Small fragments of a life

Var ligger landet där man böjer bananerna? Ja, är det samma land där de bor, indianerna?

Jag har varit mycket dålig på att uppdatera bloggen på senaste tror jag... Men det finns så mycket annat man kan hitta på nu när sommaren äntligen kommit hit!

Men här följer i alla fall en resumé av dagen... Den började lite lätt med att jag vaknade i min säng då larmet gick igång på mobilen. Det var lite sådär lagom kul eftersom jag inte alls kände mig utvilad. Det var nämligen lite svårt att sova i natt eftersom min nya hudfärg är klarröd... Så det svider lite i skinnet just för tillfället. Men det är smällar man får ta, det kostar att ligga på topp... Haha.
Jag tog mig i alla fall ur sängen och gjorde mig i ordning innan jag for ner till Viadidakt för att ännu en gån försöka få träffa en studievägledare. Och den här gången lyckades jag! Helt otroligt! Så nu har jag ansökt om att få läsa Matte B till hösten. Nu är det bara att invänta svar, och jag hoppas på ett ja, för jag måste verkligen få läsa!

Så när jag varit på Viadidakt cyklade jag över till Zarah, eftersom det var ett bra tag sedan jag träffade henne. Vi drack lite kaffe, sen fick jag äran att hjälpa henne skruva ihop hennes nya soffa. Det var lite svettigt men vi fick ihop den i alla fall, och fint blev det!

Så tog jag med mig kusin och lunchade på McDonalds, innan vi for vidare till farmor och farfar,  som just nu har besök av norrbaggarna, så på eftermiddagen fick jag en ny vän, min syssling Elin. En väldigt aktiv 5-åring. Kul hade vi i alla fall!

Efter besöket hos farmor och farfar tog jag mig till Veronicas bror, Håkan och hans tjej Nina, och så såg vi på film; Torkel i knipa. Otroligt märklig film, men riktigt rolig måste jag säga!

Men nu har jag äntligen kommit hem, och Imperius kräver lite uppmärksamhet, vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom han har varit ensam hela dagen. Den lilla skrutten. Han fyller ett år i morgon mitt hjärta.

Men som sagt; det finns lite annat att göra under sommaren än att sitta inne och blogga. Haha. Man får helt enkelt ta det som det kommer. Nu ska jag alldeles snart gå och knoppa, för Tiina kommer och hämtar mig vid 9-tiden i morgon, då ska vi åka till Marieberg! :)

Tingeling!

You don't know what you've got, until you're missing it a lot...

Bloggtorka tror jag bestämt! Jag har inte tagit ner skylten jag har bara haft en hel del annat att pyssla med, som att jobba och tjäna lite pengar t.ex. Midsommaraftonen flöt förbi smidigt, inget firande för min del inte, nej, för jag jobbade visst. Vet inte vem som bestämt att just jag skulle jobba midsommarhelgen, men någon var det! Nej, det gjorde inte så mycket, när man jobbar med trevligt folk är det inte så jobbigt. Och Kicki hade med sig jordgubbar i natt, så det blev jordgubbar och mjölk till nattmat, det är inte helt fel!

Nu är det bara två nätter kvar av helgen, det går ju fort när man väl är inne i det! Så vid 2 i natt har jag gjort halva helgen, så är det bara andra hälften kvar, och sen är jag ledig i 11 nätter! Det är inte dumt!
Just det, jag ska få gå på en utbildning i taktil massage också! Det ska bli riktigt intressant, för det kan man ju sedan använda inte bara i jobbet, utan även i det privata livet. Ja, det ska bli skoj!

Och så ska jag kolla upp när Skogsröjet är i år, för Erik Hassle och Lillasyster kommer dit, och det lockar ju såklart!
Jag ska undersöka saken, och är det jobbhelg för mig då ska jag styra upp ett byte, det blir ju bara en natt, så det borde inte vara något större problem! Det var ju grymt kul på skogsröjet förra året, då var det Takida som drog. Men usch vad kallt det blev framåt natten, det här året vet vi att klä oss lite varmare!

Och månaden börjar närma sig sitt slut, 1:a juli får jag ha kalas här hemma tror jag, för då fyller världens finaste Imperius 1 år! De växer upp så fort. Haha!

Nej, nu ska jag ta en dusch innan jobbet. Tingeling!

There's a new star in my sky

Nu är jag hemma igen efter en trevlig helg på Gotland. Jag måste nog hålla med ordspråket; borta bra, men hemma bäst. Det är skönt att vara hemma igen, och framförallt att ha Imperius hos mig. När man är van vid att ha en katt springandes runt benen så är man, och då är det tomt utan misse. Men det har varit en trevlig helg måste jag säga. Flygresan dit var absolut roligast dock, för jag insåg då att flygplansturbulens är bättre än Liseberg! Haha! Det kittlade otroligt mycket i magen när planet hoppade upp och ner och fram och tillbaka, bättre än någon karusell jag åkt. Haha.

Fredagen spenderades mest i Hemse, där mamma och Leif styrde upp med mat, tjälknöl, laxrulle och en jäkla massa potatissallad. Sen for vi ner mot Burgsvik, stannade bara en liten stund på vägen för att besöka ett systembolag och en korvkiosk eftersom vi inte hade ätit något av maten de styrde upp. Kvällen spenderades med att spela yatzy och sedan kort. Skoj så.

Lördagen var det då dags för kalas, vi var en massa folk, åt, drack och hade trevligt. På något vis blev jag ofrivillig lekledare. Jag har insett att jag nog är ganska bra på att busa upp barnen, men sedan tröttnar jag och sätter mig och de fortsätter springa runt och skratta och vara högljudda och karta på mig... haha.

Så idag så tog vi en tur till Hoburgen, kikade på Gullstainen och sen tog vi en mjukglass. Det var väldigt bra väder måste jag säga, jag besökte en fårskock och blev ledare över klanen. Hade jag kunnat hade jag nog tagit hem allihopa. Jag hade ju kunnat ha dem på balkongen.

Så när jag kom hem åkte pappa och jag direkt till Veronica för att hämta min Imperius. Och när jag steg innanför hennes dörr tittade han på mig som om han inte trodde sina ögon. Sen gick han och strök sig mot mig och luktade på skorna som om han undrade var fasiken jag hade varit, och varför luktade det så konstigt om mig? Ja, han är ju så mysig. Nu har han fått lite sallad av mig (mumsigt tycker han) och så har vi gosat lite.

Och nu ska jag gå och lägga mig, är otroligt trött så det ska bli skönt att krypa ner i sin egen säng.

Natti!

I am more than you know, I am more than a face. Call me what you will, 'cause I'm bigger than this place and so far from alone.

Det är så dags att trilla in på bloggen nu, när klockan närmar sig en timme efter midnatt. Men, mina vänner, nu är det så att jag har legat på golvet och lyssnat på musik och fått nytt perspektiv på saker och ting. Och ibland behövs det! Så nu har jag tänkt mig tanklös och det känns faktiskt bra. Nu är det bara att ta nya tag, oavsett vad som händer så går vi en fin framtid till mötes, för nu är det så gott som sommar.

Inflyttningsfest och tält igår natt var mycket trevligt. Trevliga människor, bra musik, massa prat och lite alkohol på det, så var kvällen fint uppstyrd! Regnbåge fast i plural på kvällen, vacker syn måste jag säga, det lilla positiva som finns med regn. Och regnbåde blev nostalgi på något underligt sätt. Ja, mycket intressant! Fick nys om en ny drink också; sprit, red bull och apelsin juice. Ja, det var ruskigt gott, och gav en skön känsla i kroppen. Precis vad vi var ute efter.

Men som allt bra varar det sällan för länge, jag förstår fortfarande inte varför de envisas med att stänga tältet kl. 01... Någon som vet? Som kan ge en vettig förklaring? Nej, jag betalade icke 100 kr för att gå in på Statt i en timme. Eventuellt på Katrineholmsveckan då, vi får se...

Nu måste snart Helena och jag börja styra upp vår cykelsemester, måste fixa tält och sovsäckar, cykelkorgar, regnkläder och diverse andra grejor. För att inte tala om att vi måste bestämma vars vi ska ta vägen. Ja, det ska bli en upplevelse detta. Jag har dock ännu inte börjat nedräkning till semestern, det får vi ta när den kommer. Det är ingen idé att börja räkna förrän i Juli, för jag ska ju jobba 30 timmar storhelg vid midsommar först. Det känns lite sådär just nu, men å andra sidan är det ju finfina pengar.

Just det, det var röstning idag (tekniskt sett igår, men jag tror ni fattar.) Jag hoppas alla som fick verkligen gick och röstade, det är inte bara en rättighet, det är en skyldighet. Om du inte röstade; skäms på dig! Man kan inte sitta i soffan och peta navelludd hela dagarna, man måste engagera sig lite och göra sin plikt. Så det så!

Kommande helg flyger jag iväg till Gotland. Måste undersöka om jag på något vid kan få med mig datorn på flyget. Vore väldigt trevligt, om inte annat så för att jag beställt sims 3 och det borde hinna hit innan veckan är slut. Så nu ska jag bli lite spelberoende en månad eller så. Sen är det ju väldigt smidigt med en laptop och ett mobilt bredband. Janå, det ska gå att ta med sig datorn. Helt enkelt.

Nej, nu får det räcka för nu, jag måste hoppa i säng och sova en stund, eller ja, helst till 12 i morgon, det skulle sitta fint. Sen är det jobb igen i morgon natt, och natten därefter och natten därefter. Ja, går inte av förrän torsdag morgon, och jag funderar på när jag ska hinna tvätta? Men det får bli en fråga för en annan gång.

Tingeling!

Love without a dream, it will not survive

Så ibland försvinner dagarna bara, och helt plötsligt sitter man här, nästan en vecka in i Juni. Det är ju helt sjukt, jag hinner inte riktigt med i svängarna här!

Sitter nu vid datorn och lyssnar på musik, tar en paus från städningen, inte för att det är så mycket att städa, men jag måste dammsuga. Jag har nu fått låna en av farmor och farfars gamla dammsugare, så nu ska snart alla ullhundar som ligger här försvinna!

Jag har idag fått inte mindre än 4 par jeans av min faster! :) I min åsikt kan man aldrig få för många par jeans!

Igår blev jag bjuden på middag hos Helena, vi lagade nyårsmenyn ihop, och det blev riktigt bra! Mumsigt värre :) Så tog vi lite sköna bilder på Giraff Långhals och co. Haha, man har inte roligare än man gör sig! ;)

Nehej, nu får det räcka med bloggande idag, jag måste städa färdigt, och sedan göra mig i ordning :)Giraff Långhals i den gröna partyhatten :)