Small fragments of a life

Sommaräventyr

Idag har varit en riktigt, riktigt bra dag. Den började med sovmorgon då vi väcktes av larmet vid kvar i åtta. Vi hann dricka lite kaffe i sängen innan Anja vaknade och vi myste en stund i sängen vi tre. Sedan tog vi oss upp och åt frukost och gjorde oss i ordning för dagen. Vid halv tio åkte vi ut till trakterna runt Björkvik för att hämta Hilma som sovit över hos en kompis. Sedan bar det tillbaka in i stan för att hämta upp Börni (Pernilla) och sedan susa vidare mot Gnesta där vi hälsade på hos Anki i hennes underbara sommarstuga. En fantastisk dag med bästaste sällskapet! Och jag tror bestämt att hon den där fina blev lite inspirerad för ikväll har hon googlat efter sommarstugor med sjöutsikt... 
 
 
Anki och Anja konverserar
 
Världens finaste Börni
 
Busunge
 
Hon den där fina och Hilma
 
 
Nu har vi snart nattat färdigt barnen och då är det äntligen vår tur att få krypa i säng. I morgon väntar en dag med kvällsarbete för min del. Men på fredag tar jag semester så det känns rätt okej ändå.

Bemötande och skolavslutning

Jag har marinerat detta med ComHem sedan igår och när jag berättade för sambon om samtalet var hon helt enig med mig; aldrig ComHem. Men alltså, det här med ett gott bemötande är verkligen A och O. Det finns så otroligt många aktörer inom en rad olika genrer och det är mer än pengar som spelar roll. Vi var och handlade på MAXI häromdagen och vår vana trogen körde vi självscanning. Vi hittade en kylväska med nedsatt pris, från 249 till 199 kr. Så vi scannade in en sådan och insåg att den ändå gick in för 249 kr. Men vi trodde det skulle dras av i kassan sedan. Så vi fortsatte vår handling och avslutade med betalning i kassan. När jag får kvittot i näven påminner min sambo mig om att kolla så att vi bara betalat 199 kr för kylväskan. Det hade vi inte gjort, vi hade betalat 50 kr mer. Så kassörskan ringde upp någon för att kolla upp priset och de insåg att det blivit fel. Så vi fick 50 kr tillbaka. Plus 25 kronor just för att de gjort fel. Det krävs så otroligt lite för att kunderna ska bli nöjda. Vi gick därifrån mycket nöjda både med det trevliga bemötandet och det otippade tillskottet på 25 kr. Inte för att 25 kr är någon enorm summa, men symboliken av det hela! 
 
Vi har spenderat förmiddagen i kyrkan och kollat på Hilmas skolavslutning. Det var mysigt, myket folk och barnen var så duktiga. Hilmas klass spelade blockflöjt och det lät oväntat bra, de var riktigt samstämmiga! Anja och jag agerade fotografer, hon genom att granska bilderna jag knäppte. Så nu har storhumlan sommarlov, så lyxigt för henne! I höst väntar årskurs 3, hom börjar bli stor!
 
Nu ska jag ringa farmor för att höra om hon behöver handla. Farfar får fortfarande inte köra bil så vi får hjälpas åt och det tycker jag de förtjänar efter alla år de har ställt upp för oss, skjutsat hit och dit och funnits där!
 
 

Egentid, telefonsamtal och försäljare

Hittills en intensiv vecka med arbete. Inte för att jag har arbetat särskilt långa pass men det tar lite tid att färska upp minnet, att lära sig nya rutiner och det tär att gå runt och känna sig som en nybörjare hela tiden. Det är jag inte, intalar jag mig själv. Samtidigt innebär nya boende nya rutiner och i just de situationerna är jag ju nybörjare. Men ge mig några dagar till så sitter det. Hoppas jag.
 
Jag inväntar nervöst tentaresultat och räknar dagarna. Det kommer inte redovisas några resultat denna vecka, så långt förstår jag men det är ändå en nervös väntan och ett kollande av mejl "ifall att..." Inget än så länge.
 
Finaste sambon är på after work ikväll vilket innebär egentid för min del. Jag hade en hel del sådant när hon var borta på kurs för några veckor sedan men då var det mycket plugg som gällde inför tentor. Nu har jag inget sådant (mig veterligen i alla fall) som hänger över mig och min uppsatskamrat är på semester så kandidatuppsatsen ligger och vilar för tillfället. Men det är en konstig känsla att vara ledig. Alltså helt ledigt, det finns inget alls som jag borde göra, inget jag ligger efter med, inget jag behöver läsa. Jag har diskat, lagat mat, rensat kattlådor och dammsugit. Och nu hamnade jag här. Mätt och belåten med en dator i knäet och mobilen bredvid mig i soffan. Och har inget att göra. Det var längesedan jag kunde säga det.
 
I morgon är det skolavslutning för Hilma, då blir det kyrka och barnsång och allt som hör en skolavslutning till. Det ska bli spännande, vad jag minns har jag inte varit på någon skolavslutning  sedan jag själv slutade (studenten räknas inte för då sitter man inte i kyrkan). Jag ska ladda kamerabatteriet så vi kan ta ett gäng bilder.
 
För övrigt ringde ComHem förut och sökte sambon. Jag sade som det var, att hon inte var hemma men att det var hennes sambo de pratade med. Då pratade försäljaren med mig istället och erbjöd ett byte från Tele2 till ComHem eftersom vi bor i ett så kallat ComHemhus. Genom deras erbjudande skulle vi få gratis bredband, TV och hemtelefon de första sex månaderna på grund av ett nykundserbjudande och efter det skulle vi få betala 100 kr mindre i månadsavgift än vi gör idag. Okej, så långt var allt bra. Så ville försäljaren skicka ett mejl för att jag skulle få siffrorna svart på vitt. Jag anade ugglor i mossen så jag frågade om det där mejlet skulle innebära något bindande eller liknande dumheter. Och visst skulle det göra det. Men om vi ångrade oss när vi läst mejlet var det ju bara att ringa upp dem för att säga nej. Stopp. Det vill jag inte göra. Jag tänker inte tekna ett avtal utan att först jämföra. Och så är det ju den lilla detaljen att jag måste prata med min sambo. Försäljaren började då gå igång om att min sambo säkert inte skulle invända eftersom vi skulle spara så mycket pengar och pratade om att det egentligen inte fanns något att tänka på. Det tyckte jag visst att det gjorde och jag förklarade därför att jag inte ville ha något mejl utan att jag skulle prata med sambon och de uppgifter hon lämnat till mig fanns väl på webben? Jo, det gjorde de ju men det här med 6 månader gratis var ett erbjudande man bara kunde få genom att bli uppringd, om jag själv valde att senare ta kontakt skulle jag inte få det erbjudandet. (Vad fan, jag är väl fortfarande ny kund även om jag tar kontakt själv?!) Nehej, men jag förklarade att jag just nu inte kunde ta ett beslut. Försäljaren stod på sig och tyckte än en gång att det fanns ju inget att fundera på egentligen. Jag förklarade ytterligare en gång att jag visst tyckte att det fanns något att fundera på och att jag inte ville ha det där mejlet. Då tyckte ComHems försäljare att jag skulle ta och ringa min sambo (som jag tidigare sagt var på jobbet). Det tyckte inte jag, inte fasen stör jag henne på jobbet för att fråga om vi ska byta leverantör av TV, bredband och telefoni. Vid det här laget var försäljaren mycket forserande och i min värld försvann minsta lilla chans att jag någonsin kommer att använda mig av ComHem som leverantör till ovanstående tekniker.
Sammanfattningsvis: ComHem har skitit i det blå skåpet, tack men nej tack! Grattis Tele2, man kommer långt med ett trevligt bemötande (vilket vi ändå vanligtvis fått när vi ringt er support, en gång bröts samtalet och ni ringde till och med upp).
 
 
 
Det var allt jag hade att säga. Tack och godnatt.

Sommarfeeling

What a day, what a rush! Let's do it again!

Idag tog vi en tur till vårt alldeles egna smultronställe. En grillplats på en klippa vid en liten, liten sjö. Fast vi grillade inte, vi köpte med oss varsin sallad från Ica och åt på en filt i solen. Underbar
a sommar! Jag tog ett dopp i den lilla sjön, inte jättevarmt men när man väl kommit i var det skönt! Tyvärr flockades molnen på himlen efter en stund och vi åkte och tvättade bilen istället. Nya fina bilen som rullar på så bra. Oj så nöjda vi är med vår fina KIA venga.

Kvällen har sedan spenderats hemma i soffan med god mat och gott vin. Det går ingen som helst nöd på oss! Men nu är det dags att sova, hon den där fina ligger redan och snarkar bredvid mig. Eller morrar rättare sagt. För hon är inte som andra, hon snarkar inte på inandning utan på utandning. Då låter det som att man morrar. Sötaste morrerskan min.

God natt gott folk, i morgon är en ny dag med nya äventyr!

Lovely life

hon den där fina sover sedan en stund tillbaka. Jag ligger bredvid henne, hör hennes tunga andetag och myser av känslan. Där ligger hon som äger hela min värld. Hon som har förändrat hela min världsbild, som har fått mig att förstå den där kärleken som alla smörsångare sjunger om. Hon som gör att jag känber mig hel. För några år sedan definierade jag ofta mig själv som sökare men jag visste inte riktigt vad det var jag sökte. Nu vet jag exakt vad det var jag sökte, det var ju henne. Och plötsligt bankade kärleken på dörren. Eller ja, det är väl en mer korrekt beskrivning att säga att den slog ner som ett bowlingklot i huvudet på mig. Min kärlek var förklädd till min bästa vän. Och hon är fortfarande min bästa vän. Hon betyder allt. Så enkelt är det. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.

Jag har nu avslutat Termin 5 på sjukgymnastprogrammet. Galet, konstigt, otroligt... Men faktiskt sant. Tentor skrivna och nu invänta resultat. I väntan på resultat njuter jag av ledighet. Hela långa helgen ledigt innan jag åter inställer mig för tjänstgöring på furuliden på måndag eftermiddag. Spännnande, nostalgiskt, kul och samtidigt en sådan intensiv längtan efter att bli färdig sjukgymnast, få söka legitimation. Få arbeta som det jag så länge drömt om och jobbat för. Snart. Tålamod. Men idag är en bra dag. Livet är bra och jag är lycklig. Med tillvaron, med kärleken, med allt det där som gör mitt liv till vad det är idag.

Mornin'

Idag blev det en tidig morgon. Jag vaknade vid 6 och gick upp på toa. När jag kom tillbaka till sängen hade Anja traskat in till oss (för hon är en stor tjej nu och sover i en stor (i alla fall för henne) säng i sitt alldeles egna rum). Jag lade mig på min sänghalva för att få en liten stunds vila i alla fall men Anja hade andra planer, hon tyckte att vi skulle gå upp och titta på TV. Okej då. Så vi har kollat på en rad barnprogram av högsta kvalitet (Disney Junior är faktiskt en riktigt bra kanal med program som man inte drivs till vansinne av). Och när lillhumlan slår de där små armarna runt halsen på mig och säger "min Ninna" har jag absolut inget alls emot att stiga ur sängen redan klockan 06. Känslan är oslagbar. Hon den där fina får lite sovmorgon, hur väl det nu går att sova med TV:n på och en härjande lillhumla...
 
Nu har Hilma också hittat ur sängen och gjort oss sällskap i soffan. Hilma har fått honungsvatten, Anja har fått te och själv har jag tagit mig en kopp kaffe. Underbara "lediga" morgnar. För jag ska snart börja läsa. Idag blir det tokplugg eftersom jag har tenta imorgon. Jag hade tenta igår också, så jag började läsa till morgondagens tenta igår. Det är mycket nu. Men snart är det gjort och då kan man inte göra mer än att vänta. Och hålla tummarna. Och vänta lite till.