Small fragments of a life

What if she's an angel?

Nu får det absolut inte snöa de närmsta dagarna, för mina vinterkängor står just nu dyblöta i duschen. När jag kom hem här på kvällen insåg jag ganska snabbt att Imperius hade bajsat på hallgolvet, och placerat mina kängor ovanpå bajshögen. Trevligt värre. Det blev till att skura hallgolvet och sedan duscha av skorna med massa diskmedel. Så nu har jag bara mina vår-/höstskor att vandra i, oavsett om jag vill eller inte.

Det har varit en händelserik dag idag, den började med en tid på hud och hår för att vaxa ögonbrynen. Det var ju snabbt gjort, och ärligt talat inte alls särskilt smärtfyllt. Sen begav jag mig till Sultans city för en kopp kaffe, så mötte jag upp med Veronica där och vi käkade lunch tillsammans och kikade på folk, vilket jag måste säga kan vara mycket roande. Så fick vi sällskap av hennes mormor och en kompis till mormodern. Mycket trevligt! =)

Så efter ett par timmar bar det av hem igen, för att snabbt göra sig i ordning innan jag for till personalmöte. Vänliga själar som kunde både skjutsa mig till och från mötet, det är jag mycket tacksam för!

Väl hemma bestämde jag mig för att ta ut Imperius på en liten promenad, kopplade honom och han var ovanligt snäll och stilla när jag gjorde det. Sen ut en halvtimma och han satt som ett klistermärke på mig när vi gick runt huset. Han satt mest stilla på gräsmattan sen och kikade på alla fåglarna, men han blir väl modigare allt eftersom.

Sen upp igen till lägenheten, och det var då jag hittade bajshögen i hallen. Hade jag hittat den tidigare hade det nog inte blivit någon promenad...Min fina sitter på gräsmattan och kikar.Jag hittade en fågel bland grenarna. Vårtecken! =)

Just a stranger on the bus...

Psssst, jag är lycklig.

Jag har legat på sovrumsgolvet och lyssnat på musik och fått lite nytt perspektiv
på diverse saker och ting. Och jag är lycklig.
Nu hägrar sängen.
Tingeling.

She says days go by I'm hypnotized

I lördags kväll var jag alltså hemma hos Veronica, vi skulle vara med i det häringa Earth Hour. Innan det drog igång bjöd Veronica på en väldigt god middag =) Så när earth hour var över satte vi på en film och det dröjde inte många minuter innan jag sov där på hennes soffa. Trevligt sällskap man är, verkligen. Haha.

Natten som passerade flöt på utan problem, jobbade med Veronica och Lotta. I like. Nu är det långledigt, och det känns faktiskt riktigt bra. Idag har jag hållit mig väldigt passiv, det enda jag egentligen gjort är att plinka lite på gitarren. Det gick inte sådär överdrivet bra att sjunga, men jag gav det ett försök i alla fall. Jag är alltså fortfarande hes, och det börjar gå mig på nerverna!

Ikväll blir det också lugnt, ska bara luta mig tilbaka och njuta av att jag är ledig. I morgon däremot har jag diverse saker inplanerat, bl.a. ska jag till hud och hår, sen hem och röja lite innan jag ska på möte. Jo, det blir nog fint det här.

Nej, nu ska jag se om jag kan finna något att knapra på, magen börjar bli hungrig.

Tingeling.

Something's wrong with the world today

Så var det gjort, det som jag både sett fram emot och fasat för; Högskoleprovet. Jag ska varken säga bu eller bä förrän jag kollat facit på text tv eller studera.nu men det kändes rätt ok. Förutom sista delen med tabeller, diagram och kartor. Jag tyckte det flöt på ganska fint, vi fick ett häfte med 10 diagram/tabeller/kartor med sammanlagt 20 frågor. Så när jag var på fråga 15 säger skrivkontrollanten helt plötsligt att "nu är det 5 minuter kvar." Oj, herregud. Jag fick gissa svaren på de 5 sista frågorna... De andra delarna hann jag i alla fall med, så det var ju skönt! Den del av provet som kändes bäst måste jag säga var engelskan. Och bara för att det kändes som att det gick bra där har jag säkert svarat fel på minst hälften av frågorna...

Det var en tidig morgon i dag, och det innebär ju såklart att jag känner mig lite sliten just nu, men det ska vi snart banka ur kroppen och knoppen, för jag ska hem till Veronica. Vi ska lördagsmysa, släcka ner mellan 20.30 och 21.30. Och jag mitt nöt som funderade på vad man skulle ta sig för när alla lampor är släckta och kom på den briljanta idén att man då kan titta lite på TV! Doh! Ibland vet jag inte vad jag tänker med, inte är det hjärnan i alla fall!

Nej, om man kanske skulle ta och göra sig i ordning. Helena tyckte vi skulle gå ut ikväll, men jag hoppar nog över det, känns som att jag kommer hinna somna innan det ens är dags att ge sig ut.

Tingeling.

Put your head in my lap, the world will go away...

Idag har jag haft en sån där jobbig dag, när man helst inte vill kliva upp ur sängen. Och turligt nog har jag inte behövt göra det heller. Jag har varit sötsugen i typ en vecka, (eller ja, sugen på allt och inget snarare) vilket för mig har en enda betydelse; pms. Och idag slog det till, har haft ont i magen mest hela dagen och känt mig allmänt risig, då jag även har en förkylning i kroppen. På kvällen var jag dock tungen att åka till affären för att köpa bindor. Och jag föll som en fura för godishyllan. Ja, det var väl kanske inte mer än väntat, så jag åkte hem med en godispåse till på köpet. Åt typ 3 bitar innan jag kände att nej, det var inte alls det här jag ville ha. Jag är fortfarande sugen på någon, men kan inte sätta fingret på vad exakt det är jag är sugen på. Jobbigt!

Annars har jag inte varit utanför dörren idag, eller ens ur sängen, det är ju det fina med att ha en laptop. Tog en dusch nu på kvällskvisten, det var inte helt fel, stod säkert och glötte i en halvtimma. Ibland är det fint att bo i lägenhet, där man inte behöver betala för vatten.

Jag kollade upp min deklaration på nätet idag och blev positivt överraskad! =)

Om 6 minuter rullar lönen in på kontot, så i morgon ska jag ner på stan och köpa ny foundation och en bh hade jag tänkt. Sen blir det lite sista minuten plugg inför högskoleprovet också.

Nej, nu ska jag lägga mig och försöka glömma bort att det molar i magen. Tingeling.

I've been through this...

Äntligen är mina tre jobbnätter över. Puh. Jag vet inte vad det var med mig, men i morse var jag helt slut. Men så hoppade jag upp på cykeln och for ut i kylan, vilket var ganska skönt eftersom jag då vaknade till något. Så hem och sova, och nu sitter man här igen. Jag trodde jag skulle dö när larmet ringde kl. 14, men jag lyckades i alla fall masa mig ur sängen och lämna drömmarnas rike.

Så när jag vaknade var jag täppt i näsan, hade ont i halsen och har tappat rösten någonstans. Det gillar vi inte, speciellt inte eftersom det är kör idag. Suck! Jag ska ringa Veronica om en liten stund och skava med henne.

Ikväll hade jag tänkt åka hem till Monika, men vi får väl se hur det blir med det nu när förkylning verkar vara ett faktum. Jag vet inte om hon vill att jag ska komma, får helt enkelt fråga.

Annars har jag tänkt att jag ska ta det lugnt ett par dagar nu, städa lite hemma, men annars bara förbereda mig för högskoleprovet på lördag. Finfint.

Nej, nu ska jag försöka få i mig en brödskiva och lite te. Tjing.

I wanna thank you for being a part of my forget-me-nots and marigolds

Igår spenderades en del av dagen hos farmor och farfar, eftersom syster kom hit med sin sambo och hans föräldrar. Mycket trevligt =) Farmor bjöd på god mat och jag fick med mig en matlåda hem som nu blivit uppäten =)
Så började det snöa också, små små flingor dalade ner från himlen, och inte trodde vi att det skulle stanna! Så gick jag och lade mig en stund och när jag vaknade igen var världen vit. Huvaligen! Jag vill inte ha snö just nu, jag vill ha sommar och sol! Och om inte sommar så i alla fall vår!

Jobbade i natt, sen hem i morse och sova, mycket mycket härligt! Nu är man pigg och utvilad igen, jobb i natt med Veronica och Lotta. Det tycker vi om.

Nu är det youtube kikande på hög nivå. Vad i hela världen gjorde människan innan youtube?

Tingeling!

Dagens öronorgasm är definitivt Lillasysters version av Umbrella. Det är nästan så man ryser!

This is to one last day in the shadows

En härlig dag som ärligt talat mestadels har spenderats i sängen. Men jag var faktiskt även hos Veronica en stund och käkade lunch innan vi kilade ut på en promenad. Vi hade tänkt gå till Djulö, men när vi precis passerat tunneln under Norrköpingsvägen började det regna lite lätt och vi tog beslutet att vända om eftersom det inte såg så lovande ut på himlen...

Pappa och Elinore svängde förbi hemma hos mig på förmiddagen med en stol till mitt databord. Så nu har jag hivat ut den gamla slitna lila stolen och ersatt den med en fin blå stol som passar utmärkt med min soffa.

Ikväll kommer kanske Monika över, så ska vi kika på någon bra film hade vi tänkt. =)

Tingeling!


Dagens örondrog

Thriving Ivory - Angels on the moon

Do you dream, that the world will know your name
So tell me your name
Do you care, about all the little things or anything at all?
I wanna feel, all the chemicals inside I wanna feel
I wanna sunburn, just to know that I'm alive
To know I'm alive

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

Do you believe, in the day that you were born
Tell me do you believe?
Do you know, that everyday's the first of the rest of your life

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

This is to one last day in the shadows
And to know a brother's love
This is to New York City angels
And the rivers of our blood
This is to all of us, to all of us

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

You can tell me all your thoughts, about the stars that fill polluted skies
And show me where you run to, when no one's left to take your side
But don't tell me where the road ends, cause I just don't wanna know, No I don't wanna know

Don't tell me if I'm dying
Don't tell me if I'm dying
Don't tell me if I'm dying

Hello, is it me you're looking for?

Gårdagen blev ganska hektisk om jag ska vara ärlig, tog mig i kragen och cyklade ut till mitt lilla mufflonfår Linda i Forssjö, var där i ca. 2 timmar innan jag återvände hemåt, det blev en cykeltur på ca. 1,5 mil, och jag måste säga att efter det kände jag mig väldigt nöjd!

Efter att jag kommit hem dröjde det inte många minuter förrän Veronica ringde på dörren. Så, till kören, sen till Ica Nära och hämta ut min nya fina mobiltelefon, efter det till Villa Sandhem för en pubkväll med facket. God mat, och mycket information. Och det låter sååå bra när politikerna pratar om det, det är ju bara det att det oftast bara är just det; prat.
Sen bar det av hem till mig igen, bäddade ner Veronica på soffan och skuttade i själv i säng efter mycket trixande med mobilen.

I morse ringde klockan vid 5, strax därefter kom Veronica in till mig och drog mig i benet, så var det bara att ta sig ur den mjuka, varma, sköna underbarhet som är sängen. Göra sig i ordning lite snabbt, sen vandra ner till tågstationen. Så bar det av till stockholm. När vi kom fram kikade vi in på ett hotell och käkade hotellfrukost, mycket trevligt! Så tog vi sedan bussen till Karolinska, och vandrade bortåt till hon som hjälper Veronica. Det var otroligt intressant att se hur det där gick till, mycket information idag =) Så kikade ögonexperten på mina ögon och berättar glatt att de är grön-grå. Vad i hela världen hände där? Här har man haft blå ögon i hela sitt liv, så har man helt plötsligt inte det längre! Mycket märkligt, men jag har insett att det bara är att acceptera...

Så när vi var färdiga var det bara på bussen igen och in till Hötorget. Vandrade runt i lite affärer i ett par timmar innan vi kikade in på kina restaurang och käkade buffé. Mycket gott! Sen vidare till NK och kikade på deras helt förfärligt höga priser. Alltså, de har bebiskläder som var helt sjukt dyra, tröjor för typ 600 kr! Varför i hela världen köper man sådana kläder till en liten bebis, när den ändå har växt ur den efter 3 veckor?! Detta övergår mitt förstånd! Du kan få en lika fin tröja på Ulla-red för typ en tiondel av priset! Helt sanslöst!

Så vidare in på Gallerian, och vid det laget var vi lite lagom trötta i fötterna, satte oss ner och tog en liten fika, innan en sista runda i ett par affärer och sen vidare till Centralen.

Försökte hålla i pengarna trots att vi var i storstaden, så köpte bara ett par örngott, ett kort, en bok och en sådan där svart mask man kan ha för ögonen när man sover. Den blir bra nu när det är ljust ute på dagarna när en annan ska sova.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig dag i huvudstaden! Men det var väldigt skönt att komma hem till Katrineholm igen, färre människor, mindre stress. Ja, borta bra, men hemma är nog faktiskt bäst när allt kommer i kring.

Nu längtar min säng efter mig. Tjing.

My enemies are my best friends

Let's get fucked up and die.
I'm speaking figuratively, of course.
Like the last time that I committed suicide,
Social suicide.
Yeah so I'm already dead, on the inside,
But I can still pretend.
With my memories and photographs,
I've learned to love the lie.

I wanna know what it's like to be awkward and innocent, not belligerent.
I wanna know how it feels to be useful and pertinent and have common sense, yeah.

Let me in,
Let me in to the club.
Cause I wanna belong,
And I need to get strong.
And if memory serves.
I'm addicted to words and they're useless.
I can't decide who I want to be
The one for them or the one for me
Everybody knows who they are
They can never go too far
Go too far away

They want me to change
I change for no one
They want me to say
Can I be somebody else

I'm a chameleon
Good enough for me
I'm a chameleon
and I will always be
Right behind
SatisfiedAnd you tell me
That it's over
Wake up lying in a patch of four leaf clover
And you're restless
And I'm naked
You've got to get out
You can't stand to see me shaking
no, could you let me go
I didn't think so

and you don't want to be here in the future
So you say
the present's just a pleasant
Interruption to the past
And you don't want to look much closer
'Cause you're afraid to find out all this hope
You had sent into the sky by now had... crashed
and it did because of me

And then you bring me home
Afraid to find out that you're alone, no
And I'm sleeping in your living room
But we don't have much room
To live
Förmiddagen har bjudit på nostalgi på hög nivå, med Motion City Soundtrack, Relient K, Something Corporate, Staind, The Academy is, Sugarcult, Dashboard Confessional. Och mycket, mycket mer. Underbart melankoliskt.Idag ska jag styra upp lite här hemma, plocka, damma och dammsuga. Ja, det blir nog bra så. Sen kommer Veronica hit, först till kören, sen är nästa destination Villa Sandhem för en pubkväll med facket. Skönt att bara komma ut och göra något.

Var ute och fotograferade igår, tog cykeln och trampade mot Ramsjöhult. Fick till några biler jag blev nöjd med, solnedgång i skogarna. Skapar en känsla jag inte kan sätta ord på.

Jag har köpt en ny mobil, den jag fick av pappa i julklapp är mindre bra, finns nästan inget minne på den, och så är det ingen vidare ljudkvalitet, så det är svårt att höra vad den man pratar med säger. Så nu är en vit Sony Eriksson på väg till mig. Längtar. Tyvärr betyder detta att mitt sim-kort inte fungerar just idag, men det är smällar man får ta. Jag har ju i alla fall en hemtelefon, så det är inte omöjligt att få tag på mig.

Nej, nu ska jag ta och sätta igång med städningen. Har min nyladdade iPod i öronen, så nu bär det av. Tjing.

Take me over when I'm gone, take me over make me strong

Min dag började kl. 7:30 i morse, då ringde alarmet på min mobil. Det var bara att ta sig upp och klä sig för att ge sig iväg till Helena, och sedan vidare till pappa. Inloggning på internet och ticnet, sen var det bara att vänta och ringa samtal efter samtal... Vi höll på i 2 timmar innan vi äntligen kom fram på datorn! Så nu är biljetterna till U2 konserten den 1:a Augusti bokade! Har sedan levt på ett rus resten av dagen, fasiken så härligt det ska bli!

Nu har jag duschat och gjort mig i ordning för jobbet, Veronica kommer och hämtar mig om en stund, väldigt väldigt snällt av henne! Så, 30 timmar jobb framför mig innan jag kan njuta av långledighet! =) Man får ta en natt i taget helt enkelt.

Nej, nu ska jag göra det sista innan min skjuts kommer. Tjing.

Something about today...

Inatt var det någon som lyssnade till hennes snåriga ord
och fördjupade tankar om livet.
Inatt fick dom se att en kärlek var oanvänd,
och ett ordförråd stod övergivetVi borde inte sitta här och glo på TV varje natt.
Man blir ju knäpp. Vi borde dra.
Men det är ingen som har lust.
Vi var naiva, glada barn, tills vuxenlivet hann ifatt.
Nu är vi barnen av idag,
och dessa barn har ingen lust.
Jag vill se frost ur varje sommardagg.
Jag vill se skymning mitt i rusningen.
Jag vill se vimlet byta ytterplagg.
Jag vill se löven byta färg igen.
Du säger att jag har en liten värld,
men den är större än begär.
Jag vilar under himmelen
i höst på min planet.
Jag sjunger för mig själv,
fastän jag vet
att sånt kan kallas ensamhet.
Och han ringer och säger; Det mörker Du ser
gör att stjärnorna märks lite mer.
Det är en magi i hans ord, som bara kan beskrivas som fantastisk. Det är melankoli och lycka på samma gång, det är känslor som berör. Lars Winnerbäck. Så mycket bättre kan det inte bli. Jag har spenderat den senare tiden av eftermiddagen med att lyssna på hans sånger på Youtube.

Jobbade i natt, det var som vanligt, gick bra. Sen hem och sova i morse, men klockan ringde kl. 12, och då var det bara att ta sig ur sängen och göra sig i ordning. Gick ner på stan och mötte upp med Mia, vi tog en fika på Hembagarns. Mycket minnen, skratt och drömmar. Tiden gick alldeles för fort dock, precis som vanligt, så traskade hem igen sen, och fastnade på Youtube som sagt. Nu är det snart dags att ge sig av till körövning.

På fredag ska jag och Helena försöka få tag på biljetter till U2 konserten i sommar. Det blir nog bra det! Vi lyckades ju få tag på Metallica biljetter till Hultsfred åt henne, så det ska väl gå bra den här gången med. Så går det som planerat blir det konsert den 31 Juli. Härligt. Jag ska ha 4 veckor semester i sommar, det tackar vi för. Jag har inte varit ledig så länge sedan jag började jobba när jag var 18.

Nu längtar jag till sommaren, mycket planer, mycket tid att ha skoj på. Ja, den här sommaren blir nog fin! =)

Nu iväg till kör! Tingeling!

It's my life

Nu sitter vi här i soffan och kikar på melodifestivalen, jag, Helena och Veronica. Vi har käkat smörgåstårta och umgåtts och haft trevligt. Veronica har färgat håret på mig och jag måste säga att jag blev mycket nöjd. Nu är det som sagt melodifestivalen, det valet är jag lite mindre nöjd med, men sällskapet är trevligt! =)

Annars händer det inte så mycket, Helena försöker locka med mig ner på Statt, men jag vet inte riktigt, jag somnade vid 4 i morse, sen begav jag mig ur sängen klockan 7, eftersom jag hade tvättstugan. En mycket produktiv dag måste jag säga, har hunnit starta inte mindre än 6 maskiner! Och det är vad man hinner på 12 timmar, eftersom maskinerna tar 2 timmar på sig. Huvaligen.

Nästa vecka jobbar jag 5 nätter igen. Jag ser inte fram emot det, men det måste ju göras, sen är jag i alla fall ledig en vecka, innan jag går in på min egen rad, hurra!

Nej, nu ska jag väl vara lite social med vännerna som är här =)

Leave me out with the waste, this is not what I do...

Ännu några dagar har passerat, ganska smärtfritt måste jag säga. Har dock varit lite trött och hängig på senaste tiden, men jag tror att det beror på årstiden. Jag är skapligt trött på detta mörker som omger oss för tillfället. Kunde vara trevligt med lite vår nu, helst igår.

Jag vet inte, men i helgen ska jag utstå något som jag inte vanligtvis bukar ens försöka utstå, då jag vet att jag tycker det är väldigt otroligt tråkigt. Jag ska nämligen kolla på Melodifestivalen med Helena och Veronica. Ingen av de vet nog riktigt hur jag ska kunna utstå detta, men jag får försöka. Blir det FÖR jobbigt stänger jag väl in mig i sovrummet...

Nehej, det är sent och dags att lägga sig.