Small fragments of a life

tisdag eftermiddag

Det är ju typiskt! Nu har jag jobbat en massa på senaste, och vädret har varit kanoners, nu när jag har min första lediga dag på länge, tror ni det fortsätter vara vackert väder då? Nehej, då tar vi lite blåst med molnighet. Men efter ett gäng timmars sömn på förmiddagen bar det av hem till Helena för lite stek i trädgården.
Nu ska vi snart iväg till Stadsparken, där dagens middag skall förtäras tillsammans med en hög trevligt folk. Det blir bra det. Jag gillar sådana här dagar, väldigt mycket.
Och ja, jag vet att det är tisdag, men veckans tema får vänta en stund till, för jag är inte hemma...
Fridens liljor

They can never have yesterday...

Det är svårt att få tid till allt man vill göra nu när sommaren är här. Med det menar jag alltså att jag tycker mig ha för lite tid för bloggen. Eller så är problemet att jag inte tar mig tid. Jag måste ta mig i kragen och styra upp det hela.

Gårdagen spenderades ute i solen, på Kolmårdens djurpark. Jag hade inte varit där sedan jag var liten, så pass liten att jag inte kommer ihåg hur det såg ut. Det var en riktigt skön dag, soligt och varmt och härligt sällskap i form av Helena, Veronica, Johan och barnet; en 5 år gammal tös.

Vi hade nog en del tur, för när vi gick förbi björnfållan kom hela familjen brum och vandrade förbi, genom vatten och över berg. Och när vi sedan kom till tigrarna fick de precis mat, så det var high life där också. Och så såg vi förstås alla möjliga och omöjliga andra sorters djur. Djurparker är gravt underskattade skulle jag vilja drista mig till att säga. Men nu när jag varit på både Kolmården och Parken Zoo på kort tid känner jag att den park jag rekommenderar av de 2 är Kolmården. Fin miljö och väldigt mycket roligt för barnen (jag räknades som barn i sällskapet).


Helena och Johan, framkomna till Kolmården, i kö för att köpa biljtter.


Dagen började med att Helena höll på att bli uppäten av en flodhäst...


En glad Helena.


Johan och det exceptionellt fula trollet


Veronica, barnet och 3 trollungar.


Kolla in sötnötterna! Inte kommer jag ihåg vad det är för form utav djur, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha en eller ett par hemma.


Helena fick en kompis.


Pappa björn.


Mamma björn får ta hand om ungarna.


Helena producerar vindkraft. Det var lite jobbigt, tror jag bestämt...


Getter tycker om bark. Och det är otåliga djur, har jag erfarat. Här blir jag överfallen.


Veronica matar getter.


En sådan här skulle jag också kunna tänka mig att ha hemma.


Helena visar upp sina klätterkunskaper.


Som barn på nytt! Jag tror Helena gillade rutschkanan!


Tittut, Veronica!


Vacker utsikt vid matstället.


Tigrar blir också hungriga!


Helena hittade hem!


Klart man måste kika in på Marine World när man är på Kolmården!


Köande för att se delfinerna.


Han dansade!


Fina djur, det där!


Prat! De låter så roligt!


Skön stajl!


Hej du! Ett nyfiket djur. Jag ville stoppa ner honom i väskan och ta med honom hem. Men han var lite för stor.


Vilka märkliga djur det finns. Vad är detta, egentligen?


Jag skulle ta kort på det vita djuret där. Och såg inte noshörningarna. Snacka om att smälta in i sin omgivning! Kamouflage!


Den lille som ligger på sidan skulle jag kunna tänka mig att ta med mig hem. Han kan få bo på balkongen.


Kameler. Not so pretty. Men lite fulsöta på något sätt.


Herren på täppan!



Det var nog tur att det redan var fullt i bilen, annars hade vi nog fått med oss både det ena och det andra djuret hem. Jag blev lite sugen på att smuggla med några stycken...

Men sedan var dagen slut och det var dags att styra nosen hemåt igen. Barnet somnade ganska omgående i bilen, och så gjorde även undertecknad. Det är ju så fantastiskt skönt att sova i bilar. Man somnar med munnen stängd och nacken rak. Man vaknar med munnen vidöppen, dreggel ner till midjan och nacken i 120 graders vinkel sydost.

Väl hemma var det matlagning som gällde och sedan var det bara att göra sig i ordning för nattjobb.
Natten passerade, och visst var jag trött, speciellt 20 minuter i 7 i morse, men det var värt det! Verkligen!
Idag är jag lite öm på vardera ställen i kroppen, tydligen är min kropp inte längre van vid klätterställningar och rutschkanor och klätterväggar och sådant... Men allt som allt en underbar söndag.

Nu är det snart dags för jobb igen, i natt med Kicki och Anki, och det kan ju inte bli annat än hur bra som helst.

Lite kaffe på det här, sedan dags att göra sig i ordning.


Dagens låt; Leona Lewis - Yesterday


Fridens liljor

Lördag eftermiddag

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera på senaste. Jag skyller på att jag har jobbat, sedan var det ju som någon kanske märkte midsommar. Och nu sitter jag här igen. Istället för att författa en lång text om allt som hänt i veckan bestämde jag mig för att helt enkelt ladda upp en sjuhelsikes massa bilder, så ni får bildliga bevis på vad som hänt.

Crucio var trött efter kastreringen i tisdags


Imperius fortsätter gömma sig bakom duschdraperiet så fort jag tar på mig skorna


Torsdag; En helt vanlig dag på Fasanvägen i Forssjö... Tiina testar cykelhjälm.


Det var fler som fick prova hjälmen. Snyggt.


Åh, härligt gott.


Tiina har oväntade reaktioner ibland. Glad i sommarsolen.


Cool. Eller hur?


Forssjös nattvakt Blixten.


Tiina, på fästingjakt.


Staffan filosoferar.


Staffan gosar med nattvakten aka Blixten.


Jakt på gång.


Fredag; midsommarafton. Lillkusin Adam hos farmor och farfar.


Brädspel är riktigt kul ibland!


Den äldre av kusinerna, Fredrik aka Tullebulle.


Adam


Kubbspel, farmor och Adam.


Fredrik, farmor och Adam.


Farfar.


Hepåré!


Jordgubbar hör midsommar till, har jag hört.


Mumsigt!



Sådärja. Nu ska jag lägga mig på soffan och slänga ett öga på TV:n. Risken är stor att det andra ögat kommer att blunda. Men det kan det få göra, för jag är trött efter nattjobb, och i morgon ska vi på't igen. Sagan om ringen snurrar i DVD spelaren i alla fall. Den brukar jag somna gott till. Av någon outgrundlig anledning.

För övrigt väntar jag på paket från CDON. Jag har nämligen beställt hem Super Mario Galaxy 2. Det första Super Mario Galaxy är jätteroligt, så jag tänkte att då måste jag ju spela 2:an också. Någon gång emellan nattjobb, solande, badande, jordgubbsätande, fikande, umgänge med vänner och sådant roligt ska jag hinna spela, hade jag tänkt. Hur ska man få tiden att räcka till?

Nej, Sagan om ringen var det va?


Fridens liljor

Tisdag eftermiddag/kväll

Om man försöker koppla i en automatväxlad bil tar det tvärstopp. Det vet jag. Jag har personlig erfarenhet av det, kan man säga. Det har Imperius också, nu.

Och Crucio är mindre av en man idag än han var igår. Jo, han har blivit kastrerad idag, den lille mannen. Och än så länge verkar han inte lida så mycket av det, när vi kom hem hoppade han upp i sitt hörn i soffan och låg och tvättade sig, som vanligt. Käkade lite, drack lite, sedan tillbaka till soffhörnet.
Och Imperius har haft en helskön dag, när inte Crucio har varit hemma. Dörren till sovrummet har fått vara öppen, och det är där Imperius har spenderat det mesta av sin tid idag.
Men nu är allt som vanligt igen när båda prinsarna är hemma, och äventyret är färdigt för den här gången.

Medan Crucio var hos veterinären passade jag på att leka med Jennie med familj. Först en fika på Sultans, sedan vidare mot Holmatorp. Mycket prat, mycket skratt och ett löfte om att blogga. Bjuden på mat blev jag också, det är inte illa det! Och så fick jag en jättefin kjol! Tack så mycket vännen min, för allt!

Efter besöket i Holmatorp bar det iväg till veterinären igen, för att hämta Crucio, hem med honom, ner till apoteket för att köpa alsolsprit, till pappas jobb för att lämna bilen, cykel till ICA för att handla in lite nödvändig mat, sedan hem. Och klockan 17 fick jag ett sms av Anki med frågan om jag glömt pilatesen. Sådärja. Klart jag hade. Fan också. Sista gången och allt. Jag är riktigt olycklig över det.


Å andra sidan är veckans tisdagstema Lycka. Och jag vet precis vilken bild jag ska lägga upp.
Jennies lilleman, han ser väl HUR lycklig ut som helst?




Nu ska jag snart ta och vila mig innan det är dags för sommarens första natt med jobb. Härliga tider, mina vänner, härliga tider!


Fridens liljor

Lördag kväll

Så var även den här dagen över. Och det klagar jag absolut inte på. Det har varit en lång dag, men bröllop och festligheter. Jag jobbade till 12, sedan åkte jag hem på timmar, åt lite, sov lite, och slängde ett öga på gästerna som anlände till bröllopet. Hertigar och hertiginnor, prinsar och prinsessor, kungar och drottningar, presidenter och annat löst folk. I vanliga fall sitter man ju antingen på brudens eller brudgummens sida i kyrkan, och jag tyckte mig vara väldigt fyndig när jag frågade folk vem de trodde hade flest gäster på sin sida... Nästa fyndighet var frågan; kommer de ta hans eller hennes efternamn? Jösses vad jag tyckte att jag var rolig. Kan det ha med trötthet att göra, tro?


För övrigt har jag dragit på mig en rejäl arbetsskada idag. Köket skickar nämligen maten i folieformar emellanåt. Och jag lyckades såklart skära mig. Det var pekfingret som råkade illa ut den här gången. Det var nästan så att jag förblödde, jag kände liksom livet rinna ur mig. (Jag var tvungen att leta upp ett plåster snabbt som attan, innan det hann sluta blöda.) Om ni tittar jättenoga med försoringsglas kan ni kanske se jacket.



När jag kom hem letade jag plåster en stund, och hittade Nasse, som får sitta på fingret tills vidare.


Och eftersom jag inte kan låta bli att pilla på saker och ting pillade jag bort en sårskorpa på min tatuering. Ser ni, där nere till vänster? Det svider som tusan!


Hello Kitty får bo där en stund.



Nu funderar jag starkt på att gå och knyta mig. Å andra sidan skulle jag gärna vilja se den omtalade bröllopstårtan. Bara för att fnysande kunna säga att jag hade kunnat göra en tusen gånger snyggare tårta, om jag bara hade velat...

Ja, just det, min sista dagtur i morgon, 12-21. Bara 9 timmar. Bara 9 timmar. Det går fort. Bara 9 timmar.

Fridens liljor

Lördag - skittidigt!

Oj, vad jag inte tycker om morgnar. Inte ett enda dugg tycker jag om dem. Speciellt inte klockan 06:00 en lördag. Men det är bara att bita i det sura äpplet och ta sig ur sängen. Visserligen har jag redan varit vaken i närmre en timma, 05:10 slog jag nämligen upp mina blå. Och för en gångs skull tänkte jag att 'jag ger fan i att somna om nu, trots att det är 20 härliga minuter kvar till klockan ringer.' Nej, istället tog jag mig ur sängen och satte på en kopp kaffe. Dagens första kopp kaffe är alltid den bästa. Och nu har jag det gjort, så nu ska jag bara hoppa i lite kläder, sedan bär det av på jobb igen. Men, det jag skulle komma fram till, poängen med det hela alltså, är att det här var min sista icke-sovmorgon för resten av sommaren. För i morgon börjar jag 12 och nästa vecka börjar jag jobba natt. Så det ska nog gå att överleva den här dagen tror jag.

För övrigt har jag sett på facebook idag att det är någon form utav bröllop idag, som ska sändas på TV... Vad kan det vara för något? Vilka kan det vara som gifter sig då? Kan ni fatta att vi nu utstått ett och ett halvt års jävla tjat om detta bröllop?! Jaja, jättekul att Victoria och Daniel ska gifta sig, grattis grattis och allt det där. Men för det första tycker jag att de kunde ha stått för kostnaderna själva, är det någon som har råd med det är det ju dom. Och för det andra tycker jag att de har omstylat Daniel till en toffel. Han ser fruktansvärt mesig ut i sin brats-frisyr och glajjerna de satt på hans nos. Nä, tacka vet jag knullrufs och 2-3 dagars skäggstubb, det är manligt. (Såvida inte skäggstubben är grå, pappa.)

Höpphöpp, nu är klockan 7 minuter över 6, så om jag ska hinna till jobbet i tid måste jag klä mig. Återkommer eventuellt under dagen. Avslutar med lite bilder från tisdagen.

Pernilla hjular.


Inga sura miner här inte! Kicki och Eva gör sig redo att kasta pinnar.


Lotta koncentrerar sig, Anki och Suada håller sig jäkligt passiva i bakgrunden.


En glad, fin Lottis.


Jag och Eva.


Fina Pernilla aka (also known as) Bööööörni.


Jo, tjena. Kan vara en del vin inkluderat i den här bilden...


Lotta, vad göööör du?...



Oj, jobb var det ja!

Fridens liljor!

Onsdag kväll

Jag har varit dålig på att blogga de senaste dagarna. Därför borde jag ju nu prestera ett superinlägg, slagkraftigt, roligt, minnesvärt... Men nej fan, jag orkar faktiskt inte. Jag orkar inte anstränga min stackars hjärna så pass. Om jag nu har hjärnan kvar inunder pannbenet. Jag är faktiskt inte helt säker på det, för huvudet har känts ovanligt tungt på senaste. Kanske någon har borrat hål i mitt huvud, plockat ur hjärnan, fyllt skålen med måsten och sedan limmat igen. Det kan faktiskt vara så.

Igår var jag hos Anki tillsammans med nattpersonalen. Det var en fantastiskt trevlig kväll, som jag gärna gör om. Många gånger.

Kvällens bästa bild


Jag ska ladda upp fler bilder, så småningom, men jag är sjukt trött för tillfället och måste knoppa.

Natti!

Fridens liljor

Lördag eftermiddag

Vill bara börja med att meddela att mina vänner är bäst. Så det så. No discussion.


Nu hemma från de senaste äventyren, och det känns som att jag ska hålla mig i skinnet ett tag framöver och bara vara hemma. För nu har det varit mycket på senaste tiden. Jag är klart nöjd både med Frankrikeresan och Göteborgsbesöket, men det är tröttsamt att vara hemifrån.

Men, mina vänner, nu bara en vecka dagjobb kvar, innan jag går över på natt igen. Äntligen. That's where I belong.


Här står hon och smilar upp sig...



För övrigt blir jag avundsjuk på alla studenter. Jag vill också ta studenten, det var så roligt.


Nej, nu till andra doningar.


Fridens liljor

Jag försöker vara snäll, jag försöker att förstå, aldrig gör jag något dumt, snälla gråt inte mer...

Oj, vad jag är nöjd efter en dag spenderad på Liseberg. Inte en dag i klass som de förr i världen, på den tid det begav sig, men väl en härlig dag. Först kilade vi in på 5:an huset och kikade lite i affärer innan vi tänkte åka vidare mot Liseberg. Vi tog vägen via Mölndal. Onödigt? Ja, mycket, men så kan det gå när man inte känner till staden... Så efter en halvtimma hittade vi äntligen rätt, in i parkeringshuset, skälla på biljettautomaten, sedan vidare över gångbron mot Lisebergs portar.

Det har regnat en hel del under dagen, men det är smällar man får ta. Istället var det inte sådär överjävligt med folk, så man hann med att åka mycket, och de karuseller som det brukar vara lång kö till.

Balder, Kanonen, Kållerado, Hanghai, Lisebergsbanan, Uppskjutet och Höjdskräcken hann vi med. Balder, Kanonen och Lisebergsbanan gånger flera. Sedan ville jag åka Uppswinget. Vi har åkt den en gång förr, min syster och jag. Och hon har lovat att aldrig mer sätta sig i den karusellen. Så jag tänkte försöka lura med mig mamma upp i den, men se det gick inte, för när hon fick se den utbrast hon ganska omedelbart "Den där helvetesgungan sätter jag mig aldrig i."

Den värsta av dessa karuseller måste ju dock vara Höjdskräcken. Vilka jävla idéer, att sätta sig i en stol, hissas upp X antal meter upp i luften för att sedan tryckas ner mot marken. Vad ska det vara bra för? Jag åker den, har åkt den många gånger, och varenda gång undrar jag vad i helvete jag gett mig in på. Det är så jäkla läskigt när man sitter där uppe på toppen och väntar på att man ska tryckas ner mot marken. Ändå kan jag inte låta bli att sätta mig i karusellfan.

När vi sedan gick tillbaka till bilen efter ca. 4,5 timmar på nöjesfältet kände man sig rätt mör. Man har inte riktigt samma energi som när man var yngre. Då, på den tiden det begav sig, spenderade vi alltid en dag på Liseberg, när vi var och semestrade. Vi var där klockan 11 när det öppnade och åkte hem klockan 23 när det stängde. Hur fasen orkade man så länge? Det övergår mitt förstånd. Men kul var det, och fan vad trött man var när dagen var slut. Slocknade som ljus i baksätet på bilen och sov hela vägen tillbaka till moster.

Lite bilder från dagen, kanske?

Entrén till Liseberg


Uppskjutet


Jag i väntan på att åka Uppskjutet


Mamma och Anna i väntan på att åka Kållerado.


Syster och jag innan Kållerado.



I morgon bär det av hemåt igen, och samtidigt som det har varit en väldigt härlig resa ska det bli skönt att komma hem till mina prinsar. Det har varit mycket farande och flängande på senaste, så nu ska jag nog ta och hålla mig hemma ett tag tror jag. Dock har jag ju världens bästaste Veronica som ställer upp och tar hand om katterna när jag är borta, vet inte vad jag skulle göra utan henne!


Kvällens låt; Magnus Weideskog - Gråt inte mer


Fridens liljor

And I said "What about, Breakfast at Tiffany's?"

And I said "What about, Breakfast at Tiffany's?"
She said "I think I remember the film. Yes I recall, I think, we both kinda liked it."
And I said "Well that's, the one thing we've got."

Minns ni? Jag minns. Och jag blev tvungen att googla. Låten är från 1995 (Jag var alltså 8 år gammal) och är faktiskt lite skön, lite gungigt, catchy, if you will.





För övrigt tycker jag att det kan sluta regna nu, för vi har planerat en dag på Liseberg, och det är inte lika kul när det regnar. Jag har gjort en lista på de karuseller som är viktigast att åka; Kanonen, Balder, Lisebergsbanan, Uppskjutet och Höjdskräcken. Bara jag får åka de 5 är jag nöjd sedan.

Men om vi över huvudtaget ska komma in till Göteborg krävs kanske lite förberedelser, jag ska ta och dyka in i duschen.


Ni får gissa vilken morgonens låt är.


Fridens liljor

Onsdag kväll

Nu har vi varit på Ullared. Och jag är nöjd, mycket nöjd till och med!
Jag hittade en del kläder och en del kattsaker, men höll mig till budgeten, spenderade knappt 900 kr inne på Gekås. Det tycker jag är duktigt gjort.


Lite nya kläder;


Oj, så sur man kan se ut...



Ikväll blir det grillat, det är inte tokigt det. Och en pava vin eller två ska öppnas. Ja, kvällen har potential, även den. Så blir det Liseberg i morgon, vi hoppas på uppehåll!

Fridens liljor

Standing on the edge of morning, scent of sex and new found glory...

Det regnar. Det finns en viss sak som man faktiskt inte vill göra när det regnar. Detta något är precis vad vi hade tänkt göra idag. Detta något är att gå på Liseberg. Som tur är, är vi väldigt flexibla i min familj. Det blir en tur till Ullared istället. Det är inte fy skam det heller, måste jag tycka. Även om jag känner att jag nog inte ska ha så mycket, så lär jag väl hitta saker så att jag klarar mig. Det brukar ofta vara så tycker jag, speciellt på Ullared, där allt är så skitbilligt. Men har jag tur hittar jag kanske en tröja eller två. Eller en handväska. Eller lite smink. Eller body butter, för det skulle jag verkligen behöva! Eller kanske... Ojdå, det låter visst som att det kan bli en del ja. Självinsikt kallas det.

Så Ullared idag, och Liseberg i morgon. Den här veckan har potential. Mamma bjuder på restaurang idag, och hon bjuder även mig och syster min på Liseberg i morgon, det kostar att bli gammal, hon fyller nämligen 50 idag, min lilla mor. Undrar jag om hon bjuder på det vi hittar i Ullared också? Det måste jag nog fråga. Men kan tycka att det borde hon ju!

Nu ska jag göra mig i ordning, är nyduschad, men måste göra i ordning håret och sätta på mig ett ansikte. Jag återkommer senare, eller i morgon eller något.


Morgonens låt; Something Corporate - I want to save you


Fridens liljor

Standing on the rooftops, everybody scream your heart out!

Åhå, jag har fått mitt internet att fungera dugligt, så här kommer några bilder från min helg i Frankrike.

En sjö. Med fiskar och diverse fåglar.


Vacker vy.


Elisa.


En högfärdig svan, han talade inte med mig, trots att jag var såpass internationell att jag talade engelska med honom.


På väg tillbaka till bilen.




Sådärja. För övrigt är jag nu någonstans emellan Katrineholm och Frillesås. Närmst Frillesås, skulle jag tro. För vi har passerat Jönköping och Ulricehamn. Kom att tänka på när man var liten, då på den tiden det begac sig, och man satt i baksätet med kassettbandsfreestyle och sådana där inlästa sagor med bok till. Det var tider det. Nu för tiden sitter man med datorn i knäet och en internetuppkoppling. Tiderna förändras, mina vänner, jag säger bara det.

I morgon planerar vi för en dag på Liseberg, och sedan på torsdag en dag i Ullared. Inte så tokigt skulle jag vilja påstå.


Nu ska jag luta skallen en skvätt åt vänster tror jag, känner mig lite trött i ena ögat, då kan det vara bra med en liten power nap. Det är fantastiskt skönt att sova i bilar, det skakar lite och guppar lite, och man mår allmänt bra.


Dagens låt; Lostprophets - Rooftops


Fridens liljor

Everything's so different, and yet the same...

Franska är ett jävla språk. Det går inte att förså, oavsett hur mycket man anstränger sig. Och de är inte särskilt vänligt inställda till att prata engelska, de där fransoserna. Summan av kardemumman blir alltså; problem. Eller det hade blivit, om det inte var för att mitt sällskap råkar prata flytande franska.

Nu är jag hemma igen efter en weekend i Frankrike, Beauvais. (Ja, jag var tvungen att kolla upp stavningen, igen) Det har varit en väldigt bra helg, väldigt bra summerad i frasen; Everything's so different, and yet the same. Man förväntar sig nästan en förändring när man kommer hem efter att ha varit så långt borta. Men allt är som vanligt. Och visst är det skönt det också, att komma hem till lägenheten i samma (Nåja, nästan i alla fall) skick som man lämnade den. (Veronica tyckte tydligen inte att skurhinken stod bra till i hallen.)

När jag åkte hemifrån i fredags var jag ett enda stort nervknippe. Jag vet inte om jag någonsin varit så nervös i hela mitt liv. Men detta till trots tog jag steget. Världens bästa Tiina skjutsade mig till Skavsta, där käkade vi lite innan det var dags för mig att gå igenom säkerhetskontrollen och komma fram till gaten. Lite nervös blev jag när de bestämde sig för att dra min väska genom den däringa röntgenmaskinen 2 gånger. Men tydligen var det bara en sådan liten petitess som att det var svårt att se. Inga förbjudna saker där inte.

Så småningom blev det dags att ta sig på flygplanet. Jag blir så stressad i sådana situationer, alla vill komma på planet först, så man har folk bakom som knuffar på samtidigt som du ska hålla reda på pass och boardingkort och sådant. Men det gick bra, jag lyckades ta mig på planet och fick en fönsterplats.

På resan dit lyssnade jag på Harry Potter på min iPod, för att försöka lugna mig. Jag lyckades slumra till ett par minuter också, det var inte så tokigt. När det sedan var dags att landa var jag ett nervvrak igen. Men jag kom av planet. Sedan förstod jag inte riktigt var jag skulle gå, jag skulle vilja påstå att det inte var särskilt väl skyltat. I alla fall inte på engelska. Franska skyltar fanns det däremot gott om, men det har vi ju redan kommit fram till att det går inte att förstå! I alla fall så gick jag igenom ett par dörrar och där stod hon, som väntat. Och vilken lättnad.

Det är en lite märklig känsla att träffa någon irl (in real life) som man pratat med så länge. Man känner varandra, men man känner inte varandra. Jag kände mig lite blyg, vilket inte är en känsla som kommer till mig dagligen, så att säga, så det var lite ovant. Men det släppte relativt fort, så vi har pratat massor i helgen.

Vi tog oss in till Beauvais för att uppsöka ett apotek, jag hade en grym huvudvärk när jag kom fram nämligen. Förmodligen beroende på nervositeten, värmen och på tok för lite att dricka. Vi hittade i alla fall ett apotek och köpte aspirin. Det fungerade bra kan jag upplysa om, huvudvärken släppte, tack och lov.

Sedan åkte vi till en supermarket för att köpa lite provianter, och så tillbaka till hotellet för att fortsätta prata och bara umgås. Det är en så häftig känsla att kunna se på någon för första gången, utan att behöva titta på en datorskärm, eller att bara kunna öppna munnen och prata utan att behöva plocka upp en telefon. Najs.

Båda var trötta på kvällen, så vi somnade ganska snabbt, och oj vad lätt det gick att sova.

Sedan kom lördagen. Varm och härlig, med strålande solsken. Vi tog sovmorgon, sedan gjorde vi oss i ordning för att ta en sväng med bilen. Vi åkte runt och kikade på landskapet, de har mysiga hus där nere, tycker jag. Så småningom hittade vi en sjö, så där stannade vi och gick och kikade lite. Det är inte så vanligt med just sjöar i Frankrike, så det var trevligt.

Efter den lilla upplevelsen tog vi oss tillbaka in till stan, kikade lite mer i affärer, och sedan tillbaka till hotellet där vi kikade lite på TV innan vi gjorde oss i ordning och gick till restaurangen för lite mat. Åt middag, drack lite gott vin, och sedan gick vi tillbaka till rummet, för mer prat och skratt.

I morse väcktes vi av åskan. Vi drog upp persiennerna (fast det var inte persienner, det var en sådan där plåtgrej på utsidan av fönstret) och visst, det regnade, blixtrade och åskade. Blev lite orolig eftersom jag skulle åka hem, men försökte tränga bort de tankarna, jag skulle ju ändå inte åka förrän på eftermiddagen.

Och stormen gick så småningom över, medan vi slötittade på TV, pratade lite mer, gjorde oss i ordning och packade väskorna.

Vi checkade ut från hotellet, åkte till flygplatsen sade farväl och jag gick igenom säkerhetskontrollen. Det var en lite jobbig känsla. Och nu är det konstigt att vara så långt ifrån varandra igen. Men jag ångrar inte för en sekund att jag åkte, jag har haft en alldeles underbar helg.

Nu har jag jobbat på att formulera mig som folk på svenska igen. Det är inte lätt, vill jag mena. Tiina tyckte det lät lite tokigt när jag sade att det var svårt att "tänka rakt"... Ibland går det helt enkelt inte att översätta ett engelsk uttryck till svenska, det låter bra tokigt...

För ovanlighetens skull har jag inte knäppt så många bilder, det blev liksom inte av. Just nu bråkar dock mitt internet med mig, och vill inte alls att jag ska ladda upp några bilder, så jag får försöka göra det nästa gång jag bloggar.


Fridens liljor

Ready for take off

Nu är vi nära, om cirka 10 minuter går bilen mot Skavsta. Det blir alltså bloggtorka här under helgen, men jag återkommer på söndag kväll. Ha det så bra, mina vänner, för det ska jag ha. I Frankrike.

Fridens liljor

Not so long ago we both felt, love became a word

Note to self;
Att hoppa in i duschen innan man sett till att det verkligen hänger en handduk på handdukstorken, eller vikt på toastolen, eller skitsamma-var-någonstans-i-badrummet-bara-det-finns-en är not a good idea.
Nu vet man det. Varje dag ska man lära sig något nytt.

Kommer ni förresten ihåg att jag brände mig när jag satt ute och lästa på balkongen häromsistens?
Now I'm dealing with the consequenses. Jag flagar. Not so nice. Och jag kan absolut inte låta bli att pilla.

Nu ska jag plinka gura. Finfina saker det där. Jag övar på K's choice - My heart. Inte helt enkelt, men det börjar låta något bättre.

Fridens liljor

I am folded, and unfolded, and unfolding, I am, colorblind...

Jag trodde mig veta ungefär vilka som brukar vara inne och läsa bloggen. Sedan kollade jag statistiken. En vacker dag i Maj (nåja, nu vet jag i och för sig inte om det var just en vacker dag, men det låter så fint, så vi säger att det var en vacker dag. Det skulle låta så tråkigt att säga en regnig dag i maj...) hade jag 24 unika besöker. Tjugofyra. Tvåa-fyra. Inte blev det mycket mer kommentarer för det. Så nu är jag nyfiken, nu vill jag ha kommentarer och presentationer och hälsningar.  Kom igen nu, kryp ut från grottan ni gömmer er i och kommentera lite! Under inläggen står Kommentarer (och en siffra i parentes bredvid, oftast 0) Tryck där! Sedan är ni nästa framme! Fyll i erat namn i rutan där det står just namn. Sedan skriver ni er kommentar i fältet kommentar. Sedan skickar ni iväg den. Det kan vara så att ni sedan måste validera att ni faktiskt är mänskliga och inga maskiner, ni får då upp 2 ord på skärmen. Skriv dem i den tomma vita rutan, med mellanslag emellan de 2 orden och klicka viare. Sedan är det färdigt. Det är väl inte så svårt?

Dagen har bjudit på jobb och bus och tokigheter. På eftermiddagen blev det ett besök hos farmor och farfar, tillsammans med lillkusinen. En bukett rosor tog vi med oss, sedan spenderade vi med gott samvete eftermiddagen på stolarna på uteplatsen, och blev servade med både kaffe och kvällsmat. Inte så dumt.

Lite musik fick jag av kusin också, bluetooth är en finfin uppfinning. Farmor och farfar hade lite svårt att förstå att vi inte behövde en sladd emellan. Så trodde de inte heller att vi kunde prata medan vi överförde filen, för det blev ju inget bra om det kom med en massa snack i låten. De är för söta, de gamla.

Och jag har skrivit ut boardingkort idag. Det gjorde hela grejen extremt verklig, och jag börjar känna mig riktigt nervös. Nervös, men uppspelt och glad. Det är klart att det alltid är nervöst att träffa någon man aldrig träffat förut. Och att dessutom åka så långt... Jag gjorde visserligen det år 2006, men efter det lovade jag mig själv att jag aldrig skulle göra det igen. Det var visst ett löfte jag inte kunde hålla, för nu är det alltså dags igen. Men det gick ju bra förra gången. Man måste ta lite risker. If there's nothing to lose, there's nothing to win. Men som sagt; nervöst. Och i morgon är det i morgon.

Och apropå det så passade jag på att låna farmors tvättmaskin. Det kan vara skönt att ha med sig favoritkläderna när man åker iväg. Packa, det gör jag i morgon kväll. Det blir bra det.

Nu ska jag nog stänga mina blå ett par minuter, frisk luft gör en trött. Det är ett faktum.


Dagens låt; Counting crows - Colorblind
(En gammal favorit lillkusin påminde mig om idag)


Fridens liljor

I'm not crazy, I'm just a little unwell.

Tema. Just det, tisdagstema. För det är fortfarande tisdag, även om det bara är 1 timme och 40 minuter kvar. Så, dagens tema är grodperspektiv. Sådärja. Vilken tur att jag var med Anki till Gnesta då, och knäppte följande bild. Såhär måste ju en groda se på världen. Bautasnigel! För övrigt tror jag sniglar har det rätt bra, sådär med sina hus på ryggen. Inte behöver de oroa sig över sovplats, eller att betala hyra eller sådana tråkigheter. Sedan måste det vara lite som att tälta varenda natt, utan att behöva betala camping eller så. Och mat, det finns det ju gott om, speciellt i Ankis sommarstuga. Ja, man kanske skulle satsa på att bli snigel i sitt nästa liv? Fast, det förstås, inte i Ankis sommarstuga, för då blir man kastad in i skogen igen efter att ha stretat i flera dygn för att ta sig in till hennes pumpor...




Nu när mitt internet har snabbat på sig igen tänkte jag att jag skulle bjuda på lite fler bilder från dygnet i Gnesta.


Anki mixtrar och stretar med trimmern. Tur att någon kunde styra upp det åt henne sedan... ;)


En glad Anki med radiohörlurar


Det är jobbigt att göra vispad grädde i shaker, det vet vi.


Anki myser på verandan med en irish coffee


En tur runt ägorna, i pyjamas och lånad jacka.


Solnedgång vid sjön.


Så vackert.


Anki visar upp sig i sin fina pyjamas.


Ankis väg.


Fin utsikt.


Morgonpromenad vid blommande rapsfält.


Härligt med promenad.


Sista bilden för nu blir på en klocka jag fick av Anki. Jättefin! :)


Nu får det räcka för ikväll, för jag är trött och måste hoppa i säng.


Dagens låt; Matchbox 20 - Unwell


Fridens liljor

Tisdag eftermiddag

Sådärja, hemma från Gnestaäventyret. Nerlsagen i soffan och trött i ögonen, men det blir ingen vila här inte, nej jag tror jag tar och jobbar en skvätt ikväll istället. Liksom för att göra någon nytta.

Det var mycket trevligt igår i alla fall, kebabsallad, vin och en irish coffee på det. Min första, för övrigt. Och det var gott, mycket gott till och med. Trots att jag vanligtvis inte tycker om vispad grädde. Men med lite kaffesmak på den var det gott, visade det sig. Det blev även en vända runt ägorna, och lite dart på det. Och mycket snack, förstås.

För mig började dagen 9:30 i morse, det var då jag slog upp mina blå. Dessförrinnan hade Anki redan tagit sig ur sängen och fått i sig frukost. Dagens första kaffekopp i sängen, framför nyheterna, det är inte tokigt alls det. Sedan bar det av på en långpromenad på grusvägar, mellan hästhagar och blommande rapsfält. Det är nästan så ni kan höra hur underbart vackert det var, va?

Lite lunch när vi kom tillbaka till stugan, innan vi packade in oss i bilen och styrde kosan mot stan igen. Helt otroligt att det bara är en timmes bilfärd bort, det känns som en annan värld där ute.

Kom hem till 2 keliga små djur här hemma, det är ju skönt att någon saknar en när man är borta en skvätt. Crucio spinner och är så kelig fortfarande att han inte riktigt vet var han ska göra av sig själv.

Nu ska jag ta och göra mig redo för lite jobb då, men 5 timmar brukar gå ganska fort, det brukar det. Jag tar och uppdaterar med lite bilder och tisdagstema när jag kommer hem ikväll, känner att jag inte riktigt har tid med det just nu.


Fridens liljor