Small fragments of a life

Söndag kväll...

Nu är jag tillbaka igen, efter en skitbra födelsedag! Närmast sörjande kom på besök vid 14, så även Tiina, Hilma och lilla Anja. Presentöppning, fika och allmänt prat. Väldigt trevligt! Till presenthögen lades en massa pengar till ögonundersökning och nya glasögon, en butelj rödvin, en hög doftljus, biocheck, tulpaner, pennor, termos och ett par skrivblock. Väldigt nöjd blev jag.

När klockan började närma sig kväll åkte de sista gästerna hemåt, och jag inväntade nästa storm. Veronica, Helena och Tommy dök ner vid halv sju tiden. Mer presentöppning, överstrykningspennor, mössa och en biljett till Sonisphere festival.

Sedan bjöds det till bords, smörgåstårta, tårta, diverse alkoholhaltiga drycker och massa prat och skratt.
Allt som allt en väldigt bra dag, jag är otroligt nöjd. Sitter hos Veronica nu, så kan inte ladda upp några bilder, men jag ska ta tag i det i morgon. I morgon bär det också av mot Linköping igen, för föreläsningar. Oh, the joy.
Nu ska jag vara lite social med Veronica.

Fridens liljor

Back from black!...

Oj, bloggtorka här de senaste dagarna. Man kan ju undra var jag har gjort av min moral! Men nu är jag tillbaka, på mer än ett sätt.

Det har skett ganska så mycket sedan senast, i söndags tog jag med mig Staffan och Hilma ut till Spökbacken för att lära mig åka snowboard. Och jag kan meddela att det är mycket svårare än det ser ut! Men mot slutet av dagen kunde jag ta mig ner för backen genom att ploga mig fram, utan att ramla en enda gång. Till Staffans förtret. När vi åkte från Spökbacken for vi ut på sjön och slirade ut på isen. Det var fantastiskt roligt, bättre än bergochdalbana! (Vilket för övrigt är ett väldigt konstigt ord i skrift…) I måndags var det dags för studier igen, och nytt scenario. Och aldrig har jag väl haft så ont i kroppen förut. Ömma knän och ont i arslet, och dessutom en djävulsk träningsvärk på det!

Tisdagen började kroppen på att återhämta sig, så jag kunde röra mig relativt väl utan att gå av på mitten. Det var hemmastudiedags, vilket gick sådär måste jag erkänna. Ibland har man sådana dagar, då hjärnan inte vill vara med. Det är smällar man får ta.

I onsdags var det dags för föreläsningar igen, i Linköping. Jag var dödstrött när jag vaknade på morgonen, och hade inte alls någon lust att ta mig ur sängen. Jag övervägde en stund att stanna hemma och skita i föreläsningarna, men bestämde mig till slut för att ta tag i mig själv. Så jag körde till Linköping, och dagen gav mig ingenting. Suck. När dagen var slut begav jag mig hemåt, åkte direkt till Willys för att proviantera lite, och sedan bar det ut mot Forssjö till finaste Tiina.

Torsdag var det så dags för Norrköping igen, och basgruppsträff. Det stod filmning på schemat, vi följde alltså upp ett scenario, och det spelades in. Jättekul att se sig själv på film, och höra sin röst. Verkligen.

Och idag är det fredag och jag har haft en superbra dag. Back from black. Tack vare Thereze, som gjorde ett jättefint jobb med mitt hår, klippning, färgning och slingning! Sedan for jag hemåt, och fick besök av fröken Sjöman. Det var mycket trevligt, alldeles för länge sedan man såg till henne! Vi tog oss även ut till Forssjö för att hälsa på familjen Jurvanen-Hallberg. Det var lika trevligt som alltid!

Sedan bar det tillbaka in till stan, jag åkte och handlade lite på Ica, sedan tillbaka hem för att slänga ihop ett par smörgåstårtor. När det var klart tog jag mig till far min, som ville bjuda på mat. Det tackar man inte nej till, gratis är gott!

Så nu sitter jag här med pappas muppedator i knäet. Förra gången jag försökte blogga med hans dator försvann plötsligt hela jäkla texten, så den här gången skriver jag i Word innan jag publicerar. Sedan funkar inte mitt vanliga bloggverktyg, så inlägget kommer inte att se ut som de andra, men det är smällar man får ta.

Jag fick ett finfint telefonsamtal idag också, något som gjorde mig riktigt glad! Finaste Jennie ringde och hade en tidig födelsedagspresent till mig, hon har nämligen köpt biljetter till Melissa Horn i sommar. Underbart! Trehundratusen tack!

Och så glömde jag säga att när jag kom hem från Thereze låg det ett paket på mitt hallgolv. Och jag blev så nyfiken att jag fuskade och öppnade det direkt. Det var från min gamle vän Anki såg jag när jag öppnade det, ett fint kort, ett bokmärke (alltså ett sådant man lägger i den bok man läser, för att veta var man är) och ett par jättefina strumpor! Massa, massa, massa tack min fina gamle vän!

Nu är det dags att lägga ner bloggandet för idag. Det blev ett långt inlägg. Så blir det när man inte sköter sig och bloggar varje dag som man ska!

Fridens liljor

I'm dreaming about tomorrow, I'm thinking of yesterday...

Dagen har bjudit på massor av plugg. Men också en hel del höjdpunkter. När jag suttit och studerat bra länge kom Tiina hit för att hämta mig till en promenad. Så vi trotsade kylan och gav oss ut i solnedgången. Det var ruskigt skönt efter att ha suttit ner den största tiden av dagen!

Jag är ganska effektiv när jag studerar ändå, häromsistens var det brödbak och idag var det lite annat bak. Chokladmuffins och tårtbotten är färdigt. Det gäller att ha framförhållning. Jag misstänker att det kommer folk hit på lördag, och då måste man ju ha något att bjuda på. Och det är bra mycket billigare att baka själv än att köpa en massa dravel som innehåller både den ena och den andra tillsatsen. Jag är faktiskt rätt så duktig ibland, jag.

Kvällen spenderades sedan hos farmor och farfar. De bjöd på mat och sedan spelade vi kort. Lillkusin var också där, så vi kunde spela nervleken. Det är ett roligt kortspel, det!

I morgon hade jag tänkt att jag skulle åka ut till Spökbacken för att lära mig åka snowboard. Vi får väl se hur det går med det. Beror kanske på hur kallt det är i morgon, idag har man inte direkt svettats ihjäl. Blir det inte Spökbacken satsar jag nog på att baka lite kakor istället.

Dags för lite bilder igen!

Chokladmuffins.


Godaste kaffet!


Finaste Tiina.


Djulö gärde. Det är bra vackert med vinter, ändå.


Världens bästaste farmor.


Världens bästaste farfar.



Nu är det sängdags, jag ska sova som en sten!


Dagens låt; Papa Roach - Sometimes

Fridens liljor

This room is safe and sound, will you lay here with me?...

Idag har jag varit i Norrköping för basgruppsträff. Vi avslutade ett scenario och påbörjade ett nytt. Jag tycker att det går bättre och bättre för varje gång vi träffas, så det är roligt.

När jag kom hem från Norrköping åkte jag direkt till farmor och farfar, där bjöds det på kaffe, det tycker vi om.

Nu har jag kommit på vad jag önskar mig i födelsedagspresent, så för er som funderar så önskar jag mig följande...

1. En liten termos. En sådan som går ner i väskan, men inte är en termosmugg.
2. En ryggsäck som rymmer termos, böcker, anteckningsblock, pennskrin, matlåda, dator och diverse småprylar.
3. En ögonundersökning och nya glasögon.
4. Det är ju bokrea, så jag får passa på att önska mig en bok. Något bra. Är den dålig vill jag ha kvittot.
5. Anteckningsblock med ränder.
6. Överstrykningspennor.
7. En bläckpenna med bläck som går att sudda. (Jenny har en sådan, fantastisk uppfinning!)
8. En butelj vin eller tre. (Gärna rött, men jag är inte kinkig.)
9. En platt-TV.
10. En miljon kronor.

Jag inser kanske att de två sista mest är önsketänkande, men man vet aldrig, det kan snubbla in någon här som jättegärna vill ge mig en miljon kronor, och då vore det ju dumt att inte ta chansen!


I morgon är det dags för seminarium igen, den här gången med temat hälsa. Det ser jag faktiskt fram emot, det ska bli skoj!

Jag avslutar dagen med lite bilder!


Såhär kan whiteboardtavlan se ut när vi böjat nytt scenario.


Rörigt? Nej, inte farligt va?


Ida och Sebastian. Framtida sjuksköterska och läkare.


Jenny och Erik är inne i en mycket givande(?) diskussion medan Åsa spexar till det lite. Framtida arbetsterapeut, läkare och sjuksköterska. Lägg gärna märke till alla papper, böcker, pennor, vattenflaskor och kaffemuggar på bordet.


Ida, Sebastian och Ebba.



Nu ropar sängen efter mig!


Dagens låt; Angels and airwaves - Good day


Fridens liljor

If I'd fall, would you pick me up?

Basgrupp idag. Det innabar Norrköping, förmiddagstid. Upp tidigt, duscha, göra sig i ordning och sen iväg mot tågstationen. Och vad jag ångrade att jag inte tog termobyxor. Det hade verkligen behövts idag. Istället höll jag på att förfrysa på vägen mot campus, trots långkalsonger. Tillbaka mot stan, för att ta med mig Veronica till gymet.

Vi tragglade lite roddmaskin, sedan gick jag en stund på band och körde mina maskiner medan Veronica satt på cykeln. Efter gymet blev det dusch och bastu, och sedan bowling. Det är med bowling är rätt intressant, för det var några proffs som spelade ett par banor längre bort, och de fick strike nästan varenda gång. Hur kul kan det då vara att bowla? Jag menar, en annan blir ju överlycklig om man lyckas slå ner alla käglorna på ett kast.

Sedan är det lite intressant att de lyckades rulla sina klot hela tiden. När Veronica och jag kastade studsade liksom kloten. Det känns som att de kanske inte ska göra det...?

Jag lät i alla fall Veronica vinna... typ. Och sedan åkte vi till Rhodos för att käka. När vi kom dit frågade de om vi bokat bord, och det hade vi såklart inte. Ingen av oss fattade först varför det var så mycket folk, men seda kom Veronica på att det faktiskt är Alla hjärtans dag... Ja, men har man ingen kärlek att fira dagen med får man spendera den med en fin vän. Det är också en slags kärlkek!

Efter middagen körde vi runt en stund, för att köra bilen varm. Vi hittade en bil på sidan i ett dike. Inga varningstrianglar eller något utsatt, så vi blev tvugna att hoppa ur Corsan och kila fram för att se om det var någon i bilen. Det var det inte, som tur var.

Sedan åkte vi till Friskhuset, för vi visste att Helena var där. Så vi flyttade hennes cykel bakom ett hörn, och sedan satt vi och spionerade och väntade. Hon såg lagom förvirrad ut när hon inte hittade sin cykel, då tröck jag ner rutan och morsade. Sedan skjutsade vi hem henne, så hon slapp cykla i kylan. Det var dagens goda gärning.

För övrigt så har jag nu hittat ett bra namn åt Corsan, nämligen Prins Colin. Förkortat helt enkelt till Prinsen.

Lite bilder från dagen?





Det ser proffsigt ut, tycker jag! :)



Nu ska jag mysa med mina fina småprinsar.

Dagens låt; Hello Saferide - The quiz

Fridens liljor

We need to find a better place to hide...

Idag satsar vi på en bildkavalkad.

Mitt hjärta.


Finaste, mysigaste Imperius.


Min vackra pojke.


Söt Ella.


Märkte ni att det snöade härom natten?


Dimma över ängen...


Bus-Anton


Söta Tosca.


Brandman Anton


Två coola.


Busig Tosca.


Fina lilla Tosca.


Det är rätt vackert ändå.


Min sötaste lilla kines Crucio. Älskade prinsen.


Sötnötan Anja.


Det går att locka fram ett litet leende.


Där är det lilla leendet.


Vackraste, majestätiska Imperius.



Ja, det var dagens bildkavalkad. I morgon är det måndag. Ny vecka, nya tag. Helgen har varit underbar, så jag är nöjd.

Dagens låt; Foo Fighters - Razor

Fridens liljor

Now that it's over, I just wanna hold her, I'd give up the world to see, that little piece of heaven looking back at me...

Idag hade vi vårt första seminarium. Med tema lärande. Det kändes bra faktiskt, jag är nöjd med ämnet vi valt och hur vi presenterade det hela. Och storgruppen verkade överlag nöjd. De fick vara med mycket, och diskutera och tänka till. Ämnet vi valt var "förutsättningar för att lyckas med sina studier". Det är ju faktiskt så att det finns många faktorer som har betyelse för våra betyg. Vilket kön vi har, vilken utbildning våra föräldrar har, vilken socioekonomisk status vi har, vilken klass vi tillhör osv. Det är ett intressant ämne. Och vi började vår halvtimma med att be alla i storgruppen med minst 1 föräldrer med eftergymnasial utbildning att räcka upp en hand. Det var majoriteten av människorna i storgruppen.

Det är lite intressant det där, för många som har föräldrar med eftergymnasial utbildning har det varit så självklart att studera vidare. För min del var det aldrig självklart att jag skulle läsa på universitet. När jag väl kom på vad jag ville bli råkade det vara ett yrke som kräver högre utbildning. Men det var aldrig en självklarhet.

Nog om det. Jag var lite orolig att jag inte skulle kunna ta mig till Norrköping i morse. Snökaos och SJ går inte riktigt hand i hand. Men tåget var bara några minuter försenat, så det var inga problem. Sedan var det seminarium till 11:30. Och efter det hemgång igen. Även på hemvägen var tåget bara några minuter försenat, så det gick över förväntan!

När jag kom tillbaka till K-holm åkte jag direkt till farmor och farfar. För dörrarna på bilen hade frusit lite, så jag tänkte att det är bäst att dra på lite lista, för säkerhets skull. Och lista, det har farmor och farfar. Och när jag ändå var där ville de så gärna bjuda på lunch, och jag vill ju inte ta det nöjet ifrån dem. Smörgåstårta blev det. En bit som blev kvar efter Adams 18-årskalas igår kväll.

För just det, lillkusin har helt plötsligt blivit myndig! Jag vet inte hur det gick till, men det gjorde det i alla fall. Syrran och jag köpte present ihop, en hink fylld med bilprylar. Bilshampo, tvättsvamp, wunderbaums, p-skiva, backspegeltärningar, rattmuff och lite sådant. Nu är det bara körkortet som fattas.

Men i alla fall. När jag var hos farmor och farfar ringde chefen på min mobil, för att fråga om jag kunde jobba i natt. Och se, det kunde jag. Så i natt får jag jobba ihop med min gamla Anki och min gamla Kicki. Jag blev glad, det känns bra det här!

Så jag åkte hem, och lade mig på soffan för att sova en stund. Sedan har jag även hunnit åka och handla lite åt pappa och åkt dit med, den stackarn har åkt på influensan. Jag är inte avundsjuk.

Nu ska jag packa väskan och göra mig redo för 10-timmarspass på Furuskavet.

Dagens låt; Skillet - Lucy

Fridens liljor

I will not bow, I will not break...

Jag är slut som artist. Hur jag än vred och vände på mig igår kväll var det nästintill omöjligt att somna. Så det blev inte många timmars sömn innan klockan ringde 5 i morse. Då var det bara att ta sig ur sängen, och ut i köket för att brygga kaffe och koka gröt. Eller koka och koka, mäta upp havregryn och vatten och ställa in i micron.

Efter ätande, kaffedrickande, och sminkande var det dags att hoppa upp på cykeln och styra mot järnvägsstationen. När jag kom fram fick jag se att mitt tåg var inställt och ersatt med buss. Så resan till Norrköping tog längre tid än planerat. Men det gick ingen nöd på mig, jag tycker att det är rätt mysigt att åka buss. Kom till skolan och vi började dagen med biblioteksundervisning. Det var en bra och lärorik lektion, men den blev lite långdragen.

Sedan hade vi en paus på 3 timmar. Vi passade på att sätta oss i biblioteket och leta fakta i böckerna där, innan det var lunchdags. Jag glömde bestick, som vanligt. Men jag köpte mig en plastsked för en krona.

På eftermiddagen var det dags för basgrupp med massor av diskussioner och en viss tendens att tappa den röda tråden... Nu är det dags för nya äventyr. Vi har nya frågeställningar som vi ska leta fakta till, ett par andra uppgifter som ska göras, förberedelse inför seminarium på fredag och förberedelse inför mitt individuella förbättringsprojekt. Som sagt, det är ingen semester att studera. Men i morgon har jag schemafritt, så det blir till att sitta framför datorn största delen av dagen. Obligatorisk sovmorgon har jag på schemat dock.

Dagens låt; Breaking Benjamin - I will not bow

Fridens liljor

Were hearts made whole just to break?

Gårdagskvällen hos Veronica var väldigt trevlig. Fint umgänge, mycket prat och en del skratt. Om det hade varit lite bättre musik på TV:n hade kvällen varit komplett. Det är ett jävla påhitt det här med Melodifestivalen, för det första känns det som att det är oändligt många deltävlingar. Man hinner ju tröttna på skiten redan innan det har börjat. För det andra är alla låtar snarlika. Det är hjärta och smärta och hit och dit. Eller så innehåller texten knappt mer än 3 ord. Förra året var det manboy i år är det tydligen in the club. Artisterna är som duracellkaniner som hakat upp sig. Det övergår mitt förstånd hur folk kan tycka att det är bra.

Jag vet att jag låter väldigt pessimistisk, jag är inte sådan egentligen, jag lovar. Jag bara ogillar Melodifestivalen. Kvällen var faktiskt riktigt trevlig! Jag tror aldrig jag sett en så liten människa som Emma förut, och hon är fruktansvärt söt!

Idag har jag mest studerat. Fantastiskt rolig helgsysselsättning. Satt i några timmar och letade fakta på google, innan jag fick nog. Då drog jag på mig träningskläderna och for ut till stallsbackar. Där har de hållit på och skövlat skog, för den nya vattenledningen. Jag halkade runt i snön vid sagostigen en stund, sedan tog jag mig ut på den långa gatan de grävt och löpte lite. Hittade en lagom backe att köra lite intervallträning i, så det roade jag mig med en stund, innan jag kände att det var dags att ta sig tillbaka till bilen. Jag längtar efter barmark nu. Slippa halka omkring, slippa slå omkull, slippa gå så jävla försiktigt.

Kvällen spenderades sedan hemma hos mor, som var snäll och bjöd på tacos. Det gillar jag. Gratis är ju dessutom gott, så det var gott i dubbel bemärkelse. Sedan var det dags för veckans höjdpunkt; Bones. Det bästa som sänds på TV just nu. Basta.

Nu är klockan snart 22, vilket betyder att jag ska avrunda här, dra på mig tröttmössan och krypa mellan lakanen. I morgon är det Norrköping som gäller, och tåget lämnar stationen 6:32. Jag har redan köpt biljett, så jag behöver bara ta mig till stationen, skönt så. Det blir en lång dag i morgon dock, för jag slutar inte förrän 16:15. Om jag inte kommer iväg tidigare kommer jag inte att hinna med tåget som går 16:31, vilket innebär en timmes väntan. Som senast jag var där. Vi får väl se. Snällaste Veronica har i alla fall lovat att kila förbi hemma och snacka en stund med mina prinsar, så de inte behöver vara ensamma så länge.


Dagens låt; Barlowgirl - Porcelain heart


Fridens liljor

Om att plugga...

Man skulle nästan kunna säga att motivationen liksom rinner ur en när man googlar och googlar, och googlar lite till men ändå inte hittar svar. Och då är det lätt att hitta in på andra sajter, bl.a. facebook. Så giv mig lite motivation och lön för mödan nu, tack.

Hur påverkar barns sociala situation deras hälsa?
Vilket ansvar har skolan för grundläggande uppfostran?
Hur kan livskunskap på schemat påverka barns hälsa/betyg?

Det är helt okej om ni får en oemotståndlig lust att viska svaren i mitt öra. Eller helt enkelt komma hit och skriva ner svaren i mitt kollegieblock. Helt okej. Ni kan till och med få en kopp kaffe som lön för mödan. Jag är inte omöjlig. Alls.

This is hell, this is hell, I am sorry to tell...

Ett par dagar har passerat sedan senaste blogginlägget. Och det är fullt ös, medvetslös som gäller nu för tiden. I torsdags var jag i Norrköping igen för att träffa basgruppen, och diskutera vad vi kommit fram till på våra olika håll. Sedan gjorde vi nya frågeställningar, som jag måste ta tag i vilken minut som helst. Insåg att jag skulle missa tåget när jag gick mot stationen, för då stod 16:31 tåget inne på stationen. Och jag var först tvungen att köpa biljett, för om man köper biljett på tåget tar de ut en avgift på 100 kr. Skitdåligt. Jag hade verkligen ingen som helst lust att betala det, så jag fick satsa på 17:32 tåget istället. Och medan jag stod och köpte biljett rullade tåget iväg. Så en timmas väntan på stationen i Norrköping blev det. När jag väl kom till K-holm var jag trött och hade ont i huvudet, men ville ändå åka och vattengympa med min gamla Anki. Och ibland är det bra att vara envis som en åsna, för vi tog oss iväg till badhuset, och när passet var slut hade min huvudvärk gått över. Sedan blev det en relativt tidig kväll.

Igår var motivationen nere på ungefär noll. Jag hade inte ork att göra någonting alls. Så jag låg på sofflocket fram till eftermiddagen, då jag skickade ett sms till Tiina och frågade vad de hade för sig. De skulle åka till lager 157, så jag passade på att följa med. Resultatet av det blev 3 tishor. För 80 kr/st. Det tycker jag är billigt! Och billigt är bra!

Sedan åkte vi ut till Forssjö, för att äta, prata och skratta. Och sedan slog vi på Ha ett underbart liv. Fantastisk film. Då blev det mer skratt, och jag är imponerad av att Tiina lyckades hålla sig vaken genom hela filmen.

Så led kvällen mot sitt slut och det var dags att åka hem och knoppa. När jag sedan vaknade i morse bestämde jag mig för att det var dags att ta tag i mitt hem. Det såg ut som ett härke, det har blivit lite åsidosatt på senaste, när jag har studerat. Men nu är det ordning och reda igen, och det är så skönt!

Ikväll ska jag till Veronica, den där jävligt långdragna musiktävlingen börjar tydligen ikväll. Inte för att jag är intresserad, men det är alltid roligt med sällskap, och ikväll blir vi rätt många ändå, Veronica, Håkan, Nina, jag och kanske Helena och Fredrik. Och så lilla Emma såklart.

Men först ska jag försöka hinna med lite plugg.

Dagens låt; Elvis Costello - This is hell

Fridens liljor!

Onsdag kväll

Ibland har man mycket att göra om dagarna. Och ibland har man ännu mer att göra. Idag var det dags att ta sig till Linköping igen, föreläsningarnas stad. När jag åkte hemifrån i morse var det isgata, bilen kanade i sidled i rondellen vid blomsteraffären. Så det blev en lugn färd, skönt att jag åkte i tid. Tänkte testa mig själv idag, på att hitta rätt utan GPS. Det gick finfint, till jag kom fram till Linköping. Där valde jag fel korsning att svänga vid, så jag hamnade tokigt. Startade GPS:en som guidade mig rätt. Det är lite lättare att veta vad man ska slå in för adress nu dock, och jag hittade till den bästa parkeringen, vid trädgårdsföreningen. För jodå, till viss del hittar jag nu. Jag hittar att gå från domkyrkan till campus US. Jag känner igen de olika parkeringarna. Men Linköping är en jävla stad att köra bil i, för det finns så jädra många gator man inte får köra på.

När föreläsningarna var slut vid 12 hoppade jag in i bilen och styrde mot motorvägen. Stannade till på IKEA på vägen hem, för att köpa en halvmånelampa till Anja. Passade också på att köpa lite matlådor, det går alltid åt. Sedan brummade jag vidare mot K-holm, men stannade till ii Forssjö på vägen, för personlig IKEA hemleverans åt familjen Jurvanen-Hallberg. Där blev jag bjuden på mumsiga crepes, och en hel del mys med finaste Hilma och Anja. Och kaffe, såklart.

Nästa stopp blev sedan biblioteket. För att leta efter kurslitteratur. Jag hittade en del böcker om lärande, vilket är vad vi fokuserar på den här veckan. Så jag satt och läste där en stund, och bestämde mig sedan för att låna med mig två böcker. Så ikväll blir det läsning i sängen. Jag behöver kanske inte läsa böckerna från pärm till pärm, men jag måste hitta några intressanta punkter som jag kan ta med till basgruppen i morgon för vidare diskussion.

Med böckerna lånade och klara körde jag hem till farmor och farfar. Där blev jag bjuden på kvällsmat, och så lånade jag trasa, handduk och rengöringsmedel och rengjorde rutorna och lyktorna på bilen. Långtradarna är inte snälla mot den lilla Corsan, de skitar ner honom så förbannat.

Nu njuter jag av känslan att inte behöva ta mig till Linköping förrän om en vecka. För i morgon ska jag till Norrköping och sedan har jag schemafritt fre-sö. Jag säger inte att jag är ledig, för det kommer jag inte att vara. Jag kommer behöva plugga en hel del, för på fredag nästa vecka har vi seminarium om lärande, så det måste vi förbereda i basgruppen. Dessutom har vi biblioteksutbildning på måndag morgon, vilket också innebär en hel del förberedelse.

Det är ingen semester att studera på universitet direkt!

Nu väntar snart sängen, man blir ruskigt trött på kvällarna.


Fridens liljor