Small fragments of a life

'Cause I can feel it crawl beneath my skin...

Trött? Nejdå, inte farligt! Fysatan vad jag ljuger bra. I fredags fyllde jag som bekant år, hela dagen var otroligt stressig, och sedan var vi ju tvungna att ge oss ut på Harrys, bara för att liksom. Somnade 04 natten till lördag och vaknade 9. Så jag stegade upp, gjorde i ordning 2 tårtor, fixade den sista städningen, finliret så att säga. Sedan kom närmast sörjande på fika. Det resulterade i ett vitt soffbord och en beige vardagsrumsmatta. Underbart. Exakt det jag ville ha men inte vågade hoppas på att få. Speciellt inte båda sakerna! Jag hade väl tippat på att kanske i alla fall få mattan, eller i alla fall ett bidrag till den, men har man världens bästa mamma, pappa och farmor och farfar så har man!

När släkten varit på besök kom Tiina med Hilma och Karro förärade mig med ett besök. Jag fick en blomma, ett doftljus och ordet Love att sätta upp på väggen av Tiina, Staffan och Hilma. Fantastiska presenter!

När vi fikat och pratat av oss tog Karro och jag oss till Veronica, som tyvärr inte kunde komma förbi då hon är sjuk. Men jag tyckte hon skulle ha lite bullar, tårta och kakor i alla fall. Veronica hade ljusparty i början av februari, och hon passade på att neka mig att betala mina varor, det får jag i födelsedagspresent av henne. Jag tyckte det var alldeles för mycket, men den vänliga själen stod på sig. Älskade vän.

Efter vi varit hos Veronica var det dags att åka hem till Helena för middag och schlagerkväll. Det bjöds på en himla god tacopaj, sedan kikade vi på melodifestivalen. Och redan här var jag övertrött, så pass att Helena funderade på om jag druckit. Vilket jag naturligtvis inte hade då jag skulle jobba. Vid 21:30 for jag från Helena till jobbet för att jobba 22-06. Natten gick väldigt fort, precis som det brukar vara när man jobbar med Anki och Kicki. Och det känns så skönt att vara tillbaka, att vara hemma! Nu ser jag fram emot att gå till jobbet igen, precis som det var då, innan 2009 tog slut.

Slutade i alla fall 06 i morse, då bar det av hemåt, somnade framåt 7, och sedan ringde pappa strax efter 10. Då var det bara att masa sig upp ur sängen och göra sig i ordning innan jag åkte och hämtade honom. For och hyrde släp innan vi åkte till Surahammar för att hjälpa syster att flytta. Försök att backa med ett släp med en pappa som sitter i baksätet och svettas av nervositet. Hur ska man kunna lära sig om man aldrig får försöka? Jag tyckte i alla fall att det gick bra, för att vara första gången! Det var inte helt enkelt ska jag säga, men vill man så kan man, som jag brukar säga.

Det blev en tur till Västerås och IKEA för syrran skulle ha diverse möbler, och man kan ju inte gå ifrån IKEA med mindre än en påse i handen. Man kan väl säga att jag köpte lite födelsedagspresenter åt mig själv. Både saker ville ha, och saker jag behövde. Och saker som faller in under bägge kategorier.

Så, från Västerås, tillbaka till Surahammar, slänga i sig lite mat och kaffe, skruva ihop bord och soffa, och sedan vidare till det gamla hemmet för att hämta diverse möbler och kartonger. Lasta in i släpet, köra tillbaka till Surahammar ännu en gång för att bära in alla grejor i nya lägenheten. När det var klart bar det av mot Willys för handling, innan vi kunde åka tillbaka mot Katrineholm.

Och jag sov i bilen. Oj, vad jag sov. Det är ju så jävla skönt att sova i en bil, det rör sig och guppar och har sig. Inte tokigt, inte tokigt alls. Visst är jag fortfarande trött, men fick ju en timmes sömn i alla fall.

Nu är det snart dags att knoppa i alla fall, och sova en hel natt. Så skönt det ska bli! Det har varit en hektisk, men väldigt bra helg! Nu ska jag vara ledig måndag och tisdag, och Anki och jag ska träna, jag ska försöka hitta tid att träffa både Mia och Tiina. Ja, jag har i alla fall ingen brist på saker att göra...

Tiina och jag ska styra upp med en vit byrå här hemma hos mig. Den ska stå i vardagsrummet, och så ska jag kasta ut mitt databord. Jag har tröttnat på det, tycker att det ser så stökigt ut med pärmar och papper och sådant, så det ska bli skönt att få undan sådana saker, genom att kunna lägga det i lådor istället. Och vit, det passar ju bra i vardagsrummet. Jag ska kila till Cayenne någon dag också, jag vill köpa sådana där ord, i svart typ "njut var minut" och sätta upp ovanför TV:n. Jag tror det kan bli bra. Rysligt bra. Sedan kommer vardagsrummet vara precis som jag vill ha det. Underbart!

Nästa projekt kommer bli sovrummet. Jag vill köpa en ny säng, en dubbelsäng. Sängar kostar ju en del som bekant dock, så det kommer inte ske någon gång den närmsta tiden, först ska det sparas hop lite pengar, för jag vill inte ha några avbetalningar.


Nu följer lite bilder från helgen...



Vargasrumsbordet och mattan :)






Tiina och Hilma :)






Mitt vardagrum. Alldeles underbart! Värmeljus är inte helt fel!







Presenter från Tiina, Staffan och Hilma :)






Presenter till mig, från mig. IKEA is the shit!






Hittade även den här finurliga lilla grejen. Nu behöver jag inte längre oroa mig för att man täcker över fläktar och sådant på datorn när man har den i knäet. Det är en platta i plast där man ställer datorn och understidan är någon form av kudde med sackosäcks fyllning, som formar sig efter knäet, riktigt skön är den! :)






Helena härmar någon form utav fågel om jag inte minns fel... Kul som fan var det i alla fall! :)






Ännu mer livligt gestikulerande. Denna gång handlar det inte om fåglar dock! :)






So tell me, hur mycket äldre ser jag ut? ;)







Nu dags att knoppa!


Dagens låt; Breaking Benjamin - Dear Agony

Då var man ett helt år äldre :)

Jag tror på svenska zombies... What the fuck?! Slog på 4:an, det är nyhetsmorgon eller något sådant och det står en tjomme och galer om zombies. Får det kallas musik? Och till råga på allt toppar plattan försäljningslistan, hur i helvete gick det till?

I torsdags kväll när jag gick och lade mig var jag 22, fredag morgon när jag vaknade var jag helt plötsligt ett helt år äldre. Vilken jävla jobbig natt jag måste ha haft! ;) Men nöjd är jag med gårdagen. Den började med massage hos Ullis, en födelsedagspresent från henne. Mycket vänligt, och otroligt skönt! Bara andra gången jag var hos henne, men jag känner redan att jag har börjat slappna av mer i axlar och nacke. Efter massagen tog jag med mig pappa och åkte och handlade. Det ekade i kylen här hemma så det var inte mycket att välja på. Som vanligt glömde jag hälften av det jag skulle köpa (Okej, riktigt så illa var det inte, men ett par grejor glömde jag i alla fall) men eftersom Tiina skulle iväg till affären hängde jag på henne och handlade det jag hade glömt.

Sedan skjutsade hon mig till jobbet, den vänliga själen. Så jag jobbade mellan 16 och 21, och kvällen gick fantastiskt bra, fin sång fick jag höra och allmänt skoj hade jag. När Anki kom till jobbet hade hon med sig en present till mig, från mina pantertanter :) Ett par jättefina raggsockor. Underbart! Det var precis vad jag ville ha! Så efter jobbet direkt hem, då var det Tessans tur att vara en vänlig själ, och jag fick åka bil hem :)

Snabbt göra sig i ordning, så kom Helena och Karolina hem till mig, vi satt och pratade och lite så innan vi åkte ner till Harrys. Dans och skratt, så kan kvällen sammanfattas. En mycket härlig utekväll!

Idag kommer närmast sörjande hit och firar, och några vänner. Sedan hem till Helena på schlagerkväll och efter det; jobb! Och jag kan ärligt säga att jag längtar till jobbet, för jag ska få jobba med Anki och Kicki, det är alltid roligt, och nu var så himlans längesedan!




Så fina raggsockor jag fick av Anki, Kicki och Lotta :)








Vackra tuplaner och tulpanvas av Karro :)







Och superfint halsband av Helena :)







Tack för de fina presenterna, och vill även passa på att tacka för alla gratulationer jag fick igår! :)

Sista kvällen som 22-åring.

Sådärja! Hemma från veckans vattengympa. Jag fick låna pappas bil så jag slapp cykla dit ner, och det var ju skönt. Tänkte att jag skulle simma en halvtimma eller så innan vattengympan också, men det blev bara 20 minuter, för bassängen var full av sniglar. Vad tråkigt det är att simma i slow-motion.

Nu ska jag kika färdigt på dokumentären på 4:an, sedan bär det av mot sängen. Bad, dusch och bastu gör att man blir trött, sedan lite varm soppa på det så är man redo att däcka. Men fastnade på den här dokumentären, så nu måste jag ju se slutet!

I morgon är det min dag, min bara min! Dagen kommer bjuda på massage, handling, räkningsbetalning, jobb och sedan fest. Ja, dagen har definitivt potential! :)

God natt.

Sometimes you said I didn't listen to your words...

Kom just på att jag glömde tisdagstemat i tisdags även denna vecka... Det är inte lätt för mig att hålla reda på vilken dag det är. Jag måste nog börja lägga in påminnelse på mobilen. I alla fall, kaos är temat.


Jag funderade ett tag på vad jag skulle välja för bild som representerade kaos, till slut fick det bli en bild från gårdagen. För om inte detta är kaos så vet jag inte vad. Snökaos.





Dagens låt; Dead by April - Sorry for everything

Behöver inte sakna längre...

Psssssst. Jag är lycklig. Det går bra nu. Jättebra.


Och lite guld på det också. Sådärja!


Nu är det dags att hoppa i säng, tvättstugan i morgon kl. 07.

God natt.

I found a reason to show, a side of me you didn't know...

Jag lyckades ta mig up på en liten promenad till slut. Tog med mig kameran och vandrade ut i solen, och det var otroligt skönt ute! Jag gick runt en stund innan jag kom fram till att jag skulle gå hem till farmor och farfar och se om de var hemma och i så fall vad de höll på med. Farfar var uppe på garagetaket när jag kom och skottade snö. Det är platt det taket, så det måste skottas. Tydligen tredje gången i år han är uppe där och skottar, ändå var det decimeterdjup snö. Sanslöst mycket snö nu! Farmor var ute på en promenad hon också, men hon kom tillbaka så småningom, då var det kaffedags. Alltid gott med kaffe, speciellt efter att man varit ute i kylan ett tag.

Efter lite kaffe kilade jag hemåt igen, tog lite fler bilder på vägen. Det är fint att ha och dra fram i sommar, när man längtar efter kylan igen!

Så styrde jag upp lite här hemma, diskning och undanplockning, så i morgon är det dammsugning, golvtorkning och tvätt som gäller. Men det är inte så mycket tvätt så det bör inte ta så lång tid, och dammsugning och golvtorkning tror jag inte heller tar så väldigt lång tid, eftersom det inte ens är en vecka sen sist. Men den här gången kanske jag drar ut soffan och dammsuger där den brukar stå. Tja, vi får väl se hur jag känner i morgon.



Jag älskar den här mössan. Den är så ful att den är snygg.





Vacker vintervärld.





Farfar skottar taket.



Farmor efter sin promenad.



Farfar skottar, mer snö, mer snö...

 

 

Dagens låt; Hoobastank - The reason


I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go

That I just want you to know
I found a reason for me
To change who I used to be

A reason to start over new
And the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with every day
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears

That's why I need you to hear
I found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you
And the reason is you
And the reason is you
And the reason is you

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go

That I just want you to know
I found a reason for me
To change who I used to be

A reason to start over new
And the reason is you

I found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

I know I'll be there at the end of the day...

Ibland håller jag på att bli tokig, när det kliar i armveck och på ryggen, och jag vet att det blir värre om jag kliar, men jag kan liksom inte låta bli. Så, jag har ju medicin mot det; Tavegyl. Det är bara det att det finns en liten nakdel; när man vaknar dagen efter känner man sig nästintill bakfull. Det är inte kul. Nu vill jag att vintern ska vara över så att jag slipper de här eksemen.

Nu är det snart dags för jobb igen, oh the joy. Men en lindrig tur, 16-21, och sedan är jag ledig både onsdag och torsdag. Då ska man egentligen inte klaga.

Och nu har någon fått skägget ur brevlådan och skottat gången fram till porten. Så man slipper simma fram i snö för att ta sig fram till gatan. Det tackar vi för!

Nej, dags att göra sig i ordning för jobb.

Dagens låt; Beyoncé Knowles - Broken hearted girl


You're everything I thought you never were
And nothing I thought you could've been
But still you live inside of me
So tell me how is that

You're the only one I wish I could forget
The only one I love to not forgive
And though you break my heart
You're the only one


And though there are time when I hate you 'cause I can't erase
The times that you hurt me and put tears on my face
And even now while I hate you it pains me to say
I know I'll be there at the end of the day


I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't want to take a breath without you babe
I don't wanna play that part

I know that I love you but let me just say
I don't wanna love you in no kinda way
No, no, I don't want a broken heart
And I don't wanna play the broken hearted girl
No, no, no broken hearted girl
I'm no broken hearted girl

Something that I feel I need to say
But up 'til now I've always been afraid
That you would never come around
And still I wanna put this out

You say you got the most respect for me
But sometimes I feel you're not deserving of me
And still you're in my heart
But you're the only one


And yes, there are times that I hate you but I don't complain
'Cause I've been afraid that you would walk away
Oh, but now I don't hate you, I'm happy to say
That I will be there at the end of the day

I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't want to take a breath without you baby
I don't want to play that part

I know that I love you but let me just say
I don't wanna love you in no kinda way
No, no, I don't want a broken heart
And I don't wanna play the broken hearted girl
No, no, no broken hearted girl

Now I'm at a place I thought I'd never be
I'm living in a world that's all about you and me
Ain't gotta be afraid, my broken heart is free
To spread my wings and fly away, away with you

I don't wanna be without my baby
I don't want a broken heart
Don't want to take a breath without my baby
I don't wanna play that part

I know that I love you but let me just say
I don't wanna love you in no kinda way
No, no, I don't want a broken heart
And I don't wanna play the broken hearted girl
No, no, no broken hearted girl

I wanna know what it's like to be awkward and innocent, not belligerent...


"Det är ju inga riktiga vintrar längre, det kommer ju knappt någon snö." Jo, tjena. Nu har vi tagit igen det i alla fall. För all snö som inte kommit de senaste åren har ju kommit nu. Jag blir förvånad om jag lyckas ta mig ut i morgon, för hyrsevärden behagar tydligen inte skotta den lilla gången fram till porten. Nej, jag fick gärna vada fram i snön för att över huvudtaget komma fram till dörren, kan ju säga att snön räckte mig långt upp på låren. För det räcker liksom inte med att Ramsjögatan är gatan gud glömde, det är klart att även Tegelstaden ska glömma bort den...

Och man kan ju snacka om att jag har varit trött idag. Jag har nog överskattat min egen förmåga att fungera när kroppen bara fått 2,5 timmars sömn. Men det var liksom inte meningen att det skulle bli så sent. Sexparty på Forssjögatan. Perfekt. Parallellgata med min, inte så långt hem, och klockan skulle ju ringa 05:30 dagen efter. Lite lugnt och beskedligt sådär alltså. Jo, tjena. Taxi beställdes och helt plötsligt var vi på väg mot Harrys. Men jag ångrar ingenting, för det var riktigt, riktigt rolig. Sedan att jag var helt jävla ihjäl när klockan ringde i morse spelar inte så stor roll just nu. Det gick bra att jobba, nog för att jag gick och gäspade hela morgonen, men det är smällar man får ta. Det kostar att ligga på topp.

Nu måste jag hålla mig vaken i minst 1 timme och 20 minuter till. Jag har nedräkning, för hela kroppen skriker efter en säng och sömn. Men jag måste vara lite envis, det vore inte roligt att vakna 3 i natt och sedan inte kunna somna om. Jag har hört att man ska bli vaken om man tuggar, så nu blir det tuggummimaraton här ett tag, innan jag tillåter mig själv att hoppa i säng vill säga.



Dagens låt; Motion City Soundtrack - Let's get fucked up and die

Fördrinkar

Joråmensåatte, jag blev färdig med städningen i tid. Hör och häpna. Jag trodde faktiskt själv inte att det skulle gå, men se det gjorde det. Det gäller bara att vara lite envis. Så nu är här så rent och fint, och jag har till och med fått upp gardinerna i köket! Det är inte illa, för att vara jag!

Nu har Maria kommit hit, vi väntar Tiina och Birgitta, så blir det lite fördrinkar innan vi ger oss av mot Forssjögatan och sexpartyt. För man kan ju inte sitta nykter på ett sexparty, det blir för pinsamt. Ohja.

Nej, tjingeling på er, nu vankas Baccardi Apple och Pepsi Max. Fridens liljor.


You have stolen my heart...

Lycka är att stega ut i köket för att inse att fönsterlampan blivit vält under natten och gått sönder. Lycka är att hitta tandmärken på orkidén ovanpå micron. Lycka är att inse att soppåsen man var för lat för att gå ner till sopptunnan med igår kväll har ett stort upprivet hål i sidan. Lycka är att hitta 322 miljoner katthårstrån på köksbänkarna. (Som för övrigt egentligen är en kattfri zon.) Nu är det snart sommar. Då får man raka katterna. Väl?

Och nej, jag har inte varit till Ica ännu, jag kan nog skrapa ihop de sista smulorna tvättmedel till nästa maskin. Sedan vetifan. Funkar det med flytande tvål, tro?

Men ja, första omgången disk klar, nu är det bara några glas kvar.


Just nu spelas; Dashboard Confessional - Stolen

Jag vill inte tänka framåt, men är livrädd att fastna här...

Nej men se god morgon, och välkommen till ännu en dag av snöande. Tack för den. Hur fan kan det snöa så mycket på enda enda natt? Inte för att jag inte tycker om snö eller så, men just idag måste jag till Ica, för just idag har jag tvättstugan och tvättmedlet är snart slut. Och är det något man lärt sig den här vintern så är det väl att en promenad som vanligtvis skulle ta ca. 10 minuter numera tar ungefär en halvtimma, för det är inte helt enkelt att pusla genom 7 jävla meter snö.

Och så måste jag göra resten av städningen också. Resten innebär alltså resten av disken (förmodligen i två omgångar, för det är en sjuhelvetes massa glas, och det får inte plats för många i diskstället. Kanske skulle man önska sig ett större diskställ i födelsedagspresent?), plocka undan rena kläder, plocka undan diverse attiraljer som nog fått ben själva och gått och lagt sig på helt fel plats, dammsuga, torka golv, skura toaletten... Ja, listan kan göras lång.

Så varför sitter jag här och skaver? Sätt igång och städa istället för i helvete!



Dagens låt; Melissa Horn och Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut

No one in your life is with you constantly, no one is completely on your side...

Nu är jag hemma från vattengympan och bänkad framför TV:n. Susan Boyle - Drömmen som blev sann visas på 4an ikväll. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har tittat på klippet med henne på youtube, när hon var med i Brittain's got talent. Jag sitter här med tårar i ögonen och gåshud över hela kroppen. Jesus, Josef, Maria och den heliga åsnan, när blev man så blödig? Är det något som kommer med åren?
Så, mina vänner, det här betyder att jag kommit på något att önska mig i födelsedagspresent som jag inte tänkt på tidigare; Susan Boyles skiva, såklart!

Jag vet, jag vet, det har varit ett jävla tjat om min födelsedag ett tag här nu, men det är bara för att ingen ska glömma att jag faktiskt (snart) stått på denna jord i hela 23 år! Och det är ju värt att firas såklart, för hur skulle era liv se ut utan mig? Lite gråare och lite tristare kanske? Självgod? Nej, inte jag inte!



Bad hair day, men det bjuder jag på!



Och, ja, jag kan svara direkt på att mina kläder alltid är sådär skrynkliga, för jag tycker det är helt onödigt att stryka, det blir ju ändå skrynkligt när man använder det! Så det så!


Slut på reklampausen. Kika sista minuterna, sedan dags att hoppa i säng.

Kvällens låt blir givetvis en med Susan Boyle (och Eilen Paige. Eller vad hon hette...) - I know him so well

Skavsår?

Ännu ett inlägg, bara för att jag har tråkigt i väntan på att disken ska torka. Och för att man ibland kläcker ur sig något riktigt dumt, eller något riktigt smart, utan att man tänker på det!



"Vad sjunger du?"
"Äsch, jag vet inte."
"Aha, har du komposterat själv? Ehhh... ehhh... Jag menar... Kompositerat... eller nej..."

"Kompanjerat?"
"Komprimerat?"
"Kompositör heter det ju!"
"Ja, men det är ju personen, vad heter själva grejen?"
"Det blev svårt med svenskan nu."
"Komplicerat."
"Komponerat!"


Som tidigare konstaterat; hjärnan var inte vaken i morse...


"Jag har något skit i kroppen. Mellan näsan, halsen och öronen. Det kliar liksom, jag skulle vilja ta en flaskborste och veva omkring."
"Jahaja, men det är nog hjärnan som kliar."
"Nej, den sitter ju inte så långt ner. Men det skulle man ju kunna säga när man har huvudvärk, att hjärnan kliar menar jag."
"Ja, antingen det, eller helt enkelt 'Jag har skavsår på insidan av skallbenet.'"


Vad var det nu K sa? Dårarnas paradis? Ja, det stämmer nog ganska bra...


Snart ska det återvinnas lite kartonger och tidningar och skit. Skönt, då blir man av med det också. Eller snart, förresten, om ett par timmar är väl en rättare benämning. Vi, Anki och jag, svänger förbi återvinningsstationen på väg mot vattengympan.

Det är konstigt, när man väl kommit igång med träning och hela alltet vill man gärna fortsätta, jag tränade fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag. Då kände jag att det var dags att ta en dag paus, så igår tränade jag ingenting alls. Och när jag nu ska igång idag igen känns det som att det var hur länge sedan som helst jag tränade... Mycket märkligt.

För övrigt har jag nu insett att jag är alldeles för lat för att vara pedantisk. Om man nu kan kallas lat när man hellre tränar än städar... Men jag antar att det är en slags lathet det också. Men livet känns faktiskt mycket lättare med en ren diskbänk.

Nej, nu ska här plockas undan disk. Fridens liljor.

Rain taps the window, as we sleep among the dead...

Det finns en hel del positiva saker med att fylla år just den 26:e februari. För det första; Man fyller år bland de första i sin årskull och når därmed viktiga åldrar ganska först (16, 18, 20). För det andra; Bokrean hinner lagom starta till födelsedagen. Något som en hel del har uppmärksammat genom åren. För det tredje; Det är nästan alltid snö ute! Ja, jag skulle säkert kunna rabbla upp en hel hög med fördelar. Men, för tyvärr kommer det ett men... Den 26:e är dagen innan lön. Det är fan knapert med pengar i slutet på månaden ibland. Speciellt då i februari. Idag kom jag dock på att jag inte behöver oroa mig för det (att folk inte ska ha råd att köpa svindyra födelsedagspresenter till mig alltså.) för just i år infaller den 26:e på en fredag.

I morse sov jag mig igenom 45 minuter med 2 väckarklockor. Det tycker i alla fall jag är en beundrandsvärd bedrift. Jag tror att jag eventuellt kan ha hört när mobilen började larma 05:20, men jag hörde fan inte när det andra skrället satte igång och tuta. Det vill säga, inte förrän jag slog upp mina blå och insåg att klockan var 06:15.
Och då ska jag påminna er om att mobilen slutar ringa efter ett tag, bara för att uppta sitt jävla plingande 5 minuter senare. And so on. Behöver jag ens nämna att jag var trött i morse? Så var jag tvungen att tänka till, tog jag en Tavegyl igår kväll, eller? Men nej, det gjorde jag faktiskt inte! Min hjärna ville helt enkelt inte fungera i morse, och min kropp ville definitivt inte röra sig ur fläcken. Varför lämna den varma, sköna sängen vid den tiden på dygnet liksom?

Jo, just det, för att gå och jobba! Oh, the joy! Men det var lugnt tänkte jag, jag hade ju i alla fall en kvart på mig att få på mig kläder och dra en borste genom håret. Stegar med tunga fötter ut i köket bara för att inse att jag faktiskt inte börjar jobba förrän 7:30. Jamen, så lägligt! Tack för det!

För övrigt finns det ett hem i behov av städning på Ramsjögatan. Så har du inget att göra kan du ju alltid titta förbi. Nu ska jag ta tag i disken, sedan lite allmän plockning innan det är dags att åka dammsugare. Det kommer tydligen folk på besök i morgon, vi ska träffas här en stund innan vi beger oss iväg på sexparty. Men då kan det ju inte se ut som ett bombnedslag här, tok heller. Så lite städning innan det är dags att ge sig iväg på vattengympa.



Dagens låt; Breaking Benjamin - Anthem of the angels

Heja Anja, heja!

Ibland funderar jag lite för mycket, på helt onödiga saker egentligen, tankar bara ploppar upp i min hjärna, och jag kan inte bara slå bort dem utan måste tänka igenom allt väldigt noga. Min senaste fundering lyder; Om alla vuxna människor i världen skulle ställa sig på ett led, skulle det då vara möjligt att alla får stå bredvid två människor de känner? Ja, jag vet, onödigt att fundera på, men det är sådana tankar jag har...

Och vad förbannad jag var på facebook förut, jag kunde inte komma in på skiten, eller jo, det gick bra att logga in, men innan den ens hade laddat hela första sidan plingade det till en dator och så kom det upp ett fint litet meddelande om att åtgärden avbröts, och jag var tvungen att klicka ok för att det skulle hända något, kruxet var bara det att när jag tryckte ok kom "sidan kan inte visas" upp. Skapligt irriterande. Just i det tillfället hade jag nog en hel del bokstavskombinationer. Världen höll på att rasa utanför mitt fönster och det var nära att det blev ett knytnävsstort hål i datorn...

För övrigt har nu min lilla mobil återvänt hem nu. Det tog 1 vecka och 2 dagar. Och då har statusen ändå visat på "Klar för utskick" i en vecka... Det är ju märkligt att de inte kunde ha skickat den tidigare, man blir ju fundersam på varför. Men jag ska väl inte klaga. De har, för övrigt helt gratis för mig, bytt en del hårdvaror och uppdaterat mjukvaror. Så nu fungerar den igen. Men telefonboken har gått helt åt helvete, raderad, borta, gone. Så nu behöver jag en massa telefonnr!

Jag har varit på kör idag också! Ett under att jag äntligen kom iväg, det har varit grejor i vägen mest hela tiden! Men kul var det, och nu har man lite att öva på!

Nu sitter jag och Veronica och kikar på OS. Anja ska snart köra skidor, och det måste man ju tydligen se... Det är inte så att jag ogillar OS eller så, jag tycker det är fantastiskt skönt att sätta på det och sova i soffan! Säg inte att inte jag kan uppskatta sport!...

Nej, nu är det snart Anjas tur! Heja heja! (Alltså ingen kvällens låt eftersom det är TV:n som gäller ikväll.)

My heart was always searching for a place to hide...

Just nu, NU, kom jag på att det är onsdag idag. Vilket alltså innebär att det var tisdag igår. Med tillhörande tisdagstema. Ja, det är ju en liten förbättring i alla fall, eftersom jag förra veckan kom på det på torsdagen.

Så, tisdagstemat; Sol.

Det får bli en bild på en vacker solnedgång, en höst för ett par år sedan. Jag hade precis köpt ny digitalkamera och var ute och testade den, fastnade nere vid Duveholmsbadet just på grund av att det var så vackert när solen gick ner på andra sidan sjön.






Nu ska jag bege mig till Pressbyrån, jag har fått mejl om att jag har ett paket som väntar på mig där, och jag misstänker att det är min mobiltelefon, för något annat paket väntar jag inte på. Yes, äntligen!




Dagens låt; Cascada - Another you


So many times I was alone and couldn't sleep
You left me drowning in the tears of memory
And ever since you've gone I've found it hard to breathe
'Cause there was so much that your heart just couldn't see

A thousand wasted dreams rolling off my eyes
But time's been healing me, and I say good bye

'Cause I can breathe again, dream again
I'll be on the road again
Like it used to be the other day
Now I feel free again, so innocent
'Cause someone makes me whole again
For sure, I'll find another you

Could you imagine someone else is by my side
I've been afraid it couldn't keep myself from falling
My heart was always searching for a place to hide
Could not await the dawn to bring another day

You're not the only one
So hear me when I say
The thoughts of you, they just fade away

'Cause I can breathe again, dream again
I'll be on the road again
Like it used to be the other day
Now I feel free again, so innocent
'Cause someone makes me whole again
For sure, I'll find another you

Sometimes I see you when I close my eyes
You're still a part of my life

But I can breathe again, dream again
I'll be on the road again
Like it used to be the other day
Now I feel free again, so innocent
'Cause someone makes me whole again
For sure, I'll find another you

Look at me now, I made it. Feel my heart now, I made it.

Ah, efter lite välbehövd sömn känns ryggen som ny igen! Jag trodde ärligt talat att det skulle vara värre, att jag knappt skulle kunna ta mig ur sängen, men det var inga problem, jag är uppe och har gjort mig i ordning. Ska snart pulsa genom snön till Furan för att hämta ett schema. Jag har insett att det blir lite lättare att planera livet om man vet hur man jobbar.

Sedan ska dagen spenderas hemma, med storstädning. Oh, the joy! Jag hade planerat det, sedan läste jag i mitt horoskop att idag är en bra dag för storstädning. Jaha. Nu väntar jag på att få den där städlusten, om någon hittar den kan ni väl skicka den hitåt?

 Nej, nu är det dags att ge sig iväg.



Morgonens låt; Dead by April - I made it

En vandrande olycka

Prova att gå en dag i mina skor. Det är inte lätt vill jag berätta! Fast det har varit en bra dag, den var bra tills ungefär för en halvtimma sedan i alla fall. Jobbet gick bra, inga krumeluxer där inte, nu när man väl kommit in i alla rutiner och lärt sig hitta och så. Lagom att byta nu då, för nu är det ju ingen utmaning längre...

Efter jobbet tog jag mig till Anki, drack lite kaffe och inväntade klockslaget för träning. Tog oss till Folkets Hus och tränade en timme, superskönt i både kropp, knopp och själ. Man mår så fantastiskt bra när man går därifrån!

Kom hem till 2 mysiga kissar, hoppade in i duschen, lagade mat, och åt. Sedan skulle jag in i badrummet för att hämta byxorna jag slängt över toaletten. När jag vänder och ska gå ut igen inser jag att det är en hel del vatten på golvet i badrummet, och mina fötter glider. Jag parerar, och glider åt andra hållet. Och innan jag vet ordet av det ligger jag dubbelvikt på badrumsgolvet. Tänk, jag visste inte att en människa kunde böjas på det viset, och då är jag ändå överrörlig ska tilläggas. Så där låg jag och kände mig ganska dum. Katterna flög in i vardagrummet när jag vevade runt där inne, tydligen är jag läskig när jag halkar...

Nu har jag slagit mig ner i soffan, tror att ryggen har gått av, höger ben är nog brutet på minst 5 ställen, och jag tror några muskler brustit i vänster lår. Lägg till en saftig huvudvärk på det, så vet du hur jag har det. Måste halta ut till köket och ta en värktablett eller två känner jag.

Kvällens rubrik fick bli en passande beskrivning på mig själv, för jag har inte hunnit så långt som till att öppna Spotify, plus att jag som sagt har ont i huvudet, då är inte musik något jag längtar efter.

Tingeling.

You still live in me, I feel you in the wind, you guide me constantly

Jag letar efter en tatuering, för att komplettera de 3 jag redan har. Eller rättare sagt; för att komplettera den blomma jag har på höger handled. Jag vill alltså tatuera något på vänster handled den här gången. Det har varit planen hela tiden, men nu är det 2,5 år sedan jag tog tåget till Norrköping för att tatuera en tigerlilja på höger handled. Det är dags nu, för nästa tatuering. Det tar ett tag, även efter att jag bestämt mig för vad jag vill tatuera. Först sätter jag upp en bild av vad jag vill ha någonstans, där jag ser den varje dag. Och har jag inte tröttnat på den efter några månader måste jag åka till Norrköping med bilden och beställa tid på Lucky 7. Sedan får man vänta ytterligare någon eller några månader innan det väl är dags.

De 3 jag redan har har en betydelse. Både bilderna i sig själva, men de har också en betydelse för mig, och jag måste nu hitta någon ny bild som betyder något. Inte det enklaste ska jag säga. Jag funderade ett tag på körsbärsblommor, de är vackra och de har en fin betydelse, men de är lite för vanliga. Jag vill ha något annat, något orginellt, något som betyder mest för mig. Sedan spelar det ingen roll vad andra tycker och tänker om det.
Så, som du förstår är det inte helt lätt att hitta en tatuering.

Som jag sagt har jag 3, jag ska ha 5. En på vänster handled och sedan ska jag göra en till. Den sista kommer inte att bli gjord på några år, jag vet inte vad den kommer att föreställa, men jag vet var jag ska ha den. Men det kommer att bli min sista, för jag har satt 5 som gräns. Men först ska den på vänster handled dit. Jag ska bara hitta något fint och symboliskt först. Några förslag?



1:a tatueringen. Gjord 2005. Min zodiac, fiskarnas stjärntecken. (Den behöver fyllas i, måste ta tag i det.)

Positiva karaktärsdrag: vänlig och receptiv.
Negativa karaktärsdrag: slarvig och hemlighetsfull.





2:a tatueringen, gjord 2006. Mitt kinesiska stjärntecken, jag är född i kaninens år.
Grundläggande egenskaper; Listig, förståndig, perceptiv, intelligent, intuitiv, gott minne, diplomatisk
Mindre bra egenskaper; Känslig, konservativ. Kaninen styrs av sina känslor samtidigt som de tycker om lugn och ro. Kaninen är självständig och tycker inte om att bli hunsad.





3:e tatueringen, gjord 2007, och den tatuering jag är mest nöjd med. En tigerlilja på höger handled, med betydelsen "I dare you to love me" (Jag utmanar dig att älska mig)





Ja, det var allt för morgonen, nu ska jag leta efter bilder och betydelser på internet, och förhoppningsvis hitta något bra.



Morgonens låt; Alter Bridge - In loving memory

Do you believe in me? Because I'm not sure, I believe in anything, anymore...

Oj vad jag har varit duktig idag! Vaknade 9.30 i morse, och kom faktiskt ur sängen redan 5 minuter efter det. Kom efter ett tag fram till att jag kände för att simma, så jag ringde mamma som hängde med ner till badhuset. Vi simmade 1000 meter och gjorde 10 gånger 10 pull ups. Så lite ont i armarna har jag faktiskt, men oj så skönt det är!

Efter simning, duschning och bastu mötte jag upp med kusinen Fredrik för att kika på madam under jorden, där lillkusinen Adam medverkar. Den var bra, lite väl mycket dans kanske, men annars riktigt bra!

När teatern var slut kom farmor och farfar och hämtade oss och skjutsade hem oss, snällt av dem! När jag kom hem stod Helena utanför min dörr och väntade, i morgon är nämligen sista dagen för anmälning till högskoleprovet, så vi tänkte vara ute i god tid och anmäla oss redan idag! ;) Nu är det gjort i alla fall, och nu jävlar ska här pluggas svenska ord. De där jävla orden är det värsta på hela provet, förbannade jävla skit ord! De testar oss på ord som inte ens längre används i svenskan. Det är helt klart den svåraste delen! Engelskan känner jag mig rätt säker på, likaså svensk läsförståelse. Matten brukar gå ok, det är svårt, men det brukar gå att komma fram till svaren. Tabellerna gick bättre än jag trodde att de skulle göra när jag senast gjorde provet. Första gången hade jag typ 6 frågor kvar när det var 5 minuter kvar av provet, men nu senast hann jag bli färdig. Ja, det jag känner mig minst säker på är faktiskt just svenska ord... Målet den här gången är 1,5 Det var egentligen målet förra gången också, men jag snubblade på målsnöret kan man säga, för då skrev jag 1,4. Allra helst vill man ju skriva 2,0 men det är ju nästintill omöjligt.

Nu är det snart dags att gå och lägga sig, och det tycker jag inte är ett dugg tråkigt. Jag är trött efter en lång dag, och kommer förmodligen inte ha några problem alls att somna. Men jag vill inte gå och lägga mig för tidigt, för då vaknar jag vid 3 och kan inte somna om. Och det är inte kul! I morgon är det jobb mellan 16 och 21 som gäller. Skönt, då slipper man vakna av en väckarklocka, och så kanske man hinner med att träna innan jobbet. Det skulle sitta fint känner jag.




Jag fick en jättesöt alla hjärtans dag present av Helena :)






Avslutar kvällens inlägg med en riktigt härlig vinterbild, tagen av Helena, vid Djulö allé.








Kvällens låt; Hawthorne Heights - Disaster


How should I say
That I never wanted anything to change?

If I rearrange the pieces of
A broken down faith

Do you believe in me?
Because I'm not sure
I believe in anything, anymore


Pick up the pieces and, make me understand
Why we can't move any faster

Losing all demand, I've broken all my plans
This year was a disaster

What should I do when I never thought anything would come true?
The solution for the broken down abuse
I'm waiting for the fading floor to let me fall on through
I'm getting closer to letting go, letting go of you

Pick up the pieces and, make me understand
Why we can't move any faster
Losing all demand, I've broken all my plans
This year was a disaster

What you don't know, will only make this worse
(I walked the edge)
What you don't know, will only make this worse
(I saw the edge of my future)

What you don't know, will only make this worse
(We'll own, buy back the past)
What you don't know, will only make this worse

Pick up the pieces and, make me understand
Why we can't move any faster
Losing all demand, I've broken all my plans
This year was a disaster


So make me feel again, feel your every breath again.

Gårdagskvällen var precis lika rolig som det brukar bli när vi barndomsvänner träffas. Och alla är fortfarande precis lika sköna i huvudet som vi alltid varit. Det är skönt att vissa saker aldrig förändras. Vi brukar säga det, och fan vad det stämmer bra. Kvällen började med lite mad och massa tjatter, sedan förflyttade vi oss in till vardagsrummet och tittade på melodifestivalen. När det var avklarat (vilka gick vidare egentligen?) var det dags att plocka fram spel. 9 personer var vi, så det blev 3 lag på 3 personer. Momenten i spelet var kropp mot kropp, baklängesord, hitta ordet och memorera orden. Roligt som tusan var det.


Kvällens bästa citat;

"Pineapple and celery can make semen taste sweet, while coffee and alcohol can make it taste bitter."
- Hade inte vi selleri hemma? Men jag kastade den.



- Vart bor ni nu?
- Jag bor hemma hos mig.


Så, som tidigare konstaterat; sköna i huvudet. 



Frida, Malin och Mia :)

 



Jimmy, Adam och Peter. Det här är ett återkommande moment då vi träffas.





Nu ska jag packa badväskan, för mamma och jag ska åka och simma. Sedan är det dags för teater tittande för min del, lillkusin är med i madam under jorden så den måste man ju kika på.

Tjingeling.


Dagens låt; Hoobastank - To be with you
(Jag är mycket inne på just Hoobastank just nu)

Right before your eyes, I'm changing

En härlig lördag! Anki och jag har varit i badhuset och simmat 1000 meter, lovely! Och jag gillar bastun. Jättemycket! Det är ju inte så varmt i bassängen, så det är super skönt att sätta sig därinne och värma sig lite efter badet :)

Nu sitter jag i soffan och kollar på Xena. Imperius ligger här bredvid mig och är sådär mysigt kelig. Så fort jag slutar klappa honom kikar han på mig med bedjande ögon, och när jag då börjar klappa honom igen sluter han ögonen och riktigt njuter. Min fina pojke. Men han behöver kammas, han har så himla mycket päls! Desvärre är inte det en av hans favoritmoment i livet, när jag drar fram borsten...

Ikväll ska jag till Malin på schlagerkväll. Inte riktigt min stil, men ibland får man offra sig, och sällskapet är ju trevligt! :)

Nej, nu ska jag snart börja göra mig i ordning så smått, leta fram lite kläder att ha ikväll och så.

Fridens liljor.


Dagens låt; Hoobastank - Right before your eyes


When the door shuts
Don't worry about me
It's not attention that I want from you
I need you to trust who I'm gonna be
And in everything I'm going to do

'Cause I'm not afraid
Of what I don't know
For understanding is all that I earn
What is for sure, is I'm gonna go
I'm gonna live, and I'm going to learn

And I know there will be mistakes that I will make
But I know none are worse than the chances I don't take

Right before your eyes I am changing
New life on the inside, I am changing

When the door shuts
It shuts in front of me
A new person that I have become
I follow my heart to my destiny
But living in fear and sorrow is done

There will be no more feeling that I'm all alone
I will surround myself with things that help me grow

Right before your eyes, I am changing
New life on the inside, I am changing
 
Right before your eyes, I am changing
New life on the inside, I am changing
Right before your eyes, I am changing
New life on the inside, I am changing


Right before your eyes
Right before your eyes

Hey Lady, don't give up on me

Härligt med Fredagar och ledig helg. Speciellt när man är så trött att man knappt hänger ihop och det känns som att man kan sova 3 veckor i sträck. Just nu sitter jag trött och frusen i soffan, dagen har faktiskt varit fantastisk!

Hade riktigt roligt på jobbet idag, och dagens bästa kommentar måste helt enkelt bli; "Dårarnas paradis." En kommentar vi fick när vi stod och skämtade med varandra. Och jag tror bestämt att det stämmer ganska bra, i alla fall ibland... ;)

Så när jag slutat jobba for Anki och jag iväg till Nautilus för lite välbehövlig träning, att sedan få duscha och sätta sig i bastun var inte helt fel! Sedan bar det av hemåt igen, och jag kände att jag behövde hitta på någonting för att inte somna. Så Karro, Mia och jag for iväg till Duveholmshallen för lite bowling. 2 serier blev det, det gick bra i början och i slutet, men mitt i hade vi en formsvacka allihop tror jag.

Efter bowlingen gjorde jag sällskap med Mia, först ner till Nävertorp för att hämta Julia, och sedan ner till torget där våra vägar skildes. Cyklade hem, alldeles stelfrusen vid det laget, och hamnade här. Hur nu det gick till...

Roligt har jag haft ikväll i alla fall, det blir oftast lyckat när man hittar på något sådär spontant!



Min fina Mia och jag :)






Bowlingskor är sååååå sexigt! ;) Mias fot till vänster, min till höger.






Karolinan :)






Kvällens låt; Thriving Ivory - Hey Lady

Tisdagtema (eller torsdagstema kanske?)

Kom just på att jag helt glömde bort tisdagstemat i tisdags, så det får väl bli ett torsdagstema den här veckan...
I alla fall är temat husdjur. Inte så svårt för min del alltså. Här kommer en bild på mina fina.

Nu sitter jag och väntar, fast jag vet jag är en narr

Äntligen hemma efter en lååååång dag. Nämnde jag någon gång att delade turer på vardagar är jävligt drygt? Nu är det i alla fall gjort och över. Jobbar en kort tur i morgon, och sedan tar jag helg. Det gillas. Skarpt.

Crucio är sådär överdrivet kelig här nu, och det blir lite jobbigt efter ett tag, när han ska upp i ansiktet hela tiden, och inte riktigt vet var han ska göra av sig själv. Lägger sig ett tag, klättrar på mig, lägger sig en stund igen, och börjar sedan klättra igen... Man ska väl inte klaga egentligen, det är ju mysigt, speciellt när man jobbat hela dagen. Men det kan gå till överdrift. Imperius ligger och sover på fönsterbrädan, så vacker. Han är lite mer självständig han.

Nu är det snart dags att hoppa i säng. Äntligen. Som jag har längtat!

Kvällens visa; Beatrice (Skriven av Björn och Benny)

We're reeling through an endless fall

Ibland är morgnar så jävla jobbiga. När väckarklockan ljuder och det riktigt skär sig i öronen, kroppen känns så tung och man vill bara vända sig och somna om. Det är lite märkligt, vissa kvällar kan man inte hitta en enda bekväm fläck i sängen, man vänder och vrider på sig, men det är omöjligt att somna. Men på morgnarna är sängen alltid så fantastiskt skön!

Idag är det delad tur som gäller, det är inte så motiverande, men det är väl bara att göra det bästa av situationen. Crucio är sådär jättekelig, pipig, spinnig, och bökig. Och så rätt var det är får han syn på sin svans och sätter efter den. Full fart på morgonen, så att säga.

Nej, nu till jobb.

Morgonens låt; Band of Horses - No one's gonna love you (more than I do)

And the season changes, there will be new roses

"Status; klar för utskick." Så bra, då tycker jag att de kan ta och skicka iväg honom i morgon, så han får komma hem till helgen. Jag känner i hela mig att han längtar efter mig. Jag talar förstås om min mobiltelefon, som jag skickade in på lagning i måndags. Jösses vad tokigt det känns att ha en gammal mobiltelefon som rymmer ungefär 15 sms innan man måste rensa. Jag som är van vid min relativt nya SonyEricsson med ett minneskort på 2 gb. Mycket märkligt att inte kunna lyssna på musik när man är på väg någonstans. Men jag kanske borde ladda i alla fall en av mina ipods. Den med Harry Potter ljudböckerna kanske... Det var länge sedan nu. Det tål att tänkas på.

I morgon är det i alla fall jobb som gäller, delad tur. Det är så jävla drygt att jobba delad tur på vardagar! Men det måste gå helt enkelt.

Imperius är igång och stänger dörrar igen, men så kom jag på en strålande idé, jag lade en pocketbok mellan dörr och vägg (där vid gångjärnen) så nu när han försöker stänga vardagrumsdörren studsar den upp igen. Ibland blir till och med jag förvånad över mina genialiska idéer.

Nu är det alldeles snart dags att hoppa i säng. Får se om det går att somna, jag sov på soffan mellan 16 och 18, så det kan bli svårt.

Och kvällens låt; Elisa - Life goes on

If I only could, make a deal with God

Oj, vad jag tycker om att vara ledig på vardagar! Och idag behövde jag verkligen få sova tills jag vaknade av mig själv, ingen irriterande väckarklocka som ringde, inget jobb som väntade. Så strax efter 8 slog jag upp mina små blå, log och drog mig en stund och övervägde att sova en stund till, men bestämde mig istället för att stiga upp och få något gjort.

Vid 9 åkte Anki och jag till Duveholmshallen för lite träning. Jag gick in på Nautilus, gick 30 minuter på gåbandet innan jag körde mina maskiner och till sist stretching. Efter det dusch och bastu. Inte så tokigt, inte tokigt alls faktiskt. Så fick jag ett recept på broccoligratäng av Anki; koka broccoli i grädde (salt och peppar), mosa den lite, häll i en form, strö på riven ost och sätt in i ugnen tills den får färg. Färdigt. Väldigt enkelt, och fantastiskt gott!

Nu soffläge en stund.

Just det, förresten, har du kanske vid det här laget märkt att rubrikerna till inläggen ofta inte har så mycket med själva inläggen att göra. Nej, det är oftast den låt jag har på hjärnan för dagen. Så fortsättningsvis kommer jag avsluta inläggen med att tala om vad det är för artist och låt som inkräktar i mitt huvud.


Dagens låt; Placebo - Running up that hill

Why do you always doubt that there could be a better way?

Trots att jag somnade innan 22 igår kväll var jag fantastiskt trött när jag vaknade i morse. Jag övervägde en stund att skicka ut en annons på väckarklockan på blocket, men efter en kopp kaffe insåg jag att det var en dum idé, för då hade jag ju blivit tvungen att köpa ny...

I alla fall kom jag till jobbet, jobbade och traskade ner på stan. Hade tänkt köpa hårfäg och förnya mig lite, men när jag såg priset ångrade jag mig...

Ikväll har jag varit på träning på friskvården, vilket är otroligt jobbigt, men också otroligt skönt. Och fantastiskt svårt att inte somna när vi varvar ner. På vägen hem såg jag något jag tyckte var fantastiskt roligt. Ska vi gunga?




Nu ska jag och Veronica ha tisdagmys, hon kom hit med en kebabsallad till mig och en pizza till sig, det tackar vi för, alltid trevligt att slippa laga mat.




Nu ska vi fortsätta titta på Kustbevakarna. Fridens liljor.

When our time is up...

Måste rapportera att det går precis lika jävla bra som vanligt. (Och att det är förbannat svårt att använda ett tangentbord när man har ett gult plåster på vänster ringfinger. Nu vet jag inte om det har någon betydelse att plåstret är gult och Nalle Puh inspirerat, men av någon anledning verkar just vänster ringfinger vara det finger jag använder mest när jag skriver på datorn.)

Pappa ringde strax efter 16, jahapp, då var det dags att packa ner trasig mobiltelefon och garantikvitto. Destination; farmor och farfar. För det är ju punka på cykeln. Det var inte länge sedan det var det, och då köpte farfar en ny slang och ett nytt däck till den blå faran. Punkteringsfritt. Det sade de i affären i alla fall. Det gör mig nästan lite stolt på ett sådär knasigt sätt. Jag kan punktera ett punkteringsfritt däck, liksom. Total, and eternal destruction. Det verkar vara mitt liv just nu eftersom allt runt mig går sönder hela tiden. Till och med sådant som inte ska kunna gå sönder. Så nu står min cykel i farmor och farfars garage och farfar ska, ännu en gång, få styra upp det hela. Äsch, mitt motto är; Går det inte att laga med silvertejp, är det trasigt. Desvärre tror jag inte att silvertejp är till så stor nytta i just det här fallet. Vi får väl se vad farfar kan åstadkomma. Spännande!

Och pappa kan ju inte åka ifrån farmor och farfar utan att dricka kaffe, så han tyckte att jag skulle skriva ut papper på deras dator. Från internet. Kommer ni ihåg när internet först kom? Det där lilla modemet man fick knäppa på och som låter bip-bip-bip-bip-bip-bip-sschhhhrrrr-ssschhhhrrrr-sschhhhrr när det kopplar upp? Farmor och farfar har fortfarande kvar den internetuppkopplingen. De kan absolut inte förstå vad de ska med bredband till, eller att alla sidor på internet kräver en bredbandsuppkoppling idag. Efter lång väntan kom jag i alla fall in på tele2s hemsida, för att där klicka mig vidare till mobilakutens hemsida, fylla i mina uppgifter och få fram det pfd dokument jag skulle skriva ut och skicka med mobilen. Allt var klart, orden färdig och det var bara att skriva ut. Så jag böjer mig ner, knäpper på knappen på skrivaren och ser i ögonvrån hur skärmen blir blå. Yes!

Ungefär då inser väl pappa också att det var en utomordentligt dålig idé att använda farmor och farfars dator och internetuppkoppling. Så det var bara att hoppa in i bilen igen, köra hem till pappa och knäppa på hans datorer. (Ja, för först sade han att jag kunde använda vilken dator som helst, så jag knäppte på hans laptop, eftersom den är snabbast. Sedan kommer han på att det ju har krånglat med utskrifter från laptopen så det var bättre att jag använde den stationära... Smidigt värre!

Jag lyckades i alla fall få till en order, skriva ut papper, åka till posten, rekommendera paketet, kopiera garantikvittot och betala 80 riksdaler för allt. Men mobilen kom i alla fall med posten ikväll, och de bör ha den på mobilakuten i morgon.

Så till Kvantum, pappas favoritaffär, och jag passade på att köpa en stor säck kattmat, då behöver man inte tänka mer på det den här månaden, fast mina små vänner äter mig ur huset. Får skjuts hem igen, stegar upp för trapporna och lyckas på något sätt skära mig på kattmatssäcken. (Därav det gula, Nalle Puh inspirerade plåstret.)

Nu ska väl olyckan vara slut för idag i alla fall. Hoppas jag.

Why don't we talk about it?

En sådan där härlig måndag. Nej, jag är faktiskt inte ironisk för en gångs skull, jag gillar måndagar. Helger i all ära, men det händer ju inte så mycket. Nu har de till och med slutat dela ut reklamblad på söndagarna. Kanske för att det är så jävla mycket snö, vem vet?

Det har i alla fall varit en helt vanlig måndag. Jobb till 14, och sedan punka på cykeln. Men i eftermiddag ska pappa få komma och hämta mig, så får vi åka hem till honom och skriva ut papper så jag kan skicka in min mobil på lagning. Sedan får vi väl ta tag i cykeln... Fan vad jag hatar när grejor går sönder...

Delar med mig av en bild jag knäppte igår kväll, ingen verkar ha berättat för mina prinsar att "ända mot ända kan inget hända..."

No it's not in my head

Tänk att dagen faktiskt blev lite annorlunda, och inte alls vad jag trodde att den skulle bli. Vid 13-tiden fick jag en känning att jag helt enkelt måste röra på mig. Så jag skrev till mamma på MSN och frågade om vi inte kunde och till badhuset och simma, hon och jag. Jodå, det kunde vi visst göra, hon skulle bara slänga i sig lite mat först. Och jag blev nervös, för det stod på hemsidan att badhuset stänger 15:00. Men jag tänkte att en halvtimmes simning i alla fall är bättre än ingen simning. Så vi tog oss ner till simhallen och där sade de att kassan stänger 15, men man måste inte vara ute ur bassängen förrän 15:30 och ur omklädningsrummen 16:00. Då var det ju lugnt. Så vi simmade 40 minuter, en kilometer. Och det var riktigt, riktigt skönt! Sedan in i dusch och bastu, och efter det påklädning. Nu har de ju någon ny golfsimulator där nere i Duveholmshallen, och den var ju såklart mamma väldigt intresserad av. I direkt anslutning till den där golfsimulatorn ligger också bowlingen. Så det blev faktiskt två serier spontanbowling. Mamma vann, men det bjuder jag på. Jag är mest lättad över att jag inte kastade klotet bakåt. Det har hänt. 2 gånger.

Så nu har jag varit trött sedan 18:00, och funderat till och från på att ta en power nap. Men jag har faktiskt lyckats hålla mig vaken. Istället har jag gjort matlåda till i morgon, då jag jobbar till 14, inte helt enkelt att komma ihåg att man måste göra matlåda dagen innan, men för en gångs skull hade jag lite framförhållning. Och så bakade jag bröd. Anki gav mig ett recept på ett jättegott bröd, men så insåg jag att jag glömt köpa turkisk yoghurt som faktiskt var en av ingredienserna. Då var det bara att ge sig på att googla efter något bröd jag kunde göra som jag redan hade ingredienser till hemma. Jag hittade ett väldigt simpelt recept. 3 ägg, 100 g philadelphia ost, salt, bakpulver. That's it. Dela äggen och vispa äggvitan hård med lite salt, sedan vispar man ihop äggulorna med osten, och bakpulvret. Rör sedan i gulorna i vitan och klicka ut på plåt. In i ugnen 150 grader i 25 minuter. Färdigt. Och riktigt skapligt gott, om än lite äggigt, men det är ju de flesta lchf bröden.

Nu har jag haft lite mys här hemma med tända ljus och te till TV:n. Men det är dags att hoppa i säng, för klockan ringer 5:30 i morgon.

Avslutar med en bild på Imperius, bara för att han är så otroligt fin. Mitt hjärta.

You're so La-di-da-di-da

Jag börjar lacka ur, tappa tålamodet helt enkelt. Allt tekniskt runt omkring mig verkar falla sönder och isär bara jag tittar på det. Det började ju med att min dator havererade för ungeför ett år sedan... Den startade om sig själv minst 10 gånger på en timme osv. Så, vad gör man? Eftersom resurser inte fanns till att köpa en ny dator kontant fick det bli en på avbetalning. 608 kr i månaden i ett år. Okej, det är ju inte så farligt, och då slipper man ränta.
I augusti havererade sedan min mobiltelefon, då endast 5 månader gammal. Och med jävligt dålig timing, det var nämligen förmiddagen innan festival. Jaja, inte så mycket att göra åt, det blev till att skicka in den på lagning på mobilakuten. Och när den kom tillbaka med en påklistrad liten lapp på displayen där de gett mobilen liv och det stod "jag har saknat dig" var jag redo att glömma och förlåta allt.
Sen havererade min digitalkamera i September-oktober någon gång. Fan också. Men det var okej ändå, för jag hade ju mobilen med en kamera på 3,2 mp, så det fick väl duga så länge, det kändes liksom lite dumt att gå och köpa en kamera när man skulle få ett varsel i handen när som helst.
Så nu i Januari fick jag ju ut en bra lön, så jag betalade resten på datorn i en klumpsumma, sådär bara på en gång, för att det är skönt att ha det gjort. Och så investerade jag i en ny digitalkamera, en rosa Nikon Coolpix s220. Jag var nöjd. Skaplig mobil, skaplig kamera, skaplig dator.
MEN! Så igår när jag kom hem efter ljusparty hos Veronica havererade mobilen totalt. Jag kunde inte skicka sms, inte ringa, inte lyssna på musik. Ingenting. Och jag misstänkte vad som var på gång. Så jag stängde av mobilen för att sedan starta den igen. Guess what; den går inte igång igen. Igen.
Nähä, in på Tele2s hemsida för att undersöka vad man ska göra. Samma procedur som förra gången, skriv ut blanketter hit, skicka med kvitton dit och sedan kommer telefonen hem igen, lagad och färdig. Jaha. Ett enda problem; jag äger ingen skrivare. Då är det inte så jävla enkelt.

Nej, här ska inte handlas mer från Tele2. Jag hade tänkt skaffa deras mobila bredband nu när jag sagt upp Glocalnets skitbredband. Men med dessa erfarenheter i bagaget skiter jag kanske i det. Jag är inget stort fan av Tele2 just nu, som du kanske kunnat gissa...


Men i alla fall, längtar jag just nu till den 22:a februari. Återvändardagen. 15 dagar kvar. Nedräkningen har börjat. (9 arbetspass kvar).

Appropå det skulle jag kanske försöka förklara lite, hur det är att leva som varslad undersköterska i Katrineholms Kommun. Du blir uppringd av någon chef, som säger att han/hon har vikariat till dig på det eller det stället och på si och så många procent. Och du har 2 val; Tacka nej och genom det avsäga dig din förtursrätt och gå 60 dagar utan A-kassa. (Som om det verkligen är ett val!?) eller tacka ja och hamna där du hamnar. Ofta på ett ställe man aldrig satt sin fot förut. Vikariaten gäller när det är klart att vikarie behövs i mer än 2 veckor. Då måste de gå efter listan på oss 45 som blev varslade, den som ligger högst har arbetat längst och ska därmed erbjudas vikariat först.

Så genom att jag också har en konverteringstjänst (Jag jobbade 722 dagar på 3 år och blev därmed anställd, allt enligt LAS.) innebär det att från första dagen jag går in och jobbar (åt min tidigare arbetsgivare) blir jag anställd. Inte timvikarie alltså, jag behöver inte skriva ner alla timmar jag jobbar och sådär, utan jag får min månadslön.
Men, på vissa ställen har man inget slutdatum på vikariatet, då får man veta månad för månad. Alltså är varje månad utan varsel i handen en bra månad. För just det, jag blev ju anställd från min första arbetsdag, alltså måste de ge mig ett varsel. Och har man jobbat 2 månader eller mer har man 2 månader uppsägningstid. Ännu bättre.

Så chefen på mitt gamla jobb ringde och sade att hon hade ett vikariat på 10 veckor till mig. Man tackar och bugar. Då börjar vi om från början igen, jorden roterar bakåt på sin axel och jag är tillbaka någonstans 2005-2006.

Jag är inte bitter eller så, utan jag ser fram emot att få återvända, det känns lite som att komma hem igen. Varje månad utan varsel är en bra månad.


Måste också passa på att slå ett slag för en blogg jag snubblade in på av en händelse. Den senaste veckan har jag spenderat varenda lediga stund till att läsa den från början, ett projekt värdigt en bokslukare. Kika in på http://www.hejaabbe.com/ för lite intressant läsning. Det var för övrigt där jag fick reda på tisdagstema. Klart läsvärt

Thought I could protect you from the truth...

En sådan där skitdag då det mesta gått åt helvete, i alla fall halva dagen. Jag ogillar de dagarna, men jag antar att man måste ha dem för att veta när man har bra dagar...

Det började redan när klockan ringde 5:30 i morse. Jag var så trött att jag knappt hängde ihop. Steg ur sängen, drog på kläder, orkade inte mer, och lade mig igen. 6:40 steg jag ännu en gång ur sängen, drog på ytterkläder och traskade till jobbet.
Lyften ur funktion på jobbet, så morgonen blev inte som planerad, blev en halvtimma sen med morgonarbetet, men det var inte mycket att göra åt.
Städning på schemat, men det kom lite annat emellan, så det fick bli snabb tillsnyggning för att ha chans att hinna med allt som skulle göras.
Och tröttheten hängde i. Det tog bra många timmar innan jag kunde få tröttheten ur kroppen.

Men efter jobbet artade sig dagen riktigt bra faktiskt. Hem och sov ett par timmar på soffan, sedan tog jag mig till farmor och farfar som bjöd på mat och efter att vi ätit spelade vi kort. Trevligt där.

Jag hjälpte farfar att få ner hans längdskidor från vinden, så nu ska han ut och åka någon dag. Så tänkte jag lite... Om han ramlar och bryter sig när han är ute och härjar på skidorna, är det mitt fel då? Nu hoppas jag ju såklart inte att han ska göra det, det var bara en tanke jag fick.
Jag skulle i vilket fall som helst vilja åka längdskidor. Och skridskor. Bara ett problem; jag äger inga skidor och inga skridskor... Får se om det går att styra upp.

Nu har jag i alla fall kommit på vad mitt nästa projekt ska bli! Jag ska lära mig att åka snowboard. På något vis. Får väl ta mig ut till Spökbacken och försöka. Jag letar lärare, men det går kanske att googla sig till hur man ska göra?

Nej, nu börjar klockan bli mycket, och det är dags att sova. Jag har ledig helg, för första gången i år, och det är inte så tokigt!

If only you had never brought me there...

Snart är ännu en arbetsvecka till ända, och jag välkomnar helgen med öppna armar! Efter helgjobbsmaraton i januari ska jag nu få vara ledig en hel helg! Det är inte så dumt det!

På lördag vankas SPA party hos Veronica, och så ska Mia och jag försöka få till en dejt. Det var för längesedan vi träffades nu.

Förresten, vet ni hur mysigt det är när man sitter i soffan och världens finaste Imperius hoppar upp på högersidan och stryker sig hårt mot armen? Liksom för att säga "Du är min matte." Det värmer så i hjärtat. Han är definitivt ingen knäkatt i vanliga fall, det kan vara okej att ligga tryckt mot mitt lår, men absolut inte i knäet! Till skillnad mot Crucio aka = (also known as) skördetröskan, han tycker om att ligga i knäet, buffa i ansiktet och klättra på axlar. De är olika mina små, men båda två är alldeles, alldeles underbara, på sitt egna sätt. Visst kan de vara tålamodstestande ibland, just nu är det mest Crucio som testar gränser; hoppar upp på köksbänkarna, kryper bakom TV-bänken, tigger mat, hoppar upp på köksskåpen osv... Men Imperius kan han också, till exempel har han dille på att stänga dörrar. Jag fick en dörrstopp i julklapp av farfar. Den har jag vid toadörren, så jag kan ha kattlådan där inne. Den fick stå i hallen förut, för när Imperius väl stängt till dörren kan han ju inte öppna den igen. Men, här om morgonen när jag steg upp kom inte katterna och mötte mig vid sovrumsdörren som vanligt, för Imperius hade stängt in sig själv och Crucio i vardagsrummet. Och fast jag inte sett vem av dem som stängt dörren är jag 99,9 % säker på att det var Imperius. Han ställer sig på baktassarna, sätter framtassarna mot dörren och skjuter på. Sen kommer han inte ut/in. Intelligent.

Nu är det dags att packa väskan, Anki kommer och hämtar mig om en kvart, då är det dags för veckans vattengympa! Alltid lika härligt att få kasta sig i bassängen och kämpa sig alldeles flämtig.

Ja, just det, jag fick låna pappas bil från igår kväll till idag. Så skulle jag hämta honom på jobbet vid 16... Great idea. Eller inte. Det är bara idioter som är ute och kör. Plus att det ju faktiskt är snö tamejfan på varenda millimeter i stan så vägarna är toksmala och folk har bråttom och tror att de är odödliga. Det spelar ingen roll hur mycket man vill, eller hur sakta man kör, det går helt enkelt inte att stanna på 2 sekunder. Och bussar är ute och härjar och är i vägen. Irriterande. Jag var måttligt road av dagens körning...

Go now, and don't look back...

Nu börjar något nytt här på bloggen, jag har nämligen fått nys om något som kallas TisdagsTema http://tisdagstema.se/

Det innebär att varje tisdag (nåja, de tisdagar jag minns att det faktiskt är tisdag) kommer det hamna en bild här på bloggen med den veckans tema. Den här veckan är temat Liggande och jag hade lite trubbel med att välja bild. Jag hittade en fin bild på en liggande Imperius och tänkte att den är ju perfekt. Men, så hittade jag en bild på en liggande Theodore och eftersom han varit borta i nästan ett helt år nu så känns det som att den bilden är ännu bättre. Men vad fan, jag publicerar båda två!










Så, då var det gjort, men bara för att Theo var världens finaste kanin måste jag ladda upp ännu en jättefin bild på honom, där han sitter och sträcker på sig i buren. Älskade, älskade liten. Jag tror aldrig jag träffat en så smart kanin förut, vi brukade leka kull, och när vi varit ute och gått hoppade han upp för trappan och satte sig utanför ytterdörren i väntan på att jag skulle låsa upp. Sedan hoppade han in och satte sig på hallmattan i väntan på att jag skulle knäppa av kopplet, när det var gjort skuttade han glatt in i sin bur, eller kilade runt i lägenheten. På den tiden var det bara han och jag, då innan Imperius tillkom familjen. Han saknas mig.



Theodore
*071001
+090204




Men nu till något roligare; jag har haft en alldeles underbar dag idag! Först en tur till Furuskavet för att diffa. När det var klart åkte jag till Ullis och fick lite massage. Helt underbart. Det känns riktigt bra i både rygg, nacke och axlar nu! Och bara 200 kr kostade det, henne kan jag rekomendera varmt! Jag har nu en ny tid inbokad den 26 feb, ska försöka gå regelbundet så kanske det går att styra upp min rygg så folk slipper gå på den.

Efter massagen åkte jag ner på stan och kikade lite i affärer. Inte så tokigt att göra på en ledig dag! Köpte lite heminredningsgrejor, så jag ska snart plocka fram hammare och spik och styra upp lite här hemma. Jag har lite mer projekt på gång, men det får vänta lite, man kan ju inte ta allt på en gång. Jag efterlyser i alla fall en stor vit byrå och ett vitt soffbord. Så har du något på lager som du vill bli av med är jag intresserad!

Tog en kopp kaffe på Hembagarns med Veronica, och efter det tog jag mig till friskvården för lite träning. Jag känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk i låren i morgon, men det är skönt, riktigt skönt!

Nu ska jag snart iväg till Karro och fira hennes 29-årsdag, och i morgon är det jobb som gäller igen, delad tur på en onsdag. Fy fan vad drygt.