönt så!

Nu lite bilder!


Janne och Jennie uppifrån skopan sett


Veronica och pappa jobbar med att få ur vattnet ur båten.


Det är rätt fint där ute.


Veronica båtar sig


Finaste Veronica.


Solnedgång.


Pappa och Veronica båtar sig. Det träligaste, och det som tar mest tid när man tar upp båten är att tömma ur allt vatten, den är nämligen dubbelbottnad, och innan man lägger upp den måste vattnet mellan bottnarna ut, annars fryser det och vatten som fryser expanderar ju även. Då kan man ju gissa vad som händer...


Där är den på plats, på vintervilan. Nu går den i ide, lilla ettnollsexan.Dagens låt; Busted - Falling for you


Fridens liljor

Måndag kväll

Eftersom jag inte har så mycket att göra om dagarna, fick jag den geniala idén att storstäda köket ikväll. Det tog cirka 2 timmar att få undan ett par-tre dagars disk, rengöra ugn, spis, micro, kylskåp och skärbrädor. Sedan skrubbning av alla ytor och omplacering av köksmöblerna. Nu är jag nöjd, och trött. Men en sak återstår; att äta. Jag har glömt att äta ikväll, så jag måste ta tag i det innan jag kan hoppa i säng.

För övrigt har det varit en bra dag, en dag som alla andra med jobb. Och när jag kom hem satte jag mig framför datorn för att skriva lite på naturkunskapen, jag skrev ungefär en och en halv rad, innan jag kom in på andra saker att göra.

Nej, nu ska jag ta och värma lite nyponsoppa tror jag, det är inte så dumt det inte. Sedan bums i säng. I morgon är en ny dag, med nya äventyr. Först ska jag ut till Jennie i Forsa och hjälpa till att byta sängar, sedan ska pappa och jag åka ut till Beckershov och dra upp båten.

Fridens liljor

You were everything that's bad for me, make no apologies, I'm crushed, black and blue, but you know I'd do it all again for you...

Jag har kört traktor, för första gången. Det var roligt, att sitta där och skumpa och köra rally runt gärdet. Jag gillar! Traktorn ägs av familjen Klasson, de där roliga typerna ute i Holmatorp. För det är där ute jag spenderat det senaste dygnet, med god mat, gott vin och härligt sällskap. Mycket prat, mycket skratt, och ett par svedda hårstrån är vad kvällen resulterade i.

Här följer en rad bilder.


Den lille mannen i bilen.


Sötnöten


Det här är fränt!


Solnedgång.


Janne.


Jennie.


Lilleman


Lilleman


Flambering. Det är rätt farligt, har jag hört...


Mindre nyktert än vanligt.


Fränt.


Popcorn-nisse


Fint träd


Hösten är kommen


Sämre begagnad ljusstake säljes till högstbjudande. Finns att hämta i Forsa-området.


Sämre begagnad navkapsel säljes till högstbjudande, finns att hämta i Forsa-området.Nu ska jag lägga mig på soffan en stund, och försöka låta bli att somna. I morgon står det jobb på schemat, men veckan som kommer har definitivt potential.

Någon som vill festa helgen som kommer, förresten?


Dagens låt; We the kings - All again for you


Fridens liljor

I can't imagine all the people that you know, and the places that you go when the lights are turned down low...

Det har varit en riktigt härlig fredag! Först med jobb till 14, sedan hem för att göra veckans närvarouppgift och delprov 3 i naturkunskapen. Och skicka in osmoslaborationen. Så nu ligger jag i fas! Det är grymt skönt, och nu bara 4 veckor kvar! Det enda jobbiga är att jag kikade lite på veckan som kommer, och jag har fått en ny insändningsuppgift som ska göras. Det är inga dåliga insändningsuppgifter vi får i den här kursen heller, det känns som att jag kommer behöva ännu en studiesession på bibblan.

När naturkunskapen var klar kom lillkusin förbi på en kopp kaffe. Alltid trevligt. Vi satt och petade på våra mobiltelefoner, som vi nog inte riktigt kommit underfund med ännu. Men det tar sig, det gör det!

På kvällen var det sedan dags för konsert i Tallåsaulan. Det var något jippo som hade med världens barn att göra, riktigt trevligt med fin sång. Och så är det grymt roligt att titta på folk! Helena och jag gjorde sällskap, och satt och myste, och sjöng livligt med på allsångerna. En riktigt härlig kväll. Och hade man fått ha med sig en pava vin hade det nog varit ännu härligare.

Och så fick jag en present av Helena, jag är nu ägare till stans coolaste tisha!Nu ska jag knoppa alldeles snart, för i morgon ska jag först och främst lösa melodikrysset med Veronica (vi löser tillsammans över MSN) och senare sticker jag ut till Jennie och Janne och deras lilleman ute i Holmatorp. Helgen har potential, det har den verkligen.


Och så skänker vi en tanke och en önskan om snabb bättring till Birgitta.Dagens låt; Something Corporate - Konstantine


Fridens liljor

I tried to be perfect, it just wasn't worth it

Jag blir så otroligt trött på mig själv. Och ledsen. Och så tycker jag otroligt synd om mig själv. För att jag precis kommit hem efter jobb och en tur nere på stan där jag införskaffade mig en del nödvändiga grejor. Jag var till och med inne på Konsum för att investera i diverse nödvändiga attiraljer, men jag glömde det som kanske var viktigast av allt; kattsand! Så nu sitter jag här i soffan, helt uppgiven, över att behöva ge mig ut på cykeln i regnet och rusket igen. Jag blir alldeles olycklig bara av tanken.

Men annars har det varit en väldigt bra dag, efter jobbet traskade jag och Jennie ner på stan för att ta en snabbfika, och det var trevligt! Sedan var jag hem till pappa en snabbis och lånade datorn, innan jag gick till apoteket för att köpa sådana däringa munsårsplåster. Nu har jag haft munsår i närmare en månad, och det vill inte gå över. Vilket i och för sig också kan bero på att jag inte kan sluta pilla på det. Men nu jävlar i mig ska det bort. Det vill jag dock säga, att de däringa plåstren inte är särkilt billiga, drygt 100 riksdaler fick jag betala för dem. Måtte de hjälpa nu, annars blir jag sur.

För övrigt blir det ingen vattengympa ikväll, jag hade tänkt att jag skulle åka dit och göra av med lite energi, men jag måste sätta mig med naturkunskapen. I morgon är det prov igen, och jag har en hel del kvar att läsa. Och så ska jag komma ihåg att skicka in min laborationsrapport i morgon, det är viktigt. Skönt att jag bara jobbar 7-14 i morgon, det känns inte så tokigt alls. Och sedan tar jag helg. Det blir Thank goodness it's Friday. Och idag köpte jag vin. Det är gott.

Jaha, till affären då. Stackars, stackars mig.


Dagens låt; Sum41 - Pieces


Fridens liljor
ETA (Edited To Add);

Jag har nog världens bästaste mamma, hon förbarmade sig över mig och skjutsade upp mig till Kvantum, numera känt som Ica Maxi :) Tack lilla mor! :)

She is my cigarettes and champagne, she's got me strung but I'm not running, I, I love that girl...

Det är rätt kämpigt just nu, mycket saker att göra och inte alls tillräckligt med tid, men på något sätt får jag det ändå att gå ihop. Nästan i alla fall. Igår lyckades jag göra färdigt en laborationsrapport om osmos. Första gången jag läste igenom texten om osmos fattade jag absolut ingenting. Molekyler hit och molekyler dit. Det värsta är att det inte ens är svår naturkunskap egentligen. Men det finns en aledning till att jag aldrig har tyckt om NO-ämnena. Jag har liksom aldrig varit intresserad, aldrig tyckt att det varit roligt. Och när jag inte tycker något är roligt lägger jag inte ner så mycket energi på det, vilket innebär att jag inte förstår saker och ting, och då blir det ännu mindre roligt! Det är en ond cirkel det där.

Men nu har jag skärpt till mig, jag har lagt ner mycket energi på naturkunskapen. Anledningen till det är att mycket står och väger med att jag klarar den här kursen. Anöskningarna till universiteten är färdig, nu ska jag bara bli färdig och åtminstone godkänd på naturkunskapen och komplettera med de betygen, sedan är det bara att vänta och se. Jag är redo, nu vill jag plugga, nu vill jag bort från osäkerheten mitt jobb just nu innebär. Nu vill jag bli något annat. Och jag har insett att jag vill ha ett jobb som innebär att man jobbar dagtid och raka veckor. Inget mer kvällsjobb eller nattjobb, inga fler helger. Om det är möjligt att hitta ett sådant jobb återstår att se, men det skulle vara otroligt skönt.

Men, eftersom jag har så mycket att göra hela tiden, men naturkunskap och med jobb och försöka vara lite social med mina vänner, har jag inte så mycket tid för bloggen. Eller något annat heller för den delen. Jag har däremot verkligen blivit dagmänniska nu, till och med när jag har sovmorgon vaknar jag senast 8 på morgonen. Det är ganska skönt att bara strosa runt hemmet på morgonen, slänga ett öga på nyhetsmorgon, dricka ett antal koppar kaffe, kolla lite på facebook. På morgnar jag är ledig vill säga. De morgnar jag jobbar ljuder larmet klockan 05:30

För övrigt har jag på senaste blivit irriterad väldigt många gånger, för att folk inte kan skilja på de och dem. Det kliar i fingrarna när folk skriver dem rakt igenom en text, istället för att lära sig när man ska använda de och dem. Jag får lust att skicka hatmejl. Min värld är väldigt liten, och jag behöver sluta läsa bloggar av folk jag inte känner. Det är min slutsats.

Nu har det blivit dags att dra fram naturkunskapsboken igen, jag har 25 sidor att läsa på två dagar, vilket kanske kan tyckas vara simpelt. Men lägg då till att jag jobbar 14-21 idag, och 7-16 i morgon. Helt plötsligt har man då inte så mycket tid att läsa på.Dagens låt; Green River Ordinance - Endlessly


Fridens liljor