Small fragments of a life

Dag 12. En låt av ett band du hatar.

Jaha. Det här var ju enkelt. Nästan för enkelt.
Det finns ett band som jag verkligen inte tycker om. Inte på en enda fläck. För det låter för jävligt.

Påsken har varit kanon. Nu är jag hemma i Linköping igen, och saknar alla fina i K-town.
Men återvänder snart. När Tiina fyller 30. För det får man inte missa, inte för allt guld i världen.

Men just i detta nu ska jag satsa på att sova bort min förkylning. För den har dragit med sig lite feber. Men i morgon ska jag vara frisk igen, nya tag. Återkommer med bilder då.


Fridens liljor

Dag 11. En låt av ditt favoritband.

Nu har ju jag fler än ett favoritband, som ni kanske har förstått. Men idag tänkte jag på just det här bandet och den här låten, som Tiina redan har dissat totalt.

För övrigt är allt underbart. Igår slog jag en volt nerför trappan hos Tiina och Staffan. När helgen är över ska jag kontakta en advokat så att jag kan stämma dem. ;)

Ikväll blir det grillning här ute och det är kul. Blir längre uppdateringar efter påsk.

Fridens liljor

Dag 10. En låt som får dig att somna.

Jaha, det här var inte så svårt, inte svårt alls faktiskt. Det fanns en tid då jag inte kunde somna när det var för tyst. Så jag lyssnade på en och samma låt på repeat hela natten igenom. Nämligen följande.


Det har varit en underbar dag! I K-town. Den började lugnt och fint med sovmorgon och sedan frukost tillsammans med Staffan, Hilma och Anja.

Sedan blev det annat att göra, en tur ut till Holmatorp och världens bästaste Klassonfamilj. Älskade, saknade vänner.

Sedan åkte jag in till stan igen och hämtade upp Anki och så körde vi till Stallsbackar och gick vår vanliga runda, helt underbart! :) Oj, vad jag har saknat!!

Efter promenaden åkte jag till mamma och tog en snabbdusch, sedan till systemet och efter det till Veronica. För att träffa en saknad vän, och för att mysa med världens sötaste prinsar! Ojoj, vad jag saknar dem! Mina finaste pojkar!

Sedan tog jag med mig Veronica ut till Forssjö, så blev det grillning och en allmänt trevlig kväll innan vi åkte tillbaka in till stan. Och nu sitter jag hemma hos Helena.

Man går inte direkt sysslolös när man är och hälsar på! I morgon blir det besök hos farmor och farfar. Världens bästaste farmor och farfar.


Nu ska jag vara lite social!


Fridens liljor

Dag 09. En låt du kan dansa till.

Jaha. Nu blev det helt plötsligt jävligt svårt, eftersom jag helst inte dansar alls. Och absolut inte dansar om jag är nykter. Så det här är lite svårt. Jag får gå på en låt som jag kan tänka mig att dansa till när jag är full. Eller i alla fall mindre nykter än normalt.


För övrigt kan just det här blogginlägget när som helst gå åt helvete, för jag sitter på en buss som just nu befinner sig någonstans mellan Norrköping och K-town. Men det är sådant man får ta. Living on the edge, liksom.

Dagen började med basgrupp, den här gången drog vi igång ett scenario om neurobiologi. Cellens uppbyggnad och whatnot. Det är lite svårt att skapa problemställningar när man inte riktigt har koll på vilka ord som hör ihop av de vi brainstormade fram. Men det lite handledning gick det hela till slut fint, och vi fick fram både problemställning och inlärningsmål. Så nu finns det att göra över påsken, jag ska bl.a. leta reda på hur en nervcell är uppbyggt. Oj, så intressant.

Efter basgruppen gick vi upp till cellskapet för att slänga i oss lite lunch. Vi hade 2 timmar på oss innan dagens föreläsning i anatomi. Så efter att jag ätit satte jag mig med biomekaniken. Jag trodde att jag var klar med den, men nehej då, för om något kan gå fel för Lina, så går det fel för Lina. Det är en allmän lag, tror jag.
I alla fall så insåg jag att jag ritat en pil i fel riktning på 2 av uppgifterna, så det var bara att göra om och göra rätt. Nu är det dock fixat och färdigt, och än en gång har jag scannat in det hela och fått det skickat till min mejl. Så jag ska bara titta igenom det i helgen, sedan ska jag skicka in det. Och det ska bli så skönt att bli färdig med den uppgiften! Dock ska vi ha en resurs i biomekanik, då vi är flera som tycker att det är lite krångligt, och inte riktigt förstår det här med cos och sin. Så hoppas på att få lite klarhet i det hela vid det tillfället.

Sedan var det i alla fall dags för föreläsning, och efter den hade vi lite kursinformation innan de släppte oss lösa. Då var det till att hoppa upp på cykeln lite snabbt, och sedan ta sig hemåt för att packa färdigt väskan och styra upp det sista där hemma, så man slipper komma hem till ett bombnedslag. 3 gånger fick jag packka om väskan, men med lite vilja och vaslin fick jag till slut ner allt i väskan. Den väger ungefär 17 kg, men det är smällar man får ta. Tar ca. 25 minuter att gå till järnägsstationen hemifrån mig, så tänkte gå en timma innan tåget gick, för att känna att jag hade god tid på mig och för att få tid för pauser om det skulle behövas. Men så kom Carro förbi hos mig för att hämta balkongbordet jag sålt till henne, och hon erbjöd sig att skjutsa mig till stationen, då hon hade bil. Vilken änlig själ hon är! Så jag kom till stationen typ en timma innan tåget gick, men det gjorde ingenting, jag var bara glad över att slippa släpa min tunga väska själv. Jag tror att jag ska lösa det genom att ta min rullväska när jag ska tillbaka till Linköping. Den trodde jag inte att jag skulle behöva, så jag har lämnat den hos Tiina och Staffan. Men eftersom jag nu måste ha med mig ca. 300 böcker varenda gång jag åker någonstans så känns det som att det kan vara en bra idé att ta med den.

Sedan pratade jag bort en stor del av tiden på stationen, då Anna ringde för att erbjuda mig 2 böcker att läsa inför min HEL omtenta. Hade av uppenbarliga skäl inte tillfälle att hämta dem just då, men får tid till det efter påsk. Hon erbjöd sig också att sätta sig ner med mig någon kväll och gå igenom det hela. Snacka om kursare som ställer upp. Fina, fantastiska SG T1 vt11.

Nehej, nu ska jag packa ner datorn i väskan igen och leka lite med min gubben i lådan. (Vilket betyder att jag ska plugga lite anatomi. Det är ett mycket bra hjälpmedel för att lära sig ursprung, fäste och funktion av kroppens muskler.)


Fridens liljor

Dag 08. En låt som du kan hela texten till.

Det finns en speciell låt.
Det tog mig ett bra tag att lära mig texten till den, men nu när jag väl kan den sitter den.
För övrigt en av mina favoritlåtar.Det har varit ännu en solig dag i Linköping.
Den började med en föreläsning i neurobiologi. En liten introduktion om celler och whatnot. Jätteintressant. Verkligen. Eller ja, det är det väl sedan, när man börjar få ett sammanhang i det hela. Nu är det bara störigt och jobbigt och usch.

Efter föreläsningen var det dags för färdighet i passiva rörelser. Den här gången gick vi in på den övre extremiteten. Det gick finfint, tycker inte att det är så svårt. I alla fall inte när man får ha övningshäftet med sig...

Sedan var det lunchdags, och efter lunch hittade vi till HUB (Hälsouniversitetets bibliotek)
Jag gjorde färdigt uppgiften i biomekanik och scannade in den, så nu är det bara att skicka in den. Och jag är ute i väldigt god tid. Linda och jag högg också in på beröringsuppgiften. Vi ska skriva en rapport på 4 sidor om beröringens betydelse inom områdena fysiologiskt och interaktionellt/kommunikativt. I samband med det här ska vi också belysa en vetenskaplig artikel. Det betyder alltså att jag har att göra även när jag är i K-town över påsken. För vi måste frörst koncentrera oss på att hitta en artikel (ni skulle bara veta hur lång tid det tar att söka artiklar! Och när man väl hittat något man tycker verkar bra måste man kolla upp att den är vetenskapligt förankrad.) Sedan ska vi på varsitt håll plocka ut sådant som är viktigt, innan vi träffas för att avsluta det hela. Vi ska också skriva varsin reflektion på 1 A4 om hur det här med beröring har känts vid våra färdighetslektioner.

Samtidigt måste jag fortsätta med anatomin, muskler och ligament är det jag behöver jobba med. Det finns en del, kan jag säga.

När jag kom hem idag hann jag inte mer än innanför dörren innan jag kom på att jag måste till tågstationen för att hämta ut mina tågbiljetter. Så jag bestämde mig för att ta en promenad i det fina vädret. Det hela resulterade i en timmes promenad, och biljetterna i handen. Det var inte dumt alls.

Nu ska jag packa min väska, så det bara är att ta tag i den i morgon när jag kommer hem från campus, sedan ska jag ta mig till stationen för att påbörja min resa mot K-town. Och jag har en del att göra när jag väl kommer dit. Mycket måsten som inte är så roliga, men även många måsten som känns helt underbara. Träffa vänner, gå på promenad med Anki, fira påsken. Ja, sådana måsten jag har satt upp för mig själv. Härligt.

Men som sagt, nu ska väskan packas!

Fridens liljor

Dag 07. En låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle.

Nu fick jag tänka till lite, men bestämde mig till slut för följande låt.
Jag vet inte om det var exakt den här remixen, men det var i alla fall en remix av den här låten som spelades den där kvällen i Ungern. Mia och jag gick till ett tivoli och satte oss i en karusell som gick runt, runt, runt. Först framåt ungefär 100 varv, sedan bakåt ungefär lika många varv. Vid det laget hade vi båda börjat må illa. (Och det krävs ganska mycket för att jag ska må illa av karuseller) När vi trodde den skulle stanna körde den 100 varv till. Men i alla fall, den här låten spelades på tivolit. Så det är tillfället jag tänker på när jag hör den.

Idag var det rum bokat igen så vi kunde öva palpation och massage. Vi tränade palpation i nästan 2 timmar, sedan tröttnade vi och drog till trädgårn och spelade beachvolley istället, det var ju så underbart väder!
Så det blev ett par timmar volleyboll, innan jag åkte hem för att hämta upp min tvätt från tvättstugan.

Jag drog på mig mina inlines, det var ett tag sedan jag stod på dem. Och jag kom fram till att det där konsekvenstänkandet sätter käppar i hjulen för mig, för helt plötsligt har jag börjat bry mig om att jag inte kan bromsa ordentligt, vilket gör att jag inte vågar åka lika fort som jag gjorde en gång i tiden. Men det kanske kommer så småningenom, när jag känner mig lite säkrare. Det är ju fan dock att man ska få så jävla ont i fötterna. Men det är kanske också en vanesak.

Jag köpte jordgubbar på Netto, förresten. En låda för 10 riksdaler. Billigt, och otroligt gott. That's the way I like it.
Netto is the shit.

Framåt kvällen träffades vi ett gäng ute i Valla, för grillning och mer beachvolley. Kvällen avslutades dock relativt tidigt, och jag känner redan nu att det inte kommer att bli något problem alls att sova i natt. Men först måste jag laga lite mat, så jag har lunch i morgon.

Lite bilder på det hela.

John, Edward och Johan.


Anna, Sofia, Cecilia och A-K


Edward


Pizza på gång. Edward, John och Johan.


John och Edward leker av sig lite.


Såhär ledsen blir Edward när all lys melk är slut.


A-K, Cecilia och Fanny


Beachvolley. Anna, John, Johan, A-K, Cecilia


Johan servar


Josefin


Grillning på gång.


Elina och Johan


Svårt att säga exakt vad Elina och Sofia pysslar med här...


Skratt på voellybollplanen.


Kvällen avslutades med länsning av Johans godispåse. (Och grillning av marshmallows)Nehej, nu ska jag hoppa ut i köket och göra pastasås.


Fridens liljor

Dag 6. En låt som påminner dig om ett ställe.

Inte lika självklart idag vilken låt jag skulle välja. Men efter en hel del tänkande kom jag att tänka på den här låten/visan. För den påminner mig om bilresorna i SAABen på somrarna. Så platsen jag tänker på är min plats i bilen, bakom förarsätet. När jag satt med min freestyle i händerna och lyssnade på det här bandet.


Dagen har varit fantastisk. Den började med att Anna och jag traskade runt i centrum och kikade i affärer, och eftersom även en student måste unna sig mellan varven investerade jag i ett par tröjor. För jag har så lite kläder...

Sedan åkte vi till Sofia för att kika på damkronornas hockeymatch mot Ryssland, och hejade på en kurskamrat. Och så spelade vi sällskapsspel. Det är kul, underskattat nöje faktiskt! Efter matchen var vi alla hungriga, så vi tog oss till en pizzeria för att käka middag, och efter det bar det av ut till Ryd igen. För mer fotboll, mer skratt och mer sällskapsspel. Nu är jag hemkommen, och ska snart krypa i säng. Bjuder på bilder i morgon.


Fridens liljor

There's a fine line between love and hate, and I don't mind...

Dag 5. En låt som påminner dig om någon.

Den här låten påminner mig starkt om någon.
Men inte bara en viss person, utan även en viss tid, ett visst ställe, en viss upplevelse, en viss vänskap.
En vänskap som alltid ligger nära tillhands, men ändå är så långt borta.
En vänskap som saknas mig varje dag, men ändå finns kvar.
Året var 2006. Platsen var Berlin.
Så, gårdagen bjöd på grillning, fotboll och många skratt ute i Ryd. En kanonkväll helt enkelt.


Idag har jag haft besök av Mia, Adam och Julia.
Det blev mycket kaffedrickande, mycket prat, en tur på stan och lite lunch. Underbart med härligt sällskap såhär på helgerna!

I morgon ska jag ner på stan med en annan tjej i T1. (Termin 1)
Vi vet inte om något är öppet, men tänkte att man kan ju åtminstone gå runt lite, och något fik borde ju vara öppet i alla fall, så vi kan ta en kopp kaffe.

Men eftersom jag kommer att ha att göra i morgon så är det bäst att försöka få lite plugg gjort nu. Eller ja, efter att jag bjudit på lite bilder, såklart.

Här varé grillning på gång.


Such a poser.


Lars


Fotboll


Fotbollshög.


Adam och Julia färglägger så fint.


Julia och Mia
Nu blir det plugg!


Dagens låt; Breaking Benjamin - Diary of Jane. (Ifall någon missade det)


Fridens liljor

Dag nr 4. En låt som gör dig ledsen.

Kort och gott
Jag började den här dagen med en promenad runt Stångån. Sedan blev det dusch och frukost innan jag tog mig upp till campus. 3 timmar tg det för oss att ta oss igenom palpationshäftet. Visserligen var vi 3 pers som turades om att vara försökskanin så det kanske inte riktigt hade behövt ta så lång tid. Och så kollade vi upp alla ursprung och fästen på muskler när vi ändå var igång och petade. Det känns ganska bra ändå. Jag behöver absolut träna mer, men det känns ändå som att man börjar då någorlunda koll på det hela.

Som det ser ut just nu blir det grillning ikväll. Inte så dumt, mina vänner, inte så dumt. Men det innebär att det är dags att göra sig i ordning, i alla fall lite grann.


Och dagens låt får än en gång bli den från listan.


Fridens liljor

Just be yourself, it doesn't matter if it's good enough for someone else...

Det är dag 3 i låtlistan, och jag behöver inte tänka 2 gånger på vilken låt jag ska välja.
Visserligen finns det lera låtar som gör mig glad, men just den låt jag valt har något extra. Den ger mig den där lycklig-ända-in-i-själen känslan.


Så här kommer den; Jimmy eat world - The middle

I övrigt har dagen varit bra. Den började tidigt i morse, för vi hade färdighet passiva rörelser på schemat redan kl. 8:15. Vilket innebär att jag idag har övat mig på End-feel. Alltså på hur slutstoppet känns när man böjer eller töjer på något. (KP-träning). Och för er som inte vet så gör man Kontraktur Profylax (KP) för att förhindra en rörelseinskränkning. Är man t.ex. sängliggande kan det lätt bli kontrakturer, då man inte kan sträcka ut armar och ben.


Sedan var det dags för basgrupp igen. Och vi har avslutat anatomin. 3 veckor tog det att ta sig igenom kroppens alla ben och muskler. Nu säger jag inte att jag kan dem alla, men jag kan mycket mycket mer än jag kunde för 3 veckor sedan. Nu är det bara att nöta in allt i huvudet. För vi ska kunna all anatomi.

I och med att vi är klara med anatomin har vi fått långhelg, jag slutade 11.45 idag, och börjar nu inte förrän på tisdag. Sedan kommer jag behöva sitta ner och repetera anatomin i helgen, men det är som vanligt. Man är aldrig ledig när man studerar på universitet.

Nästa vecka börjar vi med neurobiologi.
Jag vet egentligen inte så mycket om vad det innebär, så det kan ju bli skoj. Eller så blir det minst lika obegripligt som biomekaniken. Vi får väl se.

När skoldagen var slut frågade Daniel om någonville hänga med honom till Tornby, för han skulle dit och handla. Så jag var inte sen med att hänga med, det är tacksamt med bil vid storhandling. Först in på Willys för att handla lite basgrejor, sedan vidare in på Ica Maxi. Där gjorde jag månadens kap. De hade sådana däringa "ät snart" priser på kött som går ut idag. Så jag fick ett storpack fläskkotletter för 50 kr, ett storpack nötfärs för 30 kr och så hade de Ica kampanj på kassler, så 1,5 kg för 60 svenska riksdaler. Nu har jag kött så jag klarar mig ett bra tag framöver! När jag väl kom hem frös jag in det mesta, men stekte ett par kotletter, och kokade bulgur och sådan där grönsaksblandning med ärtor, majs och paprika. När kotletterna stekts en stund slängde jag i lite vatten och en halv köttbuljongtärning i pannan och lät det koka en stund. När sedan köttet var färdigt tillverkade jag vad som kan ha varit världens godaste sås. Och så blandade jag ihop bulgur och grönsaker, och åt världens godaste lunch.

Nu på kvällskvisten har jag varit ute och promenerat. Det blev en tur runt Stångån. Inte lika mysigt som sagostigen, och inte lika kul som att promenera med Anki, men det får duga. Duktig kände jag mig i alla fall, och duschen efteråt satt fint.

Lite bilder för att avsluta dagens inlägg...

På väg över Stångån. Det höga tornet som syns är domkyrkan.


Våren har hittat till Linköping.


Promenadstråk.


Stångån.


Home sweet home.
Jag bor i det gula huset med bruna balkonger. (Dock har jag ingen balle.)
Nu ska jag slå mig ner framför dumburken, och invänta sovdags. För jag är trött, tröttare, tröttast.

Dagens låt får bli den ovanifrån (Jimmy eat world)Fridens liljor

Låt nr. 2

Ny dag, nya tag. Dags för låt 2 på listan. Min hatlåt.
Den här var enkel, för det är den första låt jag tänker på när jag tänker dålig låt.
Ändå har den en förmåga att fastna i hjärnan, eller kanske just därför. Jag ska dock vara ärlig och säga att jag aldrig har tyckt om den här sortens musik. Jag vet inte, det kanske är för att jag inte förstår den, men min personliga åsikt är att sånger ska sjungas, inte pratas.


 

Det var det. Men nu är det dags att göra sig i ordning, ska upp till campus om ett par timmar, för färdighet först i palpation och sedan massage. Eftermiddagen har definitivt potential!


Fridens liljor

There ain't no other friend like you...

Nu ska vi göra något roligt. Eller vi och vi... Jag ska göra något kul. Och svårt.
Jag har hittat en lista. Den ska jag göra, här på bloggen. Det har med musik att göra.


dag 01 - Din favoritlåt
dag 02 – din hatlåt
dag 03 – en låt som gör dig glad
dag 04 – en låt som gör dig ledsen
dag 05 – en låt som påminner dig om någon
dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
dag 08 – en låt som du kan hela texten till
dag 09 – en låt du kan dansa till
dag 10 – en låt som får dig att somna
dag 11 – en låt av ditt favoritband
dag 12 – en låt av ett band du hatar
dag 13 – en låt som är guilty pleasure
dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
dag 15 – en låt som beskriver dig
dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
dag 19 – en låt från din favoritplatta
dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
dag 25 – en låt som får dig att skratta
dag 26 – en låt du kan spela på instrument
dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
dag 29 – en låt från din barndom
dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året


Så, vi börjar idag. Ingen idé att skjuta upp saker och ting. Så, min favoritlåt. Det är jättesvårt.
Det finns minst 100 låtar jag skulle kunna lägga upp som min favoritlåt, och saken är den att det ändrar sig hela tiden vilken som är min favoritlåt. Men jag har en låt som jag lyssnat på bra många gånger, bra länge nu...
Så, det var dagens. Min favoritlåt. (Just nu)

Fridens liljor

See the world, find an old fashioned girl...

Kära påskharen (aka mamma och pappa)
I år vill jag inte ha godis i mitt påskägg, lägg gärna dit en stor
ryggsäck istället. Tack på förhand.Var har egentligen solen och värmen tagit vägen? Igår kunde man tro att sommaren var här! Vårjackan släng i väskan, första lunchen ute, ärmarna uppkavlade så långt det gick. Och vi hade färdigheter och föreläsningar hela dagen. Det är inte så lite typsikt det heller.

Idag har vi varit schemafria, vilket för min del innebar en tur till campus för att jobba ihop med basgruppen och ännu en gång försöka få rätsida på biomekaniken. Nu tror jag att jag börjar förstå det här med momentarmar, krafter och momentpunkter. Med betoning på tror. Jag är i alla fall så gott som färdig med biomekanikuppgiften som ska om typ 2 veckor. Skönt att inte behöva sitta i sista stund med den! Ska bara skriva ut den, skriva över det jag skrivit i mitt block på utskriften, scanna in den och mejla in den. Piece of cake. Typ.

När biomekaniken var färdig började vi på med övre extremitetens muskler. Det finns en del, vill jag lova.

När vi var färdiga för dagen (vi hade bokat rum till 15) åkte jag ner på stan för att uppsöka Nautilus och fråga om mitt kort funkar där också. Det gör det inte. Så nästa gång jag är i K-town ska jag kika in på badhuset och säga upp det. Lite synd, men inget att göra åt. Det lutar åt att jag blir medlem på korpens gym här, mest för att det är ett väldigt överkomligt pris; 1000 kr om året. Det tycker jag är precis lagom.

Igår fick jag ett fint kort av min gamla Anki, med motivet en stig i en skog, med en sjö eller å bredvid. Och som hon skrivit i kortet; lite likt vår sagostig. (Om man tar bort sjön, vill säga.) Det gav mig lite K-town-längtan. Hur hamnade jag här, egentligen? Men kom att tänka på att vi snart har klarat av 3 månader. Tiden har gått grymt fort! Snart bara 2,5 år kvar...

Avslutar dagens inlägg med lite bilder;

Hannes njuter av sin mat.


Anna, Mathias och Emelie i solen


Jag har fått upp mina posters ovanför skrivbordet.
(Och till vänster om datorn står kortet jag fick av Anki)


Denna har vi plockat med idag.Nu ska jag plugga lite mer muskler.


Maria Taylor - Time lapse lifeline


Fridens liljor!

What is there missing from me, that I see in you?...

Vilken härlig dag! Ja, det är klart att det kunde ju ha börjat bättre. Först ut idag var basgruppsträff med resurs i biomekanik. Vilket som sagt är ungefär lika roligt som det låter. Det hade ju varit trevligt om man faktiskt förstod något av det, men nej. Så sägs det att "det kommer ni kanske ihåg från fysiken i högstadiet!?" Eeeeh, nej. Såvitt jag kommer ihåg gjorde vi inget vettigt alls i fysiken i högstadiet. Men det är klart, det kan faktiskt vara så att det bara var jag som inte gjorde något vettigt alls. För om jag inte förstår något tröttnar jag ganska fort. Likadant med saker jag inte är bra på. Jag vetefan vad jag höll på med på bildlektionerna i högstadiet egentligen, lallade mest omkring tror jag. Det var inte så noga, lyckades prestera VG i alla fall. Sådan är jag. Så bra att hälften vore nog.

Efter biomekaniken var det i alla fall dags för palpation. Det var mycket givande att klämma och känna på ben, senor och muskler. Jag tänkte att Veronica ska få vara objekt för mina (sadistiska, som Tiina skulle lägga till här) händer. Peta och klämma och böja och känna. Rabbla osammanhängande på latin, diskutera muskelfästen. Yes. Så gör vi. Veronica vet fortfarande inget om mina planer. Surprise!

Efter det var dagen egentligen slut. Jag åkte hem för en snabblunch, och sedan tog jag mig tillbaka till campus. Några kursare hade bokat en metodsal för att öva på massagen, och jag tänkte att det är ju ett bra sätt att börja helgen på. Och det var en välbehövlig repetetion på rygg, axlar, nacke. Nu känner jag mig rätt säker på vad jag pysslar med. Nu önskar jag mig en egen portabel massagebänk. Det tycker jag är en rimlig grattis-du-har-klarat-första-terminen-present. Satsa på en sådan.

När massagen avslutats tog jag mig hemåt igen. Himlen hade öppnat sig och regnet vräkte ner, men det gick fort över. Efter regn kommer sol, så också i Linköping. Så jag bestämde mig för att försöka hitta till en affär, hade ingen mjölk hemma. Mjölk är bra, mjölk är gott. Det går åt en jävla massa mjölk här. Jag funderar starkt på att skaffa mig en egen kviga och parkera henne i källaren. Tror att jag skulle tjäna på det i längden.

Men i alla fall, nu hamnade jag på sidospår... Jo, just det mataffär var det. Google is your friend. Först sökte jag efter Willys. Det ligger drygt 5 km härifrån. Och jag kände inte alls för att cykla en dryg mil efter den härliga massagen. Istället hittade jag ett Ica i Tannefors. Så jag slog upp en karta på eniro och ritade av den. Ca. 1 km bort. Finfint. Så jag hoppade upp på cykeln för att trampa dit. Döm om min förvåning, när jag cyklat till slutet på min gata och hittade en stor jävla Å. Inte ens 3 minuter cykelväg från lägenheten. Stångån heter den visst. Det var fint, och det stod två fåglar och tuggade vid promenadstråket. Jag fick cykla över en smal bro för att ta mig över, men det var inga problem. Ica var fint, litet med en massa folk, precis som ICA nära i K-town.

Sedan cyklade jag hem igen, stekte två korvar, slevade upp ett par skedar potatissallad och åt kvällsmat. Och drack påskmust. Påskmust är bra, det är fina grejor det! Nästan lika gott som julmust! Poppade en påse popcorn också. Men det är lite dumt, för det får man ju inte i sig ensam på en kväll. De borde tillverka mindre påsar.

Nu hägrar snart sängen, men ni ska få lite bilder innan dagens inlägg avrundas.

Anja var skitnöjd när Tiina skulle pyssla i trädgården.


Daniel, ett ben och Benjamin


Daniel tafsar på Benjamin


Linda och benet.


Vilka otroliga hjälpmedel det finns


Benjamin har en mysstund med Benjamin


Stångån. Ser ni fråglarna? Va va va va va va?


Stångån.


Mina posters kom idag! Lycka! Ska sättas in i ram och upp ovanför skrivbordet! 50x70 cm, beställda från tarsus tack vare Daniel som styrde upp en kollektiv beställning.


Och en A4 med tryck back och fram. Skelett på ena sidan och muskler på andra sidan. Den kan man sitta och peta på när man inte är hemma.
Dagens låt; Peasant - Raise today


Fridens liljor

My head's full of thoughts, thoughts of you...

Ojsan, jag tappade visst blogglusten en stund. Nu kanske, den kan komma tillbaka.

Dagen har bjudit på både det ena och andra. Sovmorgon till att börja med, i alla fall. Och det var inte dumt alls!
Sedan hade vi basgruppsträff, vi avslutade nedre extremiteten. (Typ benen, alltså) Det kändes riktigt bra, jag kände att jag var med i diskussion och hade frågor och så, mycket duktigt av mig. Sedan blev det dags för nytt scenario, och vi påbörjade övre extremiteten. (Typ armarna). Anatomi är väldgt intressant, vilket gör att det är lätt att hitta motivationen till att sätta sig med böckerna. Sedan kan man inte lära sig allt på en gång, men det förväntas inte av oss heller. Men till tentan ska det sitta. Men allt är väldigt logiskt egentligen. T.ex. har vi lederna. Tänk nyckelbenet, där det möter skulderbladskammen, där bildas en led. Led = articulatio,
skulderbladskammen = acromion, nyckelbenet = clavicula. Så sätter man ihop de tre orden och får articulatio acromioclavicularis. Smart, va?

Sedan kanske jag ska ta och förklara det här med HEL tentan. Det blev nämligen lite tokigt. Jag uppfattade saker och ting lite fel, så det jag är godkänd på är de obligatoriska momenten i HEL. (Basgruppsträffar, etikuppgift, individuellt förbättringsprojekt osv.) men tentan körde jag på. Lyckades inte få godkänt. Så jag var och hämtade ut den för att få återkoppling, så jag vet vad jag ska tänka på nästa gång. Men nej. Inte ett ord hade tentatorn skrivit på utvärderingspapperet. Däremot hade hon kladdat med bläck på betygsraden. Det var alltså 4 bedömningspunkter på HEL 1. Vi behövde vara godkända på 3. Där var det massa kladd med bläckpenna. Hon hade nämligen först satt ett betyg för att sedan kladda över det hela med bläck och satt nytt betyg. På alla punkter. Men det går fortfarande att se vad som står under bläckkladdet, och där var jag totalt godkänd på tentan. Men, sedan hade hon ändrat något så jag blev underkänd. Det är ju nog för att göra vem som helst förbannad. Så jag skickade iväg ett mejl till kursansvarig, där jag skrev precis som det var. Hon är inte på campus den här veckan, men ska höra av sig till mig när hon kommer tillbaka i nästa vecka. Så att jag åtminstone får återkoppling. Det går inte att överklaga betyget, så omtenta blir det. Men jag tänker sätta ner foten om det här, för man börjar ju fundera om det är 6-års nivå på det hela.

I morgon är det biomekanik som gäller. Det är ungefär lika roligt och begripligt som det låter. Få se om det släpper i morgon!


Dagens låt; Delta Goodrem - Will you fall for me


Fridens liljor

Hey, don't write yourself off yet, it's only in your head you feel left out, or looked down on...

Idag trillade det in, resultatet på HEL 1 tentan. Och jag är nöjd. Jag lyckades prestera godkänt på en skala mellan Icke Godkänd och godkänd! Jag är så fruktansvärt lättad, för det hade varit ett helvete att behöva göra om den där tentan!

För övrigt sitter jag nu i Forssjö, jag har lyckats ta mig hemifrån och hit. Med ett stopp vid Ica Nära på vägen, för jag hade ett bokpaket att hämta ut där. Världens största kartong, som innehöll hela 2 böcker. Tiina blev eld och lågor över mina nya böcker, och lite avundsjuk tror jag bestämt. Jag hade nämligen beställt en fysiologibok och en medicinsk miniordbok. De kan komma väl till användning nu i pluggtider.

För övrigt känner jag att i alla fall skelettets delar på bål och huvud börjar på att falla på plats i mitt huvud! Det är skönt, men idag började vi med nedre extremiteten, så jag har lite att pyssla med i helgen i alla fall. Positivt är dock att vi fick vår gubben i lådan idag, alltså typ en kortlek med en bild på en muskel och muskelns namn, och på baksidan står ursprung, fäste och funktion. Sådant viktigt. Det är bra!

Nu nalkas det iordningställande av förtäring, så jag ska hjälpa Tiina i köket.


Dagens låt; Jimmy eat world - The middle


Fridens liljor