Small fragments of a life

If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair...

Jag måste få skryta lite, såhär på årets sista dag. Dels för att jag är så jävla duktig, och dels för att jag är förvånad själv över hur ordningssam jag lyckats bli. Med ordningssam menar jag inte pedant på något sätt eller vid. Med ordningssam menar jag att jag lyckats hålla lite ordning i mitt hem. Inget diskberg på länge nu (inte så stort i alla fall), dammsugning minst ett par gånger i veckan (det behövs, för älsklingarna hårar en del), undanplockning i princip varje dag (det behövs, för jag är rätt slarvig av mig egentligen).

Ikväll får jag gäster, Helena, Veronica och Karro kommer hit för att fira att ännu ett år är till ända, och vi har överlevt alla fyra. Hade det varit för ett år sedan hade det inneburit att jag behövt stiga ur sängen ungefär klockan 04:00 för att hinna städa och styra upp mitt hem. Idag innebar det att jag behövde stiga ur sängen senast 10, för att diska några tallrikar, lite glas, lite bestick och en stekpanna, hinna dammsuga och torka golven. Och facebooka, blogga, duscha, föna håret, platta håret, packa väskan, äta frukost och ta mig till jobbet till 14. En stor skillnad alltså.

Jag har även hunnit prata bort en dryg timme med Veronica i telefonen och skapat en spellista i Spotify till ikväll. Det är bara dammsugning och golvtorkning kvar att styra med nu, och det tar inte så lång tid, så det är lugnt.

Jag ser faktiskt fram emot att jobba ikväll. Jag tänkte klä upp mig lite, ett par leggings och en kjol till jobbskjortan istället för de vanliga mörkblå byxorna. Och en hatt. En nyårshatt. Det ska man ha på nyårsafton, för att få den där härliga nyårskänslan.

När jag sedan slutar jobba kommer Veronica och Helena och hämtar mig på jobbet och så går vi i samlad trupp hem till mig för att laga lite mat och ha lite kul. Årets sista dag har definitivt potential.

Nu ska jag göra det sista som ska göras, och sedan ska jag sätta mig på en stol och vänta på att det är dags att gå till jobbet. Gott nytt år på er allesammans som kikar in och besöker mig här på bloggen. Allt som allt har år 2010 varit ett bra år, och nu hoppas vi att år 2011 blir bättre. Jag hoppas ni vill fortsätta följa med i vad som händer och sker i mitt liv, det kan bli spännande nu när det stundar flytt och plugg.


Dagens låt; PH Electro - San Francisco


Fridens liljor

I hear you call my name, and it feels like home...

Nu har jag kommit fram till att en sådan här vill jag ha...
Inte just nu kanske, men så småning om! Hon är för söt, lilla Anja. Det var nästan så jag stoppade henne under tröjan och tog med henne hem från Forssjö. Men så skulle vi på bio, och jag tänkte att då kanske Tiina märker att jag har snott med mig hennes dotter. Jag får nog lugna mig till nästa gång jag besöker dem.

Bio var det, ja. Änglagård. Tillsammans med Tiina och Thereze. Tydligen var det tredje filmen, och jag har inte sett 1:an eller 2:an, såvitt jag minns. Men jag tänkte att det kanske inte spelar så stor roll, och jag tyckte filmen var bra i alla fall. Mycket bra, till och med.

I övrigt har det varit en bra dag, mestadels spenderad ute i Forssjö. Och det var lika trevligt som alltid. Och jag fick julklappar! Ett rosa kollegieblock, ett pennskrin med pennor och sådana där färgglada lappar man kan markera sidor i böcker med, rosa ljus som ser ut som blommor och en form utav rosa mapp med massa fack så jag kan ha ordning på alla papper. Så nu är jag riktigt redo för att plugga.

Ja, just det, jag fick meddelande från CSN idag också, och de har beviljat min ansökan om studemedel. Det var snällt av dem. Det tackar vi för.

Jag hade sovmorgon idag, och det utnyttjade jag till fullo. Jag vaknade vid 8, gick upp och morgonkissade och hämtade kuriren, sedan smög jag ner mellan lakanen igen, läste kurren och sedan sov jag ett par timmar till. Det är en ny härlig morgonrutin. Det kommer bli tomt sedan när jag inte har kuriren längre, men det är smällar man får ta. Jag kan inte prenumerera på den tidningen, för det kostar hur mycket som helst.

Jag har sovmorgon i morgon också, börjar inte jobba förrän klockan 14. Skönt för mig. Men jag ska försöka hinna med att dammsuga här hemma, för Veronica hämtar mig på jobbet när jag slutar, och sedan går vi tillsammans hem till mig för att laga mat och ha trevligt. Så går vi ut till sjukhusparken till 12-slaget, det brukar alltid vara folk som skjuter raketer där. Efter 12-slaget blir det till att ta sig i säng. Men som tur är börjar jag inte jobba förrän 12 på nyårsdagen. Skönt för mig, även om det betyder att jag får avsluta helgen med en delad tur. Det är det värt. Tror jag.

Men, eftersom året snart är slut borde jag sammanfatta det hela, så här kommer en liten lista.


Januari

* Jag arbetslös i 3 dagar. De 3 första dagarna på det nya året.
* Sedan började jag på ett vikariat på Igelkotten.
* Helena, jag, Ullis och Karro åkte på Ålandskryssning. När vi väl kommit in i vår hytt berättade Helena att jag egentligen inte skulle ha fått med, på grund av att jag inte fyllt 23 ännu.


Februari

* Jag återvände till Furuliden, först till dagjobb, och sedan blev det nattjobb.
* Jag var på sexparty.
* Jag fyllde 23, och vitt ett vitt soffbord och en ny vardagsrumsmatta.


Mars

* Jag fortsatte med nattarbete.
* Vi var modeller för en dag på Statt.
* Veronica och jag hade en spelning.


April

* Jag firade påsken med Mia och övriga gänget från förr.
* Jag skrev högskoleprovet och presterade 1,4.
* Veronica och jag hade en spelning för PRO


Maj

* Jag övergick till att jobba dag.
* Jag bokade en flygresa till Frankrike.
* Jag var på Ålandskryssning med jobbet.

Juni

* Jag åkte iväg till Frankrike, för att träffa Elisa.
* Jag kom hem från Frankrike och började komma ut ur garderoben. Jag berättade för vännerna den verkliga anledningen till att jag åkt till Frankrike.
* Jag var kär.
* Jag, mamma, syrran och Leif åkte till moster och Ingemar i Göteborg för att fira mammas 50-årsdag.
* Jag övergick till nattarbete igen.


Juli

* Min Imperius blev 2 år.
* Elisa kom hit, för att stanna i 3 veckor. Det var mycket upp och ner under den tiden, tyvärr mest ner. Men vi gjorde en del i alla fall, åkte och badade, åkte och shoppade, vi var på Kolmården.
* Jag fortsatte med nattjobb.
* Pappa fyllde 53 år, det firade vi med kalkonmiddag hemma hos honom.
* Jag gjorde slut med Elisa, och skjutsade henne till flygplatsen. Sedan dess har vi inte haft någon kontakt.


Augusti

* Jag berättade om Elisa för mamma och pappa. Ingen av dem blev förvånad.
* Jag festade med Thereze och ett gäng tjejer jag inte känner på Katrineholmsveckan.
* Veronica fyllde 30 och bjöd på fest, en väldigt kul eftermiddag/kväll! Jag vann tipspromenaden om henne, yay för mig!
* Jag övergick till dagarbete.
* Jag började läsa Naturkunskap B på NTI skolan.


September

*Crucio blev 1 år.
* Jag hade semester en stor del av månaden, jag stannade hemma och njöt mest av att få vara ledig.
* Jag köpte ny mobiltelefon


Oktober

* Jag och Veronica gjorde en roadtrip till Arlanda för att hämta pappa och Elinore. När vi kom till Märsta tyckte GPS:en att vi kommit fram till vår slutdestination.
* Jag sökte till universitet, Linköping, Uppsala, Stockholm, Götebrog, Lund och Luleå. I den ordningen.
* Jag, kusin, Malin och Cecilia åkte till Ullared. Vi lyckades packa bilen full med nyinköp.


November

* Jag gjorde slutprov i Naturkunskap B och hade sedan ett betygssamtal.
* Jag fick ut mitt godkända betyg och skickade in det till antagningen
* Tiina och Staffans lilla Anja kom till världen, efter en lång väntan.


December

* Jag fick besked från antagningen att jag kommit in på sjukgymnastutbildningen på Linköpings Universitet.
* Jag var stjärngosse på jobbet på Lucia.
* Jag var ledig hela julhelgen.
* Jag jobbar hela nyårshelgen.

Och alla dessa månader har jag också hunnit med att umgås med vänner, jag har skrattat mycket, jag har gråtit en del, jag har känt mig stressad, jag har känt mig tillfreds, jag har varit både nöjd och missnöjd. Jag har älskat och jag har hatat. Jag har varit rädd. Jag har känt mig älskad, jag har känt att jag betyder något för någon. Jag har försökt visa att mina vänner betyder mycket för mig. Jag har förlorat någon jag tyckte mycket om, men jag har även träffat nya människor som jag tycker om. Jag har drömt och jag har önskat. Jag har busat och jag har lekt. Jag har kämpat och stridit. Jag har lärt mig mycket, jag har läst mycket, jag har hunnit med mycket jag velat, men även haft för lite tid för att hinna göra allt jag hade velat gjort. Jag har haft långa diskussioner, jag har ändrad synpunkt om saker, jag har lärt känna mig själv lite bättre. Jag har klarat mer än jag någonsin trott att jag skulle klara, jag har jobbat på att förverkliga mina drömmar. Jag har levt.

Jag tror inte riktigt på nyårslöften, för folk brukar i allmänhet inte ta så allvarligt på sådana löften. De brukar hålla en vecka eller två. Så något nyårslöfte kommer jag inte att avge. Men jag kan avge ett livslöfte inför år 2011.

Jag ska skratta, och jag ska gråta. Jag ska göra sådant jag mår bra av att göra. Jag ska kämpa. Jag ska göra mina drömmar till min verklighet. Jag ska vara öppensinnad. Jag ska stå för den jag är. Jag ska inte låta någon trycka ner mig, eller få mig att känna att jag inte är värd något. Jag ska älska och jag ska umgås med de som får mig att må bra. Jag ska visa mina känslor. Jag ska drömma. Jag ska leva.


Det blev ett långt inlägg det här, vet inte om någon lyckats plöja sig igenom all denna text, men avslutar i alla fall med lite bilder från dagen.


Ett par sötnötter; Staffan och Hilma


Jag matar min nya kompis.


Och så ska det rapas.


In Sweden we call it knullrufs! ;)

Nu får det vara nog för idag. Sängen väntar på mig!


Dagens låt; Jay Smith - Like a prayer


Fridens liljor

Does it hurt when you think about me, and how broken my heart is?

Det är så skönt att vara ledig efter att man har jobbat kväll. Jag känner mig så stressad om jag har jobbat kväll och sedan har en dagtur dagen efter, för då måste man i säng i princip så fort man kommit hem, annars är man så jävla dyngtrött när klockan ringer följande morgon.

Det har varit en lugn dag, sovmorgon till strax efter 10, sedan frukost i sängen, med en bra bok. På eftermiddagen åkte jag upp till ÖoB med farfar. Jag fick ett bidrag till en helfigursspegel i julklapp av Helena, och den här veckan hade ÖoB en spegel på annonsvara. Istället för 350 kr kostade den 79. Men den var såklart slut. Det är så typiskt. Jag tror ÖoB sätter ut saker på annons när de bara har typ 5 exemplar kvar.

Jag har sagt upp min hemtelefon idag, det kändes lite hopplöst ett tag. Jag ringde till Telia och fick plats nummer 66 i kön. Med beräknad väntetid 44 minuter. Ja, men jippie, liksom. Men jag var envis och hängde kvar i luren, och när jag väl blev framkopplad till en telefonist var samtalet över på en halv minut. Tycker det är dags att Telia nyanställer...

Jag har även sökt CSN idag, och det var svårt. För då ska man uppskatta sin inkomst, och det är inte det lättaste! Men jag tror jag fick till det, och blir det några ändringar får jag väl höra av mig till dem. Svårare än så kan det inte vara.

Det är mycket att stå i, såhär innan skolan börjar. Men man får ta en sak i taget, så går det nog bra. Allt löser sig till slut. I morgon ska jag ringa upp någon som kanske kan hyra ut ett rum till mig. Det skulle vara bra, jag måste verkligen få tag i boende nu.

Avslutar dagens inlägg med någon sorts lista jag hittade. Där man ska sätta kryss för saker man har gjort. Lite onödig fakta sådär för er att roa er med.

Jag har (x)
Jag har inte ( )

(x) rökt en cigarett
(x) varit full
(x) haft sex
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) sagt upp mig
( ) varit i knytnävsslagsmål
(x) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) börjat gråta av en film
(x) börjat gråta av en låt
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) köpt ny mobil senaste halvåret
( ) somnat helt blodig
(x) skolkat
(X) sett någon som är död
(x) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) flygit
(x) druckit en god drink
( ) haft sex med någon som somnat
(x) druckit en äcklig drink
(x) gått hem från stan klockan fem på natten
(x) ätit sushi
(x) varit kär i någon av samma kön
(x) varit nykter när alla andra varit fulla
( ) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) haft sex med någon av samma kön
(x) gjort en snöängel
(x) ljugit om din sexuella läggning - Fram tills jag kom ut, ja.
( ) byggt en avancerat snö figur
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
( ) drömt om att bli våldtagen
(x) lekt uppklädd
( ) bett någon köpa ut cigg/snus
(x) hoppat i en lövhög
( ) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) köpt något totalt idiotiskt
( ) åkt dit för att ha tagit knark
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet - I skolan, gånger flera...
( ) använt ett falskt id
( ) skrikit åt en lärare
(x) varit vaken 3 nätter i sträck
(x) rört en orm
(x) blivit kittlad
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
(x) haft kramp
( ) svimmat av ren utmattning
(x) kännt dig utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) hatat ditt utseende
( ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
( ) varit otrogen
( ) blivit tillfrågad att ha sex med någon för pengar
( ) haft sex med någon för pengar
(x) simmat i havet
( ) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
(x) sjungit karaoke
( ) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
( ) legat i en vattenpöl mitt på natten
(x) pekat finger åt någon
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(x) sårat någon väldigt mycket
( ) gjort upp eld på en strand
(x) skrivit en låttext
( ) varit seriöst besatt av någon
( ) burit hakkors/vita skosnören/bombarjacka i syfte att provocera
( ) sovit på en busshållplats
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
( ) drömt att du gift dig med någon
( ) limmat fast din hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
(x) kysst en snusare
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) jagat någon genom halva stan
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) varit rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
( ) velat döda någon
( ) haft chansen att döda någon
(x) fångat en fisk och sen ätit den
( ) haft en myskompis
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
(x) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
( ) svimmat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
(x) blåst bubblor
( ) burit pärlor
(x) varit svartsjuk
(x) Pratat med en kändisNu väntar sängen, i morgon är en ny dag, och jag ska ut till Forssjö och härja lite.


Dagens låt; Yellowcard - Empty apartment


Fridens liljor

I have struggled to see, why it's so easy to push me aside...

I morse var det inte roligt när klockan ringde. Först fattade jag inte riktigt vad det var som lät så förbannat, sedan insåg jag att det var larmet, att det var dags att stiga upp och göra sig i ordning för jobb. Det kändes inte ett dugg bra. Varenda muskel i kroppen skrek i protest när jag släpade mig upp ur sängen. Men upp kom jag, och jag tror att jag fick i mig lite frukost och lyckades dra på mig lite kläder innan jag hoppade upp på cykeln för att trampa mot jobbet.

Dagen har ändå gått över förväntan, det går att hålla kroppen igång med kaffe. Det har blivit ett antal koppar under dagen. Det är gott med kaffe mellan varven, och speciellt när man är sådär riktigt trött. Man blir lite piggare, för en liten stund i alla fall.

I morgon har jag sovmorgon, det känns inte så tokigt alls måste jag medge. Nu ska jag snart styra upp med lite mat här hemma, sedan blir det soffläge ikväll tror jag. Det känns som att det behövs, kroppen har inte hämtat sig ännu efter det jobbiga uppvaknandet i morse. Helena och jag pratade om det där, nu på eftermiddagen. Som brandman har man 1,5 minuter på sig att göra sig i ordning. Förstå om man ligger och sover när larmet går, då ska man ta sig ur sängen, hoppa i kläderna och sitta i brandbilen på 1,5 minuter. Det betyder att det där med brandman inte är något för mig. Det tar mig åtminstone 10 gånger så lång tid att ta mig ur sängen på morgnarna. 15 minuter snoozade jag klockan i morse.

Vet förresten inte om jag nämnde att jag var på bio på juldagen? Jag, Veronica och Adam hittade i alla fall till biosalongen för att se på Narnia. Fantastiskt bra film, det där! Och jag har fått veta att det tydligen inte alls är alla biografer som visar filmer i 3D. Eller rättare sagt; det är inte många alls som visar filmer i 3D. Fränt att lilla K-town är så tidiga med det!

Idag fick jag hem nya Ellos katalogen. Den ska jag inte titta i. Det blir så dyrt om man tittar i den, för de har riktigt snygga kläder de där på Ellos. Och så är det så fruktansvärt enkelt att köpa på sig allt för mycket saker, så det blir alltid 7 gånger dyrare än man tänkt sig från början. Det är bara klick, klick, klick och sedan har man köpt sig en helt ny garderob. Och visst, det är ju skitkul med nya kläder, det är nog bland det bästa som finns, men nu ska jag bli student, och det innebär att jag inte kommer att ha råd med sådana extravaganta utgifter. Huvaligen. Tur att jag får en lön i Januari i alla fall, det känns rätt bra det, måste jag säga. Jag har fortfarande inte kommit ihåg att säga upp mitt telefonabonnemang, jag måste ta och göra det i morgon, det är ju dumt att sedan sitta och betala för något jag ändå inte kan använda.

Det kanske löser sig med boende i Linköping. Kanske. Det beror lite på. Jag får återkomma om det vid ett senare tillfälle. Och är det någon som har någon kontakt om boende i Linköping så får denne gärna höra av sig. Jag behöver någonstans att bo, tillsammans med mina katter!

Avslutar med en bild från igår, det var så fint när jag gick över åsen och solen lyste.
Dagens låt; Trapt - Disconnected


Fridens liljor

I would rather me leave, than stay and watch you make a fool of me...

En ovanlig annandag. Jag skulle ha ätit lunch hos farmor och farfar idag, men farmor ringde på förmiddagen och avbokade det hela. Min lillkusin bor där för tillfället, och tydligen var det hans tur att få vinterkräkis. Alltså blev det ingen lunch hos gammelpäronen. För jag vill absolut inte, under några som helst omständigheter bli kräksjuk igen. Det är inte kul. Men som den vänliga själ jag är styrde jag upp med mamma så vi åkte förbi med ett par liter coca cola och ett paket resorb. Det kändes onödigt att farfar skulle ge sig ut med bilen och köra i nysnö.

I övrigt har jag inte varit allt för aktiv idag, jag har donat lite i mitt hem bara, vikt tvätt, diskat, dammsugit och sådant. Jag skulle behöva ta mig till återvinningen någon dag, får se om jag kan hitta någon vänlig själ som vill skjutsa mig dit, tillsammans med mina 300 ton återvinningsmaterial.

Jag måste även ta mig till tippen någon dag. För att kassera lite plast och ett gammalt moppskaft. Får se om jag kan hitta någon vänlig själ som ska ditåt. Lifta kanske.

Det är sista kvällen på min långhelg, det har varit jätteskönt att vara ledig under julen, att bara kunna ta det lugnt och njuta. Men nu väntar den hårda verkligheten igen i morgon. Det blir jobb mest hela veckan, inklusive nyårsafton och nyårshelgen. Men jag börjar inte förrän 12 på nyårsdagen, så det känns ändå okej, för då kan man fira in det nya året. Någonstans. Jag vet inte riktigt hur det blir, det där. Det är oklart fortfarande, men det löser sig nog det också. Jag satt själv en nyårsafton, för många år sedan. Jag vet inte riktigt hur det kom sig, men det gjorde jag i alla fall. Jag var hemma hos pappa, han var inte hemma, jag kollade runt på internet och chattade med lite folk. Det gick ju det också, jag överlevde ju.

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig, that's life. Man måste helt enkelt göra det bästa av situationen.


Dagens låt; Forever the sickest kids - breakdown


Fridens liljor

Why is it so hard, to show that I am weak?

Juldagen, det är en fin dag det. I år, liksom alla andra år, spenderades den hos farmor och farfar, för att hjälpa till att äta upp resterna av julmaten. Det där med julmat är för övrigt lite märkligt, för man tar pyttelite av väldigt mycket, och det är så fantastiskt gott de tre första tuggorna. Sedan börjar man tröttna lite. Men man fortsätter äta, gärna tills magen står i fyra hörn. Man blir så jävla mätt att man knäpper upp skärp och brallor i smyg, och säger "jag är så jävla mätt att jag inte kommer äta på 7 år" Men det håller man inte, för snart nog går man och kollar i chokladaskar och nallar godis i diverse skålar. Så efter juldagen vill man inte ens se åt julmat igen. Inte förrän till påsk. För det är nästa gång julbordet serveras.

I morgon ska jag äta lax. Det är gott, och väldigt nyttigt. Det finns också på julbordet på Ringvägen, men det räknas inte som julmat. Lax är fina grejor.

Jag har även hunnit med att tvätta idag, duktiga jag. Jag skulle ha tvättat i söndags, men då var jag en hårsmån från döden, eftersom jag inte hämtat mig efter lördagnattens otrevliga händelser, så jag missade tvättiden. Vilket innebär att jag höll på att drunkna i smutstvätt. Nu är det mesta vikt och ligger i lådor i alla fall, bara lite lakan kvar i tumlaren, och sista lasset kläder i maskinen. Det är skönt att ha det gjort.

För övrigt har jag bytt lakan i sängen idag, för jag fick nytt påslakan och örngott i julklapp, av tomten. Det var precis min stil på det hela, och jag är väldigt nöjd med resultatet!Söta kossor! Jag kommer att somna skrattandes hädanefter!


Nu ska jag försöka mig på angry birds igen, jag blir så förbannad när de små jävla fåglarna inte gör som jag tycker att de ska göra. Ändå kan jag inte låta bli att spela skiten, för att få 3 stjärnor på alla banor. Det är knark, det där spelet. Och vi är lite nördiga i min familj, så både jag, lillkusin, syster och pappa håller på med de där fåglarna.


Dagens låt; Barlow Girl - Song for the broken

Fridens liljor

Julaftonskväll...

Jag är bara väldigt nöjd just nu. En bra jul, helt enkelt. Uppdaterar med bilder istället för ord idag.


Justämning...


Mor, min.


Julmat


Granen och klapparna


En av mammas julklappar


Syster, min


Syster och mor


Granen hos farmor och farfar


Julklappshögen


Syster och faster


Lillkusin


Farfar, farmor och Evan


Pappa och syster


Världens bästaste farfar


Världens bästaste farmor


Mina julklapparNu är jag jättetrött, så nu är det sova som gäller! God natt!

Fridens liljor

om det här med bortskämdhet...

Jag satt och funderade lite på det här med bortskämdhet. Jag tror inte att någon har missat SVT:s serie "Ung och bortskämd" Det pratas om det precis överallt, och alla är lika förskräckta över att dessa ungdomar kan vara så bortskämda. Men jag tycker kanske inte att programmet lyckats klarlägga vad orsaken är till att ungdomarna är bortskämda. För man blir inte bara bortskämd sådär utan någon anledning, utan att det finns någon som skämmer bort en.

Jag har blivit kallad bortskämd, mer än en gång. Kanske är jag det, men jag är i alla fall van vid att betala mina egna räkningar, att köpa mina egna kläder. Jag har ett arbete som inte alla skulle klara, och tjänar trots det allt för lite. Jag klagar inte, för jag tycker om mitt jobb, jag tycker det är roligt att gå till jobbet på morgnarna. Det är klart att jag är tröttare vissa morgnar, och att jag hellre hade velat stanna hemma i min säng, men trots det tycker jag om mitt arbete. Formsvackor kan vem som helst ha.

Jag har inga som helst förväntningar på att mina föräldrar ska betala något för mig. De är snälla och skarvar ibland när det är bistra tider, och de är en säkerhet på det sätt att jag vet att de alltid hjälper i den mån de kan om något skulle gå tokigt. När jag nu var sjuk och mamma kom förbi med lite soppa och coca cola var jag väldigt tacksam. För det var inget krav från min sida. Jag ringde upp henne och frågade om hon kunde hjälpa mig, och det kunde hon. Hade inte hon kunnat göra det hade jag fått fråga någon annan. Jag har ett otroligt fint kontaktnät runt mig, med släkt och vänner som ställer upp för mig, ibland utan att jag behöver fråga. Men det är fortfarande inget jag tar för givet.

Det är när man tar saker och personer för givet som man blir bortskämd. Det är när man får en anledning att ta saker och personer för givet som man blir bortskämd. Med det vill jag säga att det inte enbart är ungdomarnas fel att de är bortskämda, föräldrarna har faktiskt gett dem en anledning till att vara som de är. Samtidigt tycker jag att dessa ungdomar borde läsa en tidning mellan varven, kanske slå på en nyhetssändning. För att inse att det inte är normalt med föräldrar som kommer hem och städar hos sina barn.

Jag skulle aldrig låta mina föräldrar städa hos mig. Det finns en viss seger i att klara sig själv, att bevisa både för sig själv och för andra, att jag faktiskt är vuxen, och att jag kan klara mig alldeles själv, stå på mina egna ben. Det är klart, ibland faller jag, det blir stökigt hemma, disken hopar sig, tvättsäcken är full, lönen räcker inte så långt som den borde... Och vid de tillfällena är det skönt att ha någon att luta sig tillbaka mot, någon som yttrar ett par ord om att man måste skärpa sig, men någon som ändå ger en hjälpande hand.

Det är inte vad jag kallar bortskämdhet. Kanske skulle någon annan göra det, för jag vet att det finns de som har det sämre ställt än jag. Men för min del kallar jag det ett fint kontaktnät. Och det är något alla borde ha.

Det var allt jag ville ha sagt.
Klockan är 12:20 och jag är uttråkad.

Over and out.

Fridens liljor

Om när vinterkräksjukan slog till...

Känsliga läsare varnas...

Jag trodde på fullaste allvar att jag skulle avlida. Och hade jag känt någon med vapenlicens hade jag ringt upp denne för att be honom/henne komma och barmhärtighetsskjuta ihjäl mig.

Det hela började så fint, jag duschade och gjorde mig i ordning, för att sedan ta mig till Mia och Adam. De bjöd på glögg och sådant som hör advent och jul till. Vi pratade och skrattade, och hade riktigt trevligt. När Julia nattats skulle vi börja spela spel. Det dröjde inte länge in i spelet förrän jag kände att något kändes väldigt fel i min kropp. In på toan för mindre trevlig aktivitet. Sen packade jag mig hem fortare än kvickt, jag vet fortfarande inte hur jag lyckades cykla hem, men på något sätt gick det.

Det fortsatte sedan hela natten. Jag försökte dricka ett par klunkar vatten mellan varven, men inte ens det fick jag behålla. Jag slumrade till lite mellan varven, bara för att vakna en liten stund senare och börja om igen.

Vid 5-tiden på morgonen avtog det, då hade jag hållit på i 8 timmar. Det kanske låter som en bagis. 8 timmar liksom, det är inte så mycket, Titanic gånger 2 bara. Men låt mig säga att 8 timmar är en evighet när man mår så jävla illa att man starkt funderar på att begå självmord. När man allvarligt funderar på att försöka hitta en så bekväm position på toaletten som möjligt, med en hink i famnen...

Jag sov och vaknade till och från under söndagsförmiddagen. Det gick väl an att ligga ner, även om inte det heller var någon jätteskön position, men försökte jag sitta eller stå snurrade det i huvudet, så liggande ställning var det som fungerade bäst. Mamma var snäll, hon kom förbi med en liter blåbärssoppa, en liter nyponsoppa och en coca cola.

Hela söndagen försvann i en dimma, jag sov bort i princip hela dagen, var bara vaken korta stunder mellan varven. De stunder jag dock var vaken jobbade jag på att styra till vätskebalansen i kroppen, med blåbärssoppa, vatten och cola. Och jag var öm i hela kroppen, dock mest i magen, som Crucio envist försökte hoppa och lägga sig på. Det fick han inte.

På något sätt lyckades jag i alla fall hålla mig vaken en hel timme mellan 20 och 21, för att se Bones, sedan däckade jag i soffan. Vid 02 vaknade jag till, släpade mig in i sovrummet, kröp ner under täcket och somnade genast.

I morse vaknade jag klockan 7:30 och kände mig förvånansvärt pigg. Rummet snurrar inte längre så fort jag reser mig, och jag var lite hungrig. Så jag har skopat i mig ännu en mugg blåbärssoppa och lite coca cola.

Men ujuj, så sjuk jag har varit. Aldrig mer!

Ich kämpf' mich durch die Nacht, hab' keine Ahnung was du mit mir machst...

Jag tror jag ska byta inriktning på livet och bli arkitekt istället. Jag är hemma hos familjen Klasson i Holmatorp för adventsmys och pepparkakshusbygge. Och som brukligt är, satte jag mig ner och gjorde en ritning och klippte ut i papper. Det blir så mycket enklare när man gör så, då har man alla mallar färdiga och behöver inte tänka efter så mycket när man väl börjat kladda med degen. Jennie gjorde inga mallar hon, hon tänkte bygga på fri hand. Men jag kan avslöja att det inte blir något pepparkakshus med Jennies signatur, för hon tappade tålamodet efter ett par "gör om, gör rätt"

Jag gör en borg i år, jag. Det är inte alls att ta sig vatten över huvudet, det kallas att vara positiv. Glaset är halvfullt och whatnot. Alla delar är nu färdiga och ligger på svalning, när vi sedan har käkat ska allt klistras ihop. Det är det kritiska det, Det blir lätt kras av alltihop. Men det låtsas vi inte om, för om man inte skänker misslyckande en tanke kan det inte gå fel.

För övrigt tänkte jag uppdatera bloggen igår kväll, men där sket jag mig på tummen, för jag kunde inte logga in på bloggen, av någon outgrundlig anledning. Det var lite surt, för jag hade tänkt berätta om att jag hade lämnat in tjänstledighetsansökan. Från 24 Januari till 28:e Februari. Man måste börja lite lätt, bara för att hålla folk på halster.

Och änglar är inte längre änglar, den lille mannen i det här huset tycker att ängelpepparkaksformarna ser ut som fladdermöss. Alltså har vi idag bakat pepparkaksfladdermöss. Det är fina grejor det!

Nu börjar Jennie bli otålig på mitt knappande på datorn, hon är nyfiken av sig, tror jag bestämt. Jag återkommer med bilder när jag kommit hem, eller i morgon. Vi får väl se vad som kommer först...


Dagens låt; Silbermond - Durch die Nacht


Fridens liljor

She is the healing and I am the pain...

Jag har haft en alldeles utmärkt dag idag. Den började med att jag kilade iväg till min hyresvärd för att säga upp lägenheten. Så nu är det gjort. Sedan skjutsade farfar ut mig till Forssjö, så jag fick träffa min fina Tiina och hennes sötnötter. (Hilma, Anja och ja, vi får väl räkna Staffan också... ;) ) Dagen har bjudit på mycket prat, hämtning av Hilmis på förskolan, bebismys, studsbollstillverkning, piprensarpyssel och många skratt.

Lite bilder följer

Tiina och Anja


Sovande sötnöt


Hilmisen


Sötnöten Hilma


Bus och lek


Prinsessan :)


Jag gjorde en fjäril :)


Hilma med krona.


Lussen fick bli prins.


Stolt pappa :)


Sötnötterna
I morgon ska jag försöka komma ihåg att säga upp hemtelefonen och ringa Tele2. Det är mycket praktiskt att stå i när man ska flytta, men det får det vara värt.

Nu soffmys.


Dagens låt; Trading yesterday - she is the sunlight


Fridens liljor!

måndag kväll...

Lucia kom, sågs och försvann. Allt som allt en bra dag, som kilat förbi väldigt snabbt. Nu är jag dödstrött, men njuter av känslan av att kunna vara uppe hur länge jag vill, då jag kan sova hela dagen i morgon om jag skulle känna för det. För i morgon är jag ledig, och har inget planerat, och inga måsten. Bara ta det lugnt och vara, och återhämta sig efter helgjobb.

För övrigt har jag lyckats investera i årets sista julklappar. Efter jobbet cyklade jag nämligen ner på stan för att styra upp det hela, och nu känns det väldigt skönt att vara klar med allt. Nu kan julafton få komma precis när den vill, för jag är redo. Eller ja, nästan i alla fall, jag ska bara köpa mig en julskinka och griljera den, sedan är allt klart. I år ska jag ha en stor julskinka, bara för att det är så väldigt gott.

Men nu är det dags att krypa till kojs. Jag blir väldigt torr i halsen om kvällarna, vilket gör att jag tappar rösten. Det är irriterande. Bäst att sussa en stund, och hoppas på att rösten hittar tillbaka tills i morgon.

Avslutar med en bild på Helena, dagen till ära. Hon fick låna min strut, och blev hon inte fin så säg!?

Fridens liljor!

And don't tell me what to do, don't tell me what to say, and please, when I go out with you, don't put me on display...

Jösses, vad jag snart ska gå och lägga mig. Och som jag ska sova sedan! Jag har bestämt att jag ska sova som en sten, ända till 05:30 i morgon bitti. Då ringer nämligen min väckarklocka, och jag ska avsluta min jobbhelg med en jobbmåndag. Det är fina grejor det. Lucia är det i morgon, dessutom, det är en trevlig tradition tycker jag!

Jag jobbade mellan 7 och 16 idag, och när det väl blev dags att ta sig hemåt erbjöd Tessan mig skjuts. Det erbjudandet tog jag tacksamt emot, för jag var halvdöd. Men väl hemma kunde jag inte riktigt slappna av. Det måste ha varit någon idiot hemma hos mig och stökat till medan jag har varit sjuk. För jag kan då inte erinra mig om att jag ställt till det! Och jag måste säga att jag tycker att det är jättetaskigt att någon gris går hem till sjuka människor och vänder upp och ner på deras hem. Skäms!

Så jag blev tvungen att ställa mig och diska och styra upp mitt hem. Det var inte riktigt vad jag hade planerat att göra på eftermiddagen... Ett par timmar senare var disken diskad, tvätten vikt och inlagd i lådorna, golven dammsugna och diverse tomtar hade hittat fram från mörkret och vaknat från sin sommarvila. Nu står de så fint och myser på diverse platser i lägenheten.

Nu börjar vi närma oss jul på allvar, och jag ska ner på stan i morgon eftermiddag för att investera i de sista julklapparna. Sådant tycker jag är roligt. Jag måste bara komma ihåg att köpa inslagningspapper och snören, det är så tråkigt att komma hem och inse att sådant är slut, och att man därför inte kan slå in klapparna.

Nej, nu är klockan efter 21, vilket innebär att man kan krypa i säng med gott samvete. I morgon är en ny dag.Dagens låt; Lesley Gore - You don't own me


Fridens liljor

I was walking with a ghost...

Det är tur att man inte är så förvirrad... Jag har, som de allra flesta, en bärbar telefon. Det är ju sktibra att kunna ta med sig telefonen dit man är. Men dn behöver laddas ibland, annars blir den lite ledsen i ena ögat och vill inte fungera. Jag pratade med Veronica en liten stund, och telefonen pep om att den var hungrig på ström, så när vi lagt på skulle jag ställa den på laddning. Går ut i köket, öppnar kylskåpet och lägger in luren där. På väg in i vardagsrummet kommer jag på vad jag just gjort, och får vända för att flytta telefonen ur kylskåpet, till laddningsdosan. Grattis Lina, du har vunnit pris för årets mest förvirrade människa.

För övrigt har jag friskskrivit mig idag, så i morgon är det dags för jobb igen, och det börjar med en delad tur. Ska bli skönt att återgå till jobbet igen, jag blir lite lätt rastlös när jag går hemma, även om jag inte mår bra. Men nu är det mest täppthet i näsa och bihålor som stör. Nässpray har blivit min nya bästa vän under de här dagarna. Och halstabletter. Mucoangin gör att hela tungan och gommen domnar bort, men jag fick andra halstabletter av Veronica, och de är mycket bättre.


Dagens låt; Tegan and sara - Walking with a ghost


Fridens liljor

Det här är mitt liv, jag lever min dröm, har tagit mig hit utan rast eller sömn, jag lever min dröm...

Nu har jag mycket att göra. Säga upp lägenheten, leta studentbostad, säga upp hemtelefonen, söka tjänstledigt, söka CSN... för att bara nämna några få grejor. Det känns fortfarande lite overkligt, jag kom verkligen in. Jag ska bli student på Linköpings universitet. Tack vare att jag lyckades skriva 1,4 på högskoleprovet. Det går inte att besrkiva hur mycket jag vill det här. Jag har tänkt på det så länge, planerat, studerat, förberett mig. Nu är jag i hamn. Och det är egentligen bara hit mina tankegångar gått. För det har känts som att det skulle vara omöjligt för mig att komma in på den här utbildningen. Hit, men inte längre. Nu kan jag tänka lite längre. Det går inte att beskriva den här känslan. Det är stort.

Jag är lättad över att jag kom in på en skola som ändå ligger så pass nära hemstaden. Dels för familjens skull, men även för att jag har alla mina fantastiska vänner här. De som hela tiden stöttat mig i det här, som sagt till mig att det är klart att jag skulle komma in. Som jag hela tiden ville tro på, men ändå inte vågade. De som alltid finns till hands, de som förstått när jag avböjt roliga saker för att istället vara hemma och studera. De som ändå stått bredvid mig igenom det här. De som varit lika nervösa som jag. De som jag kunnat diskutera med. De fantastiska. Jag måste ha gjort något bra i mitt liv, för jag har så många fina människor i min närhet.

Året har på något sätt gått fort, samtidigt som det har varit ett väldigt långt år. Det är snart ett år sedan jag blev uppsagd från Furuliden. Det är nästan 10 månader sedan jag återvände, till just den platsen. Allt löser sig till slut. Ibland kan det räcka med att man vill något riktigt mycket.

Och i morgon ska jag friskskriva mig, så det blir jobb i helgen. Det har vänt, jag har inte haft feber på hela dagen, och det känns bra. Lite täppt i nosen och bihålorna nu bara, men det kan jag ta.

Dagens låt fick jag tips om av Thereze; Lorentz & M.Sakarias - Lever Min Dröm Lyrics

Fridens liljor!

I no longer believe that you were ever at my side, how could you know what I need, when I'm the last thing on your mind?

Snörvel och harkel. Nu har jag varit sjukskriven en halv kväll, och jag är redan uttråkad. Jag är lite för social för att vara hemma och vara sjuk, för här har jag ingen att prata med. Inte för att jag kan prata så mycket, då rösten sprungit bort, men man kan ju i alla fall försöka.

Pappa skjutsade mig i alla fall till Coop nu på kvällen, så jag fick köpa lite mat. Skönt att ha mat hemma som man inte behöver tillaga. Det investerades också i lite halstabletter, det ska vara bra att ha när man är hes och har lite ont i halsen. Har jag hört.

Nu har jag bäddat ner mig i soffan med en bok, jag läser just nu Same Sex in the City (So Your Prince Charming is Really a Cinderella) av Lauren Levin och Lauren Blitzer.

I morgon eller fredag får jag veta om jag kommer in på universitet. Det är nervöst just nu.


Ett par bilder, kanske?

Jag hittade ingen ljusstake till mitt kalenderljus, men man tager vad man haver! :)


Det är tydligen snart jul... Nästan klar med julklappsinköpen :)
Nu ska jag återgå till läsningen, senare blir det Grey's, om jag kan hålla mig vaken till dess.


Dagens låt; Trapt - Disconnected


Fridens liljor

She's kinda freaky, she's kinda weird, she's kinda freaky, but I don't know, I think she's a genius...

Det känns lite som att stå vid en klippavsats och titta ner. Allt är så litet, så avlägset, så svårt att uppfatta. Och hjärtat bankar på i bröstet, lite snabbare än vanligt, lite hårdare än vanligt.
I veckan kommer äntligen svaret. Då får jag reda på om det blir studier i vår, eller om jag får göra om högskoleprovet och försöka igen till hösten. I veckan som kommer här nu får jag äntligen veta om jag måste flytta från stan. Veckan som vi håller på att tåga in i är alltså väldigt avgörande.

Jag är skitnervös. Det hjälper liksom inte att folk säger "det är klart du kommer in, 1,4 på högskoleprovet. Du är inne." För innan jag sett det svart på vitt är jag inte inne. Och sedan måste jag ta ett beslut. Det kommer bli en nervös vecka. Enligt studera.nu ska jag veta senast på fredag. Det är nästan så jag har lite ont i magen. Måtte nu den här veckan gå snabbt.

För övrigt har det varit en härlig helg, med kommunens julfest i fredags, vilket var oerhört trevligt. Det började med lite förkrök hos Jessica, vilket var en fantastisk start på kvällen, och sedan bar det iväg ner till Duveholmshallen, för ännu mer trevligt sällskap, god mat, vin, dans och skratt.
Men det blev en tidig kväll, då det vankades Ullaredsresa lördag morgon.

Klockan 5 lämnade vi stan, coh styrde mot Ullared. Väl där fick jag en hel hög med bra saker handlat, mycket julklappar, men även en del prylar till mig själv. Bl.a. en mysdress som jag är fantastiskt nöjd med!
Nu har jag i alla fall bara 3 julklappar kvar att köpa, till farfar, pappa och syster. Får kila ner på stan i veckan och kolla runt lite, för det ska bli skönt att vara helt klar med julklappsinköp.

Nu är det adventsmys på hög nivå här, med tända ljus, och en purrande Crucio bredvid mig. Men snart bär det iväg till Helena, för vi ska kolla på trolltyg i tomteskogen, eller vad det nu hette. Kul!

Förresten, jag klantade mig lite när jag skulle uppdatera min mobiltelefon, eftersom det stod att inga personliga data skulle påverkas körde jag bara på och uppdaterade, vilket slutade med att hela min telefonbok raderades. Så om jag borde ha just ditt nummer får du gärna skicka det i ett sms eller i ett mejl, så jag kan lägga till det.

Så det var en mindre lyckad uppdatering på det sättet, men å andra sidan har jag nu kunnat ladda ner en hög häftiga appar, så jag är rätt så nöjd ändå. Det är kanske inte världens undergång att numren försvann, för det brukar alltid finnas olika sätt att få tillbaka dem på. Om inte annat får jag väl vänta på att folk hör av sig till mig så att jag kan höra av mig till dem.


Dagens låt; The murmurs - Genius


Fridens liljor!

And I want you to be my favourite toy, we'll play a game of house, you'll be the girl, I'll be the boy...

Det går så fruktansvärt bra ibland. Jag slutade jobba kl 15 idag, och skulle efter det ner på stan för att möta upp med Veronica. Jag kilade ner i omklädningsrummet för att byta om till privatkläder och dra på termobyxor och jacka. Stod och funderade en stund på om jag skulle dra på cykelljusen redan då, eftersom mörkret faller snabbt såhär på vintern. Men kom i alla fall fram till att det kunde vänta till jag kom hem från stan, så länge fick de ligga och trycka i min jackficka.

Jag hade lagom kommit ner på stan när jag insåg att jackfickan åkt upp, och att jag hade tappat mina nya fina cykellysen. Suck och stön och fan. 300 riksdaler i sjön, bara sådär, tänkte jag. Just eftersom de kostade 300 kr var jag ju ändå tvungen att gå vägen tillbaka, för att kolla om de låg någonstans utefter vägen. Veronica gjorde följe, snäll som hon är. Så vi gick från stan till Talltullen och lite längre, och där hittade vi först framljuset och sedan bakljuset. Och funkade gjorde de också. Så mitt i all otur hade jag faktiskt lite tur. Att ingen annan hittat dem och stulit dem, t.ex.

När ljusen var på plats på cykeln tog vi oss tillbaka ner på stan och först in på Lindex för att investera i ett par leggings. Det lutar åt att det blir klänning och leggings till julfesten i morgon, men bestämmer mig inte helt förrän i morgon eftermiddag.

Vi hann med en stund inne på Coffee House också, alltid lika gott med kaffe när man har varit ute i kylan.

Ikväll har jag varit hos farmor och farfar en stund, tillsammans med fadern och systern. Mycket trevligt.

I morgon jobb igen, och så julfest, sedan bär det av till Ullared på lördag. Jippiekayay vad jag ska trängas.Dagens låt; The Murmurs - Toy


Fridens liljor!

Tisdagstema på en onsdag

Bara för att jävlas lite med överkroppen ska jag lägga upp tisdagstema, på en onsdag. För att jag kan!


Temat är advent.

Och detta är min adventskatt. Älskade, fina, Imperius.

Fridens liljor

I don't even care if you don't know me, and I don't even care if you don't like me. Can't we just spend tonight together, so I've got something to think about tomorrow...

Det är tydligen kallt ute, har jag hört. Kanske inte så konstigt när folk inte kan klä sig efter väder. Jeans är t.ex. inget bra plagg att ha på sig vid temperaturer under nollan. De kan nämligen stå för sig själva vid sådana temperaturer. Då får man stå absolut stilla och försöka hålla sig i mitten av brallorna, annars är risken stor att man fryser ihjäl. Leggings är ett annat exempel på mindre bra plagg att ha på sig. Är man uthållig klarar leggings temperaturer runt 5 plusgrader. De är absolut inte att rekommendera när termometern står på minus 17 grader. Leggings tillsammans med jeans funkar fram till ungefär minus 10. Efter det är det värdelöst. Nej, mina vänner, när termometern visar minus 17 grader är termobyxor the shit! Det finns inget som slår termobrallor!

Så med tanke på föregående paragraf, i morgon efter jobbet tänkte jag bege mig ner på stan för att köpa ett par leggings. För det finns faktiskt undantag till termobraller regeln. För man kan inte ha termobyxor när man ska på fest. Nej, för ska man vara fin får man lida pin, och det innebär leggings, även om termometern står på minus 40 grader. På fredag är det kalas, alla kommunanställda får gratis mat. Gratis är gott. Det är festligt. Och festligt innebär att man ska klä upp sig en smula, och då får man faktiskt offra sig och ha leggings även om det är dyngkallt.

Nu ska jag hoppa i säng snart, för jag är trött och ska upp tidigt igen i morgon.


Så färdags vi tillbaka i tiden, till ungefär 2004 när det kommer till dagens låt; The murmurs - Squeezebox Days


Fridens liljor!