Small fragments of a life

Fredag eftermiddag

Och så var det Valborgsmässoafton. Och bara för att man vill ha sol och varmt är det såklart mulet och regnar lite smått. Kvällen kommer bjuda på grillning i trevligt sällskap och ett glas vin eller kanske till och med tre.

I övrigt har det inte hänt mycket alls idag, jag sov fram till 14, sedan upp och soffhänga lite innan jag gjorde mig i ordning för kvällen. Det är svårt att klä sig såhär års. Egentligen hade jag velat ha min nya klänning, men det känns inte så aktuellt i det här vädret. Visserligen är det ganska varmt ute, tremometern i köket stod på +15, men är det som förra året så blir det smällkallt framåt kvällen. Men vi får väl se hur kvällen artar sig, i ärlighetens namn känner jag mig trött och sliten, men det brukar kunna släppa efter första glaset vin, så jag hoppas på det.

Nej, nu är det dags att stänga av datorn, utfodra djuren och göra sig redo att fara iväg.


Fridens liljor

torsdag eftermiddag

Oj vad mycket kommentarer jag fick på mitt förra inlägg! Kul! Tack för era åsikter! Jag ska ha det i åtanke när jag väl drar på mig klänningen. Är det fint väder åker den på redan i morgon, men är det kyligt och halvmulet och sådär blir det jeans istället. Konsten att klä sig efter vädret, helt enkelt.

Och apropå kläder så hade jag fått hem sådana när jag vaknade idag. En ljusrosa tröja och en jätterosa regn/vår jacka. Jag är supernöjd!


Ännu en gång konsten att se ut som en mupp... Men tröjan är fin, tycker jag! :)
Jackan har jag inte tagit kort på ännu, får göra det när jag använder den ute första gången.För övrigt har jag just kommit hem från en spelning med Veronica. Vi var på PRO och uppträdde för den största publik vi haft hittills, drygt 80 personer satt framför oss. Det var riktigt roligt!

Nu ska jag sova en skvätt, sedan blir det vattengympa innan jobbet. Finfint det där.

Fridens liljor

Shoppat sig lite

Idag har jag sparat hundralappar! Jag var nämligen på apoteket för att hämta ut lite medicamenter och tabelurer. En symbicort 631,50 och en ask Aerius 342,50. Tack vare högkostnadskyddet blev 631,50 + 342,50 = ca. 250. Tack för det. Alltså sparade jag cirka 724 kr. Så vad göra? Självklart shoppar man! Ett stycke klänning, (till Valborg och till Ålandskryssningen) ett stycke sjal att matcha klänningen, 3 par trosor och ett par jeans. Ja, det blev lite dyrare än 724, men det är smällar man får ta. Axelssons lockade in mig med löfte om 20 % rabatt på jeans, jag hittade inga jeans som föll mig i smaken där, men väl en svart klänning. Sedan gick jag till nästa affär, där de hade 25% rabatt på alla byxor. Tack för det.

Nya jeans, gammal tröja


Känningen


Med sjal. (Och ännu en gång; konsten att se ut som en mupp)Vad är snyggast förresten, med eller utan sjal?Dagen so far har varit fin, den började med en cykeltur till cykelverstaden, aka, farmor och farfars hem, och farfar hjälpte mig byta cykelsadel, sedan pumpade han mina däck. Det är service det! Blev bjuden på lunch och en kopp kaffe, sedan bar det av ner på stan för en kopp kaffe på Sultans City med Jennie och Elena.

Först efter det bar det av till klädaffärerna. Finfint.

Nu ska jag försöka vila en stund eller två, för det stundar jobb till natten. Fint så.

Fridens liljor

The way you loved me is not always what we call love, waiting now is beautiful pain

Det är fasen knepigt att titta på TV såhär runt 10 en vardag. Jag fastnade för Sjukhuset på TV8 när den sedvanliga reklampausen tog plats i rutan och en massa dansande hober slog sig in i mitt vardagsrum. Istället för att köra 5 minuter med korta reklamsnuttar spelades 5 minuter TV shop upp. Och allt är så positivt och guld och gröna skogar, oj vad roligt det är att träna och oj vad muskler man får utan att det faktiskt känns som att man tränar. Och det kostar bara typ 3000 kronor. Det är ju som hittat! Ring och beställ nu, greppa telefonen, kom igen då, det är ju så roligt, heja heja, först till telefonen vinner. Jag kräks lite i munnen, och istället för att titta på skiten bläddrar jag runt bland kanalerna, och försöker undvika de mest enerverande programmen men så blir det något funktionsstopp på dosan och jag dör lite inombords när jag inte för mitt liv kan få dosan att bläddra vidare från någon glättig wannabe kändis som mässar om att man ska ringa in och vinna 10.000 kr. Jo, eller hur att jag faller för den! Jag skulle kunna slå det där numret tills fingrarna blöder och jag skulle ändå inte komma fram. Och kom jag mot alla odds fram skulle det vara helt fel ord, för det är det alltid! H _ S T blir inte häst. I alla fall inte om jag gissar på det, då blir det hast. Hade jag däremot gissat på hast, hade det såklart blivit häst. Hänger ni med i vad jag menar? Men ring för fan, du vinner ju 10.000! Sedan att TV 3/4/5 tjänar 100.000 på alla telefonsamtal, som såklart kostar 10/kr stycket, pratar vi inte högt om. Ring då för fan, ring!

Så vrider jag huvudet lite åt höger och där ligger Crucio helt utslagen i soffan. Ingen kan slappna av som en katt, jag ska nog bli det i mitt nästa liv. Leka lite, äta lite, dricka lite, sova lite. Så ska livet vara, kan ju inte bli bättre! Inga måsten, inget jobb, inget ansvarstagande. Härligt.

Själv ska jag snart platta håret och sätta på mig ett ansikte innan det är dags att åka till farmor och farfar för att byta cykelsadel. Jag vet inte om jag informerat om att den jag har nu är trasig? Det betyder i alla fall att när det regnar blir skumgummit inuti sadeln blött, och det tar evigheter innan det torkar. Vilket i sin tur betyder att man blir dyngsur i röven varenda gång man råkar applicera den på sadeljäveln. Aprilväder hjälper liksom inte heller. Jag var förutseende och köpte mig en ny sadel när jag var på Ullared i November. Just det, för nästan 6 månader sedan. Snacka om att ha svårigheter att få skägget ur brevlådan.


En liten bild från i måndags, med guran på ryggen utanför Veronica. :)
Konsten att se ut som en mupp...
Igår kväll kikade jag in på skogsröjets hemsida, och jag säger bara det att om det fanns någon som helst tveksamhet om huruvida det blir röj i skogen i år så är det bortblåst nu, för Crashdiet är bokade. Det här har potential till att bli bästa Skogsröjet ever.


Nej, dags att styra upp det här nu!


Morgonens låt; Crashdiet - Beautiful pain

When I was a little boy I didn't know what's right or wrong
I had to change my way of life but I just couldn't win the fight
I'd let myself float off in time and hide

Another day, another night, I lived of dreams I thought was right
I couldn't stand being treated like I was the only without rights
Stood there screaming out your vice n' cried

The way you loved me is not always what we call love
Waiting now is beautiful pain


In the dirt and in my soil they said they planted seeds of joy
I was unholy born in sin so they fed me words of led within
Then I looked down on myself in shame left with the blame

The way you loved me is not always what we call love
Waiting now is beautiful pain

Mother, father, listen up I know these times were kind of rough
We waited for the leaders hand to guide our live's it's kind of sad
And you just did what you thought was right, n' I cried
Fridens liljor

If I could look beyond you face, and photograph your head in place, would I find you smiling in the picture?

Eufori. Jag har på något höger (jag är trött på att vänster fått så mycket uppmärksamhet genom alla år) lyckats hitta 4188 av de 4423 bilder jag lyckades radera från datorn. Tydligen lyckades jag inte alls radera dem, utan bara gömma dem i en mapp i papperskorgen. Jag återställde allt som fanns i papperskorgen (låt mig meddela att det inte var lite, jag borde definitivt tömma den oftare!) och lade i en enda mapp på skrivbordet. Jag har gått igenom den förut, men inte hittat bilderna, så ikväll öppnade jag den av misstag och vips låg alla bilderna där. Jag är osäker på hur det gick till, men till gick det. Jag är förnämligt nöjd, som Anki skulle uttrycka det. :)

Nu ska jag försöka hitta en bild som symboliserar stress, vilket är veckans tisdagstema. Det fick bli en bild från Sonisphere festival i Hultsfred förra året. Stressen av att tävla. För jag tycker att det är stressande att tävla mot något. Kul, men stressigt. Här är det Helena som tävlar mot Fredrik. Daddy ger henne en hjälpande hand när hon fallit.

Nu har jag lite att göra, jag ska lägga över 1488 bilder på min externa hårddisk bland annat.


Kvällens låt; K's choice - Almost happy


Fridens liljor

Märkligt värre

När det händer mig så är det alltid konstiga saker... Jag var hos Veronica igår, för lite välbehövligt repande. När jag sedan skulle hem och hon skulle vidare mot andra äventyr fick jag plötsligt ont vid höger skuldra. Det kändes liksom som att någon stack något vasst igenom hela skuldran, ut på framsidan. Tänkte att det kanske var något astmarelaterat eftersom det stack igenom lungan så hem och ta lite Bricanyl. Utan förbättring. Det gjorde ont att lyfta höger arm, och när jag böjde mig framåt (bl.a. för att plocka upp datorn från lådan jag förvarar den i när jag inte använder den) gjorde det så ont att jag tappade andan. Jag försökte böja armen i alla möjliga och omöjliga vinklar, tänkte att det kanske var någon låsning som orsakade smärtan. Men jag gick bet där också, det gjorde bara sjukt ont. Det fanns alltså inte så mycket annat att göra än att ta en ipren och försöka vila bort smärtan. Vilket är anledningen till att jag låg i min säng strax efter 20 igår kväll. För den enda ställningen då det inte gjorde ont var när jag låg ner. Jag läste några sidor i boken jag lånat av Anki (Isprinsessan av Camilla Läckberg).
Och jag somnade innan 21. Vet ni vad som händer när man somnar innan 21? Jo, man vaknar tidigt. Väldigt tidigt. 01:45 närmare bestämt. Och värken hade inte släppt, så jag tog mig ur sängen för att ta ännu en Ipren, sedan lade jag mig igen och läste ett hundratal sidor till i boken innan jag kunde somna igen, framåt 4-tiden i morse.

Nästa gång jag vaknade var klockan 10. Då hade jag inte alls sovit så bra ska tilläggas, för varenda gång jag vände mig vaknade jag av att det gjorde ont. Dödligt ont. Innan jag riktigt hunnit vakna till och komma ihåg att jag hade ont sträckte jag på mig och det knakade till rätt så rejält bak i axel och skuldra. Och tänk; värken släppte delvis. Den gjorde faktiskt det. Förmodligen var det en låsning alltså. Låg kvar i sängen och vilade ett tag till (läste ut boken). Jag känner fortfarande av att det gör ont när jag håller armen i vissa vinklar eller stöder på den (t.ex. vid horisontal vändning) men det gör inte ont annars, och idag kan jag använda armen nästan som vanligt. Men som sagt; när det händer mig, är det alltid mycket konstiga grejor...
Nu ska jag testa axeln i eftermiddag när det är dags för rörelse i balans igen. Men jag tar nog en ipren innan, i fall att liksom. En av de bästa sakerna med just rörelse i balans är att de framhåller att man ska känna in sin kropp och vad den klarar. Så om kroppen inte är på topp just idag gör det ingenting, för man har i alla fall försökt och man har gjort vad man kunnat och samtidigt fått en timma som bara handlar om välmående för kroppen och själen.

Nu ska jag betala lite räkningar, sedan börjar det så smått bli dags att göra sig i ordning och åka iväg. Jag återkommer lite senare med tisdagstemat.

Fridens liljor

Show me how defenceless you really are

Varenda gång jag ska in på bloggen skriver jag in fel lösenord. Och jag vet inte varför, det är som att någon etsat in i min hjärna att jag har ett annat lösenord här. Det har jag inte. Jag har samma som jag haft till en oändligt lång lista av andra webbplatser. Men det kanske är dags att byta lösen här?...

Det är goda nyheter och lösningar på väg, kan inte säga mycket mer än så just nu eftersom allt inte är helt klart ännu, men jag tror det kan lösa sig det här. Nu kanske det vänder? Det har ju gått åt helvete på senaste, men det kan vara en vändpunkt det här. Jag hoppas det.

Dagen har inte bjudit på mycket mer än sömn, TV tittande, lite musik och lite internetsurfande. Skönt med långsamma dagar när man ska gå på nattjobb. Nu ska jag snart ta och lägga mig på soffan och försöka lura till mig lite mer sömn, sedan är det jobb med Anki och Kicki i natt. Det är ju så man blir glad i hela kroppen, bara det!

För övrigt vill jag ha tisdag nu, för jag måste verkligen ner på stan och köpa nya jeans. Man kanske skulle passa på att köpa något snyggt att ha på Ålandskryssningen också? Visserligen har jag en del festkläder här hemma, men det är ju alltid roligt att förnya sig. Man kan ju i alla fall slänga ett öga i affärerna...

Nej, vila och sömn var det visst som stod på schemat nu...


Dagens låt; Breaking Benjamin - So Cold

Fridens liljor

Torsdag kväll

Det är trevligt med torsdagar, för då är det vattengympa. Men vad få vi är nu för tiden, när året började var vi alltid en hel hög med folk, idag var vi typ 10. Kan det ha något att göra med att det i början av året hade avlagts en massa nyårslöften?...

Jag beställde ju jeans häromsistens, från halens. Jag säger bara; aldrig mer. Jag har gått och väntat och väntat på de där jeansen, i vad som känns som en evighet, och sett fram emot att de ska komma. Så igår hade jag fått ett brev från just halens. Vi beklagar att jeansen du beställt är slutslåda. Jaha. Tack för det då. De kunde inte helt enkelt ha tagit bort dem från hemsidan på en gång? Och tar det verkligen 2 jävla veckor att se att något är slutsålt? Nej, nu dissar i alla fall jag halens! På tisdag ska jag gå ner på stan och köpa mig ett par jeans i butik. De kan man i alla fall lita på.

Jag väntar på att den där förbannade hockeyn de visar varje dag på TV ska ta slut någon gång! Det är väl självaste fan, de spelar ju hur många matcher som helst! Räcker det inte med 1?! Om inte; varför?! Jag spyr snart på skiten! Och på facebook skrivs det om DIF hit och HV71 dit. Orka bry sig.

Jag har fortfarande inte riktigt kommit över att jag raderade alla mina bilder igår, men jag har kommit fram till att det i alla fall bara var ting. Mest synd är det såklart på bilderna från Sonisphere Festival och U2 konserten. Och såklart alla bebisbilder på Crucio, och de fina bilderna på Imperius. Men man får försöka tänka som Lotta sade; bilderna är borta, men nötterna har jag kvar. Det hade varit värre om det varit tvärt om.

De visar Independence day på 6:an just nu, och jag blir full i skratt. Jag tyckte nämligen att den var jätteläskig när jag var yngre. Haha, känns inte så läskig nu. Det finns värre saker att oroa sig för ;)


Fridens liljor

Help me, comfort me, stop me from feeling what I'm feeling now

Förbannad. Upprörd. Uppgiven.
Arg som satan rent ut sagt.

Nu tror jag att jag ska ta och gräva ner mig, ett år eller eventuellt två.

Det är väl självaste fan att man kan vara så jävla klantig. Och att datorfan inte gör som man vill att den ska göra. Helvete. Jag har lust att hiva ut datorskrället från balkongen. Någon som då kan offra sig att köpa ny till mig?
Att man aldrig lär sig, jag har ju för fan den externa hårddisken. Nästa gång blir det att föra över sakerna dit innan jag börjar mixtra med dem på datorn. Eller så slutar jag helt enkelt fotografera. 4423 bilder. Borta. Surt. Alla minnen från det senaste året; väck.

Ja, och ring inte till mig just nu, en utskällning riskeras. Jag är aningens upprörd.
(Förlåt mamma...)
Silver chair - Suicidal dream

I wish that we could go back, to what we were before, but I don't think that I love you, anymore

Dags för tisdagstema igen! Den här veckan är temat musik, och jag visste på en gång vilken bild jag skulle välja. För ett par veckor sedan var jag nämligen hemma hos kusin, och när han plinkade lite gura passade jag på att leka med hans systemkamera. Fina grejor det där!

För övrigt har dagen bjudit på sömn, glada nyheter, och rörelse i balans. Jag är nöjd, so far. Nu hägrar jobb i natt, och i morgon är det lite utbildning och sådant som ska göras. Skönt att få sådant gjort, sedan kan man fokusera på annat.

Nu ska jag välta omkull mig i soffan och ta mig någon timmas sömn.


Dagens låt; Hoobastank - I don't think I love you


Fridens liljor

Äntligen!

Äntligen! Nu är det vår ute, på riktigt menar jag. Anki och jag har just varit ute på årets första runda vid Stalls backar. Det var lite vattnigt på ett ställe inne i sagoskogen, men annars var det helt torrt. Underbart. Nu blir det fler fina rundor där ute!

För övrigt fick jag en av de bästa räkningarna i mitt liv tidigare idag. Från Glocalnet. Fan, skickar man ut en faktura på 0 kr för? Jag menar, det brukar ju kosta att få ut en pappersfaktura... Mycket märkligt. Men jag blev glad!
Nu ska jag lägga mig och vila en stund, sedan är det dags för jobb igen, i natt med Kicki och Anki, det är grejor det! :)


Fridens liljor

And I know something's wrong, 'cause you've been gone too long

Har inte alls någon skrivlust idag. Istället följer lite bilder från dagen.


Vårbild


Tiina på Willys


Studsade lite med Hilma :)


Soligt och vårigt. Synd bara att det blåste satan idag!
Dagens låt; Matchbook Romance - She'll never understand

And you call me a player, but you're controlling the game

Dagen bjöd på en resa tur och retur till Örebro tillsammans med farmor och farfar, eftersom Elinore fyllde år. Den resan innebar körande för min del, efter knappt 4 timmars sömn. Det gick bra, inga problem, på hemvägen åkte vi genom Julita genom en vänstersväng i Läppe. Det är lite roligare att åka den vägen, för där åker man inte så ofta. Mycket finare är det därutåt också, med Julita gård och hela allt det där. Det bjöds på lite minnen också, när vi gick i 4:an eller 5:an var vi ute på Julita gård och sov över med klassen och med en klass från Floda skola om jag inte minns fel.

Det var tider det. Jag skulle ha sovit med ett gäng i ett hus som kallas Kusken, men det blev inte så i slutändan. För när vi gick på guidad tur i slottet och lite runt så berättades det att det spökar just i Kusken. Okej. Fint. Jag sov istället på en soffa i vad jag tror kallades Östra flygeln. Tillsammans med en hög andra, men jag kommer inte ihåg exakt vilka dessa andra var. Jag minns dock att vi var ute vid alla äppelträd någon dag och fick gå baklänges runt en brunn några varv. Vi spelade teater vid något av de gamla husen som står på ägorna och vi kikade in i Pettson och Findus hus.
Jag har också för mig att vi gjorde egna papper, och att vi gjorde ost, någon örtig mjukost. I västra flygeln. Det var tider det. Sedan tänkte jag till lite och kom fram till att det då alltså måste vara en 12-13 år sedan. Och plötsligt kände jag mig väldigt gammal.

När jag var i 10-årsåldern längtade jag till jag skulle bli 16. För då var man vuxen i mina ögon. Nu är det 7 år sedan jag var 16, och jag känner mig inte helt vuxen än. Ojoj.


Jag fann mina glasögon i morse. På köksbänken. Och eftersom jag på senare tid fått höra att det inte räcker att äga ett par glasögon, att man måste ha dem på sig för att få någon effekt av dem satte jag dem på nosen.


En ovanlig syn...


Farmorn, pappan och farfarn. (Håller på att beställa ett mobilt bredband till farmor och farfar. Wow!)
Dagens låt; Jag är osäker på var ifrån jag fått låten, den ligger så fint i min mobil som 09 Spår 9. Fantastiskt bra är den i alla fall, och jag blir på något konstigt sätt glad när jag hör den. Fint då. Tänk om det var lite mer ordning på mig, då skulle jag veta vad det är också. Någon måste ha bluetoothat den till mig. Någon som villigt erkänner sig skyldig?
Texten följer här, det kan förekomma ett fel eller två, då jag skrivit vad jag hör.


How can I explain to you when you don't even wanna hear my words
All I need to say to you that you don't want to listen to
You put your words right in my mouth I'm getting sick I gotta fight
You've locked the door there is no key gotta kick it open to get free

And you call me a player but you're controlling the game
It's kind of funny and fucking insane
And you call me a liar and you call me a mess
For all those words, but I take you back

And you're calling me a sinner, well I'm not a saint
I am just a mortal man, should I be ashamed for who I am
You kick and scream I were your dream, now you're insane and need to behave
It's not my fault that you made up those fucking lies that you called fact

And you call me a player but you're controlling the game
It's kind of funny and fucking insane
And you call me a liar and you call me a mess
For all those words, but I take you back


Nu ska jag gå in i sovrummet och krama kudden till morgonen knackar på min dörr.

Fridens liljor

I'm off to save the world

Jag har sovit. Oj, vad jag har sovit. Skönt så! Nu tar vi nya tag, en sista jobbnatt innan det är dags för ett par nätters ledighet. 10 timmar. Det klarar jag. Jag måste.

Nu har jag fått klarhet i diverse saker och ting, men det är fortfarande luddigt i andra avseenden. Ja, men vafan, det är ju kommunen, då kan man inte förvänta sig snabbhet. Man får vara glad om man får reda på 3 dagar innan var man ska infinna sig.

Nu kliar det i ögon och näsa. Dags för lite antihistamin. Vad är det för jävla skit som blommar?

Lite mat och kaffe på det här då. Fint så.


Dagens låt; Motion City Soundtrack - Capital H


Fridens liljor

I'll be going through withdrawl of you for this one night we have spent...

Veckans tisdagstema har jag inte haft tid med förrän nu. Torsdag. Torsdagstema den här veckan alltså. Temat är siffror, och jag fick den perfekta idén för en bild när jag var ute hos Jennie, då hennes son hade denna napp;I vilket fall som helst hade jag en otroligt trevlig em/kväll/natt/morgon/förmiddag ute hos familjen K på vischan. Gott att dricka, gott att äta, och fint sällskap, vad mer kan man begära? Livet känns ganska komplett måste jag säga. Mycket prat, mycket skratt, en dos musik, lite dataknappande, en del bus, ett par koffeinkickar, en skogspromenad med nostalgiska vibbar och bajsjakt, en solnedgång, en soluppgång (vilken jag sov mig igenom), en husvagn, 2 morgonfrisyrer, en leksakstraktor, en sandlåda, och så lite mer snack. Och en rosa kamera. Så här följer lite bilder!


Imperiusknas går alltid och gömmer sig när jag drar på mig skorna för att kila ut. Han är dock inte så bra på kurragömma... Om han inte ligger bakom gardinen i vardagsrummet med hela svansen utanför så ligger han halvt bakom duschdraperiet, som på denna bild.


Kvällspromenad med Jennie :)


Vackert!


Ser ni? Ser ni? Ser ni?


Lite närmre. Ser ni nu? Blåsippor!!


Ett lite ansträngt leende, förstår inte det?


Kungens träd.


En porlande liten bäck :)


En markpinne/gränspinne...


Vackert så!


Jo, hej.Nu ska jag lägga mig och vila en stund, sedan vattengympa ikväll. Jag hoppas Anki är frisk nog! :)


Dagens låt; Matchbook Romance - Tiger Lily


Fridens liljor

 

Onsdag eftermiddag

Ojoj, det här håller på att haverera. Men nu har det varit mycket jobb de senaste dagarna. Jag slapp jobba en natt, vara ledig en, jobba en, vara ledig en och jobba tre. Istället blev det jobba 3 nätter, vara ledig en, och sedan jobba två till. Jag gillar.

Igår hade jag fantastiskt mycket att göra, jobbade natten, hem och sova till 15, vidare mot jobbet för lönesamtal, sedan mot Veronica för att färga hår och öva musik, och så tillbaka till jobbet. Fullt upp så att säga.

Nu är jag relativt nyvaken, ska mysa lite mer med katterna, sedan bär det av ut till Jennie i Forsa, fina grejor det!

Som ni kanske förstår är det många bollar i luften just nu. Men jag är nöjd med livet! :)

Nu ska jag klippa lite kattklor, sedan dags att göra sig i ordning.

Fridens liljor

Like pretty girls need cowboys, I need you here tonight

Oj vad jag har varit dålig på att blogga de senaste dagarna, skärpning!

Fredagen började med massage, det är inte så tokigt det inte! Sedan vidare till Surahammar för att hämta upp syster och hennes katt, köra till Strömsholm, tillbaka till Surahammar, och sedan vidare tillbaka mot Katrineholm igen. Det blev en hel del tid spenderad i bilen, men det är okej, jag hade datorn med mig så jag satt med den i knäet en hel del av tiden.

Så igår var det dags igen att skriva högskoleprovet. Det var svårt, otroligt svårt. Och det gick inte alls lika bra som det gjort de två tidigare gångerna. Och jag har kommit fram till att jag ska emigrera till ett engelsspråkigt land, för på engleska läsförståelsen (ELF) fick jag 18 poäng av 20, på svenska läsförståelsen (LÄS) fick jag 13 av 20 eller . Slutsats; jag är bättre på engelska än på svenska. Tjena tjena. Borde man inte vara bättre på sitt modersmål? Och svenska orden (ORD) gick åt helvete. Det började bra, men sedan barkade det käpprätt åt helvete. 22 rätt av 40. What the fuck? Sedan fick jag bättre på diagram, tabeller, kartor (DTK) än jag fick på matteblocket (NOG). Hur kom det sig? Speciellt med tanke på att jag inte hann med de sista 4 uppgifterna utan bara gissade. Ren chansning. Usch ja. Men jag antar att man inte kan säga något med säkerhet förrän meritvärdet är satt, men det känns inte bra det här. Nej, jag tror inte jag slår höstens resultat på 1,4. Men jag ska inte klaga, det är bra nog för att jag ska komma in på den utbildning jag vill, jag skrev egentligen bara för att det har blivit en grej, jag vill prestera 1,5. Och det hade ju inte skadat att klara det.

Idag känns det i alla fall att våren är här. Och vi har varit hos farmor och farfar och styrt upp med sommardäck på bilarna. Först på pappas och sedan på farmor och farfars. Och när väl sommardäcken är på på bilen, då är det verkligen vår! Vi var inte de enda som bytte däck idag, tydligen, för när vi kom till macken för att kolla trycket och pumpa i lite mer luft i däcken var det fler där som stod på kö.

Efter däckbyte och lunch åkte jag ut till soliga Forssjö, först med en hel hög böcker till Tiina, som bjöd på en snabb kopp kaffe, inte så tokigt det inte! Sedan vidare till familjen Espling, och mitt lilla mufflonfår Linda. Det var på tok för länge sedan, så väldigt trevligt att träffas idag! Ännu en kopp kaffe där och sedan ut i solen.

Summering; en väldigt trevlig dag!


Och så lite diverse bilder från dagen.

Oj, så sur man kan se ut då... Det var jag inte, bara uttråkad, och hade solen i ögonen. :)


Förberedelser. Och pappas oerhört rena bil!...


Vinterdäcken av, bara att sätta på sommardäcken då! :)


Däckbytaren nummer 1. I oömma kläder ska tilläggas, för i helvete vad skitig man blir när man byter däck!


Pappa fick sköta domkraften, för det var bromsrör och what not att undvika... Men i alla fall, 1 down and 1 to go. Farmor och farfars bil stod näst på tur. Och kika gärna nere i vänstra hörnet på bilden, där ligger ett fälgkors. Ett verktyg jag faktiskt visste vad det hette, jag är mäkta stolt! ;)


Hemma hos Tiinisen, där Hilma hade fantastiskt färgglada kläder på sig, dagen till ära :)


Mitt lilla mufflonfår! :)


Och slutligen lite Cruciomys! :)
Nu ska jag lägga mig på soffan en stund och vila, för jag ska jobba i natt. Oh, the joy! Men härligt är att jag inte börjar förrän kl 22, vilket gör att jag slipper missa mitt favoritprogram. Kl. 20 ikväll är det Bones på trean. Det får man inte missa! :)


Dagens låt; Thriving Ivory - Hey Lady


Fridens liljor!

You're only as tall, as your heart will let you be. And your only as small, as the world will make you seem...

Ah, härliga, underbara torsdag. Har varit på vattengympa ikväll, den här gången med Anki och Birgitta. Och så skönt det var sedan då! Förra veckan var det ju inget eftersom det var skärtorsdagen, och veckan innan det var det inställt då gympaledaren var sjuk eller något. Så jag har längtat. Och nu är det gjort, så man måste vänta en hel vecka till innan det är dags igen.

Efter gympan ut i duschen, sedan en snabbis i bastun med balsam i håret, inte så tokigt det heller. Tillbaka ut duschen, sedan snabb påklädning och så ut genom dörren. Det var lite bråttom idag, för Anki jobbar i natt och skulle hem och packa väska och sådant pilleri. Snäll som hon är så skjutsade hon dock mig hem till dörren, för det regnar ute.

Så jag lagade mat, stekte lite köttfärs, lade det på en skiva pumpernickel, strödde över ost och pizzakrydda, in i micron en liten stund, och voilá, en liten pizza! Slog på stort och tog ett glas rött till det också, gott så! När jag skulle på middag hos Mia och Adam på långfredagen var Mia så snäll och köpte en pava rött till mig när hon ändå skulle på systemet. Dock gick det inte åt just den dagen, men idag öppnade jag flaskan (oj, vad jag gillar när det är skruvkork på pavorna.) Graham Beck hette vinet i alla fall, och gott är det! Rekommenderas!

Nu ska jag snart lägga huvudet på kudden, det känns som att det kommer att bli en lång dag i morgon, först massage kl. 10 (någon som kan ringa mig kl. 9 och påminna?) sedan åker mor och jag till syster för tråkigheter.

Dagens låt; Never Shout Never - On The Brightside


Fridens liljor

Nothing wrong with going all night long

Nu börjar det dra ihop sig, mina vänner. Det är bokningar på G när det gäller Skogsröjet. (Klicka!) Dags att börja hålla lite koll, och hålla tummarna för att det är många bra band som blir bokade!

Jag har för övrigt klickat hem ett par nya jeans. För att det är nödvändigt, då jag lyckades få hårfärgningsmedel på mina i söndags. Ojdå. Men vad skönt det är att ha en anledning till att handla kläder!

I morgon blir det fan till att städa upp lite här hemma. Det är oerhört nödvändigt just nu. Sedan vattengympa till kvällen. Inte helt fel.

Just nu är det dock dags att hoppa i säng. Och hoppas på att man kan komma ur sängen i skaplig tid i morgon, det har varit dåligt med det hittills den här veckan.

Kvällens låt; Nickelback - This afternoon


God natt och Fridens liljor

De finns i trakten, här omkring, vill du ha hjälp så ring!

Lite nostalgi såhär på onsdagseftermiddagen, inte så tokigt, nej inte alls faktiskt.
Var inte barnprogrammen mycket bättre förr? Eller är det den nostalgiska känslan över det hela som gör att man fortfarande tycker att barnprogrammen när man själv var liten helt klart var bäst?


Piff och Puff - Räddningspatrullen (För övrigt hade jag ett tag två dvärghamstrar ett tag som hette just Piff och Puff.)Och vem skulle kunna glömma Luftens hjältar?


Eller Ducktales för den delen! Fredag kväll på Disneydags! :)Och Bumbibjörnarna! =D


Mitt favoritprogram på Björnes Magasin :)


Och appropå Björnes magasin...
För övrigt så har dagen bjudit på utbildning i Oral Care, där jag var tvungen att sitta tyst och stilla på en stol i en hel timme. Det var kämpigt, men det gick. Och så fick vi lite fina grejor också till slut, inte så tokigt alls. Ett nyckelband, en liten tub tandkräm, ett lypsyl, lite sugtabletter av diverse sorter, ett intyg att vi deltagit i utbildningen och diverse foldrar. Fint så då.

Sen bjöd Lotta på gott bröd och pålägg på vårat p-möte. Inte så tokigt det heller. Och med kaffe på det så är man rätt nöjd.

Nu blir det lite tv kikande en stund, sedan ska jag kila över till Anki och låna en ordbok av henne. Högskoleprovet på lördag, då gäller det att vara förberedd!

Fridens liljor

Tisdag kväll

Rörelse i balans. Och äntligen ville min kropp samma sak som min hjärna. Jobbigt och svettigt, men underbart skönt efteråt! Sedan en dusch på det och lite mat, så kan man vara riktigt nöjd! Nu sitter jag i soffan i pyjamas, ska alldeles snart hoppa i säng, har tagit en Tavegyl för mina utslag börjar komma tillbaka, på armbågarna. Inte skönt, nej, inte trevligt alls. Kortisonsalva och Tavegyl är mina bästa vänner just nu.

Och appropå sådant måste jag försöka styra upp en receptförnyelse, Symbicort och Aerius vore fint att få nu, när våren snart är här och alla möjliga äckliga växter slår ut. Särskilt äckliga är Björkarna måste jag tycka. Då är det pipiga luftrör och snorig näsa som gäller. Det är inte okej. Men det vore fint att hinna hämta ut medicinerna innan Maj, då hinner jag ta det innan högkostnadsskyddet börjar om. Inte så kul första gången man ska hämta ut ny Symbicort. Plötsligt är man drygt 600 kr fattigare. Det är inte okej, det heller.

Nej, nu ska jag bädda rent i sängen (jäkla Anki som nämnde renbäddat, nu måste ju jag också bädda rent innan jag lägger mig!) och sedan hoppa i säng. I morgon utbildning och möte.

Fridens liljor

I hope you find your sorrow and break down as I did

Det är tisdag. Det innebär tisdagstema, som den här veckan är barnasinne.


Här är det Veronica som har kvar sitt barnasinne, en pulkadag i vintras :)Nu snart dags att åka på Rörelse i balans. Fint där.Dagens låt; Nomy - Self Therapy


You lying fucking whore
I don't want you anymore
I don't need your fucking lies and that's for sure
Mark my words

No matter if you cry
I don't care if you will die
So go fuck yourself you bitch cause you're the glitch

But it hurts to sing this song
And in my heart I know I'm doing wrong


Can you let go baby please stay away
everything that you said it just fucked up my head
You made me crawl and bleed over something I don't need

so greetings antichrist
you made yourself my kryptonite
If I would like some cola you'll be cola light

Your doing is not right
you're not even worth the fight
cause honey I want cola but you're cola light

It was written on a paper what I once felt you see
can you tear that shit and burn it up for me

I hope you find your sorrow and break down as I did
I hope you never fall in love so god forbid

I made this song for you but nothing's true
I'm missing you But that I think you knew
Ok I made this song but it's for me
Self therapy, Self therapy

Måndag kväll

Dagen har mestadels spenderats hos mor min, och jag har färgat håret på både henne och mig själv.

Nu är jag trött. Jättetrött. Hur gick det till? Ska snart ta mig till sängen och sova, det är bra att lägga sig tidigt ibland har jag hört. I morgon väntar Rörelse i balans, skönt med det, nu när det varit påsk.

Lite bilder från diverse tillfällen


Ute hos Sara igår :)Hon hade pyttesmå katter hemma.
Födelsedagspresent från Veronica :)
Aromabrännare, födelsedagspresent från Veronica.
Nähej, sängen var det visst.

Fridens liljor

Pular

Jag håller på och pular med en liten grej på bloglovin...

Följ min blogg med bloglovin

Sådärja.

Lördag kväll

Ännu en trevlig kväll med trevligt sällskap. Galet, men kul. Och det är ju skönt att vissa saker aldrig förändras.


Peter, Frida och AdamMia och jagFina MiaMaria och FridaMalinMalin gräver efter alkoholAdam och PeterFrida och jagDagens/kvällens nykterist och därmed chaufför.

Det känns rätt bra ibland att vara hemma innan midnatt, och nykter dessutom. Ja, inte tokigt alls.
I morgon tar vi en tur till Forsa för lite kaffe hos Sara, sedan besök av Malin framåt kvällskvisten, inte så tokigt det, inte!


Fridens liljor

Glad påsk!
Erkänn att den är rätt söt.

Jag har aldrig varit bra på att rita, har alltid tyckt bättre om att skriva, men idag tänkte jag bjuda på mig själv och ge er ett bevis på min totala inkompetens när det kommer till att försöka åstadkomma en bild. Det är ju ändå påskafton.

Så glad påsk på er vänner, nu ska jag göra mig i ordning för påsklunch hemma hos mamma.

Fridens liljor

Fredag natt

En underbar kväll. Det är precis det här livet handlar om; att göra sådant man verkligen vill och känner för, att umgås med människor man mår bra med, och att ha riktigt roligt. Lite god mat och gott vin på det, sedan är livet komplett.


Juliaskruttan :)MiaLite charader :)
Mian :)Peter :)Malin :)Frida :)

Ja, kort och gott en lyckad kväll :)

Nu är det dags att göra kudden sällskap, i morgon vankas påsklunch hemma hos mamma, sedan blir det middag nere i Värmbol på kvällen. Då ska jag dock vara nykter, för jag har bil och ska köra. Skönt så! :)


God natt med er, och fridens liljor

'Cause I'm just a teenage dirtbag, baby

Ett snabbt litet inlägg innan det är dags att bege sig till Mia och Adam på lite middag med trevligt sällskap, och kanske ett och annat glas rött. Inte så tokigt. Nej, inte alls vill jag påstå. Kan man inleda långledigheten på ett bättre sätt? Jag misstänker not. Kvällen har absolut potential.

Idag har det kilat runt en och annan påskkärring här, men jag är smart, så jag skruvade av ringklockan vid 10, när den första påskkäringen ringt på dörren. Om jag öppnade? Inte en chans!

Nej, dags att göra sig helt färdig, sätta på mig ett ansikte och lite så, sedan bär det av mot Norr. Ha en trevlig kväll, och glad påsk på er, mina vänner!


Lite nostalgi på det hela med Weathus - Teenage Dirtbag


Fridens liljor

Torsdag kväll

Tänk, så blev det torsdag. Och jag har bara en enda natt kvar innan jag går på långledighet. 8 timmar. Jo, för jag jobbar 22-06. Fantastiskt! Jag måste bara få skryta lite med det faktumet, för jag har längtat sjukt mycket.

Det är såklart mycket som ska hinnas med under tiden ledigheten varar, diverse middagar och fester, träffar med vänner, städning, plugg inför högskoleprov, träning och diverse andra saker. Ja, det kommer inte gå någon nöd på mig, jag har att göra i alla fall.

Kvällen kommer bjuda på lite skratt och trevligt folk innan jobbet i alla fall, ska kika förbi hemma hos Helena, de är ett gäng som ska ut och festa ikväll, så jag stannar till där innan jag tar mig vidare till jobbet.

Och snart ska jag ta mig till pappa, för han är bortrest i helgen, vilket betyder att jag har blivit med bil. Under helgen i alla fall. Det är inte så tokigt det. Dock stundar ju ett par fester i helgen, så det är inte säkert att det blir så mycket köra av, men det visar sig.

Nu lite fönande och plattande av hår, sedan iväg.

Fridens liljor