Small fragments of a life

She is the days I can't get over, she is the nights that I call home, endlessly, for you I'll always wait...

Uppropsdag. Det gick bra, det var kul att träffa alla igen. Vi började med upprop och kursinformation, sedan hade vi lunch och efter det drog vi igång direkt med basgruppsträff. Så nu har vi påtat ihop lite frågeställningar som vi ska besvara till måndag. Det känns bra ändå, att dra igång bums, så man kommer in i det igen.

När skoldagen var slut cyklade jag hemåt för att styra upp i min lilla lägenhet. Av någon anledning kändes det som att jag hade mer prylar nu när jag kom hem än när jag åkte härifrån. Så jag fick styra upp det hela. Jag skänkte hur mycket kläder som helst till myrorna och kastade en massa gamla papper. Räkningar från 2007 och lönespecifikationer från 2005. Det känns inte så relevant att ha sådant kvar. Så satte jag in alla papper från T1 i en pärm, så nu är det samlat och klart också. Efter det dammade jag av här, och det var inte en dag för tidigt. Jag hade tänkt dammsuga också, men istället ställde jag mig och lagade mat och diskade. Så jag får ta fram snabeldraken i morgon istället. Då ska jag också försöka hinna med att lägga upp basgruppskontraktet och vårat scenario med frågeställningar på IT's learning.

Men nu är det dags att knoppa, kvällsdusch är avklarad och jag är trött som få!


Dagens låt: Green River ordinance - Endlessly

Fridens liljor!

As autumn turns its back on me again, I climb the walls for oxygen...

En produktiv dag! Jag har hunnit med ett besök hos mamma och donat lite där, sedan till Helena för att kolla på hennes dator eftersom hon trodde sig ha gjort något dumt. Det hade hon inte. Vidare ner på stan för lunch med Helena och Rickard. Efter det gick Helena och jag runt på stan en stund, jag köpte en pryl till farmor och farfar, så nu blir de överraskade när de kommer hem. Tyckte att de behövde en ny dosett nämligen, så slipper farmor stressa med att fylla på den första när den börjar bli tom, och så slipper hon dela för 2 veckor i en och samma dosett när de åker bort någonstans. Smart är vad jag är.

Investerade även i en ny parfym och puder. Så nu klarar jag mig ett bra tag framöver. Sedan åkte jag tillbaka till farmor och farfar för att göra 6 liter sockerlag, riva skalet av 12 lime och pressa saften ur dem och efter det skiva 4 kg jordgubbar. Vad det blir? Limemarinerade jordgubbar, såklart! Det är till festen i morgon, jag lovade Thereze att jag skulle hjälpa henne med efterrätten. Så nu är det klart, och det känns bra.

Nu sitter jag hos farmor och farfar och väntar på att min syster ska hämta upp mig, sedan ska vi åka till pappa för han ska bjuda på mat ikväll. Jag tror det blir tacos, och det är ju alltid gott. Jag ska få låna hans bil ikväll, så jag kan ta mig till Veronica i morgon förmiddag, då ska vi lösa melodikrysset tillsammans och jag ska mysa med mina grabbar. Det gäller att passa på, för på söndag bär det, som jag nämnt tidigare, av till Linköping igen.

Under tiden jag inväntar syrran lyssnar jag på motion city soundtrack och får den där välbekanta känslan i själen, lite nostalgiskt sådär. Därför blir dagens låt givetvis en av deras. Last night.


Fridens liljor

I couldn't sleep last night I walked alone...

Sista kvällen med gänget. I morgon åker farmor och farfar på semester, och så sticker jag innan de hinner komma hem. Jag kunde inte ha hittat ett bättre pensionat att bo på, min farmor och farfar är världens bästa!

Annars har dagen inte bjudit på så mycket, den har varit lugn och skön. Det passar mig alldeles utmärkt, så jag klagar inte. Jag sitter och kollar på Ullared tillsammans med farfar, och man upphör aldrig att förvånas över hur många dårar som lever i det här landet...!

I morgon ska jag limemarinera jordgubbar igen. Den här gången en jäkla stor sats, för det ska räcka till ca. 30 pers. Då har jag att göra ett tag, kan man säga. Sedan ska det hela forslas ut till Forssjö, till 30-årsfest på lördag kväll. Vilket innebär att jag även måste ner på stan i morgon för att kolla om jag hittar något att ha på mig. Jag har ett alternativ här, men jag måste prova det innan jag kan bestämma mig för om jag ska ha det på mig, eller om jag ska satsa på att köpa nytt. Köpa nytt är ju alltid kul menar jag...

Men nu är det kväller och jag ska kolla in kvällens underhållning; farmor och farfars packning inför semester i morgon.


Dagens låt: We the kings - All again for you

Fridens liljor

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor, jag kan inte ens stå när du inte ser på...

Ikväll var det bingo i Stalls Backe igen. Men vi vann inte ett någe, trots att vi var 4 pers i bilen. Men jag är inte bitter, vi hade i alla fall roligt, som vanligt!

Dagen har gått fort, jag har hunnit tvätta (jodå, nästan helt själv!) så att jag har lite rena kläder när jag återvänder till Linköping på söndag. Fast jag kommer att behöva tvätta när jag kommit hem också, tvättkorgen där är full, och har så varit sedan början av juni... Det är tur att jag har så jävla mycket kläder.

Hemflytten kommer allt närmare och det är med blandade känslor jag återvänder. Sommaren har gått så otroligt fort, jag tycker inte det var längesedan vi tentade anatomin och hade hela sommaren framför oss. Nu har den redan passerat. Det känns lite vemodigt, lite sorgligt på något sätt. Man är så förväntansfull på något vis när sommaren just börjat. Nu är jag förväntansfull på ett annat sätt, jag tänker mer på hur mycket jobb det faktiskt är att plugga. På det sättet har sommaren varit riktigt skön, det här med jobb är underskattat. För när man går hem efter jobbet kan man slappna av, man behöver inte tänka på det förrän man återvänder. Så är det definitivt inte när man studerar. För vad man än planerar göra ligger tankarna och skaver i bakhuvudet om att man faktiskt borde läsa lite till, förbereda sig lite mer till nästa basgruppsträff, läsa igenom anteckningarna från de senaste föreläsningarna igen, se till att man verkligen hänger med och förstår allting. Det dåliga samvetet ligger och lurar på en när man är ute och roar sig.

Men det ska bli otroligt kul att träffa alla kursare igen, att vara en del av en speciell gemenskap. Ett gäng unga vuxna med samma yrkesdröm. En gemenskap där alla hjälper alla, där ingen lämnas utanför. För vi är alla där på lika villkor.

Men nog om det nu, för klockan är mycket och jag ska checka in i bingen.


Dagens låt; Carolina Wallin Pérez - Utan dina andetag

Fridens liljor

I'm staring at perfection, take a look at me so you can see how beautiful you are...

Efter jobb och kortspel är jag alldeles slut. Ligger i min säng och försöker värja mig mot John Blund. Det går sådär. Men i morgon har jag sovmorgon och har jag tur sover jag till 8. För antalet dagar jag sovit längre än så den här sommaren är lätträknade. Men man kan ju inte sova bort hela livet heller.

I morgon måste jag komma ihåg att skicka en studieförsäkran till csn (om det går). Så jag får lite pengar snart nog, för det ska vara bra har jag hört. Farmor och farfar åker på semester redan på fredag, så nu ska jag njuta de här sista dagarna av att få maten serverad. Sedan börjar det hårda livet igen med ekonomitänk, matlådelagning och intensivt studerande.

Men i sommar har jag kommit fram till att jag verkligen gjort rätt val, att det här med studier är helt rätt för mig. Inte för att jag inte gillar mitt jobb, för det gör jag verkligen! Och det har varit skitkul att vara tillbaka i sommar, men det är för mycket rutin för mig. Att göra samma sak på samma sätt varenda dag blir så tråkigt i längden. Jag vill att det ska hända lite annat, sådant som gör att man får använda det man har innanför pannbenet.

Men den där hjärnan ska jag använda mer i morgon, för nu är det dags att knyta sig. Jag har spelat kort med gammelpäronen och lillkusin ikväll (nej, jag vann inte), så jag har tänkt nog!


Dagens låt; Seconhand Serenade - Stranger


Fridens liljor

You are the only voice my heart can recognize...

Ja, det här med bloggandet... Man kan väl säga att jag tog sommarlov.
Inte för att sommaren har varit händelselös på något sätt, jag har bara inte haft tid eller lust att sätta mig ner och skriva. Det har varit så mycket annat hela tiden.

Men så går sommaren mot sitt slut.
Jag har haft det bra hos farmor och farfar, de driver ett otroligt bra pensionat. Kläderna blir tvättade, maten står färdig på bordet, det servas med matlådor, det finns bil att tillgå, städning ingår, och så bjuds på gratis underhållning. Jodå, de är riktigt roliga min farmor och farfar! Jag ska kanske samla ihop sommarens citat och lägga ut här, en del är helt fantastiskt roliga.

Idag är sista dagen på min semester, jag tog en vecka ledigt för att bara vara. Men i morgon är det jobb som gäller igen. Och det ska faktiskt bli skönt att avsluta det hela när allt är som vanligt, när alla är tillbaka från sina semestrar.

Men nu är det dags för en sen lunch.


Dagens låt: Red - Never be the same

Fridens liljor