Small fragments of a life

I picture you in the sunKatt i bur... Ja, han är ju rolig min lilla misse, men han ser ju så söt ut där han ligger i Theos bur. Knäppgöken.


Annars händer inte så mycket, semestern är slut och jag är tillbaka i verkligheten, men det känns faktiskt bra. Det är skönt att ha en rutin på vardagen igen. Så nu är det jobb tisdag, onsdag och torsdag natt, ja, det blir bra det.

Jag väntar fortfarande på min bok som skulle ha kommit förra veckan, men igår fick jag ett mejl där det stod att den var försenad. Måste säga att det är lite irriterande, för jag väntar verkligen på boken, jag har läst nr. 1 o 2 i serien för att friska upp minnet, så nu är det bara den sista boken kvar att läsa, och jag vill läsa den nu, helst igår.

Hehe, fick alldeles nu ett mejl där det stod att de skickat boken. Så den kommer väl i morgon eller i övermorgon. Det är så typiskt att man jobbar då, så man inte hinner läsa den! Men det är inget att göra åt, får ta med den till jobbet och läsa där om jag hinner.
För när morgondimman rullar in är det svårt att veta vart man är, för det är så lätt att gå vilse när man sitter på balkongen och väntar på att solen ska bryta igenom.Så det så.

I wanna come back for more

Det har varit mycket de senaste dagarna, vilket gjort att tiden gått väldigt fort. I lördags var det fest hemma hos mig, det kom en massa trevligt folk, vilket var väldigt skoj. Jag är mycket nöjd med festen, det var kul att träffa alla. Och skoj att få träffa även de man inte annars träffar så ofta.

Så igår tog jag bilen och for ut i skogen för att fotografera lite, när jag gick där med kameran i hand hittade jag lite trattkantareller som jag passade på att plocka. Så for jag vidare efter ett tag, och rätt var det är stiger det upp en älg på vägen. Och strax därefter kommer en till. Plus att det sedan trippar upp två små kalvar efter dem. Snacka om tur, eftersom jag hade kameran redo på sätet bredvid.

Sen på kvällen stekte jag mina trattisar och lade dem på en smörgås och tog ett glas vin till. Så härligt så. Sen blev det en tidig kväll vilket inte var helt fel det heller.

Idag har jag mest tagit det lugnt, det är ju skönt det också, jag känner mig lite trött och sliten efter helgen.

Kiss me and smile for me

Gårdagskvällen var mycket trevligt, en snabbvisit hos Mia, Adam och Julia i Bie, innan Mia och jag for till Duveholmshallen för att gå på vattengympa. Vi var lite sena, men det brydde vi oss inte så mycket om, fint folk kommer ju alltid sent... hehe. Nej, men de hade i alla fall inte satt på musiken ännu när vi kom in, så det var ju ingen fara med det. Men lite stressade blev vi när vi satte oss i bilen i Bie och klockan var kvart över 7, gympan började halv 8, och vi skulle byta om och greja först. Hehe.

Trött och sliten släpade jag mig ur sängen vid 3 i natt, drog på mig lite kläder och gick ut för att bli hämtad av fadern. Sen åkte vi till farmor och farfar och hämtade upp dem innan det bar av mot Skavsta. Det gick ovanligt fort att komma dit tycker jag, det var ju svart som i en sotares arsle ute, och den här tiden på året får man ju hålla lite koll i dikena, det kan ju komma ett djur från ingenstans och springa upp på vägen. Men när vi kommit fram släppte jag av dem vid terminalen och sedan styrde jag hemåt igen. Det var skapligt skönt att få gå och lägga sig igen vid 6-tiden. Så nu får jag ha pappas bil till på Onsdag. Fint sörru.

Sen tog jag sovmorgon, gick inte upp förrän halv 11, då for jag till Willys och inhandlade diverse grejor till i morgon. Det blir så bra så. Nu tänkte jag att jag snart skulle ta och städa, ska bara bygga upp lite energi till det. Får väl se hur Imperius reagerar på dammsugaren, han blir väl livrädd stackarn. Theo har i alla fall blivit van vid den, får hoppas Imperius blir det snart också.

Ikväll ska jag duscha Imperius, han har tagit för vana att dyka ner i diverse burkar, igår dök han ner i vitlöksdippen, så nu luktar han vitlök. Nej, så går det ju inte att ha det. Jag tror han kommer att hata mig när jag har duschat honom, men det får jag ta...

I could stay awake, just to hear you breathing

Jaha, en ny dag, ett nytt blogginlägg. Jag ska börja med att meddela att jag är väldigt nöjd med min dag, kunde inte ha bett om en bättre dag. Började lite lätt med en sovmorgon, låg i sängen i alla fall till halv 11, det var faktiskt länge sedan jag gjorde det, men det tänkte jag att jag kunde unna mig.

Kvart i tre skjutsade farfar mig till Nävertorps vårdcentral, så jag slapp cykla i regnet. Spirometrin gick bra, det var faktiskt skapligt intressant. I korta drag gick det ut på att jag först skulle ta två vanliga andetag, sedan dra in så mycket luft jag kunde för att sedan långsamt andas ut igen tills astmasköterskan sa stopp. Detta fick jag upprepa 3 ggr. Nästa övning var att ta två vanliga andetag och sen dra in så mycket luft jag kunde för att sedan pressa ut luften så fort och hårt jag kunde i 6 sekunder. Även detta fick jag göra 3 ggr. Sedan fick jag ta 4(!) doser Ventoline, vänta 15 minuter, och sedan göra om allting.

Så om åtta dagar ska en läkare ringa upp mig och meddela vad detta betyder. Men sköterskan sade i alla fall att Ventolinet inte hade någon värkan på mig. (Annat möligtvis än att jag blev darrig av det.) Så vi får väl se. Fick även reda på att allergitestet var negativt, jag är alltså inte längre allergisk mot pälsdjur längre, vilket jag måste säga är en lättnad. Nu är det tydligen bara björk jag är allergisk mot.

Efter besöket på vårdcentralen for jag hemåt igen och fick besök av Karro och hennes mor. Karro hade med sig sin kisse Sessan, vi tänkte att det vore bra om hon och Imperius kunde lära känna varandra, men det gick inte toppen direkt, de fräste och morrade åt varandra mest hela tiden. Och Imperius var livrädd, öron låg slickade på honom. Vi får väl se, får väl föra dem samman igen så kanske de i alla fall vänjer sig vid varandra så småningom.

Jag budade på en film på Tradera; Armageddon. Det var ingen som hade budat innan mig, så jag passade på, så tänkte jag inte mer på det, men kom på det när det var typ 5 min kvar på auktionen, så jag satte mig vid datorn och inväntade slutet, och tro fan att det är någon idiot som sitter och sistaminuten-budar på det objektet. Som tur var satt jag ju cid datorn så när han budat över mig när det var en minut på hann jag lägga ett nytt bud innan auktionen tog slut och jag vann faktiskt. Sådana där idioter stör mig, det är inte fair play! Men nu väntar jag i alla fall på ett mejl från han som lade ut filmen, så jag kan få betala och få hem den, får betala sammanlagt 88 kr för den, med frakt och hela alltet, tycker jag är mycket överkomligt. Den är ju så himla bra den filmen! Jag letade först efter den på cdon och ginza, men kunde inte hitta den. Så då fick det bli tradera. Fint där.

Vid 7 åkte jag hem till Micke och Karro och vi for och hyrde film; Spiderwick. Jag var en aning orolig till en början, då jag misstänkte att det skulle vara spindlar i filmen, men till min stora lättnad var det inte det. Det var faktiskt en riktigt rolig film.

Nu sitter jag hemma i min egen soffa och kikar på Guldkompassen. Jag har inte sett filmen förut, så jag hyrde den när vi ändå hyrde den andra filmen. Jag har spelat spelet på mitt Wii dock, och känner igen en del. Min lilla bebis ligger och sover intill mitt ben, han vill ha lite uppmärksamhet nu när han varit ensam några timmar.

I have always kept my faith in love, it's the greatest thing from the man above

Ännu en dag på sofflocket har passerat, så skönt så, jag ska absolut inte klaga! Försökte lära mig en ny låt på gitarren förut, det gick mindre bra, får ta det en annan dag när fingrarna är mer villiga. Har insett att jag börjar få "sommarben" nu. Ni vet hur man såg ut på benen när man var liten, diverse skrapsår och myggbet. Cykeleksem kallade min mor detta fenomen, vilket jag hade en underlig talang för att skaffa mig. Måste dock säga att det eksem jag verkligen minns måste vara när jag satte mig på min lilla ljusblåa bil och rullade nerför den lilla, men ganska branta backen bredvid vårat hus. Givetvis välte bilen efter typ halva backen och jag skrapade upp hela kinden. Vet inte hur gammal jag kan ha varit när detta inträffade, men jag kommer i alla fall ihåg det. Farfar och pappa körde mig till sjukhuset vet jag. Sen minns jag inte mycket mer än att det gjorde ont som fan när de skulle byta den där kompressen jag fick ha över såret... Mycket märkligt det där. Det jag skulle komma till var i alla fall att mina ben nu är fulla av myggbett (Hur hände det förresten, jag har inte varit ute kvällstid på senaste tiden!?) och diverse småsår som mitt lilla monster åstadkommit.


Jag har lite dåligt samvete idag faktiskt, för jag har fått reda på att Veronicas cykel blev stulen i helgen. Jag och Karro mötte upp med henne vid Strandviks blomsteraffär i lördags, och det regnade som fan så jag erbjöd mig att skjutsa hem henne och ta med cykeln på cykelstället. Jag hade nämligen fars bil i lördags. Hon tog emot skjutsen men tyckte att vi kunde låta cykeln stå så skulle hon hämta den dagen efter. Och det hade ju varit okej, om det inte vore så att folk i den här staden inte kan skilja på mitt och ditt. Så jag har dåligt samvete nu för att jag inte insisterade mer på att vi skulle ta med cykeln också.


I natt ringde min mobiltelefon vid 1-tiden, jag han inte vara eftersom jag var halvdöd. Men jag kollade i alla fall numret och det började på 0088. Så jag insåg att det inte var ett Svenskt nummer. Jag bestämde mig för att googla det när jag vaknade på morgonen. Jag insåg ganska snart att 0088 inte är någon landskod... Det är någon form utav automatisk uppringning som är gjord så att det bara ska ringa typ 2 signaler, så man inte hinner svara, sen ringa upp numret för att mötas av en automatisk telefonväxel som ska koppla en någonstans, kuggen är dock att minuttaxan tydligen är enorm. Det var någon tjomme som skrev att samtalet hade varat 3 min och kostat 200 kr. Vilken jäkla tur att jag inte ringde upp det där jäkla numret! Ska undersöka om det går att polisanmäla det där, för det är ju faktiskt lurendrejeri.


I morgon ska jag på spirometri på vårdcentralen, då ska jag även passa på att fråga om allergitestet, vad resultatet blev. Fattar inte att det ska ta typ 3 månader att vänta på ett blodprov. Nej, det är inte rimligt!

If you want to know why...

Nu har fadern äntligen fixat min dator, sopat den ren och sedan ominstallerat allt. Fint att vara av med virusen.

Idag har mitt lilla odjur varit väldigt olydig, bitit på diverse kablar och traskat upp på bordet ett antal gånger. Man skulle väl kunna säga att det pågår en viljornas kamp här hemma just nu. Och jag planerar att vinna den kampen. Man kan ju inte ha en katt som biter på kablar, traskar in bakom TV hyllan och hoppar upp på bordet. Nej, någon ordning får det ju lov att vara. Går inte att ligga på latsidan här inte, rätt var det är måste man resa sig ur soffan för att plocka ner honom från databordet. Förhoppningsvis blir det väl bättre så småningom.

Skickade ut diverse inbjudningar häromsistens, och skrev att folk skulle OSA senast den 8 September. Men alla har inte OSA:t. Vet inte folk att OSA betyder OM SVAR ANHÅLLES, alltså ska man höra av sig och berätta om man kommer eller inte kommer. Mycket irriterande! Nu räknar jag med att de inte kommer, och kommer de tänker jag säga som det är. Ett stort irritationsmoment.

Nej, nu ska jag ta Imperius under armen och gå och lägga mig.

Another ditch in the road, you keep moving

jag hade ingen aning om att semester kunde vara så otroligt stressigt. Det är så mycket man vill hinna med hela tiden, men det finns helt enkelt inte tid till allt. Nej, nu är det dags att tagga ner lite och bara vara ett par dagar, härligt =)

Igår var det kalas, vilket var mycket trevligt! =) Roligt folk och bra musik, kan det bli bättre än så?

Och syster och hennes sambo var här igår för att hälsa på mitt lilla odjur =) Han är ju så fin =)

Nu ska jag lägga mig på soffan ett tag, är lite sliten efter gårdagen, men det är det värt =)

And when the rain begins to fall

Nu är det full rulle hemma hos mig. Har äntligen fått hem min lilla kissemiss, vilket betyder lek och stoj mest hela dagarna. Han ligger ner i kurvorna när han pilar från hallen in bakom soffan och sen tillbaka igen. Det är en väldigt pratig gosse jag fått tag på, ibland går han runt och piper, och piper man tillbaka får man svar igen. Så himla mysigt så. Nu börjar jag förstå hur syster min kan vara så puttinuttig med sin katt, man blir alldeles kär =)

Nu har han sovit här i två nätter, och jag har väl inte riktigt blivit van vid att känna att man har en pälsboll hopkrupen vid sidan om en i sängen. Men det blir nog bra det med så småningom, är nog en vanesak skulle jag tro =)

Idag fick jag äntligen en kallelse till spirometri, nästa onsdag ska jag till vårdcentralen. Som jag har väntat på denna kallelse! Men nu är den äntligen här, så nu är det väl bara att vänta och se vad resultatet blir.

Nehej, nu är det snart läggdags, har tvättstugan i morgon, mindre kul men ett nödvändigt ont. Och nu har Imperius krånglat sig upp på mitt databord på något mystiskt sätt så jag måste gå och plocka ner honom.

I'm tired of all the nudity, so much sex without love

Fan vad trött jag har varit idag, sov inget bra alls i natt, låg och vred o vände mig och drömde en massa konstiga drömmar, och när jag vaknade var jag inte säker på om det var verklighet eller ej. Kommer inte ihåg så mycket detaljer just nu, men jag minns att jag drömde om en biljakt och sedan hade jag en dröm om någon grotta med jordväggar. Ja, det var mycket märkligt alltihop. Det blir en tidig kväll ikväll, hoppas jag får sova bättre. Jag skulle tro att jag sovit dåligt på senare tid p.g.a att jag inte är van att sova så många nätter i rad som jag gjort nu.

Idag var jag uppe på Djurmagasinet och köpte lite grejor till min lilla kissemiss, och i morgon bär det av för att hämta hem honom. Längtar en massa! Vill verkligen ha hem honom nu!!

Nej, nu ska jag ta och se på CSI NY, sen är det dags att knoppa.