Small fragments of a life

I'm on the outside, I'm looking in.

Med en whiskey i ena handen och maten på spisen is life pretty damn good. Sitter hemma hos farmor och farfar, som bjuder på middag ikväll. Jag gillar det skarpt. Har jobbat mellan 12 och 16, så kvällen är min, och jag har valt att spendera den med farmor och farfar. Det är skönt ibland att slippa sitta ensam. Vanligtvis har jag inget problem med det, det är till och med ganska skönt. Men ibland får jag för mig att vara runt folk, och då är det ju bra att det finns en farmor och farfar i närheten, som mer än gärna bjuder på mat!

Dagen har varit helskön, 4 timmar jobb är inte mycket, speciellt inte när man har inköp på schemat och får gå ifrån jobbet för att handla en timme. Jag gillar det. Och idag var det ju så fint väder också, så det var riktigt nice att gå ut stund.

Mina planer verkar gå igenom, semestern har tekniskt sett inte blivit beviljad, men vikarie är insatt för mig, så då anser jag att jag är ledig. Så detta innbär att det bär av till Åland nästa helg! Det känns bra, det ska bli riktigt skoj!

Jag får ut en skapligt bra lön på onsdag, och jag funderar skarpt på att införskaffa mig en ny digitalkamera, eftersom min har havererat. Ja, det tål att tänkas på. Jag var uppe på Onoff med Tiina häromdagen, och de hade en rosa kamera på rea. En sådan som Helena har. Och den är bra! Så jag tror jag ska satsa på det!

nej, nu är det alldeles snart dags för mat, så jag ska ta och reda av såsen till min kyckling.

Ja, just det, jag har kommit på vad jag önskar mig i födelsedagspresent! (Det är mindre än 5 veckor kvar nu!)
Ett vitt soffbord. (Eller pengar till det, jag är inte omöjlig)
En ny vardagsrumsmatta, som inte är vit! (Eller pengar till det kanske nästan är bättre så jag får välja själv, jag ska inte vara omöjlig här heller.)

Sedan var det något annat jag tänkte på, men det har jag glömt nu... Jag får återkomma om det.

Nu matlagning!

I'm so afraid of waking, please don't shake me

I am happy, happy in a life is what it is kind of way. Well, maybe happy is the wrong word, I think content is a better word. I feel sure in myself, I feel safe. So then happy can't be far away, right? Probably lurking behind a corner somewhere near by.
No, but I think there might be different kinds of happiness, and right now I'm happy in my own way. Because I have something to do (work) and because I have amazing people around me (friends) and life is good.

Det där var djupare än vanligt, jag upphör aldrig att förvåna mig själv.

Nu är det helg igen, och tänk, jag jobbar! För omväxlingens skull. MEN! Om allt går enligt mina planer så är jag ledig fredag och lördag nästa helg. För jag pratade med chefen i början av veckan, och hon upplyste mig om att jag har semester att ta ut, så jag lade in om det, och lade in om vikarie, så hittar de en vikarie så är det grönt ljus. Håll era tummar! För jag ska på kryssning. Nu är det ju 2010, och jag har blivit gammal nog att få åka på kryssning trots 23-årsgräns för alla, för tydligen gäller det året man fyller 23. Wehey. I like. Ålandskryssningar is the shit. Inte bara för att man får börja kröka mitt på dagen, utan också för alla roliga kommentarer och upplevelser. Jag tycker mig minnas saker som "Jävla surfittor!", "Här sover man i sin egen hytt", "Det var en våldtäcktsman i trappan" och "Vad gör du här, jag ska ju sova!"

Nu börjar jag fundera på att tillaga lite lunch, jobbar 16-20:30 idag, så det är ingen betungande tur, men det skulle vara fint ha något i magen när man ska jobba. Det får nog bli köttsoppa, jag har bunkrat upp med 2 burkar i kylen, så det räcker idag och i morgon och kanske till och med på söndag. (Sidenote; Hur fan kan det få kallas köttsoppa när det är mest grönsaker och ungefär 3 tärningar kött?) Något som däremot inte räcker så länge är kaffet. Jag har insett att det går åt mer kaffe när man arbetar dag, för det är totalt omöjligt att fungera som människa om man inte får i sig minst 1 kopp kaffe innan man går hemifrån, och minst 1 kopp när man kommer till jobbet.

Nej, nu är det matdags. Både för mig och för 2 hungriga jamare. :)

Let me take you to the clouds above

Det känns som att jag fått mindre fritid sedan jag började arbeta dagtid, kan det stämma?... I vilket fall som helst går det bra på kotten, jag gör så gott jag kan, och det får vara bra nog. Jag har i alla fall lärt mig hitta, men jag har en fusklapp med alla nummer man behöver. Det är inte det lättaste att komma ihåg allting, men det personliga schemat är bra. A life saver kan man säga.

Idag står lite lätt städning och eventuellt en stund med Tiina på schemat. Inte helt fel. Jag är ledig måndag, tisdag, och det känns helt okej måste jag säga. Men kommunen fuckar med mitt huvud, så jag måste få tag på chefen i veckan. För jag tänker inte jobba gratis. Så enkelt är det. Det är synd att kommunal är så jävla laid back och inte bryr sig ett shit om sina medlemmar, annars hade jag kunnat prata med dem.

Nej, tänk om man skulle fortsätta med städningen, det är dags att plocka ner julgrejorna, stakar och tomtar och what not. Det skulle vara lite enklare om inte lilleman for runt i lägenheten som om någon spetsat hans vatten med LSD. Nejdå, jag klagar inte, eller jo, men bara lite...

Nej, mot köket och disken. Jag har sparat ett par veckor, så nu har jag lite att göra...

I would love to love you like you do me...

Nytt jobb, nya tag. Och jag hade nästan lyckats förtränga exakt hur jävla smärtsamt det är när klockan ringer 06 och man måste gå upp för man ska gå till jobbet. Det har varit en väldigt lång och väldigt förvirrande dag, och det är mycket som fortfarande är oklart. Men jag har inskolning även i morgon kväll, så förhoppningsvis blir det lite mindre oklart då... Jag känner mig lite slut i huvudet just nu, mycket att ta in på en gång, och jag måste lära mig hitta, men jag tyckte nog att just det gick lite bättre framåt eftermiddagen.

I morgon är det som sagt ännu en inskolningsdag, 14-21, sedan bär det av hem till Niklas på förfest, och efter det blir det Saffen. Såklart! För jag är ledig på onsdag, och då får man ut och roa sig! :)

Nu känner jag att det snart är dags att hoppa i säng, jag och Crucio tog en powernap mellan 19 och 20, eller ja, vi däckade på soffan båda två. Men det är sällan man får sova längre än så vid den tiden, snart nog började teleonen ringa och en hel hög människor skrev på MSN... Tror dock det var bra med en liten powernap, för nu orkar jag nog läsa åtminstone ett kapitel i min bok innan jag somnar för natten. Håller på att läsa Eclipse nu, 3:e boken i Twilight serien. I live in a fantasy world. Ja, så är det, och nöjd är jag med det! När jag jobbat klart gick jag ner på Sultans City och köpte en kopp kaffe och slog mig ner där med min bok.

Vid 17 kom sedan Vera och så gick vi lite på stan. Hon skulle in på H&M och köpa barnkläder, och när jag gick genom dörrarna låg där en lila hoodie och skrek mitt namn. Så nu är jag en luvtröja och två par fingervantar rikare. Jag har tänkt länge att jag behöver en ny tjocktröja, men det har liksom inte blivit av, jag har skjutit upp och skjutit upp, har egentligen haft det i åtanke då och då under i alla fall ett år... Så idag blev det av. Och den är jättehärligt lila! :)

Nej, som sagt; sängen ropar. :)

Tic toc

Första decenniet på 2000-talet...


2000
Jag var 12, gick i 6:an vilket betydde mitt första år på Nyhemsskolan. Var för det mesta osams med Mia och Monika, spelade landbandy på rasterna och "va" med Malin på fritiden.
Hysteri kring millenieskiftet, datorer skulle sluta fungera, lysen skulle slockna, världen skulle helt enkelt gå under. När klockan var tolv hände, surprise, ingenting. Raketer och skålande, sedan hem igen och jag drog på Aaron Carter på stereon. Fyllde 13, det var stort. Då. Började 7:an till hösten och kände mig liten jämfört med de äldre eleverna.

2001
Följde med Mia och hennes föräldrar till Lindvallen i Mars. Då vi tog ledigt från skolan för att kunna åka fick vi i uppgift av musikläraren Uffe att uppträda med Markoolios Vi drar till fjällen då vi kom tillbaka till skolan. Han var nöjd med vår korta karriär som rapstjärnor. Barnserien Eva och Adam sändes på TV, och genom den blev Shebangs låt Romeo känd. Årets låt, helt klart, den gick på repeat. Till och med i fjällen, med en cd freestyle och ett par mobila högtalare.
Päronen skilde sig och mamma och jag flyttade till en lägenhet på Nyhemsgatan. Att flyttstäda huset var en upplevelse i sig, farfar tröttnade på att vänta på en toaborste och städade istället toaletten där uppe med en svamp. Jag vet inte varför jag kommer ihåg det, kanske för att tanken på att köra ner handen i toastolen är motbjudande...
Dvärghamstrarna Piff och Puff välkomnades till familjen. Senare även deras avkommor.
Jag skar mig ordentligt i pekfingret på vä. hand, farfar fick skjutsa mig till Akuten och 3 stygn senare fick jag åka hem. Tro det eller ej; det var 3:e gången jag fick sys.
Började 8:an till hösten, fick första betygen lagom till jul; 3 VG och resten G.

2002
Våren spenderades i årskurs 8, vi hade nog alla blivit bara lite kaxigare. Började lägga ner mer tid på skolarbetet. Hade PRAO på Villa Sandhem. Skar mig i tummen, mamma fick skjutsa upp mig till Akuten, 4 stygn senare var det hemdags. Jag fortsatte min PRAO med fingertuta på tummen och en lektion i hur man ska hålla i kniven och hålla undan fingrarna av min handledare.
Monika och jag åkte på A-teens konsert i Stockholm, i Mars. Det var kallt som fan utanför Annexet, men vi var envisa och ville stå längst fram. Årets låt blev A-teens Let your heart do all the talking, den gick mycket på repeat, speciellt efter att Amit sagt på konserten att det var hand favoritlåt.
Flyttade till Fredsgatan.
Började lyssna på Good Charlotte och Sum41, vilket förvirrade folk.
Gick ut 8:an lagom till sommaren, fick mitt andra betyg; 3 G och resten VG. Jag var nöjd, familjen likaså.
Gick på 16 årsdisco på Safiren för första gången, trots att vi bara var 15. Kände oss vuxna och sådär lagom busiga.

2003
A-teens uppträdde och hade skivsignering i Norrköping. Jag var där med mamma och syster, som shoppade då jag diggade A-teens, de var inte så intresserade... Jag fick en kram av Marie och var salig.
Senare under året var jag på A-teens konsert i Örebro. Ensam. Jag fick krama resten av bandet och min lycka visste inget slut.
Vi kände oss vuxna, kaxiga. Tyckte att 7:orna blev mindre och mindre för varje år, för inte var vi så små när vi började högstadiet...?
Det var dags att söka gymnasium, och jag var helt inställt på att gå SAM. Mamma skrev under lappen, men precis innan jag skulle lämna den till studievägledaren ändrade jag på den och valde Hotell- och restaurangprogrammet i första hand.
Jag slutade 9:an och kom in på HR, årets mest sökta program det året ska tilläggas, med lägsta intagningspoäng på 185. Jag var nöjd.
Spenderade en del av sommaren på Gotland, flög för första gången, då jag fick flyga från Gotland till Norrköping där farmor och farfar kom och hämtade mig. Spenderade en vecka där, åkte sedan till moster och Ingemar i Frillesås.
Började gymnasiet, och kände mig liten och vilsen igen. Men det gick över ganska fort och vi började lära oss om livsmedel och matlagning. Tappade kontakten med barndomsvännerna.

2004
Fick feriearbete på sommaren, på Furuliden. 3 veckor med tidiga mornar, rullstolsskjutsning, bakning, städning, dukning och blåbärsplockning.
Började 2:an, fick kontakt med Mia igen och vi började festa.
Spenderade mycket av min tid på internet, diskussionsforum och lunarstorm var magneter.
Kan ha varit året då vi flyttade till Trädgårdsgatan.

2005
Tog första fyllan i Januari, lyckades få Marinella utköpt och blandade det med Sockerdricka. Festade mycket med Mia där ett tag. Fyllde 18 på en Fredag, stod utanför Barbros och väntade till klockan blev 00.00 då fick jag gå in. Fronda spelade. Syster var också där. När kvällen var slut var min mobiltelefon borta. Jag var helt förstörd.
Årets Valborgsmässoafton var något utöver det vanliga, efter nästan en hel flaska Marinella slutade den vid busshållsplatsen i Värmbol, där jag parkerade. Mia fick ringa päronen och syster och pappa kom och hämtade mig och skjutsade hem mig till mamma. Det var första gången jag hade fyllefrossa, ingen angenäm upplevelse.
Genom kontakter fick jag timvikariat på Furuliden i Juni.
Bilade ner till Balaton Lelle i Ungern med Mia och hennes föräldrar och spenderade ett par veckor där. Solade och festade och hade allmänt kul. Åkte till vinbergen och jag lyckades sova mig igenom mycket av resan genom Budapest.
Började 3:an på gymnasiet och fick fortsätta jobba som timmis på Furuliden på kvällar och helger.
Många sovmorgnar på fredagar då dagen startade med dubbeltimme i Religion och sedan dubbeltimme i Samhälsskunskap.

2006
Var mer intresserad av att jobba än att gå i skolan. Fick kontakt med Reece på MB, började snacka på MSN.
Åkte till Åre på praktik, total katastrof, åkte tåg hem efter mindre än en vecka. Dumma jävlar som jobbade där.
Tog studenten till sommaren, härlig upplevelse, studentveckan var hård. Fick en cykel i studentpresent. Fick en utmärkelse i skolan för "goda frånvarande resultat och extra plus i omvårdnad."
Sade till Reece att jag ville se lite av världen, hon sade att jag gärna fick komma ner till Berlin och bo hos henne och hennes föräldrar. Åkte dit i September och stannade 17 dagar, underbar upplevelse.
Fick vikariat på 75 % på Kastanjen och blev sedan tillsagd att jag måste utbilda mig till uska för att de ville ha kvar mig. Jobbade natt för första gången.
Lyssnade knappt alls på A-teens längre, utan hade gått över till alternative, punkrock och rock.
Reece besökte mig till nyår, festande och sightseeing i Stockholm. Härlig tid det där.

2007
Började min distansutbildning till undersköterska. Onsdagar och Torsdagar spenderades i skolan, jobbade samtidigt 75 % på Prästkragen. Ett jobbigt år som försvann med heltidsstudier och jobb.
Bestämde mig för att flytta hemifrån. Efter att jag bestämt mig tog det ungefär en vecka innan jag flyttade.
Började inse att om man inte köper hem saker finns det inte när man ska ha det.
Vikarierade på natten under sommaren, tillsammans med Tiina och Carro. Underbar tid, och jag insåg att jag trivdes bäst med nattjobb.
Blev färdig undersköterska till jul, sökte en nattjänst som dock gick till Veronica som då var mammaledig. Jag fick hennes vikariat.
Jag spenderade mycket tid med Karro och Micke.
Mia och Adams Julia kom till världen.

2008
Började tröttna på att vikariaten avlöste varandra, visserligen nattvikariat, men att jag aldrig fick någon tjänst. Nämnde något halvsurt om det till chefen en morgon, någon dag senare hade jag fått sms från henne där det stod att hon hade bra nyheter åt mig och bad mig ringa. Jag ringde upp och fick veta att jag var LASad och därför fått en tjänst. Jag var lycklig.
Mormor gick bort.
Jag blev vän med Helena och Veronica.
Följde med Anki till Gnesta i Augusti, på min första semester! Och Imperius flyttade hem till mig.


2009
Dåliga nyheter i Januari; neddragningar. Jag slog bort det för stunden och vi målade och inredde nattklubben. Fick nya arbetskamrater, mycket trevligt folk.
Såg MetallicaSonisphere festival i Hultsfred, senare under sommaren bar det av mot Göteborg, och vi såg U2s 360 tour.
Crucio flyttade hem till mig.
Jag blev varslad, jobbade min sista natt på Furuliden.Jag har säkert glömt massor, men det här är vad kom på såhär på rak arm. Nu väntar ännu ett spännande decenium, alltid finns det något att lära :)

L is for the way you look at me...

Gott nytt år och god fortsättning! :)

Året har hittills varit riktigt skapligt, men det har ju bara gått 2 dagar ännu... Oj, vad positivt det lät... Haha.

Sitter nu hemma hos Veronica, vi har varit uppe på Barken och ätit, sedan körde vi runt lite innan vi hamnade hemma hos henne, alltid trevligt!

Nu sitter man här och är arbetslös. 1 dag till. Haha. Jag börjar bli lite smått nervös inför måndag, men det kommer nog gå fint :)

Nu ska jag vara lite social med Veronica :)