Small fragments of a life

onsdag kväll

Tröttis onsdag. Men nu är vissa saker äntligen done and over with. Och det känns bra. På sätt och vis i alla fall.

Första natten av 3 på jobbet är avklarad, och det gick smärtfritt, nu är det bara 2 nätter kvar innan långledigt, inte tokigt, nej, inte tokigt alls.

Sedan är det helt plötsligt påsk. Hur gick det till? Jag tyckte året nyss började! Fredag kväll spenderar jag på norr, och lördag kväll spenderar jag nere i Värmbol. Ja, det kommer nog inte gå någon nöd på mig inte. Måste bara till systemet någon dag och investera i en pava rödvin.

Nu ska jag lägga mig på sofflocket och vila en stund innan jobbet. Kort uppdatering blev det idag, men det är ju så när man jobbar och därmed sover mest hela dagen, det händer liksom inte så mycket annat just de dagarna. Och tur är väl kanske det.

Fridens liljor

Tisdag, och jag kom ihåg temat, kors i taket!

Det är tisdag idag. Med tillhörande tisdagstema. Kors i taket att jag kom ihåg det. Temat den här veckan är långsam. Och aldrig känns det väl som att tiden går så långsamt som när man väntar på grönt ljus?






När jag letade upp den här bilden hittade jag en massa andra gamla bilder, som jag bara måste dela med mig av.


En jätteliten Imperius gäspar.



Sötnöten.



Han var pratig redan då :)



Vilar lite. :)





Sådärja, då var det gjort. Jag har även varit på Rörelse i balans idag, och efter det lite inköpa av matvaror för att sedan åka hem och hamna där jag nu är. I soffan, med Twilight i DVD spelaren. I morgon blir det till att kika på New moon. Jag laddar inför 3 nätter med jobb nu, sista 3 innan min långledighet. Inte så tokigt alls vill jag påstå.

Fick min kallelse till högskoleprovet idag också, den här gången ska vi vara i Södra Skolan. I sal 25. Tillsammans med Helena. Den här gången ska jag skriva minst 1,5. Det har jag bestämt. Jag ska plugga svenska ord och läsa på lite om diagram och matte. Men jag hinner, för jag är ju ledig hela veckan innan provet.

Man blir lite lurad nu när det är ljust ute så länge på kvällarna, klockan är snart 20, och det betyder att det är dags att göra sig i ordning för att så småningom börja resan mot Furan.

Fridens Liljor

Underbart

Vilken härlig dag, na na na na... Eller ja, vilket härlig gårdag blir det ju nu, om jag ska vara ärlig. Och ärlig ska man ju vara. Helst. En riktig sådan däringa "vara ledig och bara göra saker som man vill" - dag.

Eftersom jag ibland lyckas glömma kika i almanackan på en sisådär 2-3 veckor så började dagen med att jag missade en inbokad massage. Fasen också! Men ingen idé att gråta över spilld mjölk, ny tid bokad 9:e April. Någon som har lust att påminna mig, först ett par dagar innan och sedan på dagen i fråga?

I vilket fall som helst så röck jag tag i Tiinisen på facebook, följde med henne ner på bibblan och sedan vidare till Sultans City för en kopp kaffe. Inte dumt alls faktiskt! Lite skitsnack och skratt och ett besök på apoteket innan Tiina skulle harva vidare.

Mötte upp med Jennie, och kilade in på Coffe house, det nya kafét på Kvarnen. Vi tog plats i en soffa med varsin kopp kaffe, och bara var och snackade och hade allmänt trevligt. Vidare ut på nya äventyr, kika lite i affärer, prova lite kläder, köpa lite nödvändiga prylar, fördriva tiden på ett högst angenämt sätt så att säga.

Så var det dags för Jennie att hoppa på bussen hem, då tog spontaniteten över, höpp! Ut på vischan och hem till Jennie för lite bus, mer snack, och en liten stunds nostalgi när de visade Scooby Doo och tiotusenvoltspöket på TV.

Det bjöds på fantastiskt god mat, och jag kan nu säga att jag ätit grillat för första gången i år. Gott! Mycket uppsakattat! Massa prat, massa trevligt, och sedan var det hemdags, eftersom jag var tvungen att åka hem till mina prinsar. Blev hemskjutsad av Jennies make, mycket, mycket vänligt!

Tackar både Tiina och Jennie och co för en fantastiskt härlig dag, ni är underbara! :)

Och avslutar med en liten bild från dagen. Av någon anledning fick jag inte kameran med mig, och hade rysligt dåligt batteri i mobilen, men en liten bild kunde jag ta, då av Jennie när vi botade hennes hästskräck ;)





Nu har jag svoit ett par timmar på soffan, vilket inte var meningen, men typiskt mig. Nu kliar det på mina armbågar, så det blir till att ta en tavegyl och kila in till min säng. Fint så! Ska bara kika i almanackan först, så jag inte missar något i morgon...


God natt med er, och fridens liljor

IKEAs värmeljus

IKEAs värmeljus brinner länge. Väldigt länge. Nästan lite för länge. För jag är trött nu och vill gå och lägga mig, men om jag blåser ut ljusen nu kommer det inte gå att tända dem igen eftersom de är närapå utbrunna. Så det känns ju som lite slöseri. Ja, nu är jag kluven utöver hur jag ska göra. Kika på Criminal Minds på femman, och sedan hoppa i säng kanske? För de kan inte brinna mer än en timme till, det kan de bara inte!

Jag såg något väldigt sant men förvirrande på facebook förut idag; igår vid den här tiden var klockan inte alls vad den är nu. Eller något sådant. Som sagt; förvirrande. Men jag måste ju ändå ha varit en av dem som led minst av att vi drog fram klockorna. Det tackar vi för.

I morgon är det måndag, det har jag inget emot alls, jag tycker om måndagar. Väldigt mycket. Och i morgon blir det en fika med Jennie, det tycker vi om! :)

Nu ska jag ägna lite uppmärksamhet åt TV:n. Och; 1:a värmeljuset av 30 har hunnit slockna under tiden jag författat detta!

Fridens liljor

It's like a story of love...

En jobbhelg med bara 9 timmar jobb är inte så tokigt, nej inte tokigt alls vill jag mena. Natten var snabbt done and over with, vilket också kan ha sin förklaring i att jag jobbade med världens bästa Kickis och Lottis. Kvällen började med att jag fick en riktig åthutning av Lottis, och jag tror jag lärde mig att man kan läsa saker om personer man inte tycker så mycket om... ;)

Nu ska vi se om jag kan styra upp en video här, jag har inte gjort det förut, men tänkte att någon gång ska ju vara den första.





Weheey, det gick! Fasen vad jag är bra! Jag börjar komma underfund med ganska mycket inställningar och roliga grejor här på bloggen nu. Yes! I vilket fall som helst, det är inget mer än gitarrspelande och sjungande, och det är inte proffsigt på något sätt, jag har inte tagit en gitarrlektion i hela mitt liv. Inte sånglektion heller för den delen.

Nu har jag Veronica här, hon hade med sig födelsedagspresenter, massa fina födelsedagspresenter, jag ska lägga upp bilder lite senare eller i morgon, när jag hunnit med att fota lite.

Och säsongsstart för Bones ikväll, det är inte så tokigt det heller inte! Jag är nöjd, mycket nöjd! :)

Och jag tror ni kan ana vilken dagens låt är ;)


Fridens liljor

Just memory, on a page inside a spiral notebook...

Jag är rastlös i hela kroppen. Klockan 00:16. Perfekt timing liksom. Kanske låter märkligt, men på sätt och vis önskar jag nästan att jag jobbade i natt, för då skulle jag i alla fall ha något att göra. Nu är det ju bevisligen inte så att jag inte haft något att göra under dagen idag, för det har jag ju, det ser ni på inlägget nedan. Men nu är jag rastlös. Skapligt så också. Det är så illa att jag allvarligt funderar på att dra på joggingskorna och dra en vända runt kvarteret eller något. Det är nog ungefär dit min kondition sträcker sig. Men jag vill inte ge mig ut just nu, det är ju ändå fredag natt, med löning och de fulla människor som det innebär. Det vore ju inte så jävla rock n' roll att springa in i ett gäng fyllisar.

Nej, det blir till att lägga sig på golvet och lyssna på lite musik tror jag. Breaking Benjamin fortsätter gå varmt här. "You had to have it all, well have you had enough? You greedy little bastard, you will get what you deserve! When all is said and done, I will be the one, to leave you in your misery and hate what you've become." (Had enough). Kan bara beskrivas som underbart.


Kvällens låt; Breaking Benjamin - Forget it


it's a crime
you let it happen to me
never mind
I let it happen to you
I don't mind forget it
there's nothing to lose
but my mind and all the things I wanted

everytime I get it
throw it away
it's a sign I get it
I wanna stay
by the time I lose it
I'm not afraid
I'm alive
but I can surely fake it

how can I believe
when this cloud hangs over me
you're the part of me
that I don't wanna see

forget it


there's a place
I see you following me
just a taste
of all that might come to be
I'm alone
but holding breath you can breathe
to question every
answer counted

just fade away
please let me stay
caught in your way
forget it, forget it

just fade away
please let me stay
caught in your way
forget it

it's a crime you let it happen to me
I don't mind
I love it easy to please
never mind
forget it
just memory
on a page inside a spiral notebook


just fade away
please let me stay
caught in your way
I can live forever here

Just fade away
please let me stay
caught in your way
I can live forever here

how can I believe
when this cloud hangs over me
you're the part of me
that I don't wanna see

forget it, forget it

I can live forever here

Fredag kväll

En trevlig dag, spenderad med Tiinisen. Alltid lika kul att träffas, även om det ibland dröjer ett tag mellan gångerna.

Dagen började med lite shopping på Kvantum, för hennes del mest till Spökbacken, för min del lite till ikväll. För min del står varmrökt lax och skagenröra på menyn ikväll. Lite cashewnötter och påskmust på det, sedan mår man som en prins. Men det är inte dags för mat riktigt ännu, jag väntar på att mörkret ska falla, då blir det fredagsmys på riktigt, med tända ljus och någon bra film. Måste leta efter något bra i mina gömmor, jag har sjukt mycket filmer, men oftast tycker jag inte något känns speciellt lockande. Märkligt det där. Just nu är det i alla fall Pathology som snurrar i spelaren. Jag tycker den är bra, men jag vet någon som tycker den är mindre bra... ;) Slänger nog ett öga på Så ska det låta ikväll också. Trevligt program det där.

I vilket fall som helst, efter shoppingen for vi ut till Forssjö och drack ett par koppar kaffe innan vi kilade ut på en lugn lunk till promenad. Trevligt det ibland, så man hinner tala lite och kika på naturen. Det börjar våras nu, det känns i luften, jag fick knäppa upp jackan när vi gick för att det blev för varmt. Samtidigt är det fortfarande så sjukt mycket snö kvar att det ibland känns hopplöst, som att det inte kommer en vår, som att det kommer vara vinter ända fram till nästa vinter. Ja, den här snön kommer väl ligga kvar till midsommar... Det är konstigt att tänka att det är Valborg om bara lite mer än en månad. Det ska ju betyda första grillningen för säsongen! Första doppet i sjön. Jag vet inte, men det känns inte som att det kommer bli något dopp på Valborg, för jag tror fan inte isen släppt till dess.

När vi kommit tillbaka hem till Tiina var det så småningom dags att ge sig tillbaka in mot stan. In på Ica Nära för lite småjusteringar i inköpen, och sedan skjuts hem. Lagom till jag kom hem insåg jag att jag ändå glömt att köpa kattmat. Men som tur är har jag en far som är bra på att styra upp saker och ting, så han var vänlig och åkte förbi en affär och sedan hem till mig och dumpade av en säck. Så nu har mina fina mat ett tag framöver. Borde egentligen köpa en säck till redan nu, för jag vet ju att det kommer gå åt. De äter mig ur huset, mina små. Och trots att Imperius är störst så är det fasen Crucio som äter mest, det lilla matvraket.

Det börjar kännas på honom, för även om han ser smal och slank ut så börjar han bli tung, jag känner det när han lägger sig över högerarmen på mig, som nu. Det är inte det lättaste att skriva på datorn med 2-3 kilo katt hängande över handleden. Men han är mysig, han hänger här och spinner och är nog ganska nöjd med livet skulle jag tro. Det ser ut som det i alla fall.

Sista lediga natten för den här perioden ledighet, i morgon är det jobb som gäller igen, med Kicki och Lotta. Det är inte så dumt det, speciellt med tanke på att vi drar fram klockan och det "bara" blir 9 timmar jobb. Det är ju knappt att det är värt att gå dit för den lilla stunden...

Nej, dags för lite bilder från dagens bravader.



Kattbus




Det börjar våras, så vårskorna har åkt på!




Lunch på Barken med Tiina :)




Kaffedags! :)




Efter en kopp kaffe eller 2 mår man rätt bra :)




Hilmisen :)




Tiina myser med Kattiluss




Staffan / Jörgen / Naffats. Same man, different name ;) Tiinas make.




Det syns väl att det börjar våras!? ;)




Vårpromenad med Tiina




Tiina och Malin





En liten gynnare i en trädgård.




Crucio mys.





Crucio har spanat in något väldigt intressant utanför fönstret.




Fridens liljor

Show me how defensless you really are

Vattengympan var inställd igår kväll. Men Anki och jag tog oss ner till Duve lite tidigare och simmade en stund istället. Inte helt fel det heller. Sedan tillbaka hem, och jag startade den sista maskinen tvätt. Efter det gjorde jag en smart grej. Jag lade mig i soffan och tänkte kika på TV. Det blev inte så mycket TV tittande, istället somnade jag, och sov som en sten. Och vaknade strax efter midnatt. Yes. Kikade på TV en stund för att hämta motivation till att kila ner i källaren och hämta min rena tvätt. Strax efter 1 kom jag i säng, men det är inte så enkelt att somna igen när man sovit några timmar redan....

Nu är jag i alla fall redo för en ny dag, sitter färdig i soffan och väntar på att Tiina ska ringa, så ska vi leka idag. Det blir bra det! Dagen har definitivt potential. Så får vi väl se om någon kan hämta upp mig ute i Forssjö sedan...

Det är lite nostalgi här just nu, sitter och lyssnar på Breaking Benjamin, de tidiga låtarna, och får lite 2006-vibbar. Inte tokigt, inte tokigt alls.

Nej, nu har jag inget mer att säga, så det är bäst att sluta här. Jag återkommer senare om hur dagen var.


Morgonens låt; Breaking Benjamin - So cold


Fridens liljor

torsdag eftermiddag

Problemet är löst. När jag kom ner i källaren förut låg en lapp på min tvättsäck med en ursäkt, och den andra smutstvätten, den som inte var min alltså, var borta. Så skönt, då slipper jag oroa mig för det. Handdukarna hängde kvar i torkrummet, där jag hängt dem, men de var också borta, nästa gång jag kilade ner. Jag svarade inte på lappen, det kanske jag skulle ha gjort, och berättat att man måste tömma tumlaren på vatten emellanåt, annars kan hela maskinen haverera. Men å andra sidan kan man ju sätta upp en lapp på själva tumlaren i sig.

När jag flyttade in här för snart 2 år sedan sade hyresvärden att det skulle tillkomma en tumlare till tvättstugan, för då fanns bara en tvättmaskin och ett torkrum. Det tog ett år lite drygt, sedan kom tumlaren. Och vad skönt det är med torktumlare, handdukar, underkläder, lakan, allt åker in i tumlaren, och kommer ut mjukt och behagligt.

Försöker styra upp lite planer ang. lördag just nu, får se om det lyckas eller ej, men håller alla mina tummar för att det ska funka. Det vore fantastiskt.

Lite mer tvätt att göra, sedan bär det av mot badhuset, dags för ännu ett pass vattengympa!

Och i morgon har jag en lekdate med Tiinisen, det är grejor det! :)

Nu ska jag ner till tvättstugan igen. Fridens liljor

Trött stämning må jag säga.

En katt sover hängades över min arm, en katt sover i fåtöljen. Jag kikade ut genom fönstret tidigare i morse, och såg inte en själ. Man kan lugnt säga att det är trött stämning på Ramsjögatan idag.

Jag gick ur sängen redan kl 07, för att ta mig ner till källaren och starta första maskinen tvätt. Enda problemet var att det fortfarande låg tvätt kvar i torktumlaren när jag kom ner. Jaha, ja, men den använder jag ju ändå inte det första jag gör, och tvättmaskinen tar ju ett par timmar att bli klar, så jag tänkte att det är säkert uppstyrt tills jag kommer ner nästa gång. Upp till lägenheten igen, läsa kurren som låg så fint på hallgolvet (tack för det) och sedan somna om en timme. Vakna igen, ner till tvättstugan, och tänk, tvätten låg kvar i tumlaren.

Jaha, öppna tumlaren och dra ut den tvätt som låg där. Dyngsur. För att folk inte vet att man måste tömma ur vattnet ur tumlaren emellanåt. Hela tumlaren var fuktig. Hängde upp en massa handdukar som inte är mina, tröck in min tvätt i tumlaren och startade. Nu får vi väl se om det är någon som kilar ner i källaren för att hämta sin tvätt under dagen. Annars vet jag inte vad jag ska göra, för den som kommer i morgon kanske tror att det är min tvätt, och att jag glömt den.

Märkliga bekymmer ibland. Nu ska jag vila på soffan en timme innan det är dags att lassa in nästa hög i tvättmaskinen. Som jag sade; trött stämning på Ramsjögatan idag.

Onsdag eftermiddag

Det är ingen ordning. Någonsin. Det är ju tur att jag har läsare som kan hålla reda på mig, tack Malin för det! Hon påminde mig lite fint om att jag missade tisdagstemat igår. Igen. Surprise.


Tisdagstemat (I mitt fall onsdagstemat) den här veckan är plast. Jag fick söka ett tag för att hitta en bra bild,
efter mycket om och men bestämde jag mig för denna med Anki och Lotta, från November när vi var i Ullared.
Mycket med tanke på att det är ett antal plastpåsar med på bilden. Lite långsökt, jag vet, men jag hittade ingen bättre bild. Alternativet var en bild på en plastgran från i julas, men det kändes inte riktigt okej just nu.






För övrigt så har jag nu jobbat mina 6 nätter av 7, och det ska bli skönt att vara ledig ikväll. Ja, det känns inte dumt alls faktiskt. Men trött var jag när klockan ringde idag, så jag stängde av den. Sedan ringde Anki, vi hade nämligen bestämt att vi skulle ge oss ut på promenad. Så jag mumlade något om att jag skulle ringa när jag var klar. En halvtimma senare ringde hon upp igen, då hade jag somnat om. Ja, ibland är man allt bra trött. Vi kom i vilket fall som helst ut på promenad, gick Djulörundan, och nu är jag nöjd. Nu kan jag ta det lugnt hela kvällen, med gott samvete.

Det börjar våras ute nu, vi gick runt vid villorna på åsen och spanade efter blommor, och tro det eller ej, men vi fann både krokusar och snödroppar. Inte så dumt, det kanske blir vår så småningom trots allt! Och nej, oavsett vad folk säger; det är inte vår ännu. Man räknar att det är vår när det har varit + grader på nätterna en vecka i streck, det lärde Anki mig idag. Och det har det inte varit ännu i år. Alltså är inte våren riktigt kommen ännu. Men snart så, snart.

Nu ska jag lägga mig på sofflocket en halvtimma, jag är fortfarande trött. Eller kanske igen. Men lite vila sitter i alla fall som helst aldrig fel.

Fridens liljor

Tisdag kväll

Jag har lite dåligt samvete. För att jag jobbat så mycket, och därmed inte varit tillgänglig för annat än jobb. Missarna har fått klara sig själva väldigt mycket, och visst, det är inget problem för dem, de reder sig själva, men när man sedan sitter i soffan och lilleman hänger över armen, eller inte lämnar ens sida för minsta lilla sekund så förstår man att man är saknad. Så nu ska jag mysa lite med mina pissar innan jag gör mig redo för sista natten med jobb innan helgen. Skönt att få vara lite ledig sedan, städa lite och sedan bara vara, det blir fint det.

Vaknade 16, hoppade ur sängen, drog på mig kläder och åkte på Rörelse i balans. Det gick inte alls lika bra som det brukar, för kroppen ville inte samarbeta idag, det gjorde ont i axlarna och kroppen kändes tung. Men det är ju så ibland. Det viktiga är i alla fall att jag inte gav upp, jag kämpade på och gjorde så mycket jag orkade. Pushade mig att orka mer än jag först trodde, även om jag inte orkade lika mycket som jag brukar.

För övrigt har jag insett att vi nu kommit så långt på året att det är dags att alltid, alltid, alltid ha med sig en bricanyl i fickan. Fick ont i bröstet i natt och hade inte bricanyl med mig. Jobbigt läge. Men ibland får man bita ihop.

Vågar påstå att det värsta som finns är att ta en diskussion vid 7 när man jobbat en hel natt. Hjärnan skriker i protest, kroppen vill bara hem till sängen, och det är inte lätt att få hjärna och kropp att samarbeta. Men ibland måste man sätta ner foten.

Jag längtar till fredag. Lön och lekdate med Tiina. Fint så!

Nej, lite vila innan jobb, i natt med Anki och Pernilla, häääärligt!!

Fridens liljor

Prisa gudarna, nu kommer skatteåterbäringen!

Jag måste säga att det går lite sådär med sömnen... Men, goda nyheter mina vänner, goda nyheter. Belopp att få tillbaka: 1046 kr. Just det, prisa gudarna, nu kommer skatteåterbäringen! Just det, jag blev tvungen att testa, bara för skojs skull, om det gick att logga in på skatteverkets hemsida och kika på inkomstdeklarationen. Guess what, det gick! Summan hade lika gärna kunnat vara 3 kr, det spelar ingen roll, huvudsaken är att man slipper betala tillbaka, för det är jävligt, riktigt jävligt! Det fick jag göra första gången jag skulle deklarera. 1000 kr. Det var mycket då, när man bara jobbade kvällar och helger och så. Usch ja. Så nu är jag nervös varenda år för att jag ska bli återbetalningsskyldig. Det har jag inte blivit någon mer gång än den där första, så jag borde kanske inte behöva vara så nervös varenda gång, men en del saker är svårt att bli av med.

Nu ska jag i alla fall försöka vila en liten stun innan jobbet. Jag får åka med Kicki, den vänliga själen. Det är snällt, mycket snällt till och med. Igår fick morsan skjutsa mig till jobbet. Jag skulle ha cyklat, först till Ica och sedan till jobbet, men se där sket jag mig på tummen, för låset hade frusit och jag insåg att jag inte skulle hinna gå. Det blev till att ringa lilla mamma och hon styrde upp det hela genom att skjutsa mig, först då till Ica och sedan till jobbet. Tack, det var vänligt.

Nej, sömn var det ja, det behöver man tydligen. Och jag sov ju bara till 13 förut, och en massa drömmar hela tiden, så det var inte mycket till vila...


Fridens liljor

Måndag, oooh, I like!

En trevlig dag. Mycket trevlig. Plötsligt händer det, så att säga.

Nu är det dags att skaffa sig nytt perspektiv på saker och ting, tänka igenom saker och ting och lägga upp en plan. Det finns en del att tänka på. Det blir till att sätta på musik och lägga sig på golvet, aldrig kommer man väl på så mycket bra idéer som när man ligger på golvet och ser ner på världen.

För övrigt så vill jag ha lite värme ute. Nu. Helst igår. Ljumna kvällar med grillning och solnedgång, sedan en vacker stjärnhimmel på det. Det vore inte så dumt. Visst kikar det fram stjärnklara kvällar och nätter nu också, men det är ju så förbannat kallt ute att det inte går att njuta.

Lite sömn på det här vore inte så tokigt, hela dagen har jag arbetat i mina drömmar, det är kämpigt ska jag be att få tala om. Horisontiellt läge i soffan och en kelig Crucio på det. Bättre än så kan livet inte bli. Det stundar jobb i natt igen, härliga tider. Fånga dagen. Njut varje minut. Wonderbar. Jag njuter, för jag är hemma. Självförtroendet är på topp idag. Och nu ska vi affirmera järnet, Anki och jag. Både för det ena och det andra. (Oj, vad det lät hemlighetsfullt. Ja, men det får vara två små hemlisar en liten stund till...)

Nej, nu sovdags! Fridens liljor

Top model?

Jag har varit väldigt negativt inställd till det jag idag gjort. Anti. Helt och hållet. Fåfängt och dyrt, för att inte tala om tråkigt.

Tji fick jag, jag tar tillbaka allt det där, för jag har haft en riktigt rolig dag tillsammans med Helena och Maria. Vi åkte inte den vita limousinen, för den hade gått i baklås. (Tack och lov, för det kändes löjligt, då hade vi ju ändå behövt gå tillbaka Safiren sedan, i snöyran!) Men vi blev sminkade och fotade, och det var riktigt roligt.

Och, ja, jag blev tvungen att köpa lite bilder, för en del av dem blev faktiskt riktigt bra.























Nu ska jag lägga mig och vila några timmar, för jag ska jobba i natt igen.


Fridens liljor

Söndag förmiddag.

Det var trevligt igår kväll, mycket trevligt. Jag lyckades inte vinna kortspelet, men det har inte så stor roll, så länge man har kul under tiden man spelar. Och det hade jag. Mycket kul till och med. Och det är märkligt hur roligt det kan vara att tala om en polygrip (och jag är själv fövånad över att jag visste att verktyget i fråga heter så) när man har druckit lite vin/whiskey/martini/öl. Ja, inte så att jag drack allt det där, jag nöjde mig med rödvin och whiskey, medan pappa och farfar satsade på whiskey och öl och farmor valde martini och rödvin. Ordning och reda.

I vilket fall som helst vann pappa spelet, han hade en jävla tur igår och fick jollar (jokrar) på löpande band.
Det är roligt att lyssna på konversationen runt bordet när man spelar kort, knektar blir staketpissare, damer blir luder, det är skratt och alldeles jättekul.


Svartvitt är fint ibland.




Bästaste farfar.




Oj, vad tiden går fort ibland. Återkommer lite senare.

Fridens liljor

Ledig lördagkväll.

Sådärja. Då sitter jag hemma hos pappa med ett glas rödvin i näven, han var vänlig och gick ner till bolaget på förmiddagen och köpte en pava. Farmor och farfar är här också, trevligt så! Vi har spelat lite musik och väntar på att rostbiffen ska bli färdig. Så blir det en supergod broccoligratäng till mig, tack Anki för det receptet!

Nu har jag problem. När jag skulle åka hemifrån kikade jag på termometern, 8 plusgrader. Då kan man inte dra på sig en tjock vinterjacka, för då skulle man ju svettas ihjäl. Så jag drog fram min vår/höst kavaj. Tjena tjena, den drunknar jag nästan i, så det var uteslutet. Jaha, tog fram min andra höst/vår jacka, en grå som jag fick på köpet när jag handlade något på Ellos. Den är aldrig använd, och den kommer inte bli använd i år heller, för den var också för stor. Så nu måste jag köpa mig en lite tunnare jacka. Provisorisk lösning fick bli en stickad tröja. Det är visserligen ett angenämt problem, men ett problem i alla fall.

Nu är det snart dags för lite mat, och sedan kortspel på det. Då är man nöjd med livet.

 











Vackert på himlen.




Oj, vad snön har smält fort, man kanske vågar hoppas på en vår ändå?




Farmor och farfar hemma hos pappa. :)





Fridens liljor

Make this the last kiss, I walk away...

Den längsta natten i mitt liv. Jag trodde aldrig att den skulle ta slut! Kikade på klockan - 02.50. Jaha. Sitta och stirra lite rakt ut i tomma luften, skriva lite, pyssla lite. Tycka att nu måste åtminstone en halvtimma ha passerat. Titta på klockan igen - 02:55. Helvete.

Nu är jag i alla fall nyvaken och nöjd. Hade ställt larmet på 13, men den där lilla hjärncellen vi talade om häromsistens låg i koma eller något, så jag hade stängt av larmet upptäckte jag när pappa ringde för en liten stund sedan.

Men oj vad jag har jobbat under tiden jag sovit! Ni kan tro att det inte blir mycket till vila när man drömmer att man kånkar runt på drickabackar!

Ikväll väntar middag hos pappa, farmor och farfar kommer också, och så har pappa införskaffat en pava vin och 2 nya kortlekar. Yay. Middag och sedan Nervleken. Livet är allt bra härligt emellanåt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan mysa lite med prinsarna innan det är dags att ge sig iväg. Måste handla kattmat (de äter mig ur huset!), åka med en pryl till faster och co och sedan hämta farmor och farfar. Lite kaffe först skulle kanske inte skada heller.



Dagens låt; Robbie Williams - Sexed up



Fridens liljor

En fredagkväll hos pappa

Sitter hemma hos pappa min, han är kvar i stan över helgen och det betyder middag hemma hos honom. Det är inte så illa det! Så får jag dessutom låna bilen och det är ju inte heller så tokigt när man jobbar att istället för att gå fram och tillbaka över åsjävelen bara sätta sig i bilen och köra hemåt.

Så nu har vi spelat pappamusik medan han lagar mat, det är lite nostalgi över det också, för den musiken har ju spelats sedan innan man kunde gå typ, så de texterna kan man ju redan. Pappa berättade just en anekdot om när vi var på semester när jag var ca. 3 år och vi sprang runt på stranden och sjöng "jag har tänt snett på hasch" Ja, man får ju tänka efter innan man spelar musik när man har barn!


Pappa står vid spisen.



Tänk, när håret lyder ens kommando kan det bli riktigt bra...








Nu är maten klar så nu ska vi käka lite här, sedan väntar 3:e jobbnatten i rad. Så skönt det ska bli att vara ledig i morgon kväll!



Fridens liljor

What if I let you in, what if I make it right? What if I give it up, what if I want to try? What if you take a chance, what if I learn to love?

Sådärja. Då var en jobbnatt avklarad, och det gick ju smärtfritt. Det är märkligt hur roligt saker och ting kan vara när man är övertrött. Men det är ju härligt att man skrattar, det ska vara bra för själen har jag hört.

Ikväll blir det vattengympa, pappa skjutsar mig dit och sedan får jag åka med Helena därifrån, och den vänliga själen skjutsar mig direkt till jobbet. Fint så.

Nu har jag börjat på nytt stickprojekt, efter alla fuskpolor jag gjort ska jag nu sticka mig ett par grytlappar, för det är dåligt av den varan hemma hos mig. Jag fick lite garn av Lottis och stickar varannan rät, varannan avig med dubbla trådar (ljusgrön och cerise). Färgerna harmonierar inte direkt, men det blir orginellt i alla fall!

I morse när jag kom hem var missarna så mysiga, jag var tvungen att slå mig ner på köksgolvet en stund och mysa med dem, Crucio kutade runt som en galning och jagade någon leksak medan Imperius vad jättekelig, gick runt mig och strök sig mot mig som för att säga du är min matte. De är underbara. Det är vida sådana tillfällen man inser hur mycket de små liven verkligen betyder. Och nu på eftermiddagen när jag vaknade kom Crucio och mötte mig vid sovrumsdörren när jag kom ut därifrån. Han är rolig då, när man sovit, han går och krumbuktar sig och skriker (se mig, se mig, jag är hääääär!) och ger sig inte förrän man klappar på honom, och då börjar han låta som en skördetröska. Han gjorde även samma sak när mamma kikade in häromsistens, hon började prata med mig direkt och han gick runt vid hennes fötter och skrek.

Det är lite intressant, för mina två fina har verkligen olika personligheter, Imperius är ingen knäkatt, han kan vara kelig, men det är då oftast bara med mig. När han är på humör kommer han till mig och stryker sig mot mig, och när jag klappar på honom dunsar han ner på sidan och vänder magen up, då vill han att jag ska klia lite på magen. Eller så kan han lägga sig bredvid mig i soffan, men han vill absolut inte bli buren, och han vill absolut inte ligga i knäet. Ibland, bara ibland tycker han att det är okej att bli buren, och det är när han är sådär kelig, då går det bra att lyfta upp honom och låta honom ligga på sidan i famnen medan man kliar honom på magen. Men annars är han väldigt självständig den lille mannen med den stora svansen. Han lystrar till sitt namn, är han i ett annat rum och jag ropar på honom kommer han oftast, ibland springande, ibland långsamt lunkande. Är han i samma rum som jag när jag kallar på honom men han inte är på humör tittar han till på mig, sedan tittar han bort igen. Fortsätter jag då kalla på honom ignorerar han mig totalt, men svansen börjar röra sig. När det ringer på dörren är han oftast först dit, för han vill ha koll på vilka det är som kommer och går hemma hos oss. Men när han har sett vem det var som kom går han undan och lägger sig. Sedan har han sin egen speciella lilla egenhet, han stänger dörrar. Han ställer sig på bakbenen, sätter upp framtassarna på en dörr och puttar igen den. Det är inte så smart, för då kan man stänga in sig i ett rum och inte få upp dörren igen. Och det finns inte en kattlåda i alla rum. Därför har jag fått komma på lösningar på det hela, en dörrstopp till badrumsdörren, en bok i dörrkarmen i vardagsrummet och ett snöre från dörrhandtaget i köket till handtaget på kylen.

Crucio, å andra sidan. Det är en riktig liten knäkatt det! Han är kelig, och det med alla! Han är till och med kelig med Imperius. När Imperius tvättar på lilleman ligger Crucio och spinner så högt att hela rummet vibrerar. Han vill ha uppmärksamhet, speciellt när han varit ensam (med Imperius). Han krumbuktar sig och skriker, och ger sig inte förrän man klappar på honom. När jag sitter i soffan vill han gärna vara med, han lägger sig över armen och spinner och spinner. Han är en buffare, alltså han ska upp i ansiktet och buffa sin panna emot. Han är också väldigt klantig, när han blir uppspelt och leker flyger sakerna omkring honom. Han snuttar också, oftast vid mitt högra armhål, då ligger han och spinner och snuttar och det blir en stor blöt fläck på tröjan.

Crucio har inga problem att dricka ur vattenskålen, Imperius å andra sidan, dricker mycket hellre direkt ur handfatet i badrummet. Han vill gärna att jag sätter i proppen och fyller upp lite vatten åt honom. Då står han på handfatet och doppar tassen i vattnet, sedan slickar han av vattnet av tassen.

Crucio är den som alltid är först fram till matskålen, han är ett litet matvrak och skulle nog kunna äta dygnet runt om han bara fick.

Så, det var lite om pissarna, jag behöver väl knappast säga att båda två är lika fina i mina ögon, både till utseende och personligheter? De är mina, och de älskar villkorslöst. Nu när man är van skulle det vara otroligt tomt här utan dem. De är värda uppoffringar och det faktum att man blir lite låst när man har djur.



Finaste Imperius.




Imperius tycker om godis, men han är ändå väldigt försiktig när han tar mumsbitar såhär.




Och ibland väldigt snabb...




Crucios favoritplats, liggandes över min högerarm.





Lilleman.





Dagens låt; Red - Start Again



Fridens liljor

Throughout all of this confusion, I hope I somehow get to you.

Betydligt sämre dagar än såhär har man ju upplevt. Dagen började med en stavpromenad med Anki. Solen lyste och värmde faktiskt en hel del! Men det är blåsigt i Djulö allé, och det är ju kanske inte så konstigt, eftersom det inte finns så mycket träd som skydd mot blåsten. Vi sprang upp för Gatstubergsbacken, en prestation i sig. Det är skönt när hjärtat bultar hårt i bröstet. Det är då man verkligen känner att man lever.

Men det är otroligt halt ute nu. På en del ställen går det inte att gå, man halkar mest runt. som bambi på hal is. Och tänk, att man kan bli så glad av att se lite grässtrån. De är inte ens gröna, lite brun-gråa sådär, men man blir ju så glad, och man börjar våga hoppas på att det så småningom kommer en vår.



Naturen hade skapat ett eget konstverk hemma hos Anki.





Nu sitter jag i soffan och inväntar skymningen. En ledig kväll innebär tända ljus och mys i soffan. Och jag är redo. Jag har duschat och hoppat i pyjamasen, redo för tisdagsmys. Det är ingen Rörelse i balans ikväll tyvärr, men det är smällar man får ta. Vi tar igen det nästa vecka.


Och apropå tisdag så är det ju dags för tisdagstema då! Jag är förundrad själv, över att jag kom ihåg det och på rätt dag den här veckan! Så, temat den här veckan är Tråkigt.


Ser inte Mia ut att ha tråkigt, så säg!?

(Bilden är från 2005)



Oj, nu blev jag lite sugen på att ta en nostalgitripp. Ja, vi kör väl på!


Mia, en kväll våren 2006.




Våren 2006





Mitt rum hemma hos mamma. 2006.





Hemma hos pappa. 2006.




Fest 2006.





Mia och Adam. 2006.




Ojoj, inte nyktert. Katrineholmsveckan. 2006.




Mia fyller 20. 2007.




Det får räcka för den här gången. Nu börjar det bli mörkt här inne, så nu ska jag tända lite ljus.


Dagens låt; Good Charlotte - Change



Fridens liljor

When our time is up, when our lives are done, will we say we've had our fun?

You may think I look like a dork. För det tycker jag. Men det är satan så halt ute just nu, så störtkruka är nödvändigt. Jag cyklade till Veronica ikväll för ljuspartyt, och smart som man är så drog jag på hjälmen. Man ser fan inte klok ut, men det är smällar man får ta. Och jag var ändå ganska nöjd med att jag tog på den, för det var isgata hela vägen. Det är sådär lagom lätt att cykla när cykeln går mer i sidled än framåt. Fint där. Och Ramsjögatan är verkligen gatan gud glömde.






Ja, just det, jag passade på att ta ett kort när jag har på mig min fina fuskpolo, den som jag stickade själv (med Ankis hjälp). Kommer ni ihåg? Såhär ser den i alla fall ut när den sitter på. (Man kan även se lite av den på bilden ovan.) Ni får ursäkta frisyren, här jag jag just dragit av mig hjälm och mössa, då blir det så.




Ljuspartyt ja! Fantastiskt trevligt, ljusdemonstration och fika, det är inte dumt det! Och jag investerade. Fast inte mycket. Ett 12-pack teljus med doft av tusensköna och aprikos, ett 12-pack votivljus som doftar svart hallon och ett miniatyrglasljus med doft av päronchampagne.
Jag har fått lite dille på det här med doftljus, I like. Väldigt mycket. Just nu eldar jag på ett miniatyrglasljus med doft av Svart orkidé som jag fick av Tiina när jag fyllde år. Det doftar fantastiskt gott, men börjar ta slut...


Just det, när jag vaknade hittade jag ett kuvert från hyresvärden på hallgolvet. Räkningar, såklart. Öppnade för att se att allt var som det skulle. Det var det inte. De har höjt min hyra med 136 kr/mån. Det är 1632 kr mer på ett år. Det är en höjning på ca 2,97% Nästan 3% alltså. Det tycker jag är mycket. Väldigt mycket. Det kanske är dags att söka efter ny lägenhet? Det känns orimligt att betala 4600 kr/mån för en 2:a. Man kanske skulle se sig om efter en ungdomslägenhet? De är ju bra mycket billigare, har kollat runt lite och de ligger på runt 2500 kr/mån... Och jag är ju ungdom. Förstå vad mycket mer pengar jag skulle ha varje månad. Ja, det tål att tänkas på.


Nej, nu är det dags att dyka i säng tror jag. I morgon vankas promenad med Anki, och lite städning här hemma. Ska försöka styra upp dammsugaren. Det sitter fast något skit i röret och blockerar. Får se om jag kan komma på något bra sätt att få bort det. Tips någon?



Kvällens låt; Lostprophets - Rooftops




Fridens liljor.


Sovande hjärnceller.

Det är förbannat ointelligent att stänga av larmklockan när den ringer första gången. Jag brukar vanligtvis snooza, för det tar ungefär en halvtimma för min hjärna att börja fungera efter sömn. Alltså, jag brukar snooza klockan i 30 minuter innan min hjärna kopplar att det faktiskt är dags att ta sig ur drömmar och bekvämlighet och stiga ur sängen. Och det är då dags att bearbeta kroppen. För kroppen tycker inte alls att det är roligt att dra av täcket. Kroppen ligger jätteskönt där den ligger och tycker att den borde få ligga kvar. Och i hemglighet håller hjärnan med, men det berättar den inte för kroppen, för vid det här laget fungerar hjärnan nästan som den ska, så den vet att oavsett om det väntar mer jobb eller om man är ledig så har man 3000 saker man måste göra. Det är en kamp, let me tell you. Idag när klockan ringde gick hjärnan på lågvarv. Den lilla hjärncell som brukar få mig att snooza klockan och inte stänga av den strejkade. Alltså stängdes larmet av och jag vaknade åter strax innan 15. Grattis.

Ikväll stundar ljusparty hos Veronica. Nu var det ju inte länge sedan jag var på just ett sådant, men det ska bli trevligt! Den här gången beställer jag nog hem lite teljus. Det finns ett par dofter som jag fastnat för, och så finns det dofter som får en att önska att man fötts utan luktsinne. Men efter förra gångens sniffande vet jag i alla fall ungefär vilka dofter jag ska hålla mig undan från. Regeln lyder ungefär; låter det konstigt så luktar det konstigt. (Alternativt; låter det konstigt så luktar det satan!)

Och det här är ungefär vad jag kommer lyckas prestera idag, för trots (för) mycket sömn är jag trött. Men efter 3 nätter med jobb är det väl okej att känna sig lite sliten?

Nej, dags att laga lite mat, jag tror det står hamburgare på menyn idag. Inte så tokigt.

Ingen dagens låt än så länge. Fridens liljor.

And I, I don't want to speak these words...

Jag vet inte hur jag lyckas. Men regeln för mitt liv lyder ju; kan det gå åt helvete för Lina, så går det åt helvete för Lina. Jag lyckades nämligen med konststycket att stå på öronen på jobbet i natt. Jag skulle göra ett sådant där glädjeskutt, ni vet när man hoppar och slår ihop hälarna för att sedan landa graciöst och fortsätta gå. Jag landade inte så graciöst. Foppa tofflor är livsfarliga, för när jag landade tog det tvärstopp för fötterna och jag for framåt och ner i golvet. Duktigt. Nu gjorde det inte sådär jätteont, och jag höll på att garva ihjäl mig när jag låg där på golvet. När jag kom hem däremot, då gjorde det ont. Eller ont, det var ömt, och jag kunde inte ligga på höger sida. Nåja, i morgon är en ny dag med nya äventyr.

Snart dags att ta sig till jobbet igen, för sista helgnatten. Känns lite sådär lagom segt och jobbigt, men det brukar gå lite lättare när man väl kommit dit. Och det är en 22-06 tur som gäller idag, det är inte så dumt alla gånger!

Funderar på om man skulle ta och vila en timme innan jobbet nu. Sov jättebra idag, ända till 16, men det kan ändå vara skönt att lägga sig på kvällen. Jo, så gör jag.


Dagens låt; Matchbook Romance - Tiger Lily



Fridens liljor

En vanlig kväll som kattägare...

Kommer ni ihåg den vita byrån jag fick av Tiina? Och kommer ni ihåg att jag tyckte det var skönt att katterna inte kunde komma upp på den, för då får jag ha mina prylar ifred? Hej och hå, så gick det med det.



Den lille mannen med den stora svansen kommer nämligen upp, om han bara vill. Och det vill han, för där står en mumsig växt. Inte orkidéerna, utan någon form utav spiralväxt...










Och Crucio är lika stöttande som vanligt när matte sitter i soffan och stickar. Inte alls alltså. Han slår efter stickorna, biter i tråden, snuttar på garnnystanet eller lägger sig lite halvt i knäet på mig så att jag slår honom i huvudet med stickan varenda gång jag ska sticka en maska. Men det är ju så svårt att skälla på något så sött.







Och när jag skulle sova ikväll lade jag mig i soffan under fleecefilten. Lilleman tycker också om fleecefilten. Han tycker om den så mycket att han vill åla sig in under den och ligga där han också. Lilleman är varmblodig, som ett litet element. Han vill gärna ligga under filten, vid mina fötter. Jag tycker inte om att vara varm om fötterna. Hänger ni med? Det är en ekvation som inte riktigt går ihop. Men jag lät honom ligga där faktiskt, tänkte att det är lugnast så, annars går han runt hela mig och krafsar och försöker ta sig in under ändå. 19:30 tyckte han att han sovit färdigt. Och att jag också borde ha sovit färdigt. Då började han låta som en skördetröska och så ålade han sig upp längst med mig för att komma ut vid mitt huvud och buffade mig i ansiktet. Han är rolig den lille mannen.

Jag slog på TV:n och fastnade på Postkodsmiljonären. Och tycket det var mycket märkligt att de sände det såhär, mitt i veckan. Var en repris månne? Det var det inte. Det är Fredag idag. Som Malin säger; skönt att vissa saker aldrig förändras. Betyder det att jag alltid varit såhär virrig?

Och appropå virrig. Jag tycker inte om när de ändrar på förpackningar. Man ska gå och handla och letar och letar efter saker man brukar köpa, men kan helt enkelt inte hitta dem. Man frågar personalen, som med lätthet visar varan i fråga. Men den ser helt annorlunda ut. De har gjort om förpackningen. Det får mig att känna mig förvirrad. Mer än vanligt alltså. Not cool!

Nu ska jag mata nötterna (sötnötterna alltså) och hoppa i kläder (Man ska inte gå ut i pyjamas) och gå till jobbet. (Kan man åka pulka nerför åsen, tro?)


Fridens liljor

Se mig, hör mig, ta mitt hjärta, det slår för dig...

Det har varit en aktiv dag hittills. Den började redan vid 9 i morse, då klockan ringde. Trött som man var låg jag dock kvar i sängen till strax efter 9:30. Upp och dra på kläder, sedan kom Anki och hämtade mig. Så for vi upp till OnOff för att köpa en kamera till henne. En jättefin röd köpte hon, precis likadan som min, fast jag då har rosa. Vi åkte hem till henne och satte batteriet på laddning innan vi tog våra stavar och traskade Djulörundan. Vi tog oss även upp på Gatstuberg och tittade på utsikten. Underbart, då solen tittade fram emellanåt.

Så gick vi tillbaka hem till Anki och jag visade henne hur kameran fungerar och styrde upp ett spotify konto åt henne. Hon bjöd på kaffe och god smörgås. Bättre förmiddagar får man leta efter.

Nu är min nästa fuskpolo färdig, och den här gången har jag gjort allt själv, till och med läst mönstret! Jag är nöjd. Nu måste jag bara hitta en kille mellan 5-8 år som vill ha den. Det är nästa problem alltså. Ett I-landsproblem.

Har jag nämt att jag har självsprickan from hell rakt genom underläppen? Och jag har lypsylat och plåstrat och haft mig, men nada har hjälpt. Nu har jag i alla fall tagit fram det tunga artilleriet ett par kvällar här. Jag har smort läpparna med idominsalva innan jag gått och lagt mig. Och se, det har hjälpt, det är nästan läkt nu. Äntligen. Det är mammas skola det, kommer ihåg när man var liten och hade skavsår och sådant, då drog mamma fram idomintuben. Nu förstår jag varför. Nästa gång tar jag den på en gång!

Nu har jag tagit ett par Voltaren. Det är en alldeles jättebra liten tablett det där. Men jag tycker nog att man blir lite skön i huvudet när man tagit den, kan det stämma?

Nej, dags att lägga sig och försöka sig på att sova ett par timmar, jag laddar inför en helg med jobb. Första 2 nätterna med Kicki och Pernilla, det bådar gott det här, helgen har potential!


Lite bilder från dagen.



En bilägares värsta mardröm?




Djulö allé





Anki njuter av utsikten från Gatstuberg.





Gigantisk snögubbe uppe på Gatstuberg. Lägg gärna märke till att någon med humor lagt till en penis på gubben. (Faktiskt inte jag)





Utiskt.





Utiskt över Djulö allé.

 

Fuskpolon jag gjort, alldeles själv.





Dagens låt; Magnus Weideskog - Desperat



Fridens liljor

I don't want to be alone tonight, I don't want to be alone. And I had to call someone who used to care...

Sådärja! Då var ännu ett pass vattengympa avklarat. Med benmördare och magmördare och hela kittet. Och jag är nöjd. Mycket nöjd till och med.

Dagen har varit lugn, jag har påbörjat ett nytt projekt, jag stickar en fuskpolo till, den här gången i barnstorlek. Bara för att jag hade garn hemma, och för att jag ville ha något att göra. Jag letade upp ett mönster på internet, tänkte att det måste ju vara det bästa sättet att lära sig läsa mönster; försöka.

Det har trillat in lite kommentarer här under dagen, bra jobbat! Jag visste väl att ni var där ute och försökte gömma er! Fortsätt såhär nu, jag gillar kommentarer!


Tänk om det kunde visas något vettigt på TV på torsdagar, men se det verkar omöjligt. Jag har bläddrat igenom varenda kanal jag har, och inte något vettigt finns att se. Det blir väl till att fortsätta med stickningen med musik på. Det är visserligen inte så illa det heller.

Just det, för några veckor sedan ringde en mystisk snubbe på min dörr. Det visade sig att han var från Tele2, och han hade lätt platsat i landslaget i sporten tjat. Han var nästan bättre än morsan på det. I alla fall så blev jag av med honom efter mycket om och men, utan svullna knogar. Så idag när jag satt i godan ro och stickade, ringde det på dörren igen. Jag väntade inte någon, satt i soffan i mina rosa pyjamasbyxor, en lila luvtröja och håret på ända, tänkte inte på att kika i titthålet för att se vem det var utan öppnade dörren. Vem det var? En annan snubbe från Tele2! Vad i helvete? Ännu en som hade platsat i landslaget i tjatning. Bland det första han sade var att hans kollega hade hälsat på mig för några veckor sedan. Just då hade jag lust att ge honom en rak höger. Om han nu visste att jag sagt nej för några veckor sedan, varför i helvete ringer han då på igen? Och så började tjatet. Vilket TV utbud har du? Hur mycket betalar du för det? Vad har du för bredband? Varför har du mobilt och inte fast? Vad har du för mobiltelefonoperatör? Vad har du för hemtelefonoperatör? Bla bla bla. Jo, Tele2, nu ska ni få höra, för sista jävla gången; Mina TV kanaler ingår i hyran, och anledningen till att jag inte valt att tilläga något paket är för att jag inte är så intresserad av att titta på TV. Jag har numera Tele2s mobila bredband, för att jag har en laptop och för att jag tycker det är smidigt att då kunna ta med sig även internet när jag är ute och reser eller vart jag nu ska och vill ha med mig datorn. Jag har även Tele2 på mobilen för jag tycker det är vettigt att kunna ringa med kompis abonnemanget. På hemtelefonen har jag däremot Telia, men inte länge till för jag ska säga upp skiten när jag väl får skägget ur brevlådan.
Sådärja! Nästa gång de ringer på dörren sticker jag åt dem en lapp med adressen till det här inlägget, så kan de läsa sig till vad jag tycker och tänker. Och om de inte slutar tjata snart säger jag upp alla deras tjänster och flyttar ifrån det här jävla Tele2 huset. Så det så!

Nej, nu avslutar jag dagens inlägg med lite bilder på mina prinsar, så blir jag på bra humör igen.




Finaste Imperius






Sötnöten Crucio






Dagens låt; Dr Hook - I don't want to be alone tonight

(Dagens artisttips kom från Anki, hon spelade Dr Hook i bilen på väg hem från vattengympan. I like. Tack för det!)



Fridens liljor.

It comes as no surprise...

Tänk, nu har jag hittat knappen för statistik. Och jag verkar ha fler läsare än jag trodde. Eller så kanske det varit en ren slump, det kanske helt enkelt är så att en hel hög människor ramlat in på min blogg av misstag?

Jag tycker i vilket fall som helst att ni borde lämna en kommentar så jag vet vem jag delar mina upplevelser och tankar med!

Det är inte så svårt som många verkar tro att lämna en liten kommentar, man trycker bara på länken kommentarer under det aktuella inlägget. (Inom parentesen står hur många kommentarer inlägget har hittills.)

Så fyller du i ditt namn. Du behöver inte fylla i e-postadress och URL/bloggadress om du inte vill! Sedan skriver du en kommentar och trycker skicka kommentar. And it's as simple as that. (Det kan vara så att du kommer till en sida där du måste verifiera att du faktiskt är mänsklig och inte någon maskin som spammar. Då fyller du bara i tecknen som visas i rutan och trycker ok. Klart!)

Så nu är det bara att kommentera! Chop chop!


Vidare till andra saker, nu har jag kikat på veckans avsnitt av Grey's Anatomy, och tycker faktiskt det är lite jobbigt att behöva vänta en hel vecka på nästa avsnitt. Det där med GA har gått lite i perioder för mig, jag tittade mycket på det när det började, har till och med en del säsonger på DVD, sedan lade jag av mig, tror det var för att jag började jobba natt och det var inte kul att missa en hel hög avsnitt, för då fattade man inte riktigt när man väl kunde se det igen. Men nu är jag i alla fall inne i en titta period, and it's good.

Och döm om min förvåning tidigare idag, när jag satt och stickade och slötittade på TV (5:an) och Förhäxad helt plötsligt dök upp i TV rutan. Det var länge sedan. Det är nostalgi. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett varje avsnitt. Monika och jag brukade titta på varsitt håll och i reklampauserna och när programmet var slut ringde vi till varandra för att diskutera. Ja, det var tider det! Man kanske skulle investera i en box med hela serien? Ja, det tål ju att tänkas på.

Ikväll har jag invigt värmeljushållarna jag köpte på IKEA i måndags. 10 stycken, 5 i rosa och 5 i svart, de står på den vita byrån och ger ett väldigt mysigt sken, tillsammans med övriga 30 tända ljus i rummet. Jag har fått dille på att mysa med tända ljus, och när man tänder såhär många behöver man inte ha någon lampa tänd. Perfekt.



Jag glömde tisdagstemat igår (surprise!), så det får bli idag istället. Temat den här veckan är Frihet.
Det här är frihet för mig. Årets första kväll på sjön (från 2009). Det är då livet är helt underbart. Att sitta med ett metspö i händerna och bara vara. När solnedgången är så vacker att ord inte räcker till. Det är fridfullt. Det är frihet. Det är min frihet. Man tänker inte, inget annat existerar i världen, man bara är. Lovely.






Nu ska jag hoppa i säng, jag hör att den ropar på mig.

Kvällens låt; Pacebo - Soulmates


Fridens liljor.

'Cause I can feel it crawl beneath my skin...

Det börjar arta sig! Jag tänkte bjuda på en bildserie på mitt senaste projekt. Efter mycket kämpande har jag äntligen fått ihop något jag började på innan jul. Jag vet, jag är otroligt snabb ibland...



Framstycke och bakstycke, ihopsydda vid ena axeln.




Då var det dags att sticka kragen.





8 cm, bara 10 kvar då...




Crucio stöttar genom att ligga bredvid mig och slå efter stickorna, alternativt bita i garnet.





Det börjar likna något!





Sådärja! Avmaskat och klart!





Äntligen! Ihopsydd och alla trådar fästa! Framsida.





Baksida.




Jag borde ha tagit kort när jag har den på mig, men mitt hår står på ända och jag har världens självspricka i underläppen. Not so sexy just nu alltså, så det får bli en annan gång. Jag är i alla fall supernöjd med resultatet, den är jätteskön och nu har jag något att ha på mig när bakslagen i vädret kommer i April. Pessimist? Nej, realist!

Jag måste tacka Anki för vägledning, mönstertolkning, maskplockning och korrigeringar.
Janå, få inga tokiga idéer nu, jag har gjort det mesta själv, men jag är inget proffs, det är hon, hon fick pris för sin stickning redan i 4:e klass.

Nu är det dags att laga lite mat, sedan blir det onsdagsmys framför TV:n. Tända ljus och Grey's Anatomy står på agendan ikväll. Det har potential det här, det har det verkligen!


Dagens låt; Breaking Benjamin - Dear Agony

I would smile as the shivers and chills run down my spine, when your eyes are locked on mine...

Sådana här dagar finns det inte så mycket att rapportera. Jag kom hem strax efter 7 i morse, sov, vaknade, åt frukost, tränade och åkte sedan hem igen för att duscha och äta lite. And that's pretty much it.

Om jag mindes att jag drömt något hade jag i alla fall kunnat skriva om den, men nejdå, drömfri sömn för en gångs skull.

Just det, jag stickade färdigt framstycket till fuskpolon jag styr med. Så nu satsar jag på att bli färdig med bakstycket snarast, så får jag börja sticka kragen sedan. Det går framåt, sakta men säkert.

Eftersom jag inte har mer att rapportera tänker jag inte skriva mer. Åker till jobbet om ett par timmar.


Dagens låt; Owl City - I'll meet you there



Fridens liljor.

You can hear the waves in underwater caves

En dag spenderad i Stockholm. Fan vad jag var trött när klockan ringde vid 06 i morse. Jag tycker det är otrevligt att stiga ur sängen vid den tiden. Men roligt har det varit. Mycket roligt till och med!

När vi kommit fram till Stockholm skulle vi ta tunnelbanan till Karlaplan. Oj, vad hon som sålde biljetter blev när vi inte ville köpa en 180 kronors remsa, utan bara enkel resa. För det var ju minsann billigare om man köpte fler biljetter. När då Helena sade att hon inte ens var från stan och att vi bara ska åka en enda gång blev damen i fråga skitsur och sålde oss biljetter under mycket mutter... Märkligt.

Så fick vi i alla fall uträttat vad vi kommit för att göra, vi vandrade då vidare mot NK, Helena skulle köpa en present. Ni skulle bara veta vilka otroligt snygga, men dyra, bebis- och barnkläder det finns!

Vidare från NK till gratisbussen till IKEA. Så ut till Kungens Kurva med bussen för lite rolig shopping. Eftersom jag var på IKEA för en dryg vecka sedan bara köpte jag inte så mycket, lite värmeljushållare, 300 värmeljus, en klädroller och ett underlägg till katternas mat- och vattenskål. That's it. Men nöjd är jag för det!

Så hann vi efter en del jäktande och springande till bussen tillbaka mot stan. Gick av vid Centralen, och det var ungefär vid det tillfället jag insåg att huvudvärken som legat och latat sig i bakhuvudet hela dagen nu tänkte träda fram. Så världens bussigaste Veronica sprang till Apoteket medan jag och Helena gick ner på Centralen och letade efter tåg hem. Liten väntan på stationen, sedan hoppade vi på tåget hem.

Och vad jag sov på tåget. Så innihelvete vad jag sov! Och som tur var väckte Veronica mig när vi kom till Katrineholm. Av tåget, och huvudvärken hade fortfarande inte gått över, trots 2 ipren. Så det blev att cykla hem och ta en voltaren och gå och lägga sig. Känner mig nu skapligt pigg, och det är ju tur det med tanke på att jag har 2 jobbnätter framför mig.

Men man kan inte vara annat än nöjd efter en sådan här dag!



Helena och Veronica :)




Helena, Margareta Krook och Veronica





Seriöst, det här måste vara den fulaste staty jag någonsin sett!





Helena och Veronica poserar med den sjukt fula fågeln.





Helena funderar på ny fåtölj á la golvstil.





Det går inte att vara seriös ens när man handlar...






Och jävlar vad fort det går att ladda upp bilder här nu, tack vare det nya bredbandet! Härligt, då blir det inlägg med fler bilder hädanefter! :)

Nu kommer snart Kicki och hämtar mig, vi har 10 timmar jobb framför oss, ihop med Anki. Det känns bra!


Dagens låt; Owl City - The Saltwater Room

And the people they were dancing

Nu har jag varit på bio med kusinen. Avatar. Den är ju helt underbar! Som jag sade tidigare såg jag den redan ett par dagar innan jul, jag kan nu rapportera att det inte har blivit ett dugg sämre sedan dess. Nu får man vänta tills de släpper den på DVD så man kan köpa den.









Men nu har jag kommit underfund med nackdelen med 3D filmer. Det är inte alla som kan se 3D. Det är något jag tagit för givet, det är ju inget konstigt alls med det. Eller? Jag testade att blunda med ett öga, och guess what! Då såg filmen ut som filmer brukar göra. Inga häftiga 3D effekter. Märkligt, mycket märkligt. Med tanke på att tekniken kommit så långt idag måste de väl kunna hitta ett sätt att komma runt det där med synfel och sådana saker när de gör filmer i 3D?

Men i alla fall, nu har jag kommit fram till att det finns 3 filmer till som jag väldigt gärna skulle vilja se. Den första är Alice i underlandet. Först kände jag inte alls att det var något att se, med tanke på att det är en Tim Burton film och jag inte gillade Kalle och chokladfabriken. Men jag såg en trailer på bion idag, och den verkar faktiskt riktigt bra!

Den andra filmen jag vill se är Remember me. Robert Pattinson i huvudrollen. För er som inte vet är det han som spelar Edward i Twilight och New moon. Den har definitivt potential!

Och till sist, jag vill även se Percy Jackson och kampen om åskviggen. Fantasybetingad film. Jag råkar gilla sådant. Ja, bioåret 2010 går ut med en stark start.


Nu är det dags att laga lite mat. På dagens meny står det ugnsbakad falukorv. Det är goda grejor det!


Fridens liljor.


Kvällens låt; Amy Macdonald - This is the life

You are the antidote that gets me by...

Myskväll hemma igår, så det blev inte allt för sen sänggång, innan midnatt låg jag i sängen. Ändå sov jag till strax efter 11 idag på förmiddagen. Men det var skönt, att för en gångs skull vakna och känna sig pigg och utvilad.

Då får vi se vad dagen har att bjuda på, jag ska på bio snart i alla fall. Drar med mig lillkusinen Adam på bio för att se Avatar. Vi såg den visserligen ett par dagar innan julafton, men den var ju så himla bra, så när jag såg i tidningen i fredags morse att den skulle visas på bio idag kände jag att jag måste gå!

Ska göra mig i ordning nu, sedan vandra till Ica Nära för att köpa lite nötter att ha på bion, och så vidare för att möta Adam. Dagen har potential. Det kan hända att det blir lite städning här hemma när filmen är slut. Man vet aldrig... Det finns lite att plocka med.

Nej, mot bion!


Dagens låt; Crossfade - Cold



Fridens liljor!

And I don't understand all the things you've seen...

Nu händer det grejor! Dagen har varit händelserik, den började med isärskruvning av bokhyllan i sovrummet. Så kom mamma och vi körde den till tippen och hivade iväg den, tillsammans med diverse andra grejor som jag också passade på att slänga. (reklamtidningar, kartonger etc.)

Sedan var vi till farmor och farfar med det gamla soffbordet, för Henkan ville ha kvar det. Men jag har absolut inte plats för det, varken i lägenheten eller nere i källarförrådet (som för övrigt måste städas. Frivilliga sökes.) Det var snabbt gjort, så när jag kom hem käkade jag lite mat, sedan började jag skruva isär databordet.

Av någon outgrundlig anledning fanns inte kärran vi skulle låna (och fått registreringsbevis och nycklar till) där den skulle vara, men som tur var gick datorbordet in i bilen, och så åkte det iväg till ny ägare. Skönt för mig att bli av med det, och då är det ju bra att det gick till någon som behövde det!

Så, det blev till att hyra kärra istället, 195 riksdaler att hyra ett litet jävla släp i mindre än en timma. Huva. Men det var absolut värt det! Staffan, Jimmy och en vän till dem kom hit med byrån och bar upp den till mig. Tiina har verkligen pli på pojkarna! Nu står den på plats i vardagsrummet, och om ni bara visste hur mycket prylar som gick i den! Ett plus är också att varken Imperius eller Crucio kommer upp på den, så det som placeras där får stå ifred.

Så fick jag också ett mobilt bredband av Tiina. Hon hade det liggandes hemma utan att använda det, så vi kom överrens om att jag skulle ta över det, eftersom det är onödigt att betala för något man inte använder. Så nu är det definitivt good bye och never again Glocanet. För lägre hastighet än så får man leta efter! Det känns som att jag hamnat i himlen nu, jag kan titta på vids på youtube utan att behöva vänta en timme på buffringen. Härligt!

Tack så mycket för all hjälp idag; Mamma, Anki, Sten, Tiina, Staffan, Jimmy och vännen som jag fått reda på vad han heter. Och tack farmor och farfar för att ni kunde ta emot bordet så jag slapp ha det hemma hos mig. Och femtusen tack till Tiina och Staffan för den superfina byrån!

Nu har jag planer på lite fler detaljer till vardagsrummet. Men det kan bli en tur till Stockholm och IKEA på måndag, så vi får väl se om jag kan hitta något där. Jag är i alla fall otroligt nöjd med mitt vardagsrum just nu!

Jag flyger solo ikväll, men lider inte för det, nu har jag ju ett snabbt internet, ett härigt vardagsrum, grönsaker att dippa och en hel del filmer som jag inte sett ännu. Ja, kvällen har absolut potential!




Byrån :)








Dagens låt; Something Corporate - Konstantine



I can't imagine all the people that you know
And the places that you go
When the lights are turned down low..
And I don't understand all the things you've seen
But I'm slipping in between you and your big dreams..
It's always you, in my big dreams..

And you tell me that it's over,
That I can't stand here in a patch of four leaf clover..
And you're restless, and I'm naked,
You've gotta get out, you can't stand to see me shakin'..
No, could you let me go?

And you don't wanna be here in the future,
So you see, the present's just a pleasant interruption to the past..
And you don't wanna look much closer,
Cuz you're afraid to find out all this hope
You had sent into the sky by now had crashed..
And it did, because of me..

And then you bring me home
Afraid to find out that you're alone, oh
And I'm sleeping in your living room..
But we don't have much room to live..

And I had dreams that I would learn to play guitar,
Maybe cross the country, become a rock star..
And there was hope in me that I could take you there,
But dammit, you're so young..
Well, I don't think I care..
And if I hurt you, then I'm sorry,
It's just this guilt has got the best of me..

And then you'd bring me home
Cuz we both know what it's like to be alone, oh
And I'm dreaming in your living room..
But we don't have much room to live..

And Konstantine is coming down the stairs
Doesn't she look good, standing in her underwear?
And I've been thinking, well I've been thinking, no
That she's been drinking, and it doesn't get me anywhere..

And Konstantine came walking down the stairs
All that I could do was touch her long, blonde hair..
And I was thinking, what I was thinking, no
We've been drinking and it doesn't get me anywhere..

This is because I can spell confusion with a K, it's hard to like it
It's to dying in another's arms, and why I had to try it..
It's to Jimmy Eat World, and those nights in my car
But this time I'm alone, and I don't see those stars..
I'm not your star..
Isn't that what you said what you thought this song meant?
You thought this song meant..

If this is what it takes
To lie in my mistakes..
And live with what I did to you,
And all the hell I put you through..
I always catch the clock
It's 11:11, and now you wanna talk..
It's not hard to dream you'll always be my Konstantine..

They'll never hurt you like I do..
No, they'll never hurt you like I do..
No, no, no no no no no no..

This is to a girl who got into my head
With all these pretty things she did..
Hey, baby, you know that you keep me up in bed..

It's to a girl who got into my head
With all these fucked up things I did..
Hey maybe, baby, you could keep me up in bed..

My Konstanine,
Spinnin' around me like a dream..
We played out on this movie screen..
And I said,
Did you know I missed you?
Did you know I missed you?
Did you know I missed you?
Did you know I missed you?
Did you know I miss you?
Did you know I miss you?
Did you know I miss you?

God, I miss you..

And then you bring me home
And we'll go to sleep, but this time not alone, no, no..
And you'll kiss me in your living room, oh
And you see, no, that I've been missing in my living room..
Cuz it's all you, and this is what I miss, what I miss..

We don't have much room..
I said, Does anybody really need that room?
Because we all need a little bit of room to live..

My Konstantine..

Nyheter?

Jag blir upprörd. Och irriterad. Jag tycker ofta man hör klagan om att "dagens ungdomar inte vet vad som händer i världen." Att de inte bryr sig, att de är naiva och what not. Okej, det kanske stämmer, de kanske faktiskt inte vet allt som händer i världen. Att det krigas tror jag ingen har gått miste om, men var krigas det? Och jag kan i ärlighetens namn säga att jag inte heller har full koll på allt som händer i värden. Jag tittar inte regelbundet på nyheterna, jag är riktigt dålig på sådant där. Jag erkänner det.

Men jag tycker ändå att även om det till en viss del är eget ansvar att ta del av nyheter, om vad som händer i världen, så tycker jag att offentlig media också måste ta sitt ansvar. Som idag, en lördagförmiddag, mamma och jag klev in på Kvantum, och vad visar löpsedlarna? Stefan Sauk röstades ur Let's Dance. Och; Victorias vänner hånade Daniel.

Är det verkligen det viktigaste de har att rapportera?

Jag kikade in på aftonbladet.se och mycket riktigt står det en massa om dessa 2 grejor, det är länkar och bilder och allt mellan himmel och jord. Varenda liten synvinkel skrivs om dessa 2 grejor. Okej. Mer då? En liten notis om att Chile kan skakas av efterskalv i flera år. Att det fortfarande finns pirater och att ett norsk skepp blivit kapat. Om fartygen som sitter fast i isen på Östersjön. En 72 åring som blivit rånad. En soldat som överlevde en hemmagjord bomb i Afghanistan. Och om en 13-åring som dött i en tunnel under Stockholm.

Men det är klart, vem läser inte hellre om kronprinsessan Victoria? Eller om att det var fel person som åkte ur Let's dance? Nu får det vara färdigklagat på att dagens ungdomar inte hänger med i vad som händer i världen. Jag tycker det är dags att Aftonbladet och Expressen börjar skriva om riktiga nyheter, gärna på löpsedlarna också, tack!

Behöver jag säga att jag itne köpt någon kvällstidning idag?... 

Demolering

Demoleringsdag. Och förnyelsedag. Jag har skruvat isär min gamla bokhylla från stenåldern, eller ja, från när jag var liten. Vet inte hur gammal den är, eventuellt tidigt 90-tal. Nästintill antik alltså. Nu väntar jag på att mamma ska få skägget ur brevlådan och komma hit, för vi ska till tippen med den. Jag känner att det är lite onödigt till en hel bokhylla till typ 10 böcker. Det är inte det att jag inte läser, tro mig, det gör jag. Men de ända böckerna jag tycker är viktigt att ha framme är Harry Potter böckerna, böckerna om Eragon och eventuellt Sagan om ringen serien. That's it. Och de kan jag placera någon annanstans.

På tal om Harry Potter, jag måste köpa nya böcker. När jag flyttade på dem förut insåg jag hur slitna de är. Jag har läst dem X antal gånger, och jag antar att det blir så då. Dessutom måste jag köpa den 7:e boken på svenska. Jag har inte fått skägget ur brevlådan och gjort det ännu, har den bara på engelska.

Men i alla fall, när det kommer till verktyg... Vore det inte lättare att helt enkelt namnge verktygen efter vad de gör? Ta till exempel skiftnyckel. Det finns inget i namnet som överhuvudtaget hintar om vad man ska använda en sådan till. Mutterskruvare skulle vara ett bättre namn tycker jag. Mätpinne... spikslagare... skruvskruvare... Mycket lättare helt enkelt!

Nehej, nu ska jag ta och byta om, mamma sade att hon skulle komma hit vid 11:30, och vem vet, idag kanske är dagen hon faktiskt lyckas förvåna och komma i tid!


Fridens liljor.

Fredagmys

Ännu en sådan där härlig dag. Visst var jag trött när klockan ringde vid 12, men ändå lyckades jag ta mig ur sängen. Diskade undan lite och dammsög innan jag fick besök. Mia kikade förbi med Julia, och en blomma hade de med sig också. Snällt så! Mycket prat och skratt. Det är alltid lika trevligt när vi väl får till en träff, tyvärr blir det ju dock inte så ofta som man kanske skulle vilja.




Julia blev kompis med Crucio :)






Julia pratar i telefonen... Eller braständaren...





Sötnötan :)






Nu väntar jag Veronica. Ska bjuda henne på tacoshamburgare, och så blir det fredagsmys såklart. Jag har tänt inte mindre än 30 ljus i vardagsrummet. Mysigare än såhär kan det inte bli. Och jag tror det får bli datorfritt ikväll, det var längesedan, och kan behövas.

Det står ganska mycket på programmet i morgon, till tippen med gamla soffbordet och en bokhylla, sedan flytta datorbord till en vän, och till sist flytta hit en vit byrå. Som sagt, mycket att stå i, men jag tror absolut att det kommer bli bra när det väl är klart!

Nu har jag kommit på att jag vill ha 2 väggljusstakar att sätta bredvid "Njut varje minut" ovanför TV:n. Bara att leta. Snart är vardagsrummet precis som jag vill ha det. Härligt!

Nu dags att förbereda maten!


Fridens liljor.


What if you take a chance, what if I learn to love?

Nyvaken men ovanligt pigg. Jag börjar komma in i det här med nattarbete igen, det tar fan så mycket längre tid att ställa om från natt till dag än det gör att ställa om från dag till natt. Jag är nöjd. Mycket nöjd till och med.

Jag har kikat runt lite på youtube och insett att det görs mycket skit, rent ut sagt, i musikväg. Nu säger inte jag att jag har världens bästa musiksmak, för jag råkar veta att det finns många (väldigt många) som inte diggar samma musik som jag gör. Men seriöst, det finns en hel del låtar som man helt enkelt önskar aldrig gjorts. Och det finns en hel del artister som man absolut inte kan förstå att någon frivilligt lyssnar på. Ta t.ex. Håkan Hellström. Mannen kan för fan inte sjunga! Det händer när man slår på radion att de spelar någon av hans låtar. Jag känner mig våldtagen. Vill krypa ihop i ett hörn, slå händerna för öronen och långsamt vagga fram och tillbaka. Traumatiserad for life, liksom.

Ändå tycker jag att jag är tolerant med de flesta musikgenrer. När jag själv väljer musik blir det oftast punkrock, alternative eller rock. (Har jag nämnt den gången jag fortfarande bodde hemma och mamma kilade in i mitt rum för att uppgivet fråga "varför kan du inte lyssna på Backstreet Boys, som din syster?") Det, kära mor, kan jag berätta är för att det inte är min kopp kaffe. Visst kan jag tolerera det, och tycka vissa låtar faktiskt är riktigt bra, men får jag välja själv spelar jag hellre Dead By April, Takida, Dashboard Confessional, Colplay, Crossfade, Nickelback, Days Difference, 30 seconds to mars, Staind, Stone Sour, Smile Empty Soul, Sonata Arctica, Skillet, Saosin... Listan kan göras lång. Plötsligt händer det. Jag fastnar för en artist, för rösten och för låttexterna. Men det finns helt enkelt vissa artister/låtar jag inte skulle lyssna på om jag så fick 1 miljon för det. Som Håkan Hellström.

(Nu ska tilläggas att detta är min egen, högst personliga åsikt.)


Jag ska snart gå till farmor och farfar för att hämta deras bil, på något jävla vänster har jag fått i uppgift att skjutsa pappa till Örebro. Jag ska alltså skjutsa honom dit, och sedan åka hem igen. Yay. Det är fanimej otroligt vad man ställer upp. Och snabbt som fan får det gå, för jag måste vara i stan till 18.30, vattengympan börjar 19, och den ska jag vara med på. Det är så viktigt att jag ställde som krav på pappa att han skulle åka hem på lunchen och packa (för man kan ju inte packa väskan dagen innan, det hade ju varit bättre att jag hämtat honom på jobbet och sedan åkt hem med honom så han fick packa.) Någon jävla måtta får det ju vara.

Så om allt går enligt planerna och trafiken flyter på som den ska så bör jag hinna i tid. Sedan får vi se hur det blir med bilen. Är jag i stan i god tid kör jag tillbaka den till farmor och farfar, är jag inte tillbaka i god tid åker jag direkt till Duveholmshallen, sedan lämnar jag tillbaka bilen efter vattengympan och då får jag be farfar om skjuts till jobbet. För just det ja, jobb ska hinnas med i natt också. Det är otroligt så mycket man har att göra hela tiden.

Nu ska jag i alla fall packa väskan, för den tar jag med mig till Örebro, hinner inte åka hem och hämta den emellan. Sedan packar jag ner bästa skivan just nu; Dead By April. And I'm off.

Fridens liljor.


Dagens låt; Red - Start again

Fantastiskt god kycklinggratäng á la Lina

Det blev inte mycket till vila nu på kvällen, istället blev jag inspirerad och var tvungen att testa ett nytt recept som min hjärna hittade på. Jag kallar det Fantastiskt god kycklinggratäng á la Lina.

På begäran ska jag lägga ut receptet.

4 kycklingfiléer
1/2 paprika
1/2 paket apetina salladsost (eller annan färskost om du föredrar)
2 tsk rapsolja
salt
vitpeppar
paprikapulver
cayennepeppar
Mjölk
Grädde
Philadelphiaost
Soja
Riven ost

Stek kycklingen i smör, krydda med salt, peppar och paprikapulver. När kycklingen fått stekyta, ta den ur pannan och skär ett snitt i var och en av filéerna.

Hacka paprikan och smula osten, blanda med olja, salt, paprikapulver och cayennepeppar. Lägg fyllningen i snitten på kycklingen. Placera sedan kycklingen i en smord ugnssäker form.

Häll mjölk och grädde i stekpannan som användes till kycklingen och låt koka upp. Tillsätt philadelphiaosten tills såsen är krämig. Krydda med peppar, paprikapulver och soja. Häll såsen över filéerna och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Strö sedan riven ost över gratängen och skicka in den i ugnen ca. 5 minuter till, när osten fått färg är gratängen färdig och redo att avnjutas.



Ja, ett väldigt enkelt recept måste jag tycka, och jag kan verkligen rekommendera att testa, för det är fantastiskt gott! Och jag har mat för 3 dagar i kylen nu. Fint där!

Nu ska jag göra mig i ordning, det är snart dags att åka till jobbet. Börjar egentligen inte förrän 22, men jag åker med Kicki som börjar 21. Då kan jag sitta i lugn och ro och titta på Grey's Anatomy på jobbet. Bra idé där!

Fridens liljor.

There's more to life than compromise...

Sådärja! Då var det gjort! Och nöjd, det blev jag också.


Från sidan





Typ framifrån :)




Det har varit en bra dag. Först en prommis till Ica Nära för att ta ut pengar, sedan till frisören, sedan vidare ner på stan. Tog en fika med Helena och Maria på det nya kafét på Kvarnen. Det var trevligt, mycket så. Så småningom var Maria tvungen att kila, men jag och Helena satt kvar, och sedan kom Veronica och gjorde oss sällskap istället. När sedan Helena var tvungen att kila gick Veronica och jag lite i affärer innan det var dags att gå till sjukhuset och sjunga med kören.

Nu har jag återvänt hem, krupit i pyjamasen och lagt mig i soffan, ska försöka sova en stund innan jag börjar jobba kl. 22



Dagens låt; Days Difference - Stay

 

I will not bow, I will not break, I will shut the world away...

En härlig dag! Vaknade strax innan 10, gick upp, drack lite kaffe och slog mig ner framför datorn. Precis som alla morgnar alltså. Så blev det bestämt att jag skulle åka hem till Jennie för lite fika. Så jag vandrade ner på stan, gick först till Synoptik. Just det, äntligen fick jag skägget ur brevlådan och såg till att få mina glasögon lagade! Tänk, det tog bara 3 månader. Jag är snabb ibland.

Så vidare mot Cayenne för att inhandla de där orden jag tänkte placera i vardagsrummet. Tyvärr fanns de inte i svart, så det fick bli vitt istället. Får se om jag kanske målar om dem så småningom, vi får väl se. Just nu är jag faktiskt nöjd. Jag spikade upp dem på väggen och det blev som jag ville. Kanske lite snett ännu, men jag får styra upp det när jag har sällskap här, så någon kan stå lite längre ifrån och säga till när det är rakt.






När det var inhandlat och klart gick jag vidare till pappas jobb för att hämta bilen, tog mig ut till Jennie och spenderade större delen av dagen där. Det är märkligt hur fort tiden går när man har så trevligt som jag haft idag. Prat och skratt, vad mer behöver man?

In till stan till 16, för att sedan gå på rörlse i balans på friskvården, sedan in till en frisör för att beställa tid för klippning. Det är dags för det nu. För längesedan. Jag började prata om att klippa mig strax innan jul, och nu ska det äntligen bli gjort. Som sagt, jag är snabb ibland.



Dagens låt; Breaking Benjamin - I will not bow


I don't know why I'm walking on a wire

Vilken härlig mysdag jag har haft! Vaknade 12 och hoppade in i duschen. Sedan var det dags att laga lite mat, styrde upp en skagenröra som nu står och drar till sig, tänkte steka lite kyckling till den i morgon. Sedan gjorde jag en tacokorvgryta, och det blev ju hur mumsigt som helst! Invigde mina matlådor som införskaffades på IKEA igår, en i kylen och en i frysen, ibland är man ju så trött på allt vad matlagning heter, då är det skönt att kunna dra fram en låda ur frysen.

Jag känner att jag tappat lite inspiration vad gäller maten dock, det blir mest grytor. Alla möjliga olika sorters grytor. Och visst, det är fantastiskt gott och så, men jag måste komma på något annat att göra också, annars kommer jag snart att tröttna. Ska nog ta och googla lite recept nu på kvällen.

För övrigt har det inte hänt något alls under dagen, det är så skönt med dagar då man bara får vara, i morgon blir det något mer att göra, men jag klagar inte för det, det är i ärlighetens namn skönt att ha något att göra om dagarna också.

Nehej, nu tänkte jag nästan sätta på en film, har tänt massa ljus här hemma nu och väntar på att mörkret ska falla, för att få ut den maximala myskänslan. Det är inte så tokigt. Inte så tokigt alls.

Fridens liljor.


Dagens låt; Shawn Colvin - Sunny came home