Small fragments of a life

So you see, this world doesn't matter to me

Nu har jag gjort veckans närvaroprov och delprov 2 i naturkunskapen. Oj, så nöjd jag är med mig själv. Igår mejlade jag in laborationsformulär 1 och även insändningsuppgift 1. Så nu ligger man i ordentlig fas. Nästa vecka drar vi igång vecka 5, vilket betyder att om en vecka är halva kursen gjord. Så skönt!

Igår fick jag ett nytt datorprogram av Adam, så nu ska här spelas in musik. Just nu Secondhand Serenades album A Twist in my story. Det är fina grejor det.

Jag vet att det är längesedan jag uppdaterade bloggen nu, jag ska försöka skärpa till mig. Under tiden kan ni kika på hur mysig Blixten var häromsistens.
Dagens låt; Secondhand Serenade - A twist in my story


Fridens liljor

lördag eftermiddag

Igår var jag som bekant ute i Forssjö och firade fredag med Tiina, Staffan och Hilma. Det var en fantastiskt trevlig kväll med god mat, fint sällskap, brädspel, och film. Staffan, Tiina och jag kikade på Pirates of the Caribbean. Det är märkligt, att en film blir så lång när den visas på TV. Det är reklampauser var 5:e minut, och eftersom filmen visades på 4:an var det ju paus för 22-nyheterna. Jag tycker det är lite jobbigt det där. Så från och med nu ska jag nog bojkotta 4:an.

När kvällen var slut fick jag låna med mig Corsan hem. Mina grannar måste ju börja undra snart, varför jag kommer med så många olika bilar. Det har varit blå Volvo, svart Saab, vit Opel, röd Corsa, en annan blå Volvo och en grön Saab.

Det blev sent sänggående, någon gång mitt i natta, och så ringde Helena vid halv 10 i morse och frågade om jag var vaken. Så hon drog med mig ut på promenad, tillsammans med en sovande Harry i vagn. Vi gick i säkert en timme, sedan hittade vi ner på stan och in på Kvarnen där Helena bjöd på lunch, det var mycket snällt av henne!

Efteråt bar det av hemåt igen för att ta en dusch, sedan åkte jag till coop och handlade lite lightläsk och mörk choklad, så ikväll blir det lördagsmys i min ensamhet. Jag klagar inte alls, det ska bli riktigt skönt!

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och ta en power nap, för mina ögon vill inte längre hålla sig öppna.

Fridens liljor

Jag försöker vara snäll, jag försöker att förstå, aldrig gör jag något dumt, snälla gråt inte mer!

Dagarna smiter förbi, och jag är ovanligt dagvill just nu. Men idag är det i alla fall fredag, det vet jag, för jag har skrivit prov i Naturkunskapen och varit väldigt duktig. Så nu är det färdigt med det för den här veckan och jag kan spendera resten av helgen med att bara lata mig, om jag vill det. Jag har ännu inte bestämt mig för vad jag vill göra i helgen, men det brukar alltid finnas saker att göra, så jag är inte orolig. Ikväll ska jag i alla fall ut till Forssjö för att spendera kvällen med familjen Jurvanen-Hallberg, det brukar inte vara så tokigt!

En annan härlig familj att umgås med är Klasson, de där ute i Holmatorp. Just därför spenderade jag ett dygn där mellan onsdag och torsdag. Vi hade tänkt ta en promenad ut till Holmatorp, Jennie och jag, men det blev inte riktigt så, först kilade vi till coop för att investera i lite mat, och efter det fångades jag av en Tele2 gubbe på stan, eller gubbe är kanske inte riktigt rätt ord att använda, för han var ganska ung ändå. Han informerade mig i vilket fall som helst om att jag har helt fel prisplan och att jag kan spara cirka 200 kr/mån på att byta abonnemangstyp. Och efter noga övervägande kände jag ändå att hans argument höll, så nu får jag ny prisplan någon gång i nästa vecka, där jag har fria sms till alla operatörer. Fintfint!

Sedan stötte vi på Veronica, och stod och pratade med henne en stund, innan vi begav oss till det där apoteket som har monopol på flytande medicin. Där investerade vi i ett par pavor rödvin, innan vi gick vidare mot Åhléns för att sedan svira mot valstugorna. Jag hittade ganska omgående till Socialdemokraternas valstuga, där jag slog mig ner för att diskutera lite med 2 damer som höll i det hela just den dagen. Jag pratade om min, och många andras, jobbsituation just nu, det här med att inte veta var vi hamnar när ett vikariat tar slut. Då visade det sig att en av de här damerna sitter i vård- och omsorgsnämnden, och hon var väldigt intresserad av att höra mer, så jag fick hennes mejladress, så ska jag skriva ett mejl om hur det är att vara en av de som förlorade jobbet i Januari, men som sedan blev återanställd. För det finns en hel del av oss.

I vilket fall som helst, efter det hade klockan blivit mycket, så vi tyckte att vi lika bra kunde åka hem tillsammans med Jennies bättre hälft; Janne. Så det bar ut till Holmatorp och vi påbörjade kvällens middag. Jag bjöd dem på citron- och limemarinerade rotfrukter med fetaostfylld kyckling med soltorkade tomater och en sås till det. Mycket gott. När vi ätit kilade vi ut på en promenad, och resten av kvällen försvann sedan i ett virvarr av skratt, prat och alkohol. En helt underbar kväll alltså.

Dagen efter drog Jennie med mig ut i skog och mark. Det är inte riktigt min scen egentligen, för jag tycker inte om spindlar och liknande äckliga kryp. Men jag trotsade mina rädslor och vi lyckades hitta en hel del kantareller och trattisar. När man har plockat svamp måste man också rensa den, så det gjorde vi. Sedan läste jag om giftiga svampar som liknar trattisar och därför lätt kan förväxlas med just trattis på wikipedia. Efter det var det bara att börja gå igenom svampen igen, en och en, för att vara säker på att vi inte fått med oss någon giftig svamp, eftersom jag vill ha väl fungerande njurfunktion även till nästa månad.

Jennie är för övrigt en jävligt bra spindeljägare, medan jag hoppar undan och gömmer mig mördar hon de äckliga små krypen! Hon är modig, hon!

Jennie gjorde i ordning en stek, och när hennes make och son kom hem från jobb och dagis åt vi den, fantastiskt god, måste jag säga! Sedan skjutsade Janne hem mig till min egen lya, vilket var mycket vänligt av honom!

Nedan följer lite bilder från det galna dygnet i Holmatorp!


Lillemannen


Nostalgi! Så här såg diskmedelsflaskorna ut när jag var liten!


Lillemannen spänner sina muskler!


Tittut!


Tandborstning.


Sötnöt!


Gissa bajset!!! Lämna en kommentar om vad du tror det är för djur som lämnat denna hög!


Laktritsshot!


Finaste Jennie.


Vurpa.


En helt bekväm position.


Klöver i skogen, jag fick lite Sjöholmsvibbar.


Svamprensning.


En söt liten kantarell. Har du sett Herr Kantarell?...
Nu ska jag vattna pappas blommor, sedan ska jag dra mig hemåt innan Tiina slutar praktiken, så åker jag med henne till Forssjö under eftermiddagen.


Dagens låt; Magnus Weideskog - Gråt inte mer


Fridens liljor

Måndag kväll

Idag har jag gjort ingenting. Förutom att springa ner och upp och upp och ner för trapporna. För jag har haft tvättstugan, vilket inneburit 6 maskiner tvätt. Men nu är det rent och vikt och ligger i garderoben. Hade jag haft Tiinas konstiga hjärna hade jag strukit också, men nu har jag min egen übersmarta hjärna som inser att strykning är bland det tråkigaste som finns, så det hoppade jag över.

I lördags for jag, Helena, Linda, Filippa och Maria till Nyköping för att äta en bit mat på Club Tellus, och sedan slänga ett öga på Plan Three och Dead by April. Plan three var okej, men just då ville man bara att Dead by April skulle entra scenen. Och när de gjorde det stod vi längst fram. De levererade, kan jag säga! Och vi hade överlag en väldigt härlig kväll! Det var Bandit Rock som höll i det hela, och med tanke på det kläckte Linda ur sig kvällens roligaste kommentar, då vi skulle gå ner till lilla baren och dansgolvet där och hon utbrister "Åh, fy fan, här var det bara rock!" och tvärvänder. Vad hade hon förväntat sig?

För övrigt lyssnade jag och pappa på Bandit Rock i bilen häromsistens, jag kommer inte ihåg vad de spelade för låt just då, men ett härligt gitarrsolo ljöd ur högtalarna och pappa utbrister "Det är någon som fastnat i gitarren." Snacka om att en del har svårt att förstå rock...

Nu slänger jag ett öga på Ullared här mellan varven, och känner mig sugen på att åka dit, det är ju så fantastiskt roligt!

Nu ska det ägnas lite mer tid åt TV:n.


Fridens liljor

Another day, another night, I lived off dreams...

Tiinas och mitt shoppingäventyr har jag ju redan berättat om, men jag har inte lagt upp många bilder på vad det resulterade i, så jag tänkte börja dagens inlägg med det. Bilderna är lite mörka, men det får ni stå ut med!
Affärerna som sakerna inhandlades var i alla fall; Lindex, H&M, Carlings, Gina Tricot, IKEA och Willys i Norrköping.
I måndags barnvaktade jag Hilma och rev Tiina och Staffans vardagsrum. Barnvakteriet gick bra, vi ritade och tog det lugnt. Jag har aldrig varit något vidare på att rita, men ibland får man lägga manken till, och jag verkade kunna imponera något på barnet i alla fall...

Hilmas konstverk


Ett slott, och en prinsessa :)


Hilma koncentrerar sig.


Ett halvdemolerat vardagsrum.


Ett heldemolerat vardagsrum.


Det blev ett monster på väggen... Huva.Jag barnvaktade även i tisdags, då jag hämtade Hilmis från förskolan och körde hem henne, sedan spenderade vi eftermiddagen framför TV:n. Barnet fick välja film, och vi tittade på Brum. En liten bil som kör runt helt själv och är allmänt hjälpsam. Det var lite nostalgi över det hela, för det tittade jag på när jag var liten också.

Sedan kom Tiina och Staffan hem, och jag blev kvar fram till kvällen. Väldigt trevligt. Man kan påstå att Staffan blev aningen förvånad över att komma hem och inse att vardagrummet hade ändrat skepnad under tiden han var och jobbade...
Blixten sussar sött. Förbereder sig förmodligen för nattpasset...


Malin och Blixten, som ser ut som om han tänker hänga sig själv...


Malin.


Staffan tycker så mycket om att vara med på bild...


Trött efter jobbet?


Staffan aka Jörgen.


Tiina och Rosan. Farlig katt det där, hon bara fräser...I onsdags åkte jag ut till Sara, och tog en kopp kaffe. Mycket trevligt! Hon hade en liten kissemiss som sprang omkring och såg allmänt söt ut. Och gott kaffe hade hon. Och så hade hon gjort en massa fina prylar! Hon visade mig hur hon gör och jag blev lite inspirerad, så efter att jag varit hos henne tog jag bara en snabbis förbi Factory Outlet för att köpa strumpor, sedan bar det av till Britt-Maries pyssel och pynt och det investerades i diverse prylar. Jag ska lägga upp en bild snart, men har inte lyckats ta någon ännu...

Sixten


Jag blir så glad av mina nya strumpor! :)I torsdag bar det iväg ut till Forssjö, den här gången till mitt lilla mufflonfår, Linda. Det var fantastiskt länge sedan vi träffades, så det var verkligen på tiden.

Sedan var det dags för säsongens första vattengympa. Det var otroligt skönt att komma igång med det igen! Och jag kände mig otroligt nöjd när jag återvände hem.

Idag har jag inte gjort särskilt mycket mer än att läsa ut min bok; Harry Potter and the Deathly Hallows. Fast pappa och jag åkte ut till båten för att ösa den, och som tur var hade den inte sjunkit. Det hade däremot den som ligger bredvid vår båt...


Pappa öser båten.


Grannbåten... Den kan man ösa ihjäl sig...Nu ska fadern och jag se på Fawlty Towers, Manuel är bäst!


Dagens låt; Crashdiet - Beautiful pain


Fridens liljor