Small fragments of a life

Dag 30. Din favoritlåt från den här tiden förra året

Sista dagen i musikutmaningen. Jag är stolt över att jag slutfört den!
Dagen har bjudit på en massa plugg. Vi har övat på fördigheterna, och det kändes faktiskt riktigt bra! Det är mycket att hålla i huvudet, och allt är inte riktigt självklart ännu, men jag tror att det tar sig!

Avslutar dagen med lite bilder från dagarna som gått:

Fina Veronica


Imperius


Mina fina


Mys med Crucio


Mattias


Gustav och Mattias


En helt vanlig dag på Clinicum. Med muskeltöj.
Fridens liljor

Dag 29. En låt från din barndom.

En låt från min barndom. Den här är skön, det tycker jag fortfarande. Möjligtvis för att den bär med sig en massa nostalgiska känslor. Men skön musik är det, det går inte att förneka. Det lyssnas på även nu för tiden, när pappa bjuder till middag är det Ola Magnell på stereon. Eller på Spotify, rättare sagt.


Ja, Veronica fick gästblogga igår. Det var bra för mitt självförtroende, för hon skrev som ni såg alla möjliga fina saker om mig. Jag förtjänar nog inte ens hälften. Men hon är en fin vän, den där Veronica, en av de finaste. Något rätt måste jag ha gjort i mitt liv eftersom jag träffade på henne.

I övrigt är livet ganska så najs. Neurobiologitentan gick tydligen bra, och jag blev godkänd. Lägg det till listan av saker jag aldrig trodde skulle hända. Jag ska hämta ut den i morgon tänkte jag, för att få se det svart på vitt.
Ja, just det, nämnde jag att jag blev godkänd på HELen? För det blev jag. Underbart!

Idag har vi påtat lite inför seminariet i rörelseanalys vi har på onsdag. I övrigt kommer det bli tentaplugg för hela slanten resten av veckan, för nästa vecka är det dags för anatomitenta. Jag är lite nervös, men det ska nog gå bra. Plugga, plugga, plugga.

Nu ska jag snart lägga mig, är lite trött i ena ögat, och ska upp skapligt i morgon för att ta mig upp till campus och träna färdigheter.


Fridens liljor

Dag 28. En låt som får dig att känna dig skyldig.

Bara för att jag varit jättedålig på att uppdatera bloggen på senaste kommer jag låta Veronica gästblogga idag, välja låt och hela köret. Vad jag ska göra istället? Kolla på Bones, såklart.

Fridens liljorVeronica;
Hej!
Jaha då blev man gästbloggare helt plötsligt! Veronica heter jag och har känt Lina i drygt 2 år, vi träffades hos våran gemensamma vän Helena på valborg det året och på trettondagsafton året därpå inne på Safiren (dansställe i stan) så satt vi och pratade och blev riktigt goda vänner! Ja tänk, finare vän får jag leta efter! Hon ställer alltid upp!

Nu har hon bott här hos mig sen i torsdags då hon jobbat 2 nätter, haft en trevlig helg ihop! Tar ju hand om hennes 2 fina katter och dom är också jätteglada över att träffa henne!
Vi har ju sovit om varandra men vi har nu spenderat en sista kväll ihop innan hon åkte tillbaka till Linköping. Hon ska plugga igen och jag försöker stötta och hjälpa henne så gott jag kan! Otroligt jobbigt bara att hon ska behöva bo 10 mil bort men är OTROLIGT stolt över att hon ska bli sjukgymnast! Man kan ju alltid få massage!! ;)  Om ca 2 veckor kommer hon tillbaka för hon ska jobba i stan under sommaren så då får vi ju ses lite mer!

Fick ju välja låt idag och det var inte lätt att hitta en låt om skyldighet då man kan känna sig skyldig på mer än ett sätt....

 Shirley Clamp är en av mina favoritartister och den här låten är så fin! Vacker text!

Ha det gott!

Veronica

Dag 27. En låt du skulle vilja kunna spela på instrument.

Finns många, men den här då. Joshua Radin är bra. Mycket bra.
Besökte patologen igår. Enough said.

Idag är det tentaplugg som gäller. Neurobiologi. Det är självaste fan vad mycket konstiga ord man måste lära sig. Och när vilka ämnen far omkring i kroppen. Det är kalcium och kalium och natrium och gud vet vad.

Men om man försöker få i sig lite mat kanske det går lättare sedan. Vad vet jag?

Fridens liljor

Inget går någonsin som planerat

Nu måste jag boka om en massa saker, för jorden ska tydligen gå under igen på lördag.
Tror ni universitetet har något emot att omboka våra tentor till typ fredag? För det skulle suga att inte hinna göra dem innan jag dör, då har man ju liksom läst en massa i onödan!

Dag 26. En låt du kan spela på instrument.

Den här låten tog ett tag för mig att lära mig. Men nu plinkas den rätt ofta på guran.

 

 


I övrigt en intressant dag spenderad på Hageby vårdcentral.
Vi har gjort vår andra fältstudie, och det kändes riktigt motiverande att få komma ut och se hur det går till på riktigt. Sjukgymnaster in action, så att säga. Men det har blivit många nya intryck, vilket betyder att jag nu är trött. Så roligare än såhär blir det inte idag.

Fridens liljor

Dag 25. En låt som får dig att skratta.

Det får väl bli den här då. Joråsåatte. Världens sämsta humor, I know.

Och så är det så jävla skönt att man har koll på läget, världens pejl liksom. I morgon ska jag tydligen till Norrköping, för vår andra fältstudie. Yes. Men det löste sig ju finfint i alla fall, vi är 5 pers som ska åka från Linköping, så vi packar in oss i en bil och drar iväg. Kalas. Men det innebär tidig morgon i morgon, tidigare än vanligt. Men vad fan, man är ju morgonmänniska!...

Jag ska för övrigt försöka bättra mig på att ta mer initiativ och våga prata lite mer. För de visdomsorden har jag fått med mig på vägen idag, så jag kan jobba på det under sommaren. Prata mer. Ja, det känns verkligen som något jag måste jobba på.

Nu ska jag skriva om muskelkontraktioner. Det ni!

Fridens liljor

Dag 24. En låt du vill ha på din begravning.

Det här har jag inte heller tänkt på. Och den som någonsin har sökt efter sådana här låtar på internet vet nog att det finns en hel del. Men jag bestämde mig till slut för den här. Den känns liksom som jag.
Jag är tillbaka i Linköping efter några dagar i K-town.
Det känns alltid lite sådär att återvända, och speciellt nu när jag vet att jag inte har obegränsat med tid, då det står tentor för dörren och jag behöver studera. Vilket betyder att det dröjer ett tag innan jag återvänder till Katrineholm. Men det är väl smälla man får ta. Det kommer att finnas att göra, och det är bara att hoppas på att dagarna kommer att gå fort, och så även veckorna.

Tiinas 30-årsdag firades igår, med mycket trevligt folk och en hel del skratt. Så nu har hon nått nedre medelårders, det är en stor prestation! Men skämt åsido, så var det otroligt kul att få fira den dagen med henne.

Nu ska jag ta mina böcker och försöka läsa lite. I morgon är det åter till verkligheten igen, men plugg och sådant skoj.

Fridens liljor

Dag 23. En låt du vill ha på ditt bröllop.

Jag har ärligt talat aldrig ens tänkt på det här, så dagens utmaning är svår.
Men den här är ju fin...Jag säger bara Kommunal. Jag fick nyss ett mejl av dem med raderna "Du fick för en tid sedan en inbjudan att en medlemsundersökning. Då du ännu inte svarat vill vi på detta sätt påminna dig att svara, gärna så snabbt möjligt." Det måste slira ordentligt hos någon på kommunal. Det känns som att bli jagad med blåslampa. Jag vill inte svara på den där undersökningen, måste de hålla på att terroriesera mig? Om jag skickar ut inbjudan till folk om något, är det då okej att sedan fortsätta skicka ut påminnelser? Idioter!

Men nu har jag inte tid att sitta här längre, för Tiina fyller 30 idag! Jag har ett ärende på stan innan jag ska ta mig ut till Forssjö för att hjälpa till lite med tårtorna. Sedan ska hon firas, världens bästaste Tiina!

Fridens liljor!

Dag 22. En låt du lyssnar på när du är ledsen.

Lätt. Himlans lätt, faktiskt.
Men fantastiskt bra låt, en av de bästa någonsin!
 


 

Det är skönt att vara back in town, så att säga.
När jag kom hem från jobbet på morgonen lade jag mig och somnade vid 8. Klockan 10 vaknade jag av att det ringde på dörren. Så det var bara att ta sig ur sängen för att öppna dörren för ventilationsnissarna. De pillade och grejade och hade sig, och efter en stund fick jag en tillsägelse om att fläktfiltret ovanför spisen kan man köra i diskmaskinen och att man bör göra det en gång i månaden. Han tyckte också att jag borde ha märkt att det var döskitigt när jag stekt. Nä, sade jag då, för jag bor inte här. Då fick jag en väldigt märklig blick från honom. Mycket konstigt.

Sedan spenderades dagen i köket, bakning stod på schemat. Snoddas, bullar och hallongrottor. Hallongrottorna blev inte bra första försöket, det såg ut som att de blivit överkörda av en stridsvagn. Så jag tänkte att jag skulle göra en sats till. De blev fan ännu värre. Jag ska reklamera sylten, det måste vara den det är fel på.

Framåt em/kväll sedan bar det ut till Forssjö på visit, inte så dumt vill jag påstå! Fast jag måste säga att det är skitjobbigt att hoppa studsmatta, man blir alldeles slut! Men skoj är det! Hilma och jag hade väldigt kul där! Vi är på samma nivå ungefär, hon och jag.

Efter Forssjö skjutsade Tiina in mig till stan, till Veronica för att vara med exakt. Hon, jag och Helena spenderade kvällen där med att titta på melodifestivalen. För det vet vi ju alla exakt hur intresserad jag är av det. Jag passade också på att ge Veronica rygg och nackmassage, det är bra när man hittar övningsobjekt! Tack för det, vännen!

Nu ska jag dra på mig lite kläder och ta mig ner på stan, jag har lite att fixa med. Och så ska jag hjälpa Tiina baka tårta. Det är roligt!

Fridens liljor!

onsdag kväll

Guess what! Jag är tillbaka i K-town!
Det känns rätt bra ändå, att byta lite miljö. Pappa, farmor och farfar hämtade mig i Linköping på eftermiddagen, lämnade pappas gamla tjock-TV, och så stoppade vi in min i bagaget på bilen och körde iväg. Så nu vet även farmor och farfar var jag bor någonstans. Det är bra. Så fick jag köra hem, och det gick ju som en dans eftersom jag är awesome och så ödmjuk att hälften vore nog.

Det blev en tur förbi Helena för att dumpa min gamla tjock-TV, och sedan en sväng förbi Veronica för att hämta en nyckel. Sedan till mammas lägenhet. Så nu har jag parkerat här. Hinkar i mig kaffe för att överleva natten på jobbet. I morgon när jag kommer hem ska jag sova här. Då är man glad över att hitta en lapp på köksbordet om att de någon gång mellan 8 och 15 i morgon kommer för att fiffla med ventilationen. Eventuellt måste de tränga sig in gånger flera. Det känns så jävla bra, för sömn det är ju överskattat.

Så ska jag baka i morgon också, Tiina svängde förbi här med en kasse bakgrejor. Vad gör man inte för gamla människor? Man måste ju ställa upp! Sådan är jag, ställer upp för laget liksom!

Nu ska jag vila en timma eller så. Det är tänkt att jag ska svänga förbi Helena på vägen till jobbet, för det här med att lägga upp bilder på facebook, det är tydligen en hel vetenskap. Och plötsligt känner jag mig intelligent igen, efter att universitetet brytit ner mig. Hepp.

Men som sagt, nu var det vila!

Fridens liljor!

Dag 21. En låt du lyssnar på när du är lycklig.

Här är en av de låtar jag lyssnar på när jag är lycklig.
Visst är det helt normalt att efter skoldagens slut behöva stå och fundera en stund på var man parkerade sin cykel? Väl? För om det inte är det så är det något fel på mig. Igår när jag skulle åka från campus kunde jag först inte för mitt liv komma ihåg var jag parkerat den blå faran. Jag ville inte gå runt och leta heller, för det hade ju sett dumt ut. Bättre att stå och se förvirrad ut en stund, för det märker ju ingen.

Idag gjorde jag den muntliga delen av HEL-tentan. Det känns som att det gick bra, men det gjorde det förra gången också, så det är ju inte något att gå efter. Vi ska få resultat seanast den 25:e maj. Så nu är det bara att vänta och se. Nu är det över för den här gången i alla fall, så för tillfället lägger jag det på hyllan och försöker fokusera på neurobiologin, har lite att göra där nu känns det som. Och anatomin. Jag överväger att helt enkelt sluta sova, annars vet jag inte riktigt hur jag ska hinna.

Om en stund kommer pappa förbi med farmor och farfar. Jag ska få pappas gamla tjockTV, och så ska de ta med både mig och min gamla TV till K-town igen. I natt står jobb på schemat, så jag har sovit en stund här nu på eftermiddagen. Kommer ändå säkerligen vara dyngtrött i natt, men när man bara jobbar en natt så funkar det. Om inte annat så går det på ren vilja.

Nu ska jag packa ner det sista så att jag är redo när de kommer!

Fridens liljor!

Dag 20. En låt du lyssnar på när du är arg

Disturbed är bra när man är arg. Mycket bra.

Kommunal är sluga. De skickade ut en undersökning som tar mellan 5 minuter och resten av ditt liv. Jag kände att jag inte hade något lust att slösa mina minutrar på den, för jag tycker inte alls om kommunal Katrineholm. De är inte så inspirerande och ja, man kan säga att de näst intill ofinns. De visar sig i alla fall aldrig. Knappt ens när kommunpolitikerna utropade Eureka! och varslade 45 undersköterskor. Fantastiskt idé. Verkligen. Bra jobbat kommunpolitiker. Tänker ni höja bemanningen tills ni går i pension eller kör ni intensiv blåsträning varje dag så ni ska kunna hålla er en sisådär 2 timmar när ni blir kissnödiga? Men i alla fall, det var inte det jag skulle skriva om, utan det jag skulle skriva var att jag helt enkelt tickade i en liten ruta och raderade undersökningsmejlet. Sedan trodde jag att allt var frid och fröjd. Men icke. För någon vecka sedan fick jag en påminnelse om undersökning. Samma tillvägagångssätt igen, ticka i ruta trycka ta bort. Vad tror ni jag hittade idag när jag skulle kolla mejlen, om inte påminnelse nummer 2? Jag lovar, de kommer inte ge sig förrän jag har svarat på den där jävla enkäten. Helst vill de nog att man ska sitta och vagga i ett hörn, slita sitt hår och upprepa sitt mantra "I have nothing left to give!"

Men nog om det. Jag är just hemkommen från campus. Dagen bjöd på föreläsning om ANS, föreläsning i rörelseanalys, kursinformation och föreläsning i latin. En lång dag alltså. Och det här men ANS (Autonoma nervsystemet), och neurobiologin överhuvudtaget... Alltså, har ni någonsin upplevt att ju mer du läser desto dummare känner du dig? Det har jag. Det räcker med att läsa 3 rader i människans fysiologi för att fler frågetecken ska ploppa upp i mitt huvud. Underligt det där. Det går fram till punkten att jag känner mig helt blåst och självförtroendet har flyttat ner till någonstans under malleolerna.

Men det är ju fint väder, och cykeln rullar fint, så man ska inte klaga. Idag satt vi ute en stund mellan föreläsningarna och jag fick syn på en humla som flög i cirklar. Och vid det tillfället kände jag att det var skönt att man inte är humla. Förstå så jobbigt att bara flyga runt, runt och fram och tillbaka. De verkar så förvirrade, de små humlorna. Åh andra sidan behöver de inte kunna neurobiologi, så jag kanske faktiskt ska överväga att bli humla i mitt nästa liv...

Nu ska jag ta tag i den där tentan jag har i morgon, men det är ett HELvete. (Så fruktansvärt fyndigt av mig att leka med orden sådär.)

Fridens liljor!

Boooooooring.

Vet ni hur tråkigt det är att HEL-plugga? Jo, det är faktiskt så tråkigt att man somnar. Bara sådär, helt omedvetet. Jag låg på mage i sängen, handen i madrassen och hakan på handen. Letade lite på internet efter fakta, skrev ner en rad eller två, letade vidare. Sedan var klockan helt plötligt 1 timma senare. Bara sådär. Jag känner mig bestulen på en timma av mitt liv. Den där John Blund är tydligen inte att lita på.

Nu ska jag återgå till mitt plugg, oh the joy.
Om ni inte har något bättre för er kan ni få komma hit och lyssna på när jag pratar om dygdetik och pliktetik och Kant och Aristoteles. För vad har man annars att göra en måndagkväll, menar jag?

Fridens liljor

Dag 19. En låt från din favoritplatta.

Jag har många favoritplattor. Men här kommer en fantastisk låt från en av dem.

Jag har varit på campus nu och skrivit HEL tentan. Så nu har jag lite att fundera över, en del att kolla upp och massor att läsa om. Fantastiskt vad jag ska roa mig med det på eftermiddagen.

Efter tentan cyklade jag till Ica för att köpa mjölk och snus. Och vad glad jag blev när jag fick de att se sålde ut apotek-Arnes påskmust för 5 kr/butelj. Jag har gått ett par dagar och fundera på att smyga fram en av de buteljer julmust jag har bunkrat upp med inför sommaren, men nu behöver jag ju inte göra det, och midsommar är räddad!

Utanför Ica mötte jag en brevbärare med shorts och tisha. Det såg så jäkla nice ut. Så nu överväger jag allvarligt att byta inriktining och bli brevbärare istället. Det behövs väl ingen universitetsexamen för det, va? Förstå vad glassigt, slippa sitta med näsan i en bok, istället glida omkring på en cykel, stoppa lite brevlådor full med papper. Ja, bättre kan man nog inte ha det en sådan här dag!

Jag har för övrigt också kommit fram till att om jag någon gång skulle få för mig att råna en affär skulle det vara för att stjäla allt snus. Vad glassigt att ha en egen snuskyl eller 4 hemma liksom. Ska tänka ett varv till kring det där, men just nu känns det lockande.

Sedan är det ett jävla tjat om den där barnprograms-Ola överallt. Tidningar, facebook, bloggar, twitter. Jag blir galen. Jag skiter fullständigt i om han knarkat eller inte knarkat. Det är väl ändå upp till var och en hur man vill leva sina liv, och vill man slösa hjärnceller på att dra en lina, så varsågod be my guest liksom. Jag kan ara styra över vad jag skulle eller inte skulle göra, och jag skulle bestämt inte dra en lina. Det känns liksom inte så jävla rockigt att se ut som man inte sovit på 14 dagar. Så kan alla bara lägga ner det här nu, tack? Vänta på domen, sedan kan ni organisera en "Ola är oskyldig"-demonstration, eller organisera en ruttna-ägg-attack.

Det var allt. Nu ska jag bläddra lite i böcker igen.

Fridens liljor

Ineffektivt...

Ibland förvånas jag själv över hur ineffektiv jag kan vara när jag lägger manken till. Jag är nog världsbäst på att vara ineffektiv, och det är ingen dålig prestation. Det borde man få pris för.

Jag har skämt bort mig själv nu på kvällen, tog en lång dusch, rakade benen och gjorde en hårinpackning. Och på en söndag. Det känns väldigt lyxigt måste jag säga. Och än mer lyxigt kommer det kännas när jag kryper ner i min sköna säng och gnuggar benen mot varandra bara för att känna hur lena de är. Sedan när jag vaknar kommer jag ha ungefär lika mycket stubb som innan, så det gäller att verkligen njuta av lena ben nu. Bums.
Det är därför jag ska ta mig till sängen nu, och lite för att jag ska upp tidigt i morgon för omtenta.

Fridens liljor

Det handlar om att frångå normen.

Tacos på en fredag är så jävla Svensson. Jag frångår normen och kör därför söndagstacos. Varför vara som alla andra när man kan vara ett orginal? Och i och med detta är mina 2,7 dagar som vegetarian avklarade. Orsak till min vegetarianism kan vi tala om någon annan gång, eller helst inte alls. Men jag har i alla fall kommit fram till att jag inte skulle klara längre än max 5 daga utan kött. Det är för gott.

Fridens liljor

Dag 18. En låt som du önskar att du fick höra på radion.

Jag tror vi ska ta och slänga ett öga på den där listen igen, se vad som är kvar, liksom.

dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
dag 19 – en låt från din favoritplatta
dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
dag 25 – en låt som får dig att skratta
dag 26 – en låt du kan spela på instrument
dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
dag 29 – en låt från din barndom
dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

När jag läste dagens uppgift var första tanken lever vi på 1800-talet, eller? Som jag skulle vilja höra på radio? Är det ett skämt? Vill jag höra en låt sätter jag väl på den antingen genom att köpa skivan (singlar, finns det fortfarande? Det var såååå inne när man gick på högstadiet.), starta spotify eller youtube. Internet, god's gift to humanity.

Men fine, jag ska inte vara den som är den. Följande låt skulle jag be dem spela om jag någon gång skulle komma fram till ring så spelar vi. Detta kommer dock förmodligen aldrig att hända, eftersom det kräver att man faktiskt ringer, och därmed måste prata med okända människor. Man ska inte prata med främlingar, det vet ju vilket spånhuvud som helst, det var ju bland det första man fick lära sig som liten. Prata inte med främlingar och akta er för trevliga Nisse. Jodå, så lät det hemma hos oss när mamma och pappa höll lektioner i livskunskap. Att man sedan blev så jävla rädd att man knappt vågade sticka näsan utanför dörren på 14 dagar var bara ett sammanträffande.

I alla fall, här är den:

 


För övrigt har det varit en jävla skitnatt. Jag somnade efter midnatt, bara för att vakna igen 04:30 av mensvärken from hell. Jag tassade ut i köket för att stoppa i mig en ipren. Hittade sedan 2 alvedon. Ner med dem också, allt för att slippa värken. Sedan lade jag mig i sängen en stund. Låg på höger sida, vände till vänster sida, kröp ihop till en boll, vände över till höger sida igen, testa bollpositionen där. No luck. Övervägde att hänga mig, men kom snart nog på att jag inte har något rep hemma. Drog på mig myskläder, gick ett varv runt kvarteret. Jävligt dåligt med folk ute i Linköping klockan 5 en söndagsmorgon för övrigt. Under hela kvarten jag var ute såg jag endast en person som ragglade hem efter utekväll. Eller ja, nu vet jag ju inte om han varit ute, men det verkade som det för blicken var suddig och stegen korta och vingliga. I alla fall, in igen, lade mig i sängen, kröp ihop till en boll igen. Övervägde allvarligt att ringa ambulans för att få en spruta morfin eller i alla fall 50 mg sobril. Sedan inse att jag faktiskt hade starkare medicin hemma. Tackade gudarna för att jag varit för lat för att ta mig till systembolaget på senaste och därför inte fått i mig alkohol i helgen. Dexofen ner i magen. Starta datorn, sätta på TV:n, försöka ignorera kramperna. Vid 6-taget började värken äntligen avta och jag kunde somna igen. Tänk vad man ska behöva gå igenom i sin livstid.


Nu ska jag återigen lägga mig på vardagsrumsgolvet för tentaplugg. I morgon tentadags. Wish me luck.


Fridens liljor

Pluggdag... typ.

Sådana här pluggdagar är kanon. Jag får så himla mycket gjort. Idag har jag hunnit handla, vika tvätt, lägga undan tvätt, plocka i lägenheten, diska, damma, byta lakan i sängen... Ja, ni ser, man hinner ju massor! Enda nackdelen är väl egentligen att inget av de ovanstående har särskilt mycket med hälsa, etik och lärande att göra... Jag kom till insikt idag om att det faktiskt ibland är roligare att plocka i hemmet än att sätta sig ner och försöka få in något i huvudet. Det kanske är därför jag har blivit så mycket bättre på att hålla städat hemma.

Jag vill också påpeka att Linköping är dammets stad. Jösses vad damm det blir, och fort! I K-town levde jag med 2 katter, och ändå var det mindre damm där. Mycket märkligt! Så damma var jag tvungen att göra idag, för det stör mig när det ligger ett lager damm över alla möbler. Usch.

Sedan tror jag att jag har glömt att nämna något som är riktigt tragiskt och ledsamt. Nämligen att min fina kamera har dött. Den bara lade av, sådär från en dag till en annan. Objektivfel står det när jag försöker starta den. Jag har ännu inte bringat styrka till att begrava honom, men ska väl göra det så småningom. Men det kan bli så att det inte blir så väldans mycket bilder här på bloggen ett tag framöver. För även om mobilkameran funkar, så är den inte på långa vägar lika bra som digitalkameran varit.

Jag tror också att jag har glömt att upplysa er om att det är en dålig idé att steka blodpudding, kyla ner den och sedan värma den i micron dagen efter. Det var väl inte äckligt, men det var inte gott heller.
Och så köpte jag sådan där färdig raggmunkmix på hink på ICA. Besvikelsen var total. Man ska absolut inte förvänta sig att de smakar i samma klass som farmor och farfars. Man ska absolut inte förvänta sig att det är gott heller för den delen, för det tyckte jag inte att det var. Men jag pinade i mig. Student som man är.
Sedan gjorde jag en tabbe igår, så jag kan även meddela att stekt korv inte är gott med remouladsås till. Jag tog fel på den och hamburgerdressingen, men det misstaget ska inte göras igen, för huvaligen.

Nej, nu ska jag sätta mig med böckerna en stund till. Jag har läst en hel del, faktiskt, mellan alla ryck jag gjort i mitt hem, men det finns alltid mer att läsa. The glory of PBL.


Fridens liljor

Dag 17. En låt som du ofta hör på radio.

Det hade varit enklare att välja låt om det var så att jag lyssnade på radio regelbundet. Nu händer det inte alls ofta att jag lyssnar på radio, men när jag lyssnat har jag ofta hört denna låt.

Nog om det.
Jag vann inte melodikrysset den här gången heller. Ingen fanfar för mig. Men jag kämpar tappert ändå. Och den här veckan var det ändå relativt enkelt. Dock är det tur att jag har veronica endast ett chattfönster bort, för en del melodier som spelas har jag inte en susning om. Det är så när man inte är så gammal...

Jag ska när som helst ta tag i mina böcker. Ska roa mig med Göran Collstes Inledning till etiken och Jennie Medin & Kristina Alexandersons Begreppen hälsa och hälsofrämjande - en litteraturstudie. Låter det inte fantastiskt roligt och intressant, så säg!? Jävla skit HEL. Jävla skittenta.


Fridens liljor

Dag 16. En låt som du brukade älska men nu hatar

Jaha. En låt jag diggade när den kom, men som jag nu bara tycker är jobbig och tjatig.
På förmiddagen har jag, Linda och Jenni suttit i HUB igen och skrivit färdigt rapportdelen på beröringsuppgiften. Så nu ska vi bara komplettera med 1 A4 var av våra egna reflektioner. Jag ska ta tag i det under eftermiddagen, för det ska bli grymt skönt att vara färdig med den, och då kan jag lägga allt fokus på HEL.

Ska bara få i mig lite lunch först.


Fridens liljor

Dag 15. En låt som beskriver dig.

Det här var svårt, och det tog en stund att komma på vilken låt jag skulle välja.
Till slut bestämde jag mig för den här, för den tycker jag beskriver mig rätt bra, ändå.

Dagen har varit lång och fylld med information. Försten 2 timmar lång föreläsning om motorik, efter det bassgruppsträff i 1,5 timmar. Sedan 1 timma lunch och efter det närmare 2,5 timmar färdighet i rörelsemätning. Och det där med rörelsemätning måste jag öva på. Det är inte det lättaste, vill jag påstå.

Dagen var slut 15:30 i alla fall, så då blev det hemfärd och skönt är det att bara ta det lugnt en stund.

I morgon ska vi sitta med vår beröringsuppgift igen, och förhoppningsvis bli klara med den. Sedan kommer resten av helgen att bjuda på plugg. Omtenta på måndag innebär att det kommer bli några timmars studerande i helgen. Men det känns helt ok. Om det blir bra väder kanske jag tar mig till TF (trädgårdsföreningen) för att plugga i solen. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Nu ska jag snart göra mig i ordning för kvällens äventyr!

Fridens liljor

Dag 14. En låt som ingen tror att du skulle älska.

Nu börjar det bli svårt. Men med tanke på den genre jag oftast håller mig till när jag lyssnar på musik skulle jag kunna tänka mig att ingen tror att jag skulle älska denna...
Dagen började tidigt i morse, med föreläsning om centrala nervsystemet. Det är väl intressant och så, och jag känner att mycket med det här med cellerna börjar sätta sig i hjärnan nu. Men samtidigt räcker det med att jag får en liten fundering och då blir det kola i huvudet. Innan det blir total förvirring och back to square one.

Efter föreläsningen var vi schemafria, så jag, Linda och Jenni slog oss ner i HUB (HälsoUniversitets Bibliotek) och jobbade vidare på vår beröringsrapport. Alltså, när vi fick den här uppgiften tänkte jag att det tar nog inte så lång tid. Tji fick jag. Det är mycket att tänka på, det är mycket att läsa och att sedan försöka få ner det på pränt är inte det lättaste, och det ska refereras både hit och dit och grejas och donas. Men nu har vi kommit drygt halvvägs, och det känns bra! Nu är det inte så mycket kvar, och vi hoppas på att bli färdiga på fredag. För då har jag hela helgen på mig att läsa på HEL materialet och förbereda mig för tentan på måndag. Jovisst, omtenta måndag, den skriftliga delen, och sedan följer diskussionsdelen på onsdag. Det är mycket att stå i just nu.

Framåt eftermiddagen svängde Tiina förbi så tiden försvann som i ett moln av kaffe och prat. Det är så skönt att få släppa allt skolarbete för en stund och bara vara. Tack vännen min för att du kom!

Nu ska jag sätta mig en stund med min fysiologibok. Bara för att den är så fantastiskt kul att läsa...

Fridens liljor!

Dag 13. En låt som är guilty pleasure.

Här är den.

Idag har Jenni, Linda och jag jobbat med vår beröringsuppgift. Spännande.
Sedan hade vi sista färdigheten i massage, där alla hade lagt upp ett behandlingsprogram på 30 min, som vi sedan fick göra på varandra. Sedan gjorde jag sällskap med en hög härliga människor till andra sidan stan för att hämta de kläder vi beställde för ett antal veckor sedan. Skönaste och snyggaste mysdressen ever! Marinblå brallor och luvtröja med sjukgymnastprogammets tryck. Ska lägga upp en bild någon dag.

Nu läsa lite neurobiologi. I morgon stundar föreläsning och mer beröringsrapportskrivande. Jippi.

Fridens liljor