Small fragments of a life

Plingplong

Igår hade jag besök av Jehovas vittnen. Igen. De har varit här förut och jag berättade då vänligt med bestämt att jag inte är intresserad, vi lever här tillsammans två kvinnor. Punkt. Men idag var det alltså dags igen. Samma ramsa. Och ett "ja, det står ju i bibeln att det är fel."
 
Suck. Dags att bena i det här, ännu en gång. Ja, det står faktiskt i Tredje Moseboken att "Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt."
Svar på tal på det? Ja, det är väl bara att läsa igenom hela Tredje Moseboken för att förstå att det skulle bli tokigt om vi alla levde som det står där. 
 
1. "När kvinnan renas efter blödningen, skall hon låta det gå sju dagar. Sedan är hon ren. Den åttonde dagen skall hon ta två turturduvor eller två andra duvor och lämna dem till prästen vid ingången till uppenbarelsetältet. Prästen skall offra den ena som syndoffer och den andra som brännoffer. Så skall prästen inför Herren bringa försoning åt henne för den blödning som gjort henne oren." Jag har i alla fall aldrig offrat två duvor efter mens. Undrar om Jehovas vittnen gör det?
 
2. "Om en man begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, skall både äktenskapsbrytaren och äktenskapsbryterskan straffas med döden." Då känner jag måååånga som skulle vara döda vid det här laget.
 
3. "Sex dagar får arbete utföras, men på den sjunde dagen är det sabbat, en sabbatsvila för helig sammankomst, och då får ni inte utföra något arbete. Det är en Herrens sabbat, var ni än bor." Ingen får alltså jobba på söndagar. Så bra, pensionärerna på hemmen får helt enkelt klara sig själva ett dygn. Smidigt och pengasparande, Reinfledt blir nog glad!
 
Där finns mycket mer att läsa, mycket tokigheter. Det står i bibeln... Ja, och det står i Harry Potter att det finns en skola som heter Hogwarts där man tränar trollkarlar och häxor. Läs om det istället, läs om Harry!
Och sedan en viktig grej, när det handlar om val. För det gör inte det. Det handlar inte om att välja att leva på ett visst sätt, det handlar om att följa sitt hjärta. Kolla på det här, det säger mycket.
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: