Small fragments of a life

Vintern rasat ut i våra fjällar...

Ett snabbt litet inlägg bara, för snart bär det iväg till Helena för grillning och firning av Valborgsmässoafton =) Ska bli så trevligt så!

Dagen har spenderats på ett alldeles utmärkt sätt, så fort jag vaknat ringde jag till Anki och så var vi duktiga och gav oss ut på en promenad i 1,5 timmar. Kändes riktigt bra, trots att jag egentligen inte hade någon lust alls att vandra idag. Men har man bestämt så har man, då är det bara att ta sig i kragen och göra det! Och det är det som är det fina, för när vi väl kommit ut kändes det riktigt, riktigt bra. Och nu kan man äta och dricka gott ikväll utan att behöva ha dåligt samvete för det!

Så när vi kom tillbaka från promenaden gick jag till ICA Nära för att hämta ut min alldeles nya dator! =D Så äntligen har jag en fungerande dator hemma! Det känns så skönt! Inget mer blåskärmande och avbrutna samtal, nu kan man börja leva livet på nätet igen! =) Jag har lyckats installera mitt bredband och Skype, men när jag försökte installera MSN fungerade detta icke, varför vet jag inte, men det får jag försöka styra upp ikväll eller i morgon, det löser sig nog så småningenom, bara jag får sitta och klura lite i lugn och ro.

I morgon bär det av till Vingåker med mamma, vi ska besöka kyrkogården för om mormor fortfarande hade varit i livet hade hon blivit 90 år i morgon. Tiden går fort, det känns inte alls som att det var så länge sedan hon gick bort, men i sommar blir det ett helt år. Helt otroligt.

Nej, nu måste jag mata katten och sedan bege mig till Ica igen för att införskaffa ett par engångsgrillar, det blir mycket folk ikväll, så vi måste ha några fler grillar. Återkommer med mer information om kvällen och lite foton i morgon =)

Tingeling.

Show me what it looks like, outside your window at twilight...

Så, i fredags hade jag ju tänkt att jag skulle städa här hemma, men det blev inte gjort, när jag vaknade då klockan ringde klockan ett var det som att vakna ur en koma. Jag var något så sjukt trött så jag kände att jag behövde ut och röra på mig, annars skulle jag somna igen, och då skulle jag inte kunna sova på natten. Så jag tog med mig veronica ut på en timmes promenad, runt stalls backar. Mycket trevligt! På kvällen blev det sedan grillning på gatstuberg, vi kikade på solnedgången, grillade korv och drack gott, så himla härligt! Lördagen blev sedan lugn, jag gjorde inget speciellt alls, men kunde inte sticka näsan utanför dörren på grund av att luften var full av äckligt pollen! Det kom en regnskur igår dock, så efter det passade jag på att öppna balkongdörren lite och vädra ur och äntligen fick jag tummen ur och städade upp här hemma. Så det känns riktigt skönt! Nej, jag vet egentligen inte varför jag är vaken såhär dags, jag ska ju jobba i natt, så nu ska jag försöka knoppa en stund till. Tingeling

Make every door you walk through a living work of art

Nu är det bra länge sedan jag uppdaterade bloggen, men det finns en bra anledning till det; min dator blåskärmar och startar om sig varenda gång jag försöker uppdatera. Men nu har jag kommit på att jag kan uppdatera från mobilen, så jag får köra på det tills min nya dator kommer! Jag beställde en ny dator för en vecka sedan, tyvärr kommer den inte förrän tidigast den 29:e, men det är smällar man får ta, det viktigaste är att jag skaffar en my dator, för jag orkar inte med den gamla längre! Så är det någon som vill ha en dålig sämre sämst begagnad dator är det bara att säga till ;) nej, nu ska jag försöka få mig lite sömn, sen upp och städa hade jag tänkt, och eventuellt en liten promenad i det vackra vädret, var ute i tisdags och igår med Anki, då gick vi en timme, och så har jag jobbat två nätter nu, så det blir en kort promenad om det blir någon idag. Men det kan vara skönt det också! :) så blir det en lite längre promenad i morgon igen. :) men först lite sömn. NattiNatti

Crowded streets are cleared away

Mitt kök =)
Ren diskbänk! =)Mina nya gardiner =)Badrummet =)
Kontorshörnan i vardagsrummet.Mina fina, rena, fönster =)
TV hyllan. Organiserad och fin =)

Sovrummet...
 Organiserad bokhylla i sovrummet
Detta är min nystädade lägenhet =) Jag är äntligen klar med den omfattande vårstädningen, och jag känner mig sååå nöjd! Sitter nu i soffan i vardagsrummet och bara njuter. Veronica kikade förbi idag och hjälpte mig med fönsterputs och kloakdykning. Hon är tapper hon! Det blev så fint så!

Tingeling!

Do you know, that everyday's the first, of the rest of your life?

Söndag. En dag då jag egentligen skulle ha hunnit bra mycket mer än jag egentligen gjort. Men det är okej, för jag kan slutföra arbetet med vårstädning i morgon.

Dagen har nämligen mestadels spenderats hos gammel päronen, farmor ringde och frågade om jag ville komma till dem och äta isterband. Och när det bjuds är ju inte jag den som är den... Så när vi käkat sydde farmor upp mina nya köksgardiner, svarta med tulpaner på, som jag fått av mamma efter att hon oturligt beställt en hel skrälldus med sådana gardiner. (haha, otur för henne, tur för mig).

Så när gardinerna var färdiga drack vi lite kaffe, sedan såg vi på någon cykling innan vi drog igång och spelade nervleken. Så det höll vi på med till klockan var typ halv åtta. Jag förlorade ju givetvis, men det gör ju inget, jag tycker bara det är kul att spela =)

Sen for jag hemåt och tog tag i köket. Diskade det sista, städade rent i kylskåp och frys, gjorde rent och flyttade micron, organiserade i skåp och lådor... Så nu är det ganska fint i köket, bara lite småplock på bordet och dammsugning kvar. Det känns helt okej måste jag säga. Har även plockat i klädkammaren, så det är samma sak där; dammsugning och golvtorkning kvar. Och så har jag några kartonger som ska få flytta ner och bo i mitt källarförråd.

I morgon blir det till att ta tag i badrummet, men det är inte så mycket, så det går nog fort. Och så ska fönstren putsas, vilket Veronica har lovat att hjälpa mig med. Jag är inte så bra på att putsa fönster, så hon ska komma hit och lära mig =) Så ska jag passa på att skaka av gardinerna, och byta gardiner i köket. Sen är det färdigt med vårstädningen här hemma, och det ska bli så skönt!!

Jag tog och badade Imperius här ikväll, det har varit behov av det ett tag, och nu fick jag äntligen skägget ur brevlådan. Jag är inte så populär just nu, men han blev fin mitt lilla hjärta. Och nu behöver han ju inte duscha igen på ett bra tag =)
En busig =)
Mer bus =)Min fina tycker synd om sig själv
Älskade, älskade busenNej, nu säng. Tingeling.

I need someone to help me

Jag har dragit igång ett projekt igen, denna gången gäller det vårstädning av lägenheten... Jag får ett ryck ibland, och då kämpar jag på och gör det riktigt ordentligt. Så nu har jag tagit bort alla grejor från hyllor, dammat, och omorganiserat i vardagsrummet. Jag har kastat massor och lagt saker som ska ner i förrådet i en kartong. Nu håller jag på i sovrummet, men kände att jag var tvungen att ta en paus för att bryta Imperius beteende.

Han är precis som ett litet barn det lilla odjuret, han är jättetrött nu för han kan absolut inte lägga sig och sova någonstans när jag rör mig runt i lägenheten. Och så ska han in i varenda öppen låda, kartong och plastkasse. Det jag nyligen kastat ligger på golvet igen när han ger sig ner i soppåsen. Och jag blir mindre lycklig, så det blir till att säga till katt på skarpen att han inte får. Då blev han sur, och började bitas, eller snarare så högg han mig. Så jag bestämde mig för att stänga till sovrummet och förflytta mig till vardagsrummet igen. Han blev skapligt förvirrad av den taktiken. Men nu sitter han i alla fall itne bredvid mig och gör sig redo för att hugga, så det är ju positivt! Han är retlig när han är trött, det lilla livet.

Jag tänkte att jag skulle visa en bild på mitt vardagrum nu när jag har gjort mig av med en hel del småplotter, men jag får ta det i morgon istället, jag har nämligen inte hunnit dammsuga och torka golv ännu, och solen är på väg att försvinna bakom horisonten så det är sådär halvskumt inne just nu. Men jag återkommer med bilder i morgon. Då ska jag städa köket, badrummet och klädkammaren. Badrummet tänkte jag köra en helrengöring i; skura både väggar och golv. Och så ska jag försöka tvätta fönstren, men hinner jag inte det får jag ta det på måndag. Jag är ju ledig till på torsdag, skönt att ha allt gjort tills dess.

Nej, nu tillbaka till sovrummet för det sista plocket. Tingeling.

Stuck in reverse

Hjälp, jag tror jag börjar bli gammal! Jag kikar på Så ska det låta med pappa, och jag tycker faktiskt det är riktigt nöjsamt! Kan ju också vara för att Markus Fagervall är med och sjunger låtar som jag faktiskt gillar. Brukar annars inte vara mycket av den varan i just det programmet.

Idag var jag inte särskilt produktiv på förmiddagen, men jag bättrade på mig till eftermiddagen. Var med pappa på lövåsenområdet och passade på att köpa en ny katt toalett till Imperius, en sån där fin med tak. Så nu hoppas jag på att slippa kattströ i hela lägenheten.

Sen tog jag tag i min gamla cykel, lastade den på bilen och for till farmor och farfar för att såga av stödet som någon vandaliserat och haft sönder så det inte gick att fälla ner det. Tog inte särskilt lång tid att såga bort det, så pumpade jag däcken, och farfar hjälpte mig spänna och smörja kedjan. Så den blev nästan som ny. Så lastade jag den på bilen igen och for till Lövåsen för att lämna över den i Veronicas händer =)Cykelprojektet


Ja, men det blev ju riktigt bra =)Världens bästaste farmor =)
Världens bästaste farfar =)


Nu ska jag försöka övertala pappa att spela kort med mig. Han har lite negativ inställning till det just nu, men jag ska lirka lite. Haha.

Tingeling.

Do you care about all the little things?Såhär har min dag i Forssjö sett ut!


Det har varit en mycket trevlig dag, med massa prat, kaffe och bus. Det är alltid lika trevligt
att träffa Tiina, och när man dessutom tillägger kaffe och glass, det gör helt enkelt
dagen helt fulländad.
Vi har varit ute nästan hela eftermiddagen, vilket var helt otroligt skönt! Vi började med en kopp kaffe på altanen, sedan blev det bus med Hilma för min del och krattning för Tiinas del. Det var halt på gräsmattan dock, så jag låg på
den skapligt blöta marken ett par gånger. Men det är smällar man får ta.
Sen lagade vi middag ihop, och det var väldigt trevligt att för en gångs skull inte laga middag själv,
utan att ha sällskap och hjälpas åt.
Efter middagen spelade vi lite musik, Tiina hade en synth från 90 -talet, så det blev lite plinkande,
lite kommer jag allt ihåg av cirka 8 års pianolektioner. Vi spelade bland annat Nu tändas tusen juleljus.
Och det är ju verkligen rätt säsong för den låten...
När det sedan blev kväller
kilade vi en stund till badstranden och tog lite kort. Det var bara så fint därute! Jag hade kunnat
sitta på bryggan tills det var kolsvart ute!
Får ta mig ut dig någon kväll med en filt och en termos kaffe. Skulle vara härligt att bara få sitta
där, och njuta av allt det vackra, att det faktiskt snart är vår.
Livet är bra härligt ibland. När man har haft en dag som jag har haft idag, det är då man vet
att man lever.

Tingeling.

If I lay here, if I just lay here, would you lie with me and just forget the world?

Skapligt ruskigt trött när klockan ringde, men tvingade upp ögonen ändå. Och tur var väl det för inte många minuter senare ringde Tiina. Så idag bär det av ut till Forssjö igen, den här gången hem till Tiina. I like very much. Förhoppningsvis kan vi ta en koppa kaffe i solen. Härligt. Då vet man att man lever.

Jag läser en väldigt bra bok för tillfället; Change of heart av Jodi Picoult. Den handlar om en man som mördat en polis och dennes styvdotter. Han blir dömd till döden, men får vänta i 11 år på sitt straff. Så ser han en nyhetssändning på TV om en liten flicka som behöver ett nytt hjärta, och han bestämmer sig för att han vill donera sitt hjärta till honom där han dör. Den lilla flickan är syster till tjejen han mördat.

Nehepp, det här duger inget till, jag ska ta och göra mig i ordning innan jag åker ut till Forssjö.

Tingeling!