Small fragments of a life

So you say I'm too quiet, holding things up in my head. I say so much but you don't buy it, I don't want to wake up alone in my head...

Idag har jag varit på vårdcentralen.
Där fick jag träffa en läkare som ställde alla möjliga och omöjliga frågor, inspekterade mig, tröck på ryggen och bökade med mig. Sedan skrev hon ut tabletter. En burk Panodil forte och en förpackning med någon morfinliknande substsans. Dem fick jag gå och hämta ut på apoteket, sedan tillbaka till vårdcentralen för att ta prover. Jag blev väldigt imponerad av tjejen som stack mig i armen, för det brukar vara lite problem att ta blod i armvecken på mig. Hon kikade först på den ena armen, sedan på den andra, och där stack hon till slut in nåle och fick fram blod på en gång. Sedan fick jag vänta en stund i väntrummet, för läkaren ville se att jag inte blev för lullig på tabletterna hon skrivit ut. Det blev jag tydligen inte, för hon skrev ut ännu en sort till mig. Fast den har jag inte hämtat ut ännu, jag ska försöka göra det i morgon.

Men jag har varit relativt smärtfri under eftermiddagen och kvällen, och det har varit så skönt! Jag tror kanske inte att jag har insett hur ont jag egentligen haft. Men nu är jag med i matchen igen. Jag ska låta tabletterna verka en liten stund, sedan ska jag krypa till kojs och sova! Som jag ska sova!

Jag sitter och tittar på världens barn galan. Jag vet egentligen inte vad jag tycker om den där galan. Det är klart att det är bra, att vi ska hjälpa barnen, att vi ska skänka till barnen. Absolut. Om man har råd. De spelar så mycket på allas samvete. Vem ska man hjälpa om inte barnen? Klart man ska skänka en femtiolapp eller hundralapp eller ännu hellre en femhundring. Så kan man sova gott om natten sedan med vetskapen om att man hjälpt ett barn. Men om man inte har råd då? Ens med den där femtiolappen? Om man hellre köper mjölk och lite bröd för de pengarna? Om man är en lågavlönad ensamstående mamma? Eller om man av annan anledning knappt har pengar att klara sig själv? Ska man inte få sova gott om natten då? Ska man ha dåligt samvete för att man valde att köpa en limpa istället för att hjälpa något barn?

Sedan funderar jag lite spontant på varför vi måste tänka så stort? Varför kan vi inte börja med vårt eget land? Det bor fattiga barn i Sverige också, det finns folk som sover ute på gatorna, som inte har någonstans att fly kylan nu när vintern kommer. Vem hjälper dem?

Det finns så många organisationer som ber om pengar, som spelar på våra samveten. Var ska man dra gränsen? Vem ska få mina pengar? Det finns inte möjlighet att skänka till alla dessa organisationer, så vilken ska man välja? Det är skitsvårt! Till slut blir det att man inte skänker till någon istället. För så funkar jag.

Men nu är det bara 25 minuter kvar till jag får gå och lägga mig. Oj, så skönt.


Dagens låt; Vertical Horizon - All of you


Fridens liljor

It's taken so long to get it right, could it be so wrong to maybe find someone, a miracle...

Vill man hamna i alla möjliga absurda situationer ska man tydligen läsa till sjukgymnast...
Idag har vi gjort ledundersökning columna. När man undersöker en led vill man se både den leden man ska undersöka men även intilliggande leder. Det betyder att vi idag har gått omkring i bh och trosor och inspekterat varandras hållning och ställning och rotationer och böjningar i alla möjliga olika riktningar och testat sensibilitet och reflexer och muskelstyrka och allt som möjligtvis går att testa. Känns det som i alla fall.

Elin ställde upp på bild med myrinmätare påkopplad.
Vi kom fram till att den ska man inte ha på sig på krogen om man vill ha med någon hem. Om man däremot redan kilar stadigt och vill slippa kladdiga händer på sig är det definitivt något som bör ingå i outfiten. (I bakgrunder står Benjamin och hänger.)Igår satt vi med EMG-gruppen och försökte lista ut lite biomekanik igen. Ser det inte kul ut så säg!?


Jag hittade även en bild från förra veckan som jag glömt att lägga upp. En kursare gör traktion på mitt knä. Sjukgymnaste är tydligen mycket förtjusta i selar av olika slag.
Ryggen gör sig påmind ikväll och om det inte blivit bättre till i morgon måste jag ringa vårdcentralen. Det kändes ordentligt när vi undersökte columna idag, och när jag säger kändes menar jag att det gjorde skitjävla ont.

Men nu är klockan strax efter nio och det innebär att man snart får gå och lägga sig.

Dagens låt; Vertical Horizon - Miracle

Fridens liljor

Break my face, my back, my arms, my neck, but please don't break my heart...

Dagen har känts lång. Ryggen gör ont och det är tröttsamt. Jag måste ta tag i det här med min rygg nu. Ringde vårdcentralen på eftermiddagen, men telefonkön var full så jag får ringa igen i morgon. Eller på fredag.

Vi hade basgympa på schemat idag, men det blev inget av med det för min del, för det skulle min rygg aldrig ha pallat. Istället fick jag sitta vid sidan och observera och sedan ge återkoppling. Det hade varit roligare att vara med, men kroppen protesterar.

Under kvällen har jag varit trött och egentligen inte gjort så mycket, läst lite, pluggat lite och sådär. Nu är klockan snart 22 och det innebär att man får gå och lägga sig. I morgon har vi färdighet ledundersökning columna (ryggraden). Det kan ju bli spännande.

Dagens låt; K's choice - My heart

Fridens liljor

My tongue is tied to a dream of being with you...

Idag har vi haft ledundersökning skuldra. Jag tyckte det gick riktigt bra, men det är mycket att hålla i huvudet, mycket att lära sig och mycket att komma ihåg. Spännande dock!
Fast det är ju lite suspekta situationer man hamnar i ibland, som när man blir fastspänd på en brits i bh och en kursare står och drar i armen en. Lägg till det i listan över situationer man aldrig trodde man skulle befinna sig i, liksom.

Efter ledundersökningen kom gympagruppen hem till mig. Vi började med att laga mat, gjorde det enkelt för oss och styrde upp köttfärssås och spagetti. Vi käkade innan vi drog igång med låtlistor och rörelser och låtanalys och sådant som ska göras. Nu ska jag vara påhittig och styra upp rörelser till mina låtar till nästa gång vi ses.

För övrigt har jag ont i ryggen idag, det känns som att jag ska gå av. Jag hoppas att nattens sömn gör att det släpper, för i morgon eftermiddag ska vi basgympa. Det kan bli en ordentlig utmaning om ryggen bråkar. Det är hög tid att kontakta vårdcentral och säga att jag vill träffa en sådan där himlans trevlig människa. (Sjukgymnast).

Jag håller på att lära mig en ny låt på guran min, jag har lyckats lära mig första versen och refrängen, men resten är lite klurigare. Vissa partier är lite för höga för mig, men det är ett försök i alla fall...Nu ska jag knyta mig, i morgon är en ny dag. Då ska vi träffas i EMG-gruppen och styra upp rapporten. Förhoppningsvis blir den färdig i morgon!


Dagens låt; The All-American rejects - My paper heart


Fridens liljor

What matters most? Everything that you feel while listening to every word that I sing. I promise you I will bring you home...

Dagen började redan 7:45 i morse. Då blev vi insläppta i simhallen, och var med på ett pass vattengympa som 3 av våra kursare gjort. Det var riktigt kul! Efter passet var det duschning och hemgång, och jag blev fruktansvärt trött, det kändes som att jag blivit överkörd av tåget. Därför tog jag en powernap innan det var dags att cykla upp mot campus för eftermiddagens basgrupp.

Nu på kvällen har jag pluggat en del, idag blev det inget måndags-storkok, för jag fick två matlådor paj av farmor och farfar, och jag har kvar mat från förra veckan i frysen. Jag tar semester alltså.

Nu ligger jag på golvet och lyssnar på musik och filosoferar över livet. Det måste man göra ibland, reflektera lite.


Dagens låt; Secondhand Serenade - Why

Fridens liljor

I was born to tell you I love you...

Det har varit helg, igen. Består veckorna av något annat än helg?

Den här helgen var dock något annorlunda, för jag åkte till K-town i fredags. Farfar hämtade upp mig nere på stan, så åkte vi hem till dem. På kvällen åkte jag, Thereze och Anna ut till Madeleine för spelkväll. God mat, gott att dricka, spel och prat. En väldigt bra fredagkväll med andra ord.

I lördags var syrran och jag nere på stan, jag tänkte investera i ett par vinterskor och en vinterjacka. Det gick obra. Syrran hittade dock en jacka på intersport som hon köpte. Jag köpte istället lite nya träningskläder.
Sedan firade vi farmor på kvällen. Hon fyllde 75 förra veckan, då var hon och farfar i Stockholm, så vi fick fira henne den här helgen med massa mat och sådant. Det var trevligt.

Idag skjutsade mamma mig till Linköping igen. Vi stannade till i Tornby för ett besök på IKANO-huset och IKEA. Jag letade igenom varenda skoaffär, utan att hitta ett enda par vinterskor. Det finns bara skor till smala, låga fötter. Mina är precis tvärtom; breda, höga. Det kommer sluta med att jag får gå barfota i vinter. Men lite förfrysning har ingen dött av...

Vi kilade även in på Lindex för att kolla efter vinterjacka. Mamma köpte en. Inte jag.

Sedan hoppade vi in på IKEA. Jag investerade i en ny stekpanna, värmeljus, kudde, skrivbordslampa och lite skålar. Nu är allt uppackad, de nya grejorna är diskade och jag ligger på sängen och myser under en filt. Nästa gång jag är på IKEA ska jag köpa en till likadan kudde. Jag har kommit fram till att kuddar is the shit.

I morgon ska jag vara i badhuset 7:45. Då blir vi insläppta, för vi ska vattengympa. Spännande. Så nu väntar jag på att klockan ska bli i alla fall 21:30, så jag får gå och lägga mig, för det har blivit på tok för lite sömn under helgen så jag är trött.

Dagens låt; Secondhand Serenade - Your call

Fridens liljor!

When the stars all explode and I'm all alone, when they start to see the smoke, when I'm finally burnin' out, I'll need someone to carry me home safe and sound...

En intressant dag som började med ledundersökning höft. Hela förmiddagen gick åt till att inspektera höfter, mäta ben (reell och funktionell längd), utföra traktioner, palpera och greja. Det var lärorikt! Och det lades en hel del till bunten av grejer att öva på...

Eftermiddagen spenderades med EMG-gruppen. Vi är 10 personer som ska skriva en rapport på 2 A4 sidor. Det är svårt att vara så många, det blir lätt lite rörigt. Men vi kom en bra bit på vägen i alla fall, och ska sätta oss igen i nästa vecka för att slutföra det hela.

Nu sitter jag med fötterna i ett fotbad, sedan ska jag fila lite på mina hälar, bara för att det är skönt att hålla dem mjuka. Först var jag dock tvungen att leta upp min fotfil som jag köpte häromsistens. Jag har fått pippi på att lägga undan saker, jag kan inte slappna av när det är en massa grejor framme. Problemet är bara att jag har lite för dåligt minne, så jag kommer inte alltid ihåg var jag lagt mina prylar. Fotfilen hittade jag, men jag letade även efter mitt capo förut, och det har jag ännu inte hittat. (capo är en pryl till min gitarr).

För övrigt längtar jag till vintern nu. Det har regnat i princip hela dagen och det är så grått och tråkigt, jag tycker mycket bättre om snö. Därför tycker jag att det kan få börja snöa nu, och bli lite kallare så man får klä på sig halsduk, mössa och vantar. Som jag längtar efter att få dra på en mössa på huvudet! Om jag gjorde det nu skulle jag dö av värmeslag inom 10 minuter. Vintern är mysig. Fast i år måste jag köpa nya vinterkängor och ny vinterjacka. Jippi.

Nej, dags att fila.

Dagens låt; Boys like girls - Someone like you 

Fridens liljor

But no one is ever gonna love you more than I do...

Ännu en dag har passerat. Jag vet inte jag, men det känns som att dagarna passerar väldigt fort nu.
Idag har vi i gympagruppen suttit och knåpat med lite musik. Vi har valt ut vilka låtar vi ska ha i vårat gympapass, och vi har bestämt vem som ska leda vilka delar av passet. Jag ska ta uppvärmningen, jag känner mig riktigt peppad på det, det ska bli riktigt kul! Vi ska träffas igen på tisdag kväll, laga lite mat och käka ihop, och sedan styra upp lite mer med det här passet. Det är mycket att tänka på, men det är kul!

Under kvällen har jag suttit och läst om citronsyracykeln och elektrontransportkedjan (känn på det ordet!). Nu ska jag försöka låta det sjunka in och så får jag läsa det i morgon igen och se om jag förstår lite mer. Och så fick jag ett tips om att kolla elektrontransportkedjan på youtube, så det ska jag göra.

Jag har också hunnit med att lyssna på musik här på kvällen, så kvällens låt blir följande; Band of horses - No one's gonna love you

Fridens liljor!

I, I won't justify the way I live my life, 'cause I'm the one living it...

Det har varit en produktivitetens dag. Den startade 4:03 i morse. Då slog jag upp mina små blå för första gången. Min hjärna tyckte att det var dags att vakna och drog igång på alla cylindrar. Det gjorde inte min kropp. Så de blev osams. Till slut vann i alla fall min kropp och jag somnade om. Klockan ringde sedan 5:50, då tog jag mig ner i tvättstugan, drog igång båda maskinerna med smutsiga kläder och trampade sedan upp till sängen igen. Ännu en gång vann min kropp över hjärnan och jag somnade om. Till 8. För då var det dags att stiga upp, platta håret (vet ni hur lång tid det tar att platta håret efter att ha gått och lagt sig med extremt blött hår kvällen innan? -Jättelång!), dricka kaffe, klä sig, äta en yoghurt, borsta lite tänder, packa en väska, trampa ner i källaren, centrifugera och hänga tvätten och sedan cykla mot campus.

Förmiddagen försvann sedan i en röra av ledundersökning. Knä. Vi fick lära oss hur man ska kunna identifiera vilken struktur i knäet som är skadad om någon kommer till oss med knäont.
På eftermiddagen var det dags för foten. Det var intressant, och inte så lätt. Nu gäller det att träna, träna upp känslan i händerna.

Under eftermiddagen har jag hämtat min tvätt och tittat lite på TV. Sedan käkade jag kvällsmat innan jag satte mig ner för att studera. Jag har läst om glykolysen och samtidigt spelat in musik till vår seniorgympa. Jag har vikt tvätt och lagt in i garderoberna, jag har diskat och jag har facebookat. Nu är jag nöjd för idag. Klockan slår snart 22, och det är min sovtid.

Kvällens låt; Sick puppies - Riptide

Fridens liljor

You're moving but not aware, you're drowsy without a care...

Okej, nu måste vi snacka om Tele2. Igen.
De är skitbilliga att ringa med, och det är jättebra när man är en fattig student som jag. Men, och det är ett stort jävla dansande moonande men, i princip varenda gång jag talar i telefonen bryts samtalet. Ibland så ofta som var 5:e minut. Även om både jag och den jag talar med har bra täckning. När jag pratade om det här i skolan var det fler som hade Tele2 och hade upplevt precis samma problem.
Så, hur kommer detta sig? Varför bryts samtalen utan synbar anledning?
Teorin är att Tele2 kompenserar den låga minutkostnaden för samtal genom att se till att samtalen bryts. På det sättet tjänar de en förmögenhet på startavgifter, som inte är gratis, utan kostar 99 öre. De måste tjäna miljoner dagligen på alla dessa startavgifter. Det är visserligen bara en teori, men den känns trolig.

Men nu har jag inte tid med er med, jag ska läsa om glykolysen, citronsyracirkeln och elektrontransportkedjan.

Dagens låt; Cute is what we aim for - Lyrical lies

Fridens liljor

Break my face, my back, my arms, my neck, but please don't break my heart....

Kvällen blev betydligt mycket bättre än dagen igår; jag, Anna och John hade filmkväll hemma hos Anna. Vi började med att titta på Gustafsson 3 tr, sedan kollade vi på Horrible Bosses. Det är inte min nya favoritfilm. Jag tyckte den var ganska intetsägande, men vi satt inte och bara glodde på den utan pratade en hel del mellan varven, så kvällen passerade snabbt ändå.

Den här dagen började med 3 lektionstimmar föreläsning. Systemfysiologi. Det är intressant och så, men svårt att förstå. Mycket ämnen hit och dit och hormon och pH och what-not. Som tur var hade jag en termos kaffe med mig, så jag lyckades i alla fall hålla mig vaken. Det var en bedrift tyckte jag.

Efter lunch hade vi 4 lektionstimmar basgruppsträff. Vi diskuterade det gamla scenariot och startade ett nytt. Det nya scenariot var en film som vi tittade på. Den handlade om skidlandslaget, en viss stafett där Sverige ledde hur stort som helst när Jörgen Brink skulle köra sista sträckan. Han gick in i väggen totalt och det slutade istället med att Norge vann. Scenariot fick mig att tänka på mamma. Jag kommer ihåg när det här hände, för mor min tog det hårt. Det var nästan så hon sade upp Jörgens ansikte på en darttavla för att få kasta pilar på honom. Han var inte vatten värd i hennes ögon.

I vilket fall som helst, vi fick ihop två ganska stora frågeställningar, så nu har jag att göra i veckan. Det är skönt att man slipper gå sysslolös...

Ikväll har jag lagat mat. Jag har gjort egna pizzor (8 st) och tacosrullar. Så nu har jag 10 matlådor i frysen, och behöver inte gå hungrig den närmaste veckan. Det är riktigt skönt att laga ordentligt med mat på måndagarna, för då slipper man laga mer mat resten av veckan.

Dock gick det inte så jättebra att laga mat. Mitt kök är ju ganska litet. Så när första plåten pizza var klar fick jag ställa den på golvet nedanför köksfönstret. När jag gjort det gick brandvarnaren igång (jag som inte ens visste att jag hade en), så jag skulle öppna fönstret, i paniken glömde jag bort plåten och lyckades trampa på den. Ajaj i foten. Men fönstret åkte upp och jag fick klättra upp på en pall för att vifta med en bok vid brandvarnaren för att få den att sluta låta. Det hjälpte inte. Så jag fick till slut dra ur batteriet, och då tystnade den äntligen. Måndagsäventyr.

Nu ska jag snart dyka ner i duschen, och sedan sovdags. Jag är trött efter världens längsta dag.

Dagens låt; K's choice - My heart

Fridens liljor

Slut.

Vissa dagar är allmänt dåliga. Idag är en sådan dag.
Jag har pluggat mest hela dagen, ändå känns det inte som att jag fått något gjort.
Som att jag har hur mycket som helst kvar att göra.
Jag känner mig osocial.
Den här dagen kan få ta slut. Nu.
Tack på förhand.